Jump to content

Ζωντανα Απο Τις Θαλασσες Μας Σε Reef?

DrEng

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδια ... ο τίτλος του θέματος τα λέει όλα ...

Σήμερα γύρισα από τις διακοπές. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όσους είναι ακόμη σε άδεια.

Δεδομένου ότι κάνω ψαροτούφεκο και γενικά μαρέσει πολύ ο υποβρύχιος κόσμος αναρωτήθηκα εάν κάτι από τις δικές μας θάλασσες θα μπορούσε να προστεθεί στο nano reef που ετοιμάζω

Για παράδειγμα έκανα μια μέτρηση στο νερό του Ευβοϊκού κι έχει αλατότητα 1.028... αρκετά κοντά στο 1.025-1.026 που έχω αυτή τη στιγμή στο ενυδρείο μου. Θα μπορούσε κάποια μεσογειακή ανεμώνη (π.χ αυτή http://www.news12.gr/images/stories/fotos/varius_fotos/coralia2.jpg η πιο κλασσική που τη βλέπω συνεχώς) να ζήσει σε ένα reef?

Επίσης έπιασα με τα χέρια μου κάποιες γαριδούλες απο το ίδιο σημείο και μπήκα στον πειρασμό να το δοκιμάσω αλλά είπα πρώτα να ρωτήσω.

Το χταποδάκι, θήραμα έυκολο να αιχμαλωτηστεί με γυμνά χέρια υποθέτω είναι αδύνατο να συμβιώσει με άλλα ζωντανά δεδομένου ότι θα τα καταβροχθίσει?

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας.

Ανεμονη μπορεις να βαλεις αλλα μπορει να σου κανει ζημιες εμενα μου ειχαι φαει μια γαριδα

Οσο για το χταποδι ναι θα σου τα καταβρωχθεισει ολα

Δεν ειναι μονο το θεμα της αλατοτοτητας, ειναι και το πολυ σημαντικό θεμα τις θερμοκρασίας περα απο την οποια συμβατότητα. Αν θες να το κανεις καντο, αλλα για να ζήσει κατι σωστα για χρονια ετσι, ειναι απο δυσκολο εως αδύνατον.

Τις γαρίδες μπορείς να τις βάλεις μέσα άφοβα. Είναι γεροί οργανισμοί. Εγώ έχω στο ενυδρείο μου εδώ και δυο χρονιά γαρίδες απο μεσόγειο. Μάλιστα κάθε τόσο μια βγάζει αυγά αλλά δεν είδα ποτέ γαριδάκια..

Αλλά αφού τώρα ετοιμάζεις το ενυδρείο σου γιατί δεν το κάνεις κατευθείαν μεσογειακό να χαίρεσαι να το γεμίζεις από την θάλασσα μας;

καλησπερα σε ολους !!!

να ρωτησω κατι μιας και ανοιχτηκε το θεμα αυτο τι θερμοκρασια εχει το μεσογειακο νερο ;;;

μεση θερμοκρασια χρονου καπου 18C..Οπως αναφερθηκε και πιο πανω πιο σημαντικο απο την αλατοτητα ειναι η θερμοκρασια,καταλαβαινεις χωρις τσιλερ δεν εχει και πολυ νοημα μια σοβαρη προσπαθεια για μεσογειακο μεσοπροθεσμα.Η γαριδες ζουν σε ρηχα νερα ακομα και σε λακους στα βραχια με λιγο νερο που μπορει να περναει και τους 30C και αλατοτητα στο θεο,ειναι σκυλια..To χταποδι ειναι παντελως ακαταλληλο,περα απ τα αλλα ειναι αδυνατο να μην το βρεις στο πατωμα αλλα σκεψου κα το ενδεχομενο οποτε τρομαζει για καποιο λογω να πεταει μελανια..

μαλιστα σ'ευχαριστω για την πληροφορια για την θερμοκρασια

αλλα πολυ σημαντικο αυτο που ειπες για το χταποδι !!!!

να εισαι καλα !!!

Πραγματικα αυτο για το μελανι δε το ειχα σκεφτει ... ειχα σκεφτει ομως οτι θα πρεπει να το κυνηγας ολη μερα και να του χεις κλειστες ολες τις τρυπες μη βγει εκτος ...

Τις γαρίδες μπορείς να τις βάλεις μέσα άφοβα. Είναι γεροί οργανισμοί. Εγώ έχω στο ενυδρείο μου εδώ και δυο χρονιά γαρίδες απο μεσόγειο. Μάλιστα κάθε τόσο μια βγάζει αυγά αλλά δεν είδα ποτέ γαριδάκια..

Αλλά αφού τώρα ετοιμάζεις το ενυδρείο σου γιατί δεν το κάνεις κατευθείαν μεσογειακό να χαίρεσαι να το γεμίζεις από την θάλασσα μας;

Το reef μ' αρεσει καλυτερα φιλε μου ... απλως εκανα μια σκεψη ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...