Soulaki1 25 Αυγούστου 2014 #1 Share 25 Αυγούστου 2014 Ε μάλλον καλημέρα θα σας πώ , τέτοια ώρα που είναι.....έχουν και τα καλά τους οι αυπνίες... Τα φώτα σας, για τιγράκια θα ήθελα, καθώς αγόρασε ο αδερφός μου 2 τις προάλες, και τα έβαλε σε ένα ενυδρειάκι για αρχή 15 λτ.Το στήσαμε μαζί με όλα τα σχετικά ( φίλτρα, σιποράξ, βακτήρια κτλ. καθότι και αυτός άσχετος σαν και μένα στην αρχή ) Κατόπιν διάβασα το προφίλ των ψαριών, εδώ στο φόρουμ και τον ενημέρωσα για λτ. και τα λοιπά.Το θέμα είναι ότι το ένα είναι τιγρέ, και το άλλο πράσινο.Το τιγρέ είναι μεγάλος τσαμπουκάς, με αποτέλεσμα το άλλο να είναι συνεχώς κρυμένο, και να μην πολυτρώει κιόλας. Θα αλάξει αυτό με τον καιρό ? αν μεγαλώσουν τα λτ. του ενυδρείου ( τουλάχιστον 40 , απ ότι διάβασα χρειάζονται ). Οποτε πάω το βλέπω χωμένο κάτω από το φίλτρο...... Λέτε να την παλέψει, ή θα το βρύμε τ ανάσκελα καμιά μέρα ? ( τα λτ. θα μεγαλώσουν στην πορεία, γιατί δεν έχει ξαναασχοληθεί με το σπόρ, και φοβάμαι ότι σύντομα θα βαρεθεί ), οπότε με βλέπω με νέα μέλη στο σπίτι ........ Συγνώμη αν σας κούρασα.Κάθε είδους συμβουλή και εμπειρία ευπρόσδεκτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 25 Αυγούστου 2014 #2 Share 25 Αυγούστου 2014 Καλημερα,εαν αυξησεις τα λιτρα(πιστευω 60 λιτρα ειναι καλα) και αυξησεις το κοπαδι θα μειωθει η επιθετικοτητα του τιγρε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 25 Αυγούστου 2014 #3 Share 25 Αυγούστου 2014 (edited) Καλημέρα Το συγκεκριμένο είδος απαιτεί ενυδρείο με αρκετό μήκος (τουλάχιστον 80 εκ) και κοπάδι με τουλάχιστον 8-10 ατομα του ίδιου είδους Προσωπικά θα επέλεγα ενυδρείο περίπου 70 λίτρα. Τα 40 μου φαινονται λιγα Έγινε επεξεργασία 25 Αυγούστου 2014 - Chocolate_Puma 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 25 Αυγούστου 2014 Author #4 Share 25 Αυγούστου 2014 Παιδιά πήγα στο πατρικό μου σήμερα το πρωί, και δυστηχώς το ψαράκι το χάσαμε.... .Εκανα μία αλαγή το 1/3 του νερού με αντιχλώριο, και το άφησα.Μπορώ να κάνω κάτι άλλο, για να το βοηθήσω στις παρούσες συνθήκες ? Δεν σκέφτομαι για δεύτερο, ακόμα και από το ίδιο είδος, γιατί φοβάμαι ότι θα παίξει πάλι το ίδιο έργο.......δηλ. ξύλο.Μόνο του ζεί ? ε, τι ? τον εαυτό του θα κυνηγάει ? Βλέπεις δεν του αρέσουν του αδερφού μου οι μονομάχοι, να βάζαμε έναν , να τελείωνε το θέμα. Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 25 Αυγούστου 2014 Author #5 Share 25 Αυγούστου 2014 Επίσης σε 60 λτ. πόσσα μπορούμε να βάλουμε ? 4 είναι πολλά ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Αυγούστου 2014 #6 Share 25 Αυγούστου 2014 (edited) Δεν μπορειτε να βαλετε αυτα τα ψαρια σε 60 λιτρα δυστυχος.Ειναι υπερκινητικα και θελουν χωρο και κοπαδι για να μετριαζεται η επιθετηκοτητα τους. Εγω δεν θα τα εβαζα σε ενυδρειο κατω των 100 λιτρων και με μηκος τουλαχιστον 80εκ. Διαβασε και εδω. Έγινε επεξεργασία 25 Αυγούστου 2014 - rastafarian 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 25 Αυγούστου 2014 #7 Share 25 Αυγούστου 2014 οπως στα λεει ο Σακης και ο Κωστας ειναι.. εγω λεω να γυρισετε κι αυτο πισω.. θελεις μια ομαδα min 8 -10 ατομων.. πιο κατω δεν μπορεις να βαλεις, θα γινεται χαμος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 25 Αυγούστου 2014 Author #8 Share 25 Αυγούστου 2014 Δεν μπορειτε να βαλετε αυτα τα ψαρια σε 60 λιτρα δυστυχος.Ειναι υπερκινητικα και θελουν χωρο και κοπαδι για να μετριαζεται η επιθετηκοτητα τους. Εγω δεν θα τα εβαζα σε ενυδρειο κατω των 100 λιτρων και με μηκος τουλαχιστον 80εκ. Διαβασε και εδω. Οπότε να το επιστρέψουμε, καλύτερα ? Γιατί για 60άρι τα υπολογίζαμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Αυγούστου 2014 #9 Share 25 Αυγούστου 2014 Καλυτερα ναι,να το πατε πισω.Αν θελετε στο 60αρι μπορειτε να βαλετε cherry barbs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 25 Αυγούστου 2014 Author #10 Share 25 Αυγούστου 2014 οκ. θα το πάμε πίσω , γιατί πολύ πολύ στεναχωρήθηκα, και ας μην ήμουν εγώ η μαμά, που το πήρε......ευχαριστώ και πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Αυγούστου 2014 #11 Share 25 Αυγούστου 2014 Μιας και ημουν κατοχος μεχρι πριν 2 μηνες.... εγω ειχα 14 σε ενυδρειο 120 λιτρων χωρις ομως να ξερω την αναλογια θηλυκων αρσενικων... γτ ειναι πολυ δυσκολο να τα ξεχωρισεις......και επεφτε πολυ ξυλο καθε μερα........! βεβαια οι τσαμπουκαδες γινονταν μεταξυ ισαξιων ψαριων... δηλ τα μικρα με μικρα και τα μεγαλα με μεγαλα..... βεβαια το ξυλο που ριχνουν τα τιγρακια ειναι να σπρωχνονται στομα με στομα.... !οποτε γινοταν κατι πιο σοβαρο συνηθως το ψαρακι ηταν αρρωστο..... δηλ οταν καποιο ηταν αρρωστο πηγαιναν τα αλλα και το τσιμπουσαν λες και ηταν ανεπιθυμητο και ηθελαν να το διωξουν.....ουσιαστικα οπου και να τα βαλεις το ξυλο δεν το γλυτωνεις και ειδικα στα νεοεισαχθεντα ψαρια! απλα θα εχουν περισσοτερα μελη να ασχολουνται και δεν θα στρεσσαρεται μονο ενα..... αυτα απο μενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Αυγούστου 2014 #12 Share 25 Αυγούστου 2014 βεβαια οπως σου ειπαν και τα παιδια πιο πανω μην τα βαλεις σε λιγοτερο απο 100 λιτρα γτ ειναι υπερικινητικα ψαρακια και θελουν χωρο για να νιωθουν ανετα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 25 Αυγούστου 2014 Author #13 Share 25 Αυγούστου 2014 Καλυτερα ναι,να το πατε πισω.Αν θελετε στο 60αρι μπορειτε να βαλετε cherry barbs πως μπορώ να δω στο φόρουμ, το προφίλ του ψαριού αυτου ? πήγα στα ψάρια γλυκού νερού, αλφαβητικά και δεν έχει κάτι . ψάχνω λάθος ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 25 Αυγούστου 2014 Author #14 Share 25 Αυγούστου 2014 Μιας και ημουν κατοχος μεχρι πριν 2 μηνες.... εγω ειχα 14 σε ενυδρειο 120 λιτρων χωρις ομως να ξερω την αναλογια θηλυκων αρσενικων... γτ ειναι πολυ δυσκολο να τα ξεχωρισεις......και επεφτε πολυ ξυλο καθε μερα........! βεβαια οι τσαμπουκαδες γινονταν μεταξυ ισαξιων ψαριων... δηλ τα μικρα με μικρα και τα μεγαλα με μεγαλα..... βεβαια το ξυλο που ριχνουν τα τιγρακια ειναι να σπρωχνονται στομα με στομα.... !οποτε γινοταν κατι πιο σοβαρο συνηθως το ψαρακι ηταν αρρωστο..... δηλ οταν καποιο ηταν αρρωστο πηγαιναν τα αλλα και το τσιμπουσαν λες και ηταν ανεπιθυμητο και ηθελαν να το διωξουν.....ουσιαστικα οπου και να τα βαλεις το ξυλο δεν το γλυτωνεις και ειδικα στα νεοεισαχθεντα ψαρια! απλα θα εχουν περισσοτερα μελη να ασχολουνται και δεν θα στρεσσαρεται μονο ενα..... αυτα απο μενα τι πάθαμε με τους καβγατζήδες ? τουλάχιστον ζεί κανένα τώρα ή φαγώθηκαν? να σαι καλά πάντως για τις πληροφορίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Αυγούστου 2014 #15 Share 25 Αυγούστου 2014 ναι ειναι πολυ τσαμπουκαδες...... παντως για το ψαρακι που εχασες θεωρω οτι κατι ειχε δεν νομιζω να το εχασες απο καυγα......γτ εγω ειχα δει και πανω στον καυγα να κοβουν κομματια απο την ουρα τους.... αλλα δεν μου ειχε ψοφησει κανενα απο αυτο τωρα εδω και 2 μηνες εχω αλλαξει ψαροσυνθεση.... τα εδωσα και εβαλα πλατυ..... μιας και δεν μπορουσα να επεξεργαστω το νερο... γτ θελουν λιγο μαλακο νερο 6.5-7 ph Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Αυγούστου 2014 #16 Share 25 Αυγούστου 2014 πως μπορώ να δω στο φόρουμ, το προφίλ του ψαριού αυτου ? πήγα στα ψάρια γλυκού νερού, αλφαβητικά και δεν έχει κάτι . ψάχνω λάθος ? Δεν το εχουμε φτιαξει ακομα αυτο το προφιλ,γι αυτο σου το εβαλα απο αλλο εγκυρο site να το δεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 25 Αυγούστου 2014 Author #17 Share 25 Αυγούστου 2014 Δεν το εχουμε φτιαξει ακομα αυτο το προφιλ,γι αυτο σου το εβαλα απο αλλο εγκυρο site να το δεις. οκ.το ψαχνω.Ευχαριστ'ω και πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 25 Αυγούστου 2014 #18 Share 25 Αυγούστου 2014 Τα cherry barbs τα εχω εγω σε 60 λιτρα (8 ψαρακια) και ειναι μια χαρα....καμια σχεση με τα ξαδερφια τους! Δωσε το τιγρακι πισω και βαλε αυτα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 25 Αυγούστου 2014 #19 Share 25 Αυγούστου 2014 Τα cherry barbs τα εχω εγω σε 60 λιτρα (8 ψαρακια) και ειναι μια χαρα....καμια σχεση με τα ξαδερφια τους! Δωσε το τιγρακι πισω και βαλε αυτα....οταν παρεις το 60λιτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 25 Αυγούστου 2014 #20 Share 25 Αυγούστου 2014 Α,ναι....σωστα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalare 25 Αυγούστου 2014 #21 Share 25 Αυγούστου 2014 Ωραία τα cherry barbs μπορούν να μπουν στο ίδιο ενυδρείο με νεον τετρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 25 Αυγούστου 2014 Author #22 Share 25 Αυγούστου 2014 Tα είδα και είναι όμορφα ψαράκια.Εσεις όμως που ξέρετε, έχουν καμιά ιδιαιτερότητα ? κάτι που θα πρεπε να προσέξουμε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Αυγούστου 2014 #23 Share 25 Αυγούστου 2014 Ωραία τα cherry barbs μπορούν να μπουν στο ίδιο ενυδρείο με νεον τετρα; απο πλευρας απαιτησεων νερου εχουν πανω κατω ιδιες.... θελουν λιγο οξινο νερο κοινωνικο ψαρακι ειναι οποτε γτ οχι..... εγω ειχα 11 μαζι με τα τιγρακια δεν ειχα ποτε προβλημα με τσαμπουκαδες κτλ! Tα είδα και είναι όμορφα ψαράκια.Εσεις όμως που ξέρετε, έχουν καμιά ιδιαιτερότητα ? κάτι που θα πρεπε να προσέξουμε ? δεν εχουν καποια ιδιαιτεροτητα... ισα ισα που ειναι αρκετα ανθεκτικα ψαρακια στο ιδιο ενυδρειο με τα τιγρακια δεν μου ειχαν αρρωστησει ποτε τα τσερι μπαρμπ ενω τα τιγρακια μου παθαιναν κατι φιν ροτ!!! απο κει και περα καλες συνθηκες νερου, βιταμινες μια φορα την εβδομαδα και ποικιλια τροφων....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Αυγούστου 2014 #24 Share 25 Αυγούστου 2014 Ωραία τα cherry barbs μπορούν να μπουν στο ίδιο ενυδρείο με νεον τετρα; Απο αποψη βιοτοπων δεν ταιριαζουν,τα barb ειναι Ασιας και τα νεον Αμαζονιου.Απο θεμα συνθικων νερου,ειναι κοντα και ταιριαζουν. Τωρα απο θεμα συγκατοικισης δεν ξερω να σου πω.Σιγουρα ομως δεν χωρανε ολα αυτα σε ενυδρειο 60 λιτρων που βλεπω στο προφιλ σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 25 Αυγούστου 2014 #25 Share 25 Αυγούστου 2014 (edited) πολλα ψαρια για 60 λιτρα + φωνω Έγινε επεξεργασία 25 Αυγούστου 2014 - tsala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος