Akridas66 9 Αυγούστου 2014 #1 Share 9 Αυγούστου 2014 (edited) Καλησπερα στους αφρικανους!! Οχι δεν αλλαξα ενυδρειο και ηπειρο, εχει ενα θεμα ενας φιλος και ηθελα να ρωτησω και εσας πριν τον συμβουλεψω... Εχει ενα λαμπιντο κιτρινο και 3-4 μερες εχει φουσκωση το στομα του και εχει κανει σαν μπιμπικακια... Υπαρχει περιπτωση να εχει αυγα;; Επισης δεν τρωει, αγνωει παντελος την τροφη.... Τι κανει για αυτο;; Το εχει μονο του τωρα σε περιπου 120λιτρα... Έγινε επεξεργασία 9 Αυγούστου 2014 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 9 Αυγούστου 2014 #2 Share 9 Αυγούστου 2014 (edited) Οταν λες μπιμπικάκια τι εννοείς; Εξωτερικά εκει που έχει το φούσκωμα/μπούκωμα; Επειδη με μια θυληκιά έχω το ίδιο θέμα κάθε φορά που μπουκωνεται (με ενα σα σπυρί απο κάτω), πιστεύω οτι έχει αυγά. Έγινε επεξεργασία 9 Αυγούστου 2014 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 9 Αυγούστου 2014 Author #3 Share 9 Αυγούστου 2014 Καπως ετσι μου το περιεγραψε... Λες να ειναι μπουκωμενη; Τρωνε εσενα οταν γινεται αυτο;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 9 Αυγούστου 2014 #4 Share 9 Αυγούστου 2014 Οχι δε τρώνε οταν ειναι μπουκωμενες και συνήθως κρύβονται. Το θέμα με τα μπιμπικάκια όμως πρεπει να το κοιτάξει. Εμένα βγάζει ενα κάτω απο το στόμα και ειναι μεγαλούτσικο, ενα ψάρι του Κλεόβουλου είχε τρυπήσει σε εκείνο το σημείο. Δε ξέρω τι ειναι αυτο που το προκαλεί αλλα θέλει μια υποτυπώδη φροντίδα. Εγω ας πούμε οταν το παθαίνει, βάζω αλάτι ή Epsom salt ακόμα καλύτερα για μερικές ημέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 9 Αυγούστου 2014 #5 Share 9 Αυγούστου 2014 Άγγελε δες εδώ και δείξε τις φωτογραφίες στο φίλο σου μπας και ειναι το ίδιο πρόβλημα. Ας διαβάσει το θέμα μου http://www.aquazone.gr/forums/topic/94539-labiochromis-iaa-odhonss;/#entry934707 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 9 Αυγούστου 2014 Author #6 Share 9 Αυγούστου 2014 Εχει αλατι της seachem για κιχλιδες, κανει αυτο η παει για epsom αναγκαστηκα;; Δοσολογια για προφυλαξει;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 9 Αυγούστου 2014 #7 Share 9 Αυγούστου 2014 Το ektozon ειναι το καλυτερο για την περίπτωση αλλιώς απο αλάτι το Epsom ειναι το καλυτερο αλλιώς ενυδρειακό αλάτι (πχ. της ΑΡΙ) αλλα εγω είχα βάλει απο σούπερ μάρκετ, χοντρό (πράσινη συσκευασία). Αυτο το αλάτι που έχει δε κάνει για θεραπεία. Για δοσολογία δες στο θέμα που είχα ανοίξει τότε (έχω βάλει παραπάνω το link) γιατι είμαι σε κινητο και ζορίζομαι να ανοιγοκλείνω σελίδες. Το θέμα ειναι να έχει το ίδιο πρόβλημα που είχα κι εγω, μη κάνει οτι να ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 9 Αυγούστου 2014 #8 Share 9 Αυγούστου 2014 Ο Κλεόβουλος τότε με είχε συμβουλέψει τα παρακάτω : Οι οδηγίες του Ektozon εδώ http://www.aquaristik.de/shop/downlo...5139251398.pdf Χρήση σε όλο το ενυδρείο. Το σκεύασμα είναι ήπιο, δεν καταστρέφει τη βιολογία και μάλλον καλό θα κάνει και στα υπόλοιπα ψάρια. Εναλλακτικά εγώ θα έριχνα 1 κουταλάκι του γλυκού epsom salts ανά 50 λίτρα ή 100 γρ ανά 100 λίτρα ενυδρειακό αλάτι. Προτείνω αν χρησιμοποιηθεί αλάτι (επσομ, ενυδρειακό ή χοντρό πράσινο) μια φορά να γίνει χρήση σε όλο το ενυδρείο και μετά ανάλογα το νερό της αλλαγής προστίθεται η ανάλογη ποσότητα. Όλο αυτό μέχρι να γεννήσει. Μετά αν ο ερεθισμός δεν υποχωρήσει ή επιδεινωθεί πρέπει να παει σε άλλη θεραπεία (καραντίνα κλπ). Επαναλαμβάνω, πρεπει να του δείξεις φωτογραφίες και το θέμα που είχα ανοίξει εγω τότε για ν ειναι σιγουριά οτι ειναι το ίδιο πραγματάκι (αν και τα αλατια καλο θα κανουν γενικά, δεν ειναι φάρμακα). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 9 Αυγούστου 2014 Author #9 Share 9 Αυγούστου 2014 Ok!! Ευχαριστω αγορι θα του δειξω τις φωτο και αμα ειναι ετσι θα του πω να ξεκινησει με το αλατι της seachem... Γιατι για epsom ή χοντρο δεν το βλεπω, αλλα ποτε δεν ξερεις.... Τα λαμπιντοχρομις για ποσες γεννες κρατανε σπερμα απο το αρσενικο;; Η δεν παιζει κατι τετοιο, γιατι ειναι κανα μηνα που τον εδωςε λογο αλλαγεις ενυδρειου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 9 Αυγούστου 2014 #10 Share 9 Αυγούστου 2014 Για αυτο δεν είμαι σίγουρος αλλα ενας μήνας ξέρω γω, πολυ ακούγεται. Με το αλάτι της Seachem δε θα κάνει τίποτα ασε που τσάμπα θα το ξοδέψει και κοστίζει λεφτα. Το αλάτι απο το σούπερ μάρκετ ειναι πανεύκολο να το βρει, πάμφθηνο και κάνει δουλειά, γιατι δε παίρνει αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 9 Αυγούστου 2014 Author #11 Share 9 Αυγούστου 2014 Γιατι δεν το εχει ξαναδουλεψει και του ακουγεται δυσκολο, αμα θα του παρω εγω , εχω γινει ο "ψαρο γκουρου" εδω στην δουλεια και βοηθαω οσο μπορω... Του εδειξα τις φωτο και δεν εχει βγαλει σπυρι, απλα φουσκωσε κατω απ το στομα και του φανηκε περιεργο, γενικοτερα μια συμπεριφορα γεννας... Το αλατι της seachem το εχει ηδη για αυτο λεω οτι αμα ειναι θα βαλει αυτο για αρχη, αλλα αμα δεν κανει δουλεια θα κοιταξω εγω αμα χρειαστη... Ευχαριστω πολυ φιλαρακι!!! Θα ενημερωσω για τις εξεληξεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 9 Αυγούστου 2014 #12 Share 9 Αυγούστου 2014 Χωρίς φωτο μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κάποιος. Αν το ψάρι είναι ένα μήνα μόνο του και έχει εμφανίσει το πρόβλημα πριν 3-4 μέρες δεν πιστεύω ότι έχει αυγά. Τα seachem lake salt είναι μίγμα από διάφορα άλατα και ιχνοστοιχεία και δεν τα χρησιμοποιούμε για θεραπεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 9 Αυγούστου 2014 Author #13 Share 9 Αυγούστου 2014 Και γιατι ειναι;; Φωτος δυσκολα, αλλα θα του πω να βγαλει και να μου τις δωσει... Γιατι αλλο κοιταμε;; Απο μετρησεις ειναι οκ, εκτος απο σκληροτητες που δεν εχει τεστ, αλλα με εβδομαδιαιες αλλαγες ποσο να παισουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 9 Αυγούστου 2014 #14 Share 9 Αυγούστου 2014 Αυτά είναι http://www.seachem.com/Products/product_pages/CichlidLakeSalt.html Είπα ότι μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε χωρίς εικόνα. Μπορεί να είναι από ψευδοκύηση μέχρι κάποια μόλυνση..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 9 Αυγούστου 2014 Author #15 Share 9 Αυγούστου 2014 Στο site εχω δει τι λεει, απλα ρωταω εσας που ισως ξερετε κατι παραπανω γιατι εγω με την Αφρικη δεν εχω καμια σχεση.... Μαλιστα, θα ζητησω φωτος τοτε για συγουρια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 14 Αυγούστου 2014 #16 Share 14 Αυγούστου 2014 Αυγά μετά από ένα μηνα δεν παίζει να έχει ! Τα αυγά εμφανίζονται αμέσως δλδ το μπούκωμα που λέμε! Όντως όταν είναι μπουκωμενο δεν τρώει! Τι ταΐζει? Μήπως πολύ σπιρουλινα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 14 Αυγούστου 2014 Author #17 Share 14 Αυγούστου 2014 Τελικα ξεφουσκωσε, μαλλον καποια κυστη ηταν... Αυτο που παρεληψε να μου πει ο φιλος ειναι οτι ελειπε διακοπες ενα μηνα, οποτε μαλλον λογο ελειψης αλλαγων κατι εβγαλε το ψαρακι, μολις εκανε αλλαγη νερου και τα σχετικα το ψαρακι συνηλθε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος