arxon_1@hotmail.com 11 Αυγούστου 2014 #1 Share 11 Αυγούστου 2014 Αποφάσισα και εγώ να εγγραφώ στο AquaZone, μετά από καιρό σαν επισκέπτης, Με το άθλημα είχα ασχοληθεί πριν 7-8 χρόνια έχοντας 1 μικρο ενυδρειάκι 20-30 λίτρων με 4 κατακίτρινες αφρικάνες. Κράτησε γύρα στα 2 χρόνια περίπου. Από τότε δεν είχα ξανά μέχρι πριν 1 μήνα που έπεσα στα χέρια μου 1 Juwel Monolux 80. Σήμερα είναι η τρίτη εβδομάδα που τρέχει χωρίς ψάρια (αφρικάνες) για να (στρώσει). Είμαι σε αναζήτηση κατάλληλων πετρών και την επόμενη εβδομάδα τα ψαράκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Αυγούστου 2014 #2 Share 11 Αυγούστου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 11 Αυγούστου 2014 #3 Share 11 Αυγούστου 2014 Καλώς ήρθες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 11 Αυγούστου 2014 #4 Share 11 Αυγούστου 2014 Καλως ηρθες καταρχας. Ξεκιναω με το οτι ειχες αφρικανες σε 20 λιτρα, κατι που ειναι δραματικα λαθος. Το αν σου αντεξανε τοσα χρονια ειναι θεμα καθαρα τυχης. Και για να λες κατακιτρινες λογικα εννοεις τις labidochromis caeruleus. Περαν αυτου στο ενυδρειο ετσι οπως το βλεπω τωρα. Εχεις ενα λαθος που ειναι το υποστρωμα. Εχεις βαλει χαλικι αν βλεπω καλα και απο πανω αμμο. Εαν βαλεις αφρικανες θα εχεις προβλημα γιατι σκαβουν πολυ και θα στα κανουν αχταρμα. Οποτε καλο θα ειναι να φυγει το χαλικι απο κατω και να μπει μονο αμμος. Απο κει και περα πετρες μπορεις να βρεις σε νταμαραδικο η απο καποιο βουνο, στη φυση με λιγα λογια. Ξεπλυμα και ειναι μια χαρα. Εσυ οτι προτιμας. Τελος για ψαρακια, τι εχεις δει? Εννοω τι θελεις να βαλεις? Εχε στο νου σου οτι τα 80 λιτρα ειναι λιγα δυστυχως για τα ψαρια που ειχες παλαιοτερα αλλα και γενικα για αφρικανες απο τη λιμνη malawi. Καλο θα ηταν να πηγαινες σε λιμνη Tanganyika και καποια κοχυλοψαρα κυριως. Κανε μια ερευνα και δες τι σου αρεσει. Φιλικα παντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 11 Αυγούστου 2014 #5 Share 11 Αυγούστου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arxon_1@hotmail.com 11 Αυγούστου 2014 Author #6 Share 11 Αυγούστου 2014 Σας ευχαριστώ πολύ, τότε ήταν η πρώτη μου επαφή με το Ενυδρείο, γι' αυτό ίσως τέτοιο λάθος. Όσον αφορά το ενυδρείο τώρα έχει χαλίκι από κάτω και από πάνω 20 κιλά μαύρο αραγωνίτη. Επειδή μου αρέσουν πάρα πολύ οι αφρικάνες, τείνω προς τα εκει (γι' αυτο το λόγο και ο αραγωνίτης). Κάπου είχα διαβάσει ότι υπάρχουν και mini αφρικάνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Αυγούστου 2014 #7 Share 11 Αυγούστου 2014 http://www.aquazone.gr/forums/topic/61115-ieenu-aaioaenaassa-aea-eeessaeaao-oco-essiico-tanganyika/#entry550987 Διαβασε αυτο,θα σε βοηθησει πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
arxon_1@hotmail.com 11 Αυγούστου 2014 Author #8 Share 11 Αυγούστου 2014 Είδα αυτά τα 2 και έχω πάθει πλάκα......................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Αυγούστου 2014 #9 Share 11 Αυγούστου 2014 Ειναι φοβερα ψαρια,αλλα τα λιτρα σου δεν βοηθανε διστυχως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arxon_1@hotmail.com 11 Αυγούστου 2014 Author #10 Share 11 Αυγούστου 2014 Αφού τα είχε στο link που μου έδωσες................ τοΝ. 5 και το Ν.6 Πιθανές συνθέσεις ψαριών για 80λίτρα(μήκος ενυδρείου 80 εκατοστά)1. Χαρέμι Neolamprologus occelatus2. Χαρέμι Neolamprologus stappersi (melagris)3. Χαρέμι Lamprologus callipterus4. Ζευγάρι από Julidochromis transcriptus με χαρέμι N.Multifaciatus ή Ν.Brevis ή Α.Compressiceps "shell"5. Ζευγάρι Ν.Brichardi6. Ζευγάρι N.pulcher7. Zευγάρι N.Caudopunctatus8. Zευγάρι ή ομάδα των 6+ ατόμων Ertemodus Cyanostictus Link to comment Share on other sites More sharing options...
arxon_1@hotmail.com 11 Αυγούστου 2014 Author #11 Share 11 Αυγούστου 2014 Εκτός αν εννοεί 1M+1F μόνο σε ολόκληρο το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Αυγούστου 2014 #12 Share 11 Αυγούστου 2014 (edited) Το προβλημα με αυτα τα ψαρακια ειναι να πετυχεις ζευγαρι,απο την αρχη,που ειναι κατι σχεδον απιθανο.Ειναι <μονογαμικα> ζωα,και πολυ κτητικα.Οποτε μονο απο χομπιστα διαπιστομενο ζευγαρι αν βρεις βαλτα,Αλλιως πρεπει να βαλεις 5,6,και να σου κατσει το ζευγαρι,αλλα τα λιτρασου ειναι οριακα,και θα πεσει πολυ ξυλο,εως οτου βρεις το ζευγαρι. Έγινε επεξεργασία 11 Αυγούστου 2014 - kixlidatos Link to comment Share on other sites More sharing options...
arxon_1@hotmail.com 11 Αυγούστου 2014 Author #13 Share 11 Αυγούστου 2014 Με την ίδια λογική και ζευγάρι να βρώ, όταν γεννήσουν πάλι δεν θα έχω πρόβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Αυγούστου 2014 #14 Share 11 Αυγούστου 2014 Καλα δεν μιλαμε γιαυτην την περιπτωση,πανω απο ενα ζευγαρι,δεν μπαινει τιποτα αλλο.Απλα επειδη ειναι προστευτικα με τα μωρα τους, σου δεινουν τον χρονο,να τα βγαλεις απο το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 11 Αυγούστου 2014 #15 Share 11 Αυγούστου 2014 Καλώς ήρθες! Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 11 Αυγούστου 2014 #16 Share 11 Αυγούστου 2014 Mπορεις να πειραματιστεις με ενα ζευγαρι, εαν ασχοληθεις και το αγαπησεις δε πιστευω να αποτυχεις... αλλα που θα βρεις ζευγαρι ειναι ενα θεμα οντως. Και βεβαιως θα δινεις και τις γεννες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 11 Αυγούστου 2014 #17 Share 11 Αυγούστου 2014 Καλως ηρθες και απο μενα Ανοιξε αν θελεις θεμα για το ενυδριο σου στη σωστη κατηγορια γιατι η κατηγορια αυτη ειναι για καλωσορισμα και θα κλειδωσει σε μια ευδομαδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 11 Αυγούστου 2014 #18 Share 11 Αυγούστου 2014 Καλώς τον Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Αυγούστου 2014 #19 Share 11 Αυγούστου 2014 Καλώς ήρθες στην παρέα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
arxon_1@hotmail.com 11 Αυγούστου 2014 Author #20 Share 11 Αυγούστου 2014 Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoswoolf 12 Αυγούστου 2014 #21 Share 12 Αυγούστου 2014 Καλώς ήρθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 23 Αυγούστου 2014 #22 Share 23 Αυγούστου 2014 Ένα καθυστερημενο καλωσόρισμα και από εμένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts