Digital Reason 28 Μαρτίου 2016 Author #551 Share 28 Μαρτίου 2016 Γιωργο ο χρονος περναει σαν νερο δυστηχως,η χασουρα κοραλιων κυριως απο λαθη αμελεια ,ελλειψη χρονου,συμβαινει και θα συμβαινει σε ολους ,μην σκας ,τωρα το ενυδρειο ειναι σουπερ,ξεχωριζωντας την τρικολορ,και βεβαια το chalice που τα σπαει.Δεν θα λαβω σοβαρα υποψιν το οτι ειπες να σταματησεις διοτι η αγαπη που εχεις για το χομπι μαζι με την προσπαθεια κοπο διαβασμα το αποτελεσμα σε δικαιωνει.Το οτι οι αλλαγες γινονται καθε 15 μερες δεν λεει κατι,μια χαρα οταν θα ερθει ξανα ο χρονος μαζι με την ορεξη θα γυρισουν εκει που τις ειχες.Το οτι δεν εριχνες αμινοξεα μην σκας ,ξερουν να ζουν και χωρις αυτα ,μονο τις τιμες να κοιτας και ολα θα ειναι οκ.Αντι για σουπερ ουαου θα εχεις χρωματα ουαου,και?ασε που δεν τα βλεπω,αλλα επειδη σε ξρω το λεω.Πολλα μπραβο σου και βλεπεις ποως ενα ωριμο ενυδρειο με παλια κοραλια πως συνχωρει μερικα λαθακια. Νικόλα μου σε ευχαριστω για την ψυχολογική υποστηριξη!!! Πραγματικα αυτο που λες με τα λαθη τα οποια μπορει να συγχωρεσει ενα ωριμο ενυδρειο, το ειδα να συμβαινει στο δικο μου. Μπορει και ανεχεται επιπολαιοτητες (μικρες) που ακομα κι αν ειναι εις γνωση μου, αυτο ξερει να τις αντεξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 28 Μαρτίου 2016 Author #552 Share 28 Μαρτίου 2016 Μπραβο ρε γιωργαρε,το ενυδρειο δειχνει μια χαρα φιλε! Φανερη η αναπτυξη και η υγεια των κοραλιων! Συγχαρητηρια και για την αναπαραγωγη! Για να εχεις ενυδρειο δεν σημαινει οτι πρεπει να εισαι απο πανω του 24 ωρες το 24ωρο! Δινε οσο χρονο εχεις και αυτο ξερει πως να παει.Πλεον δεν ειναι ανωριμο το ενυδρειο και εχει αλλες αντοχες/ανοχες. Και στο κατω κατω και λιγο χειροτερο χρωμα να εχεις δεν εγινε κ τιποτα.Οταν χαλαρωσεις με τη δουλεια το ξανακυνηγας.Αλλα να ξερεις υπαρχουν ενυδρεια με τρομερα χρωματα που οι χομπυστες δεν ειναι ολη τη μερα απο πανω. Οποτε ασε τις δικαιολογιες γιατι εγω απλα καταλαβα........μπλα μπλα μπλα....η γυναικα θελει να το σταματησω...μπλα μπλα.....αουτς παντοφλα.....μπλα μπλα μπλα...αυτη και το χομπυ θα σου κοψει...μπλα μπλα....οχι ενας πινακας δεν θα δεξει καλυτερα στο τοιχο αλλα και ουτε λιγοτερο χωρο θα πιανει Για τις αστερινες μη ταλαιπωρεισαι,γιατι μονο αυτο θα καταφερνεις χειροκινητα,να ταλαιπωρεισαι...παρε εναν-δυο αρλεκινους να κανουν αυτοι τη δουλεια για εσενα και οταν με το καλο τις γλεντησουν,τους δινειςς σε αλλο παιδι η' τους πουλας/νοικιαζεις Μιχάλη ο Αρλεκίνος τις γλεντησε κιολας. Μια ειδα που ειχε μεινει και την εριξα στο σαμπ για να το ταιζω αργοτερα. Ρε φιλε ριχνω παλι αμινοξεα και ξανα αλλαζουν χρωμα προς το καλυτερο οι ακροπορες. Επισης η τελευταια αλλαγη ηταν στην μαρκα αλατιου. Λογο ελειψης της Red Sea (απλο) σχεδον απο ολα τα ενυδρειακα μαγαζια, πηγα στο Tropic Marin (standard). Μεχρι στιγμης εχω κανει τρεις αλλαγες, μια 90λιτρα και δυο των 30 και φαινονται να ειναι ολα σταθερα, ακομα και οι τιμες μου στα Kh, Ca, Mg. Το τι τραβάω Μιχάλη με την γυναικα μου δε φανταζεσαι....Απο τον θορυβο που εκανε η vortech (η παλια που ειχα) με αναγκασε να παρω και δευτερη Quite! Ασε δε καταλαβαινεις το δραμα που ζω. Οποτε εδω και καμποσο καιρο την κυκλοφορια μεσα στον υφαλο την εχουν αναλαβει δυο Vortech Mp10 Quite και ολα ειναι καλά . Εσύ πότε είπαμε με το καλό ??? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 28 Μαρτίου 2016 Author #553 Share 28 Μαρτίου 2016 Μπράβο Γιώργο μετά απο τόσο καιρό το ενυδρείο παραμένει ακόμα τουμπανο! Γιαννη παλιοφιλε χαθήκαμε!!! Τώρα αν ερθεις να το δεις απο κοντα θα καταλαβεις διαφορα μεγαλη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis Batis 28 Μαρτίου 2016 #554 Share 28 Μαρτίου 2016 Γιαννη παλιοφιλε χαθήκαμε!!! Τώρα αν ερθεις να το δεις απο κοντα θα καταλαβεις διαφορα μεγαλη. Φιλαράκι θα σου έρθω όποτε θές με την DSLR να βγάλουμε καμιά macro φωτογραφία να γουστάρουμε , γιατί ξέρω τι χρωματάρες έχει το ενυδρείο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 29 Μαρτίου 2016 #555 Share 29 Μαρτίου 2016 Φιλαράκι θα σου έρθω όποτε θές με την DSLR να βγάλουμε καμιά macro φωτογραφία να γουστάρουμε , γιατί ξέρω τι χρωματάρες έχει το ενυδρείο σου!Βρε τρομάρα σου θέλεις να πας και από κει!Εδώ στείλαμε το FBI να τον βρει ! Γιωργαρα μου καλώς μας ξαναήρθες φίλε ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 29 Μαρτίου 2016 #556 Share 29 Μαρτίου 2016 Γιώργο πολύ όμορφο το ενυδρείο! Ουτε να το σκεφτείς να το αφήσεις το χόμπι φίλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 27 Ιουνίου 2016 #557 Share 27 Ιουνίου 2016 Γιωργο που εισαι?θελω update τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIANNIS_61223 30 Αυγούστου 2016 #558 Share 30 Αυγούστου 2016 κοσμημα!!! τι φωτισμο εχετε? Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 2 Σεπτεμβρίου 2016 #559 Share 2 Σεπτεμβρίου 2016 Γιωργο ακομα διακοπες εισαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 20 Οκτωβρίου 2016 #560 Share 20 Οκτωβρίου 2016 Παει μας ξεχασεε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 22 Οκτωβρίου 2016 Author #561 Share 22 Οκτωβρίου 2016 Φιλοι μου καλημερα! Μετα απο πααααααααρα πολυ καιρο βρηκα αυτο τον λιγο χρονο να κανω ενα update στην πορεια του ενυδρειου μου: Ιουνιος 2016 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 22 Οκτωβρίου 2016 Author #562 Share 22 Οκτωβρίου 2016 Σε αλλαγη νερου πριν ενα μηνα περιπου.... Σεπτεμβριος 2016 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 22 Οκτωβρίου 2016 Author #563 Share 22 Οκτωβρίου 2016 Και ενα τριτο βιντεο που το τραβηξα βραδυ και ενω εχουν κλεισει τα φωτα για να δειτε ποσο ανοιχτοι ειναι οι πολυποδες τοσο στα lps οσο και στα sps οπως οι μιλλεπορες, ακροπορες... Οκτωβριος 2016 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 22 Οκτωβρίου 2016 #564 Share 22 Οκτωβρίου 2016 Ωραιο Γιωργο Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 22 Οκτωβρίου 2016 #565 Share 22 Οκτωβρίου 2016 Φιλαράκι ειμαι πολυ χαρούμενος που το ενυδρείο σου παει σούπερ όπως πάντα ! Πιο πολυ χαίρομαι όμως που βρήκες το χρόνο να το μοιραστείς μαζί μας ! Μακάρι να σε βλέπαμε κιόλας !!! Εντάξει τώρα θα φανώ και αχάριστος ! Γιωργαρε μας έλειψες πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIANNIS_61223 22 Οκτωβρίου 2016 #566 Share 22 Οκτωβρίου 2016 πολυ καλο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 22 Οκτωβρίου 2016 #567 Share 22 Οκτωβρίου 2016 Φίλε τέλειο είναι να το χαίρεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 22 Οκτωβρίου 2016 #568 Share 22 Οκτωβρίου 2016 Γιωργο χαθηκες φιλε ......επειδη ειμαι απαιτητικος θελω βιντεο με φως.Αδικαιολογητος φιλαρακι μην ξαναγινει.Πολυ καλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 22 Οκτωβρίου 2016 #569 Share 22 Οκτωβρίου 2016 Χαίρομαι που βλέπω παλι ενημέρωση σε αυτό το θέμα φιλαράκι μας ξέχασες .. θα το κάνω και γω το παράπονο μου χαίρομαι για το ενυδρείο σου γιατι όπως πάντα είναι πανέμορφο !! ελπίζω να έχουμε τη χαρά να σε έχουμε περισσότερο και να τα πούμε επιτέλους και σε ένα καφέ απο κοντα!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 22 Οκτωβρίου 2016 Author #570 Share 22 Οκτωβρίου 2016 Παιδια ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια! Παραγματικα ειμαι αδικιολογητος μιας και θα μπορουσα να βρω εστω λιγο χρονο να γραφω καμια κουβεντα στο φορουμ. Το αναγνωριζω και θα προσπαθησω να δηλωνω παρον! Δυστυχως η πολυ δουλεια τρωει τον αφεντη. Μονο που εμενα με ειχε παρασυρει καπως το ωραριο της δουλειας και αφεντης δεν ειμαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 22 Οκτωβρίου 2016 Author #571 Share 22 Οκτωβρίου 2016 (edited) Ομως τις ρουτινες του ενυδρειου δεν τις αφησα στην τυχη τους! Καποια στιγμη τις αραιωσα οπως πχ οι μετρησεις στα kh, ca, mg καθε ενα μηνα με αποτελεσμα να μου φυγει προς τα κατω τον kh γιατι τραβαγαν τα κοραλια μπολικο! Τις αλλαγες νερου τις εκανα καθε δυο εβδομαδες στα 30λτ. Αν και βλεπω οτι το ανεχεται το συστημα ισως επαναφερω την εβδομαδιαια αλλαγη. Σημερα εκανα κι ενα καλο σιφωνι στο σαμπ και στο main, που νομιζω θα βοηθησει πολυ! Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου 2016 - Digital Reason Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 22 Οκτωβρίου 2016 Author #572 Share 22 Οκτωβρίου 2016 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Θα το πω κυριως προς τους νεους χομπιστες οτι η εβδομαδιαια αλλαγη νερου ειναι το καλυτερο φαρμακο για την υγεια των ζωντανων του ενυδρειου σας. Παρακολουθω την πορεια του ενυδρειου του petran halen που το θεωρω κατα την ταπεινη μου αποψη το κορυφαιο στο φορουμ. Λεει λοιπον ο Πετρος οτι η αλλαγη νερου καθε εβδομαδα ειναι το φαρμακο για την σταθερη πορεια των κοραλιων! Μην ψαχνουμε για μαγικα φιλτρα, ζουμια κτλ. 5 βασικα πραγματακια και το συστημα μας παει μονο του μετα: 1. Αλλαγη νερου καθε εβδομαδα (Την ποσοτητα την κρινει ο καθενας αναλογα με τα λιτρα και τις απαιτησεις του ενυδρειου) 2. Μετρησεις στις βασικες τιμες για να βλεπουμε την κατασταση που ειμαστε. 3. Υπομονη και σταθεροτητα 4. Ποιοτικα υλικα και μηχανηματα για την σταθερη πορεια των ζωντανων 5. Οσο λιγοτερο βουταω τα χερια μεσα τοσο καλυτερα θα αναπτυσσεται το συστημα. Μην το ενοχλειται! 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spy74 22 Οκτωβρίου 2016 #573 Share 22 Οκτωβρίου 2016 Μπραβο Γιωργο πολυ ομορφο το ενυδρειο και ποιοτικά και λιτά τα λογια σου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 23 Οκτωβρίου 2016 #574 Share 23 Οκτωβρίου 2016 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: 5 βασικα πραγματακια και το συστημα μας παει μονο του μετα: 1. Αλλαγη νερου καθε εβδομαδα (Την ποσοτητα την κρινει ο καθενας αναλογα με τα λιτρα και τις απαιτησεις του ενυδρειου) 2. Μετρησεις στις βασικες τιμες για να βλεπουμε την κατασταση που ειμαστε. 3. Υπομονη και σταθεροτητα 4. Ποιοτικα υλικα και μηχανηματα για την σταθερη πορεια των ζωντανων 5. Οσο λιγοτερο βουταω τα χερια μεσα τοσο καλυτερα θα αναπτυσσεται το συστημα. Μην το ενοχλειται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 23 Οκτωβρίου 2016 #575 Share 23 Οκτωβρίου 2016 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Θα το πω κυριως προς τους νεους χομπιστες οτι η εβδομαδιαια αλλαγη νερου ειναι το καλυτερο φαρμακο για την υγεια των ζωντανων του ενυδρειου σας. Παρακολουθω την πορεια του ενυδρειου του petran halen που το θεωρω κατα την ταπεινη μου αποψη το κορυφαιο στο φορουμ. Λεει λοιπον ο Πετρος οτι η αλλαγη νερου καθε εβδομαδα ειναι το φαρμακο για την σταθερη πορεια των κοραλιων! Μην ψαχνουμε για μαγικα φιλτρα, ζουμια κτλ. 5 βασικα πραγματακια και το συστημα μας παει μονο του μετα: 1. Αλλαγη νερου καθε εβδομαδα (Την ποσοτητα την κρινει ο καθενας αναλογα με τα λιτρα και τις απαιτησεις του ενυδρειου) 2. Μετρησεις στις βασικες τιμες για να βλεπουμε την κατασταση που ειμαστε. 3. Υπομονη και σταθεροτητα 4. Ποιοτικα υλικα και μηχανηματα για την σταθερη πορεια των ζωντανων 5. Οσο λιγοτερο βουταω τα χερια μεσα τοσο καλυτερα θα αναπτυσσεται το συστημα. Μην το ενοχλειται! Πολύ σωστές συμβουλές. Συμφωνώ απόλυτα. Το ενυδρείο σου πραγματικά είναι πολύ όμορφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος