Jump to content

Αλλαγή Νερού Και Βακτήρια

Recommended Posts

Παιδιά σε κάθε αλλαγή νερού εκτός από αντί χλώριο πρέπει να προσθέτω και βακτήρια; γιατί έτσι μου είπε ο πετ σοπας

Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο?

Συν ένα. :)

Το ενυδρείο είναι φρέσκο δύο εβδομάδων

Γνωμη μου ειναι το λιγοτερο για ενα διμηνο να ριχνεις για να ενισχυσεις την βιολογια.

Το ενυδρειο ακομα δεν εχει στρωσει ωστε να μην τη χρειαζεται!

Σε ωριμα ενυδρεια 1+ ετος δεν ειναι απαραιτητα τα βακτηρια σε καθε αλλαγη. Σε νεωτερα χρειαζεται.

• Like 1

Σε αυτο το θεμα σου http://www.aquazone.gr/forums/topic/96779-oe-oeunea-oaa-60eeoni/ στο ποστ 15 αναφερεις οτι ειχες στημενο

ενυδρειο.

Σε εκεινο τη ρουτινες εκανες?

Το ενυδρείο το είχα αγοράσει από ενα μαγαζί στην Λήμνο και ήμουν εντελώς ανίδεος από εκεί που το αγόρασα μου πρότεινε να βάλω σκαλαρια όπως και έκανα. Τότε είχα βάλει στην αρχή ένα φακελάκι με βακτήρια και μετά από μια βδομάδα που ξεθωλοσε το νερό έκανα μετρήσεις για νιτρικά και αφού ήταν μηδενικά έβαλα τα ψάρια τότε έκανα αλαγες νερού κάθε δύο βδομάδες το30% όπως μου είχε πει ο πετ σοπας στο νερό έβαζα μόνο αντί χλώριο έτσι το είχα το ενυδρείο για δύο χρόνια ειχα μεσα 4 σκαλαρια είχαν κάνει πολλές φορές αυγά πάνω στο φίλτρο τα οποία μάλιστα μια φορά βγαλαν και ψαράκια αλλά τα φαγαν όλα τα μεγαλύτερα. Αργότερα ανακάλυψα αυτό το φόρουμ και αφού διάβασα ότι το ενυδρείο μου είναι ακατάλληλο για αυτα τα ψάρια τα έδωσα πίσω στο μαγαζί και πήρα μερικά τετρα νέον και ακολουθουσα την ίδια ρουτίνα ως που το αδειασα λόγο μετακόμισης στην Καβάλα .Τώρα που αποφάσισα να το ξανά τρέξω από εκεί που πήρα τα βακτήρια μου είπαν να προσθέτω βακτήρια και σε κάθε αλλαγή νερού για αυτό και σας ρώτησα αν ισχύει αυτό γιατί στο πρώτο πετ σοπ που πήγα στην Λήμνο δεν μου το χαν πει. Αυτή είναι εν ολίγοις η ιστορία μου και συγνώμη αν σας κούρασα

Τα βακτήρια τα βάζω μόνο στο νερό που ετοιμαζω για αλλαγή;

Δεν κουράζεις κανέναν. Αν δεν ρωτήσεις πως θα μάθεις?

Καλύτερα τα βακτήρια να τα βάλεις μετά την αλλαγή μέσα στο ενυδρείο με δοσολογία στο σύνολο των λίτρων του ενυδρείου (πολύ κοντά στο φίλτρο σου). Στο νερό της αλλαγής ρίχνουμε το αντιχλώριο για να δεσμεύση το χλώριο και επικύνδινα βαρέα μέταλα του νερού σου (αυτό βέβαια εξαρτάται από το αντιχλώριο που χρησιμοποιείς).

Το ενυδρείο το είχα αγοράσει από ενα μαγαζί στην Λήμνο και ήμουν εντελώς ανίδεος από εκεί που το αγόρασα μου πρότεινε να βάλω σκαλαρια όπως και έκανα. Τότε είχα βάλει στην αρχή ένα φακελάκι με βακτήρια και μετά από μια βδομάδα που ξεθωλοσε το νερό έκανα μετρήσεις για νιτρικά και αφού ήταν μηδενικά έβαλα τα ψάρια τότε έκανα αλαγες νερού κάθε δύο βδομάδες το30% όπως μου είχε πει ο πετ σοπας στο νερό έβαζα μόνο αντί χλώριο έτσι το είχα το ενυδρείο για δύο χρόνια ειχα μεσα 4 σκαλαρια είχαν κάνει πολλές φορές αυγά πάνω στο φίλτρο τα οποία μάλιστα μια φορά βγαλαν και ψαράκια αλλά τα φαγαν όλα τα μεγαλύτερα. Αργότερα ανακάλυψα αυτό το φόρουμ και αφού διάβασα ότι το ενυδρείο μου είναι ακατάλληλο για αυτα τα ψάρια τα έδωσα πίσω στο μαγαζί και πήρα μερικά τετρα νέον και ακολουθουσα την ίδια ρουτίνα ως που το αδειασα λόγο μετακόμισης στην Καβάλα .Τώρα που αποφάσισα να το ξανά τρέξω από εκεί που πήρα τα βακτήρια μου είπαν να προσθέτω βακτήρια και σε κάθε αλλαγή νερού για αυτό και σας ρώτησα αν ισχύει αυτό γιατί στο πρώτο πετ σοπ που πήγα στην Λήμνο δεν μου το χαν πει. Αυτή είναι εν ολίγοις η ιστορία μου και συγνώμη αν σας κούρασα

Αυτο ειναι λαθος....

Κανονικα επρεπε να μετρας νιτρικα σε ενα στρωμένο ενυδρειο..

Απλα το λέω μηπως τα εχεις μπερδεψει...

Τα βακτηρια αν και δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτε μου τα βαζεις με την αλλαγη νερου, οπως λεει και στις οδηγιες , κοντα στην ειδοδο του φίλτρου, δεν μπολιαζεις το νερο , αλλα το φίλτρο.

ΓΙα γρηγοροτερο στρωσιμο , μπορεις να βάλεις αγγελια στο φορουμ για μπολι.

Έγινε επεξεργασία - nicpapa

Βιολογικό υλικό έχεις στο φίλτρο σου, σωστά; Για να πιάνουν τόπο τα βακτηρια... :rolleyes:

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Διάβασε της οδηγίες χρήσεως που γράφουν πάνω τα βακτήρια και πράξε ότι λέει. Όταν σου τελειώσει το μπουκαλάκι μην ξανά βάλεις βακτήρια το ενυδρείο τα καταφέρνει μια χαρά μόνο του στο να αναπτύξει την δικιά του βιολογία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...