xristos74 11 Αυγούστου 2014 #1 Share 11 Αυγούστου 2014 Ανάλογα τα λιτρα ποσα ψαρια...για ισορροπία και μη στρεσαρισμα ψαριων Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos74 11 Αυγούστου 2014 Author #2 Share 11 Αυγούστου 2014 Κατι που ολοι γνωρίζουμε.Το βλεπουμε σε πίνακες και το ζουμε.Τι ειναι το καλύτερο να μην κολυμπάνε τα ψαρακια μεσα στην αμμωνία Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Αυγούστου 2014 #3 Share 11 Αυγούστου 2014 Δεν υπαρχει τετοια μαθηματικη πραξη,αναλογα πρωτα με τα ψαρια(τι ρατσα ειναι),πανε και τα λιτρα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos74 11 Αυγούστου 2014 Author #4 Share 11 Αυγούστου 2014 Το ερέθισμα μου ήρθε διαβάζοντας ενα βιβλιο του michel martin ο άνθρωπος θεωρείται κορυφαίος και έκανε ειδικά για αυτο το θέμα διατριβή.Και λέει ποσα θα είχαμε γλυτώσει εαν διναμε λιγο βάση σε αυτό το κομμάτι:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos74 11 Αυγούστου 2014 Author #5 Share 11 Αυγούστου 2014 Δεν μου αρέσει το διάβασμα είμαι της πράξης.αλλά εσκασα 30 ευρω Χωρίς να μου περισσεύουν και τωρα μου αλλάζει λιγο τα δεδομένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Αυγούστου 2014 #6 Share 11 Αυγούστου 2014 (edited) Εμ τι να σου κανω Αν πρωτα διαβαζες εδω μεσα,θα τα γλυτωνες τα 30 ευρουλακια Καθε ψαρι του ιδιου μεγεθους,δεν σημαινει οτι εχει και τις ιδιες αναγκες σε λιτρα.Θεωρητικα και εγω καπου κατι διαβασα,πρακτικα ομως δεν ισχυει. Έγινε επεξεργασία 11 Αυγούστου 2014 - kixlidatos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos74 11 Αυγούστου 2014 Author #7 Share 11 Αυγούστου 2014 εχεις δικιο φιλε μου αλλα ποτέ δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι δυο τρία σάπια φυλά από φυτεμένο αν μείνουν 48 σε 80 λίτρα μεταβάλουν τις τινές και αμμωνίας και νιτρωδών ώς 5%....οσο για το υλικο του φορούμ δεν αμφέβαλα ότι είναι πολύ πλούσιο... αλλα ότι για κάθε εκατοστό ψαριού θέλει 1,5 λίτρα...και να φανταστείς ότι αυτός ο ανθρωπός εχει χτίσει τα 4 μεγαλύτερα ενυδρεία του κόσμου...όσο για τα 30 και σε αυτό έχεις δικιο θα αγόραζα δυο θυλικούς δίσκους Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Αυγούστου 2014 #8 Share 11 Αυγούστου 2014 Αλλο πραγμα τα υπολιματα,φυτων,τροφων κτλ.και αλλο αυτο που γραφει με ωραιες φωτο το βιβλιο,και εγω το ειχα παρει αυτο. Με αυτην την λογικη ενα λαμπιτο μπορεις να το βαλεις σε 30 λιτρα νερο?Δεν παει ετσι φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos74 11 Αυγούστου 2014 Author #9 Share 11 Αυγούστου 2014 Σωστός !!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 11 Αυγούστου 2014 #10 Share 11 Αυγούστου 2014 Η "εξίσωση" δεν έχει μόνο δύο παράγοντες, τα λίτρα και το μέγεθος του ψαριού. Παίζουν πολλά ρόλο, η φίλτρανση, η βιολογία, οι ρουτίνες, αν είναι φυτεμένο ή όχι, κλπ. Δύο παραδείγματα: Τα χρυσόψαρα κάνουν πάρα πολλά κακάκια σε σχέση με το μέγεθός τους, βλέπεις ένα μικρό χρυσοψαράκι αλλά δεν ξέρεις τι...παξιμάδια κάνει! Τα tetra είναι μικρά ψαράκια σε μέγεθος αλλά θέλουν ενυδρείο με μήκος τουλάχιστον ένα μέτρο γιατί είναι γρήγοροι κολυμβητές. Και αν ρωτήσεις τους πιο έμπειρους θα σου πούνε και άλλα παραδείγματα. Δεν υπάρχει γενικός κανόνας, επιλέγεις τον αριθμό τον ψαριών με βάση όλους αυτούς τους παράγοντες που είπαμε πριν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Αυγούστου 2014 #11 Share 11 Αυγούστου 2014 εχεις δικιο φιλε μου αλλα ποτέ δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι δυο τρία σάπια φυλά από φυτεμένο αν μείνουν 48 σε 80 λίτρα μεταβάλουν τις τινές και αμμωνίας και νιτρωδών ώς 5%....οσο για το υλικο του φορούμ δεν αμφέβαλα ότι είναι πολύ πλούσιο... αλλα ότι για κάθε εκατοστό ψαριού θέλει 1,5 λίτρα...και να φανταστείς ότι αυτός ο ανθρωπός εχει χτίσει τα 4 μεγαλύτερα ενυδρεία του κόσμου...όσο για τα 30 και σε αυτό έχεις δικιο θα αγόραζα δυο θυλικούς δίσκους Δεν παει ετσι,ειναι λαθος αυτο.Το καθε ψαρι θελει τα δικα του λιτρα και οπως ειπωθικε και πιο πανω,παιζουν και αλλα ρολο σ αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 14 Αυγούστου 2014 #12 Share 14 Αυγούστου 2014 Το έχω βρει και εγώ κάπου μέσα στο ίντερνετ 1 εκ = 1 με 1,5 λίτρο Διαφωνω 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος