kalmichalis 23 Αυγούστου 2014 Author #26 Share 23 Αυγούστου 2014 Ναι έχω τις μαμισιες του Rio 300 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 30 Αυγούστου 2014 Author #27 Share 30 Αυγούστου 2014 Εν τω μεταξύ έχω παρατηρήσει ότι οπότε κάνω αλλαγή νερού, τις επόμενες δύο ημέρες βλέπω νέα φυλλαράκια στη λευκοκεφαλα αλλά μετά παίρνουν κι αυτά την κάτω βόλτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 30 Αυγούστου 2014 Author #28 Share 30 Αυγούστου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 30 Αυγούστου 2014 #29 Share 30 Αυγούστου 2014 (edited) Εν τω μεταξύ έχω παρατηρήσει ότι οπότε κάνω αλλαγή νερού, τις επόμενες δύο ημέρες βλέπω νέα φυλλαράκια στη λευκοκεφαλα αλλά μετά παίρνουν κι αυτά την κάτω βόλτα Με την αλλαγη νερου προσθέτεις και Co2, και ιχνοστοιχεια στο νερο γιαυτο και τα καινουρια φυλλαρακια... Δοκίμασε να βάλεις το μισο ή και λιγοτερο φυτο εκτος νερου , και δες πως θα παει... Έγινε επεξεργασία 30 Αυγούστου 2014 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 31 Αυγούστου 2014 #30 Share 31 Αυγούστου 2014 Μηχαλη, προσωπικα την λευκεφαλα δεν την θεωρω και απο τα ποιο ευκολα φυτα οταν την ειχα, χωρις να θελω να πω πως ηταν και απο τα ποιο δυσκολα, αλλα απο την αλλη με λιγα βατ και χωρις διοξειδιο μπουκαλα δεν θα βρει την υγεια της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 31 Αυγούστου 2014 Author #31 Share 31 Αυγούστου 2014 Ξέρεις τι? Όταν την είχα παλιά στο φυτεμένο μου είχα και διοξείδιο με φουλ λίπανση και φως και πάλι κάπως έτσι ήταν, τώρα τι φταίει δεν ξέρω... Ίσως το 50% νερο ΑΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 31 Αυγούστου 2014 #32 Share 31 Αυγούστου 2014 Κοιτα θα πω ισως κατι κουλο, αλλα ισως θα πρεπει να δουμε και αυτο το ενδεχομενο εστω και θεωριτικα. Εγω κατα αρχας δεν εχω δεν ειχα ποτε οσμωση πραγμα το οποιο παιζω με σκληρο νερο. Ειχα και εγω καμποσες φορες την λευκοκεφαλα αλλωτε με εξελ αλλωτε με μπουκαλα και πολυ φωτισμο. Σιγουρα στην δευτερη περιπτωση πηγαινε καλυτερα αλλα ποτε δεν μου πηγε τρελα αλλα αργα και σταθερα χωρις ομως τα φυλλα της να γινονται πολυ μεγαλα. Περασε καιρος απο τοτε που την ειχα και την ειδα σε ενα παλικαρι οπου την ειχε σχεδον στην επιφανεια και εδειχνε πολυ υγιες και καρδαμομενη. Και τωρα η διαγνωση χαχαχα, πιστευω πως αυτο που τις ελειπε περισσοτερο ειναι το οξυγωνο μια που στα επιφανειακα στρωματα υπαρχει περισσοτερο και υποφερει με την ζεστη οπως αρκετα φυτα αλλωστε. Τα συμπερασματα δικα σας...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 1 Σεπτεμβρίου 2014 #33 Share 1 Σεπτεμβρίου 2014 δεν ξέρω αν είναι το οξυγόνο ή λόγο ότι είναι στην επιφάνεια πάντως εμένα στην emers της μορφή έχει τα διπλά φύλα σε μέγεθος από ότι στην supemers, επίσης όταν φτάνει στην επιφάνεια και την αφήσω να αναπτυχθεί εκεί πάντοτε απαντήσει μεγαλύτερα φύλα. ίσος είναι στην φύση του φυτού να αντιδρά έτσι ανεξάρτητα από το οξυγόνο. ακριβώς το ίδιο αντιδρούν και άλλα φυτά όπως πχ η hydrocotyle tripartita Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 1 Σεπτεμβρίου 2014 #34 Share 1 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημερα Χρηστο. Ναι δεν βαζω το χερι μου στην φωτια απλα αυτο παρατηρω και υποθετω και σιγουρα παει καλυτερα υπο αυτες τις συνθηκες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 1 Σεπτεμβρίου 2014 #35 Share 1 Σεπτεμβρίου 2014 Εγω την ειχα καποτε, στο γαριδαδικο. Διαφωνω με το οξυγόνο και θα έλεγα co2. Οπως ειπα αν την αφησεις να βγει εκτος νερου, ξεφευγει . εμενα ειχε βγει εκτος νερου 1 μετρο και κάτι... Οταν πιασει επιφανεια εκτος απο το πολυ φως που εχει , πέρνει και co2 απο τον ατμοσφαιρικό αέρα, γιαυτο και αναπτύσεται καλα. Εγω το πέταξα γιατι με ειχε κουρασει... Την ειχα δοκιμάσει και σε πολυ σκληρο νερο και σε μ****α, και πηγενε ακριβως το ιδιο. ( ενοειτε με co2) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος