Jump to content

Συμβατότητα

George81

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά,

Έχει φιλοξενήσει κανείς Macropodus opercularis μαζί με σκαλάρια;

Και αν μπορεί να μπει και ένα ζευγάρι Clown loach (botia) μαζί με αυτά σε 400 λίτρα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις

Γιώργος

Δεν θα το προτεινα αυτο Γιωργο! Θα σου τσιμπανε τα πτερυγια απο τα σκαλαρια! Ειναι λιγο επιθετικο. Ασε που θελει και χαμηλη ροη σαν τον μονομαχο!

Για τα loach δεν υπαρχει προβλημα αρκει να εχεις τον χωρο. Δεν πανε ζευγαρι, αλλα κοπαδι και γινονται θηρια!

Δεν θα το προτεινα αυτο Γιωργο! Θα σου τσιμπανε τα πτερυγια απο τα σκαλαρια! Ειναι λιγο επιθετικο. Ασε που θελει και χαμηλη ροη σαν τον μονομαχο!

Για τα loach δεν υπαρχει προβλημα αρκει να εχεις τον χωρο. Δεν πανε ζευγαρι, αλλα κοπαδι και γινονται θηρια!

Εσύ βαλε δίσκους να βρεις την υγειά σου !!!χαχαχα! Μάλλον σκαλαρια με ροδοστομους με βλέπω αλλα θέλω να αποφύγω γεννηστρες κτλ κτλ..θα έχω θέμα λες με επιθετικότητα η απλά δεν θα επιβιώσουν ολα τα μικρά ?

Στάλθηκε από το Mijue M9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Για τα Macropodus opercularis δεν έχω άποψη γιατί δεν τα ξέρω. Τα Clown loach τα έχω και εγώ στο δικό μου ενυδρείο 400 λίτρα με σκαλάρια. Είναι 4 ψαράκια και ενώ είναι κοντά στα 2 χρόνων, το μεγεθός τους ξεπερνά ελάχιστα ένα ενήλικο corydoras. Για την ώρα βέβαια. Ντροπαλά ψάρια και ήσυχα, λατρεύουν τα σαλιγκάρια οποιουδήποτε είδους και μεγέθους.

Για τα  Macropodus opercularis δεν έχω άποψη γιατί δεν τα ξέρω. Τα Clown loach τα έχω και εγώ στο δικό μου ενυδρείο 400 λίτρα με σκαλάρια. Είναι 4 ψαράκια και ενώ είναι κοντά στα 2 χρόνων, το μεγεθός τους  ξεπερνά ελάχιστα ένα ενήλικο corydoras. Για την ώρα βέβαια. Ντροπαλά ψάρια και ήσυχα, λατρεύουν  τα σαλιγκάρια οποιουδήποτε είδους και μεγέθους. 

Δεν έχεις παρατηρήσει αντιπαραθέσεις ??από γέννες πως πας?

Για την ώρα δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις, ούτε μεταξύ τους, ούτε με τα άλλα ψάρια. Για γέννες έιναι ακόμα πού μωρα.

Αντιπαραθεσεις θα υπαρχουν παντα στα σκαλαρια. Το θεμα ειναι να βαλεις τον σωστο αριθμο. Εγω προτεινω 6.

Τα ροδοστομα εγω δεν θα τα εβαζα για να μην γινουν μεζες.

Για γεννηστρες αν δεν θες δεν μπλεκεις.

Τοσο απλα!

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Αντιπαραθεσεις θα υπαρχουν παντα στα σκαλαρια. Το θεμα ειναι να βαλεις τον σωστο αριθμο. Εγω προτεινω 6.

Τα ροδοστομα εγω δεν θα τα εβαζα για να μην γινουν μεζες.

Για γεννηστρες αν δεν θες δεν μπλεκεις.

Τοσο απλα!

Κακιες αριθμός και θα γεμίσει σίγουρα το ενυδρείο...τι θα μπορουσα να βάλω από συγκάτοικους για να έχω ποικιλία...φαντάζομαι και ψαρακια βυθού θα μπορουσα που δεν ενοχλουν τα σκαλαρια

Κακιες αριθμός και θα γεμίσει σίγουρα το ενυδρείο...τι θα μπορουσα να βάλω από συγκάτοικους για να έχω ποικιλία...φαντάζομαι και ψαρακια βυθού θα μπορουσα που δεν ενοχλουν τα σκαλαρια

Καλος αριθμός ήθελα να πω

Νανοκιχλιδες και κορυ ειναι καλη επιλογη!

Ψάρια βυθού σίγουρα μπορείς να βάλεις. Επίσης ένα μεγάλο είδος κοπαδόψαρου. Εγώ έχω μαζί ινδιανάκια και αρλεκίνους. Λένε πως τα σκαλάρια μπαίνουν τελευταία για να μην φάνε το κοπάδι. Σε εμένα δεν ισχύει αυτό. Οι αρλεκίνοι μπήκαν μωρά και χωρούσαν άνετα στο στόμα των σκαλαριών. Ποτέ δεν μου έφαγαν ψάρι και γενικά δεν τα έχω δει ποτέ να είναι επιθετικά με άλλα ψάρια πέρα από το είδος τους. Κάτι άλλο που μου είχε πει παλιός χομπίστας και όντος ισχύει. Αν είναι μικρός ο αριθμός στα σκαλάρια υπάρχουν μεγάλες μάχες και τραυματισμοί. Όντος όταν είχα 6 σκαλάρια στα 400 λίτρα γινόταν ένας χαμός. Τώρα είναι 12 και είναι πολύ πιο ήρεμα τα πράγματα. Μόνο σε γέννα το εκάστοτε ζευγάρι διεκδικεί το 1/3 του ενυδρείου και περιορίζει τα υπόλοιπα στο υπόλοιπο ενυδρείο.

Ψάρια βυθού σίγουρα μπορείς να βάλεις. Επίσης ένα μεγάλο είδος κοπαδόψαρου. Εγώ έχω μαζί ινδιανάκια και αρλεκίνους. Λένε πως τα σκαλάρια μπαίνουν τελευταία για να μην φάνε το κοπάδι. Σε εμένα δεν ισχύει αυτό. Οι αρλεκίνοι μπήκαν μωρά και χωρούσαν άνετα στο στόμα των σκαλαριών. Ποτέ δεν μου έφαγαν ψάρι και γενικά δεν τα έχω δει ποτέ να είναι επιθετικά με άλλα ψάρια πέρα από το είδος τους. Κάτι άλλο που μου είχε πει παλιός χομπίστας και όντος ισχύει. Αν είναι μικρός ο αριθμός στα σκαλάρια υπάρχουν μεγάλες μάχες και τραυματισμοί. Όντος όταν είχα 6 σκαλάρια στα 400 λίτρα γινόταν ένας χαμός. Τώρα είναι 12 και είναι πολύ πιο ήρεμα τα πράγματα. Μόνο σε γέννα το εκάστοτε ζευγάρι διεκδικεί το 1/3 του ενυδρείου και περιορίζει τα υπόλοιπα στο υπόλοιπο ενυδρείο.

Ολα ειναι θεμα χαρακτηρα ψαριων και ενυδρειου. Τι θελω να πω, εξαρταται το ποσο επιθετικα ειναι τα ψαρια για να εχουν μεταξυ τους διαμαχες και το ποσο επιθετικα ειναι προς αλλα ψαρια.

Πχ εμενα ειναι 8 και σκοτωνονται συνεχως. Οταν ειχα βαλει τους ροδοστομους τους κανανε μια χαψια.

Σε φιλου μου ενυδρειο, 6 σκαλαρια με 15 ινδιανακια, τα ινδιανακια τσουρομαδησαν τα πτερυγια των σκαλαριων, 1 σκαλαρι πεθανε απο την επιθετικοτητα των αλλων σκαλαριων και το αλλο ειναι το μικρουλι που εχω υιοθετησει και εχω αναφερει στο θεμα μου.

Ισως αυτο που λες Σταματη να ισχυει, οσον αφορα τα νουμερα. Αλλα οσο πιο πολλα τα ψαρια, που θεωρητικα θα μοιραζεται η επιθετικοτητα, τοσο λιγοτερος ο χωρος που εχουν μεσα στο ενυδρειο.

Ειναι ενα πειραμα που εγω προσωπικα δεν θα ηθελα να κανω!

Συμφωνώ Θοδωρή. Τα σκαλάρια είναι ιδιότροπα ψάρια με έντονο χαρακτήρα και δεν υπάρχει τίποτα στάνταρ. Είδες, σε εμένα δεν τρέχει τίποτα, σε εσένα σου έφαγαν τους ροδόστομους και στο φίλο σου είχε πρόβλημα με τα ινδιανάκια. Προτίμησα να περιορίσω τον χώρο τους από το να έχω ένα, δύο ψάρια μόνιμα στρεσαρισμένα και κριμένα. Τώρα όλα κολυμπούν πρώτη μούρη και αν πέσει και καμιά φάπα που και που, δεν τρέχει και τίποτα. Για να γίνει αυτό προϋποθέτει πάρα πολύ καλό φιλτράρισμα του νερού και τακτικότερες αλλαγές. Το έχω ξανά γράψει και θα συμφωνήσεις φαντάζομαι, πως για αυτά τα ψάρια (όπως και για τα περισσότερα) ότι και ενυδρείο και να έχουμε, είναι μικρό.

Συμφωνω απολυτα Σταματη. Αυτο το διαπιστωσα οταν τα εβαλα στο μεγαλο μου!

Από φυτά έχετε κάποιο θέμα ?η απλά βάζετε οτι θέλετε ???

Κανένα πρόβλημα, αν και καμιά φορά τυχαίνει να τσιμπολογήσουν κάνα φυτάκι.

Δες το δικό μου για να πάρεις μια εικόνα http://www.aquazone.gr/forums/topic/96572-bouboulo400ane-oeooaaiyii/

Κανένα πρόβλημα, αν και καμιά φορά τυχαίνει να τσιμπολογήσουν κάνα φυτάκι.

Δες το δικό μου για να πάρεις μια εικόνα  http://www.aquazone.gr/forums/topic/96572-bouboulo400ane-oeooaaiyii/

Respect!!!!!!

Στάλθηκε από το E9Q μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Κανενα προβλημα οντως. Παλιοτερα, δεν ξερω για ποιο λογο, μου ειχα ταραξει μια hygrophilia που ειχα. Τωρα δεν μου πειραζουν τιποτα!

4 σκαλαρια σκέφτομαι...καμία 30αρια νεον τετρα ( η ροδοστομους ) και 4 clown loach. Ξέρω οτι τα τελευταία πανε 8+ σαν κοπάδι αλλα....δεν με παίρνει για τοσα. Και τελος εύκολα φυτά

Έγινε επεξεργασία - George81

4 σκαλαρια σκέφτομαι...καμία 30αρια νεον τετρα ( η ροδοστομους ) και 4 clown loach. Ξέρω οτι τα τελευταία πανε 8+ σαν κοπάδι αλλα....δεν με παίρνει για τοσα. Και τελος εύκολα φυτά Στάλθηκε από το Mijue M9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Γιατι θες κλοουν;

Μου αρέσουν σαν ψάρια και της έχουν κολλήσει της γυναίκας μου επειδή είχαμε 2 αλλα λόγω κακιστης ψαροσυνθεσης φαγώθηκαν..τους είχε βγάλει και ονόματά να φανταστείς... ( γυναίκες....αντε βγάλε άκρη !!!)

Χαχα!αντε να της το πω τώρα !οκ αφήνουμε κλόουν...καμία άλλη ιδέα για να βάλω στην θέση του ?

Δεν χρειαζεται να πεις τιποτα. Απλα μην τα παρεις! Την θεση τους θα παρουν πολυ ομορφα κορυντορας και θα ειναι και Αμερικανικο!

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Tο clown loach δεν ειναι ενα απλο ψαρακι.

Εκτος απο πανεμορφο και με ενδιαφερουσα συμπεριφορα, ειναι κοπαδοψαρο (6+ ατομα) και φτανει τα 30-40 εκ.

Τα πρωτα 20 εκ τα παιρνει συντομα.

(Αν δεν μεγαλωνει υπαρχει προβλημα).

Θα ηταν ομορφο θεαμα να αφιερωνες σε ενα κοπαδακι 6 ατομων το ενυδρειο. (με πιο πολλα θα χρειαστεις πολυ μεγαλυτερο ενυδρειο οταν μεγαλωσουν)

clown_loach_110305b4_w0480.jpg

Eπισης χρειαζεται προσοχη αν θελουμε να το πιασουμε γιατι βγαζει ξυραφια που κοβουν.

Μπορει να τα χρησιμοποιησει και εναντιον αλλων ψαριων, αν γινει καποια συμπλοκη.

Oddbal726.jpg

Ferrao08.jpg

http://www.loaches.com/species-index/clown-loach-chromobotia-macracanthus

Έγινε επεξεργασία - Jimi
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...