MK1977 23 Αυγούστου 2014 #1 Share 23 Αυγούστου 2014 Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):43 x 36.5 x 35cmΣυνολικά Λίτρα:23Sump (λίτρα):20ΟργανισμοίΦυτά:anubiaΨάρια :τροπικα Άλλα είδη:3 Harlequin Rasboraκαι 3 ακομα Α.Τ.Ι.Α Διακοσμητικά υλικάΦόντο:-Πέτρες:-Ξύλα:2Άλλα διακοσμητικά : καραβακιΥπόστρωμα:- Βυθός:χχαλικιΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):, ledφωτισμό (μπλε και λευκό) Διάρκεια φωτισμού:, 6ωρεσΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: AquaClear Θέρμανση/ 50wΛίπανση:Παροχή CO2:-Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή:New Era Tropical Flakes ΠαράμετροιpH:7.2Γενική σκληρότητα (GH):6Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2):0Νιτρικά (ΝΟ3):10Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C): 25ΣυντήρησηΑλλαγές νερού:8 lit/εβδομαδαΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: 1μερα πρην με αντιχλωριοΆλλες ρουτίνες συντήρησης: βακτιρια Φωτογραφίες: Βίντεο: Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 23 Αυγούστου 2014 #2 Share 23 Αυγούστου 2014 γεια σου απο μενα!ωραιο το συγκεκριμενο ενυδρειακι αλλα πρεπει να βελτιωσεις καποια λαθακια.το πρασσινο χαλικι αμα το αφαιρεσεις θα φαινεται πιο φυσικος ο βυθος.το καραβακι πρεπει να βγει γιατι βγαζει τοξικες ουσιες στο νερο που κανουν κακο στα ψαρακια.επισης η ψαροσυνθεση δεν κανει για αυτα τα λιτρα,τα συγκεκριμενα ψαρακια θελουν περισσοτερα λιτρα.θα μπορουσες να βαλεις ενα μονομαχο η να το κανεις ενα ωραιο γαριδαδικο.αυτα απο μενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 23 Αυγούστου 2014 #3 Share 23 Αυγούστου 2014 Γεια σου και από μένα! Πόσο καιρό το έχεις το ενυδρείο; Θα συμφωνήσω με την piki για το καραβάκι, αν στη θέση του βάλεις φυσικά διακοσμητικά, όπως ξύλα και πέτρες και άλλα φυτά, μπορεί να μοιάζει πιο φυσικό. Όταν λες ΑΤΙΑ εννοείς τίποτα σαλιγκάρια; Σχετικά με τα ψάρια θα συμφωνήσω με την piki, ένα ενυδρείο σε αυτά τα λίτρα είναι για μονομάχο ή γαρίδες, είναι μικρό για άλλα είδη ψαριών. Ο φωτισμός που είναι άσπρος και μπλε μάλλον δεν είναι για το γλυκό νερό και θα σου φέρει άλγες, θα στα πούνε και οι ...ειδικοί επί του φωτισμού! Ήταν θαλασσινό πριν το ενυδρείο; Ρωτάω επειδή συνήθως τέτοιο φωτισμό έχουν οι ...αλμυροί, και λες ότι έχεις sump... Καλή συνέχεια σου εύχομαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 23 Αυγούστου 2014 #4 Share 23 Αυγούστου 2014 Τα ψαρακια εμενα για πλατυ μου φαινονται και οχι για αρλεκινοι..Επισεις οι διαστασεις τις γυαλας που δινεις μου βγαζουν καπου 55 λιτρα ή κανω λαθος?Και το samp 20 λιτρα ισχυει??Σε καθε περιπτωση αυτα τα ενυδρειακια μου αρεσουν πολυ,εχουν δυνατοτητες να φταξεις κατι πολυ ομορφο.Θα σου προτεινα και γω να αφαιρεσεις τον τεχνητο διακοσμο να αλλαξεις και το χαλικακι με μια χαλαζιακη αμμο και να δοκιμασεις με ενα μονομαχο μια που και οι παραμετροι του νερου ειναι κοντα στις επιθυμητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 23 Αυγούστου 2014 #5 Share 23 Αυγούστου 2014 Κι εγώ 55 τα βγάζω τα λίτρα. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες σχετικά με τα διακοσμητικά και την άμμο. Βλέπω πλάτυ μαζί με αρλεκίνους... Αν όντως είναι τότε το ph είναι οριακό και για τα δύο (που δε θα έπρεπε)... Kh και Gh με τι μετράς; Είναι 6 και τα δυο. Μου φαίνεται κάπως περίεργο. Νερό βρύσης έχεις στο ενυδρείο σου; Εαν ναι, και εαν θέλεις να συνεχίσεις έτσι, πρέπει να βγάλεις τους αρλεκίνους (οι οποίοι ούτως ή άλλως χρειάζονται ενυδρείο μεγαλύτερου μήκους και πιο πυκνοφυτεμένο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 24 Αυγούστου 2014 #6 Share 24 Αυγούστου 2014 !!!Καλα εβγαλα τα ματια μου να βρω τους αρλεκινους..αφου αρχισα να ανησυχω .Τελικα ειδα δυο..Γι αυτο βαζουμε κανενα σκουρο χαρτονακι για φοντο,τονιζονται τα χρωματα ψαριων και φυτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 24 Αυγούστου 2014 Author #7 Share 24 Αυγούστου 2014 Λαθος διαστασεις.μαλον ειναι 23 lit.Καλημερα.ειχα ενα μικρο ενυδρειο ξανα αλα ειχα προβληματα εχανε νερα και αυτο μου το εδωσε ενας φυλος δεν με επερνε αυτη τη στιγμη να παρω αλο.τα ψαρακια το ξερο οτι ειναι παρα πολλα αλα οταν ειχα το παλιο οτι μου ελεγαν απο τα pet εβαζα κα δεν εχω τη να τα κανω .προσπσθω να κραταω το νερο καθαρο για να να αντεξουν.το ενυδρειο το εχω με τα ψαρακια μεσα 2 μηνες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 24 Αυγούστου 2014 #8 Share 24 Αυγούστου 2014 Μια χαρα ειναι το ενυδρειο,μη φανταστεις ..,ολοι εχουμε τους περιορισμους μας..για το καλυτερο προσπαθουμε μεσα απο τα δεδομενα μας..Αν απομακρυνες να πλαστικα θα τους λιγο περισσοτερο χωρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 24 Αυγούστου 2014 Author #9 Share 24 Αυγούστου 2014 (edited) Ok.να βγαλω το καραβακι για αρχη ( αν και παιζουν) θα βαλω και στο αλο ξυλο φυτο οταν λετε για βραχακι που μπορω να βρω????? Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2014 - MK1977 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 24 Αυγούστου 2014 Author #10 Share 24 Αυγούστου 2014 Αμμωνια με υγρα τα αλα με στικακι μπορει να μην λεω κατι καλα θα σνεβασω φωτο για βοηθεια.τα ξυλα ειναι φυσικα και το ενυδρειο ηταν καινουργιο .το ph πως να το κατεβασω???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 24 Αυγούστου 2014 Author #11 Share 24 Αυγούστου 2014 Υ.Γ γιατι μου βγαζει την ωρα 2 ωρες πισω?.(Ασχετο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 24 Αυγούστου 2014 #12 Share 24 Αυγούστου 2014 (edited) Καλημέρα κι απο μένα και καλό ξεκινημα εύχομαι Μια έρωτηση γιατι το ενυδρείο εμφανισιακά ειναι πολύ ωραίο : Πόσο κόστισε (αν θες απαντάς) το ενυδρείο στον φίλο σου? Το ρωτάω γιατί αν θυμάμαι καλά ειναι πανακριβο σε σχέση με τα λίτρα που δίνει. Αν οντως ειναι 23 λίτρα, εγώ προσωπικά με βαριά καρδιά θα έβαζα έναν μονομάχο και θα προσπαθούσα να τον χαρώ για 4-5 χρόνια! (με χρήση alrder cones & φύλλων catappa, ώστε να πέσει το pH) Σε σχέση με τις αλλαγές που κάνεις, να ξέρεις πως το χλώριο, εφόσον αποθηκευεις το νερο για 1 24ωρο εξατμίζεται, άρα δεν χρειάζεσαι αντιχλώριο Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2014 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 24 Αυγούστου 2014 Author #13 Share 24 Αυγούστου 2014 Δε το αγορασα το πηρα απο ενα φυλο που τελικα δεν το εστησε ποτε.ναι ειναι ακριβο 110e κανει αλα ειναι τελειο σαν σχεδιο με πολυ βαβουρα στο καθαρισμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 24 Αυγούστου 2014 Author #14 Share 24 Αυγούστου 2014 Τα βακτιρια τα ρυχνω κοντα στο φυλτρο καλα κανω;(εισοδο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 24 Αυγούστου 2014 #15 Share 24 Αυγούστου 2014 Οσο για τα βακτηρια,καλα κανεις,αλλα εχεις καθολου βιολογικο υλικο μεσα στο φιλτρο?Ξερεις αυτα τα ασπρα μπαλακια ή ''μακαρονακια''?Γιατι ουσιαστικα αυτα ειναι απαραιτητα για να αποικησουν πανω τους τα βακτηρια..... Τι αλλα υλικα εχει μεσα το φιλτρο?Μπορεις να το βγαλεις μια φωτο? Ειναι περιεργο αυτο το ενυδρειο..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2014 #16 Share 24 Αυγούστου 2014 Πολυ μικρο ενυδρειο γι αυτα τα ψαρια,τα οποια δεν ταιριαζουν και μεταξυ τους λογο διαφορετικων συνθικων νερου. Εγω θα εβγαζα ολα τα ψευτικα διακοσμητικα,θα εβγαζα και τα ψαρια και θα εβαζα εναν μονομαχο και μερικα ευκολα φυτα ή θα το εκανα ξερο με ξυλα,ξερα φυλλα και φυτα επιφανειας. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 24 Αυγούστου 2014 Author #17 Share 24 Αυγούστου 2014 Ψευτικο ειναι μονο το κσραβακι. Ναι εχει βιολογικο ανθρακα και σφουγκαρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 24 Αυγούστου 2014 Author #18 Share 24 Αυγούστου 2014 Τι να τα κανω μου`παν οτι ταιριαζουν και οτι δεν ειναι πολλα.προσπαθω να ελενχω το νερο αν 3 μερεσ εστω να μην ξεφυγω παρα πολυ. (Γιαυτο πρωτα εγγραφη σε forum και μετα αγορα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 24 Αυγούστου 2014 Author #19 Share 24 Αυγούστου 2014 Τι αλα φυτα (εκτος απο anubia)μπορω να βαλω που να μην θελουν υποστρωμα μιας και αυτη τη στιγμη ειναι αδυνατον να το ξαναστησω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2014 #20 Share 24 Αυγούστου 2014 Δυστυχος δεν ταιριαζουν τα ψαρια που εχεις μεταξυ τους,ουτε κανουν για το ενυδρειο σου.Θα πρεπει να τα δωσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 24 Αυγούστου 2014 #21 Share 24 Αυγούστου 2014 Τι αλα φυτα (εκτος απο anubia)μπορω να βαλω που να μην θελουν υποστρωμα μιας και αυτη τη στιγμη ειναι αδυνατον να το ξαναστησω Πολλα φυτα μπορεις να βαλεις που ενα απλο χαλικακι ειναι καταλληλο για τις απαιτησεις τους.Περισσοτερο εξαρταται απο το φωτισμο σου θα ελεγα και τις απαιτησεις τους σε διοξειδιο και λιπανση παρα απ το υποστρωμα οποτε μη σε αγχωνει αυτο.Απο τη στιγμη που εχεις στρωμενο φιλτρο,ΑΝ αποφασισεις να κανεις αλλο στησιμο ειναι πολυ ευκολο και με ασημαντο κοστος,βασικα μονο ενα καταλληλο χαλικακι ή χαλαζιακη (5-6 ευρω) και ειναι κανα δυο ωρες υποθεση..Φυτα απο κλαδεματα μελων θα βρεις ανετα.μπορεις να μαζεψεις οτι χρειαζεσαι και να κανεις ενα 'ντου' ενα απογευματακι.Αν εχεις δωσει τα ψαρακια πριν ακομα πιο ευκολο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 24 Αυγούστου 2014 #22 Share 24 Αυγούστου 2014 Δυστυχως,συμφωνω κι εγω οτι τα ψαρακια που εχεις δεν κανουν γι'αυτο το ενυδρειο που και μικρο ειναι και τα ψαρακια δεν ταιριαζουν μεταξυ τους...... Ρωτα στο πετ μηπως μπορουν να στα παρουν ή βαλτα μια αγγελια εδω στο φορουμ.... Οσο για φυτα,μπορεις να βαλεις υγροφιλια που δεν θελει τιποτα.....εμενα εχουν γινει σαν δεντρα....δεν ξερω ομως αν θα πανε με τον ασπρο-μπλε φωτισμο! Γενικα ειναι περιεργο ενυδρειο....βασικα ειναι περισσοτερο φενγκ σουι παρα ενυδρειο....γι'αυτο εχει κι αυτα τα ασπρα-μλπε led......το ηθελε και ενας φιλος μου να το παρει προσφατα για να βαλει εναν μονομαχο που ειχε σε γυαλα και τον απετρεψα και αγορασε ''κανονικο'' ενυδρειακι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 24 Αυγούστου 2014 #23 Share 24 Αυγούστου 2014 Είπες ότι έχεις βιολογικό άνθρακα. Επειδή δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, μήπως εννοείς ότι έχεις και τα δύο η μόνο άνθρακα; :-) Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK1977 25 Αυγούστου 2014 Author #24 Share 25 Αυγούστου 2014 Οχι βιολογικο ανθρακα Εχει ανθρακα Σφουγκαρακι Και βιολογικο( ασπρες μπιλιες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 25 Αυγούστου 2014 #25 Share 25 Αυγούστου 2014 Ψευτικο ειναι μονο το κσραβακι. Ναι εχει βιολογικο ανθρακα και σφουγκαρι Είδες τι κάνει αν ξεχάσεις να βάλεις ένα κόμμα; Τον άνθρακα τον βάζουμε σε ένα νέο ενυδρείο για να τραβήξει τυχόν ανεπιθύμητες ουσίες η μετά από μια θεραπεία για να τραβήξει τα φάρμακα. Τώρα δεν τον χρειάζεσαι, μπορείς να τον βγάλεις και στη θέση του να βάλεις επιπλέον βιολογικό υλικό. Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος