Jump to content

Τελικά Που Λέτε Να Το Στήσω?

VasilisM3

24 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Με βασανίζει καιρό αυτό το ερώτημα...έτσι είπα να ζητήσω την βοήθεια σας μπας και βρούμε άκρη :hot:

Το ενυδρείο μου είναι 1.00x0.60x0.55 (ΜxΠxΥ) rimless με κρεμαστό led φωτιστικό απο το ταβάνι.Σκέφτομαι για ένα μεγαλύτερο σε μήκος (1.40-1.50)...θα δούμε.

Υπάρχουν 2 πιθανά σενάρια:

1ο: Το δωμάτιο μου.Το γραφείο και τα ραφια που βλέπετε στην εικόνα θα φύγουν και την θέση τους θα πάρει το ενυδρείο.Ο διαθέσιμος χώρος που υπάρχει είναι μέχρι 1.60 μήκος.Πιστεύω ότι θα βολευτώ και με ένα λίγο μεγαλύτερο ενυδρείο.

Τα -

-λόγω του ότι είναι ανοιχτό ίσως αντιμετωπήσω προβλήματα υγρασίας.

-Δεν θα είναι ορατό προς όλους τόσο εύκολα (όχι και τόσο κακό)

2ο: Tο χολ του σπιτιού.Υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος χώρος του σπιτιού που μένει ανεκμετάλευτος και σίγουρα θα ήταν το κέντρο της προσοχής στους επισκέπτες και θα ομόρφαινε κατά πολύ τον χώρο.Ο διαθέσιμος χώρος είναι περίπου στα 2.50 μέτρα αλλά δεν είμαστε για υπερβολές.Στο 1.45 ύψος εξέχει το πλαίσιο της σκάλας.Το τωρινό μου ενυδρείο μαζί με την βάση πάει κάπου στο 1.4* κάτι και έρχεται ίσα ίσα.

Τα -

-Δεν έχει εύκολη πρόσβαση έξω (άλλα 2-3 μέτρα η πόρτα-βρύση) εκτός αν τρυπίσω τοίχο και παίρνω νερό απο το WC.

Λοιπόν τι λέτε?

Θα το εκτημούσα αν δικαιολογούσατε και τον λόγο που κάνατε την συγκεκριμένη επιλογή.

post-41221-0-06588300-1408036601_thumb.jpg

post-41221-0-66962900-1408036621_thumb.jpg

Δεν θα εβαζα ενυδρειο στο δωματιο για δυο λογους, πρωτον οσο αθορυβο κι αν ειναι παντα ενα βουητο θα υπαρχει και δευτερον η υγρασια μεσα στο δωματιο δεν ειναι και οτι καλητερο.

Το πρώτο με 10χρόνια ενυδρείο στο δωμάτιο το έχω συνηθήσει χιχιχι

Όσο για το δεύτερο και εμένα αυτό ήταν που με έκανε σοβερά να σκεφτώ μήπως το πάω κάτω...

Θα σου ελεγα δωματιο... καθως σκεπτομενος εναν στενο διαδρομο για το χολ.. δεν θα μου αρεσε..

Αλλα μολις ειδα τις φωτο ... χολ φιλε!

θα δειχνει πολυ ομορφο διπλα στην σκαλα!

εν αναγκη τρυπησε τον τοιχο.. εκει θα κολλησουμε :D

• Like 1

Διπλα στην σκαλα οχι γιατι ειναι κοντα στο καλοριφερ,δωματιο οχι γιατι εχει φως υγρασια φασαρια.Αρα καθως καταλαβες και οι δυο χωροι για μενα δεν ειναι οι ιδανικοι ,αν τραβηξεις ενα εμποδιο ξυλο ως πλαισιο διπλα στο καλοριφερ ψηλα στο υψος του ενυδρειου και πλατος χ2 φορες το καλοριφερ περιοριζεις τον κινδυνο συστολης διαστολης των τζαμιων.Δικια σου η επιλογη.

Στο χολ εχεις αλλες δυνατότητες, μπορεις να το πας πολυ μακρυα σε ολους τους τομείς. Το μονο θεμα που βλεπω για χολ ειναι αν θα περνάς αρκετό χρονο καπου εκει κοντα για να το βλέπεις. Υποθέτω το σαλόνι ειναι στην ευθεία του χολ; Αν ναι τοτε γιατι το συζητάμε ακομα; :)

χοοοοοοοολλλλλλλλλλλλλλλλ με 1000 ουτε να το σκεφτης αλλο

και άμα είναι το χολ μαζί με το σαλόνι ακόμη καλύτερα θα κάθεσαι και θα το απολαμβάνεις και θα χαλαρώνεις και θα το βλέπεις και πιο πολύ απο οτι στο δωμάτιο... θα το βλέπουν και η επισκέπτες και θα το καμαρώνουν μαζί με σένα + ότι άλλο είπαν τα παιδιά πιο πάνω!!

Έγινε επεξεργασία - tasso

Θα σου ελεγα δωματιο... καθως σκεπτομενος εναν στενο διαδρομο για το χολ.. δεν θα μου αρεσε..

Αλλα μολις ειδα τις φωτο ... χολ φιλε!

θα δειχνει πολυ ομορφο διπλα στην σκαλα!

εν αναγκη τρυπησε τον τοιχο.. εκει θα κολλησουμε :D

Xαχαχα και εγώ αυτό σκέφτηκα με την σκάλα θα δέσει πολύ ωραία!Δεν σας κρύβω ότι γι αυτό κοιτάζω και για λίγο μεγαλύτερο μήκος αλλά και αυτό που έχω δεν με χαλάει!

Χολ!!

Οι λογοι υγρασια και θορυβος!!

:thumbsu:

Διπλα στην σκαλα οχι γιατι ειναι κοντα στο καλοριφερ,δωματιο οχι γιατι εχει φως υγρασια φασαρια.Αρα καθως καταλαβες και οι δυο χωροι για μενα δεν ειναι οι ιδανικοι ,αν τραβηξεις ενα εμποδιο ξυλο ως πλαισιο διπλα στο καλοριφερ ψηλα στο υψος του ενυδρειου και πλατος χ2 φορες το καλοριφερ περιοριζεις τον κινδυνο συστολης διαστολης των τζαμιων.Δικια σου η επιλογη.

Το καλοριφέρ δεν ανάβει Νικόλα οπότε κλείνουμε προς τα εκεί.Άσε που σκέφτομαι να το ξυλώσω κιόλας το σώμα γιατί πιάνει τσάμπα χώρο χαχα

Στο χολ εχεις αλλες δυνατότητες, μπορεις να το πας πολυ μακρυα σε ολους τους τομείς. Το μονο θεμα που βλεπω για χολ ειναι αν θα περνάς αρκετό χρονο καπου εκει κοντα για να το βλέπεις. Υποθέτω το σαλόνι ειναι στην ευθεία του χολ; Αν ναι τοτε γιατι το συζητάμε ακομα; :)

Για να πω την πικρή μου αλήθεια την περισσότερη ώρα την περνάω ή στο δωμάτιο ή στο καθηστικό-κουζίνα.Είναι πρόβλημα αυτό..

χοοοοοοοολλλλλλλλλλλλλλλλ με 1000 ουτε να το σκεφτης αλλο

και άμα είναι το χολ μαζί με το σαλόνι ακόμη καλύτερα θα κάθεσαι και θα το απολαμβάνεις και θα χαλαρώνεις και θα το βλέπεις και πιο πολύ απο οτι στο δωμάτιο... θα το βλέπουν και η επισκέπτες και θα το καμαρώνουν μαζί με σένα + ότι άλλο είπαν τα παιδιά πιο πάνω!!

Τάσο ναι φαίνεται απο το σαλόνι.Έχω και ένα άλλο ωραίο μέρος μέσα στο σαλόνι αλλά παραείναι "χωμένο" μέσα και θα πρέπει να κάθεσαι σαλόνι σαλόνι για να το παρατηρείς.Ενώ απο εκεί περνάμε απο την κουζίνα για να πάμε πάνω στα δωμάτια ή να μπούμε-βγούμε απο την πόρτα.

Μόλις μπορέσω θα βάλω 2-3 φωτογραφίες για να δείτε.

Και εγώ στο χολ ,θα έλεγα.Θα ήταν πολύ όμορφο δίπλα στη σκάλα.Αλλά αν εσύ θές δωμάτιο, υπάρχει και η λύση του αφυγραντήρα, και δεν θα αγχώνεσαι με υγρασίες..... ^_^

Θα κοιταξω ένα θέμα που υπάρχει,το πως θα φέρω ρεύμα σε εκείνο το σημείο μιας και δεν υπάρχει πρίζα..

Νικόλα ο λαός πραγματικά μίλησε!!!

Το καλητερο ειναι να τραβηξεις ενα καλωδιο απο τον πινακα με δικια του ασφαλεια πριν το ρελε και να βαλεις ενα πινακακι για το ενυδρειο με ανεξαρτητο ρελε .

Έχω σκοπό για να φτιάξω αυτόνομο πίνακα.

Θα το ψάξω λιγάκι με τον ξάδερφο μου που είναι ηλεκτρολόγος για αυτό το θέμα..ελπίζω να πάνε όλα καλά!

αντε και καλο στησιμο! :thumbsu:

Να σαι καλά φίλε!!θα αρχίσω σιγά σιγά να φτιάχνω τον χώρο (χτυπήματα κτλ) τώρα που λείπουν οι δικοί μου απο το σπίτι για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου μετά..

Στο χολ Βασιλη μην σκέφτεστε το δωμάτιο θα έχεις θεματακια όπως σου είπαν και τα περισσότερα παιδιά.

Σε ευχαριστώ Θανάση ;)

Όταν καταφέρω να πάω σπίτι θασας βάλω άλλες 2 φωτογραφίες που θα μπορούσε να μπει το ενυδρείο...

Φτασε στις σωστές διαστασεις που θελεις και εχεις στο μυαλο σου γιατι οτι κανεις τωρα, μετα οτι εχεις κανει, μένει.

Δωσε φωτογραφιες του χωρου να δουμε και να δώσουμε τη ταπεινή μας γνωμη αν θελεις, αλλα εγω τουλαχιστον θα προτείνω να..γεμίσει ο χωρος :)

Άντε καλο στήσιμο ! αν γίνει όμορφο το ενυδρείο και πορωθείς περισσότερο σε βλέπω να κανεις καινούριο δωμάτιο στο χωλ :-)

Έγινε επεξεργασία - georgemisir

Φτασε στις σωστές διαστασεις που θελεις και εχεις στο μυαλο σου γιατι οτι κανεις τωρα, μετα οτι εχεις κανει, μένει.

Δωσε φωτογραφιες του χωρου να δουμε και να δώσουμε τη ταπεινή μας γνωμη αν θελεις, αλλα εγω τουλαχιστον θα προτείνω να..γεμίσει ο χωρος :)

Αχχ ρε Μάριε ένα ενυδρείο 1.50-0.60-0.55 θα ήταν ότι πρέπει!!!Ούτε ξεφεύγω απο τα 500λτ ούτε τίποτα!!!Θα δούμε...έχω φίλο τζαμά ο οποιός μπορεί να μου δώσει τζάμια σε πολύ χαμηλή τιμή...αλλά δεν ξέρω (και φοβάμαι) να το κολλήσω μόνος!

Άντε καλο στήσιμο ! αν γίνει όμορφο το ενυδρείο και πορωθείς περισσότερο σε βλέπω να κανεις καινούριο δωμάτιο στο χωλ :-)

Χαχαχα Γιώργο θα σας βάλω σύντομα φωτογραφίες να δείτε και τον υπόλοιπο χώρο ;)

Εγω λεω να στησεις ενα νανο στην ανατολικη σκοπια!!!!!!!!!!!!!!!!!

Για νάνο το ψήνω πολύ στο δωμάτιο!!!Τόσα χρόνια με ενυδρεία κοιμάμαι..μην πάθω στέριση χαχαχαχαααχαχαχαχχαχα

• 2 weeks later...

Βασίλη καλησπέρα και από μενα.

Ψήφίζω χολ για όλους τους παραπάνω λόγους.

Μην ξεχάσεις να πάρεις και μία ωραία πολυθρόνα, για να την τοποθετήσεις αντικριστά του (όταν τελειώσει) και να κάθεσαι με τις ώρες να χαζεύεις!!!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!

Τώρα ίσως κοιτάξω μήπως μπορέσω να φτιάξω ένα με μεγαλύτερο μήκος. Αν δεν τα καταφέρω θα παίξουμε μπάλα έτσι ;)

Και μια γενική όψη απο την μεριά της εξώπορτας.Αυτή την εικόνα συναντά κάποιος όταν μπαίνει.

Μια ωραία θέση είναι και πίσω στο σαλόνι στην γωνια αλλά δυστυχώς δεν περνάμε πολλές ώρες στο σαλόνι.Είναι και καλή θέση γιατί απο πίσω είναι το μπαλκόνι και υπάρχει δυνατότητα να βγεί έξω το σαμπ και να γίνονται ευκολότερες αλλαγές νερού.

Για το καραβάκι ξέρω τι θα μου πείτε αλλά είναι κατασκευή του πατέρα και δεν κουνιέται...χαχαχ

post-41221-0-08545300-1409225960_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...