Jump to content

Αρχίζω Να Το Σκέφτομαι

Chocolate_Puma

Recommended Posts

Καμια ερωτησει δεν ειναι χαζη εδω μεσα!!

Λογο φασματος ισως... Δεν ξερω να σου πω με ακριβεια...

Μπαινουν και σε εξωτερικο, δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο...

Η αναπληρωσει συμπληρωνει το νερο που χανεται λογο εξατμισεις και κραταμε την αλατοτιτα μας σταθερη, οι αλλαγες νερου παντα ειναι απαραιτητες για απομακρυνση στοιχειων και "φρεσκαρισμα" του νερου....

Με κάλυψες! :thumbsu:

Εγω εχω μια τετοια λάμπα 27 Watt σαν συμπληρωματικό φωτισμό, ειμαι ευχαριστημένος.

Αν παρεις δυο τετοιες οπως λες θα εχεις 54 Watt σε 60 λιτρα. Εισαι καλυμενος.

Να εχεις βεβαια υποψη σου οτι δεν αρκει ενας καλος φωτισμος για να παει καλα το ενυδρειο σου. Πρεπει και ολες οι παραμετροι να ειναι σωστοι.

Συμπληρωματικός πανω σε ποσα watt βασικο?

Συμφωνω περι παραμέτρων. Αλλά μια απ τις βασικες ειναι το φως. Και στην εποχη μας, δεν ειναι να κανεις λαθος επιλογες αγορών (ήδη μπορεί να εκανα λάθος... :mp3: )

Με κάλυψες! :thumbsu:

Συμπληρωματικός πανω σε ποσα watt βασικο?

Συμφωνω περι παραμέτρων. Αλλά μια απ τις βασικες ειναι το φως. Και στην εποχη μας, δεν ειναι να κανεις λαθος επιλογες αγορών (ήδη μπορεί να εκανα λάθος... :mp3: )

Συμπληρωματικος σε 2Χ24 Τ5.

Αυτο που θα προσεξεις με αυτες τις λάμπες ειναι το υψος που θα τις τοποθετήσεις.

Εχουν φακούς 60 μοιρων και η περιοχη καλυψης τους ειναι σαν σποτ. Να φροντισεις να τις βαλεις ετσι ωστε να εχεις και στα άκρα φωτισμό, οχι μονο στο κεντρο.

Ερωτησεων συνεχεια

Τα τεστ salifert, πωλούνται μεμωνομένα για το καθε στοιχείο ή υπάρχει κάποιο κιτ (με τα βασικά τεστ)?

Θα σας ψιλοπρηξω λιγο, αλλά σκοπεύω σε λίγες μέρες να το ξεκινήσω...

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma

Συμπληρωματικος σε 2Χ24 Τ5.

Αυτο που θα προσεξεις με αυτες τις λάμπες ειναι το υψος που θα τις τοποθετήσεις.

Εχουν φακούς 60 μοιρων και η περιοχη καλυψης τους ειναι σαν σποτ. Να φροντισεις να τις βαλεις ετσι ωστε να εχεις και στα άκρα φωτισμό, οχι μονο στο κεντρο.

Να σου πω την αληθεια, σκέφτομαι να τρεξω το ενυδρειο με τα 36watt της dennerle κι αν δω οτι δεν τραβαει, τοτε να αρχισω να κοιταω για εναλλακτική λύση

Απ οτι καταλαβα και η βαση τους αλλα και τα λεντ ειναι σχετικά μικρα, άρα μπορούν να μπουν ευκολα ως συμπληρωματικός φωτισμός

Set βγαζει η tropic marin, εαν σε ενδιαφερη ρωτα στην κατηγορια των καταστηματων...

Δεν ξερω εαν θα αου αρεσει το οπτικο αποτελεσμα πανω απ το ενυδρειο με αυτα τα δυο φωτιστηκα μαζι... Μην ξεχναμε και το εξωτερικο κομματι, δεν αρκει να ειναι μονο το μεσα ομορφο... Μια γνωμη :)

Set βγαζει η tropic marin, εαν σε ενδιαφερη ρωτα στην κατηγορια των καταστηματων...

Δεν ξερω εαν θα αου αρεσει το οπτικο αποτελεσμα πανω απ το ενυδρειο με αυτα τα δυο φωτιστηκα μαζι... Μην ξεχναμε και το εξωτερικο κομματι, δεν αρκει να ειναι μονο το μεσα ομορφο... Μια γνωμη :)

Δεκτή κάθε γνώμη, εννοείται!Αν τα ήξερα όλα, δεν θα ημουν εδώ... :)

Σημερα μιλούσα με εναν φίλο, ο οποίος ήταν απόλυτος πως το φωτιστικό της dennerle θα κάνει μια χαρα δουλεια, εφόσον δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις

Οπότε θα το παω έτσι...και βλέπουμε.

Ερωτησεων συνεχεια

Τα τεστ salifert, πωλούνται μεμωνομένα για το καθε στοιχείο ή υπάρχει κάποιο κιτ (με τα βασικά τεστ)?

Θα σας ψιλοπρηξω λιγο, αλλά σκοπεύω σε λίγες μέρες να το ξεκινήσω...

Πωλούνται μεμονωμένα και οχι σε σετ...Θα σε συμβούλευα να την εμπιστευτείς ως εταιρία για τις μετρήσεις του ενυδρείου σου..

Σημερα μιλούσα με εναν φίλο, ο οποίος ήταν απόλυτος πως το φωτιστικό της dennerle θα κάνει μια χαρα δουλεια, εφόσον δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις

Σημερα και δεν αναφέρομαι στο σήμερα αλλα στην παρούσα φαση λες αυτο δηλ οτι οι απαιτήσεις σου ειναι χαμηλές αλλα να εισαι σίγουρος οτι οταν εντρυφήσεις στο reef και δεις την ομορφιά ενος θαλασσινού ενυδρείου θα θες το κατι παραπάνω και σε αυτο το σενάριο τα dennerle δεν πιστεύω οτι θα σε καλύψουν..Στην θεση σου θα πήγαινα στην πρώτη επιλογή σου με τα 2Χ27 watt που στα λιτρα σου θα κρατήσουν και πιο απαιτητικά ζωντανα.

φιλαρακι την τελευταια γνωμη την εχεις εσυ εγω σου ειπα την γνωμη μου που εχω δει το φωτιστικο και οχι μονο απο θεμα φωτισμου φασματος κ.λ.π δεν σε καλυπτει .Με το καλο σε οτι σποφασισεις.

Ευχαριστω για τη βοηθεια όλους

Αμά σας κουράσω...μου το λέτε,ε!

1. Στο εξωτερικό φίλτρο, ο άνθρακας κι ο αντιφωσφόρος, μπαίνουν σε διχτάκι?

2. Μου ειπαν πως έβγαλε η eheim μια συσκευή για τα παραπάνω υλικά, την ξέρει κανείς?

3. Για το Deltec MCE 300, υπάρχει κάτι σημαντικό που πρέπει να ξέρω?

Τι να μας κουραζεις , οτι θες ρωτα

1.βαλτα σε δικτακι μην ειναι χυμα

2.δεν εχω δει κατι

3.θα σου πει καποιος που ξερει καλητερα

Για το mce 300 και γενικα ολα τα σκιμμερ, θελουν καποιο διαστημα για να στρωσουν και να ξεκινησουν να δουλευουν σωστα...

Για το mce 300 και γενικα ολα τα σκιμμερ, θελουν καποιο διαστημα για να στρωσουν και να ξεκινησουν να δουλευουν σωστα...

πολυ σωστα.Θα πρέπει ειδικα οσα παιδιά ασχολούνται για πρωτη φορα με την θάλασσα να μην αγχώνονται με το σκιμμερ καθως για αρκετές μερες μεχρι να δημιουργηθεί ενα εσωτερικό φιλμ στο σωμα του σκιμμερ μας,αυτο δεν δουλεύει 100% σωστά...

• 2 weeks later...

Ερώτηση : Οι περισσότεροι επιλέγουν να κολλήσουν τα κομμάτια βράχου μεταξυ τους, για να δημιουργησουν το ιδανικό aqua scape. Το ερώτημα ειναι, τι γίνεται αν για κάποιο λόγο πρέπει να απομακρυνθεί μέρος του βράχου ο οποίος ειναι κολλημένος???????

Ή για να το θέσω αλλιως, μηπως ειναι καλυτερα να μην κολλήσω τίποτα?

Το κολλημα βοηθάει και για να μην πεφτουν τα κομματια και γινονται ζημιες.

Αν δεν θες να κολλήσεις μπορεις να δεσεις τα κομματια και με δεματικά αν δεν σε ενοχλει οτι θα φαίνονται τουλάχιστον στην αρχή.

Εγω δεν κολλησα ουτε εδεσα το βράχο επειδή ηταν ζωντανός και δεν μπορούσα να κανω πειράματα για πολυ ωρα εξω απο το νερό.

Συνήθως οταν εχεις μονο νεκρό βράχο κολλάς, ειναι πιο ευκολο γιατι δεν σε νοιάζει ποσο καιρό θα ειναι εξω απο το νερό.

Η απόφαση ειναι δική σου.

Εγω δεν κολλησα ουτε εδεσα το βράχο επειδή ηταν ζωντανός και δεν μπορούσα να κανω πειράματα για πολυ ωρα εξω απο το νερό.

Δλδ σε μερικές ωρες ο ζωντανος βράχος μπορεί να νεκρωθεί τελείως? Δεν επανέρχεται άμεσα μόλις ξαναμπει στο νερο?

Θελει αρκετες ωρες να "νεκρωθει" ο βραχος, αλλα ισως η χι-ψι κολλα που θα βαλεις να θελει ακομα περισσοτερη για να στεγνωση, επισης υπαρχουν καποια υλικα/κολλες/αφροι που ειναο τοξικα μεχρι να στεγνωσουν τελειως, αρα σε κατι τετοιες καταστασης η παραμονη του βραχου εκτος ειναι αδυνατη....

Τωρα στην περιπτωση που καποιος θελει να αλλαξει το τοπιο συμαινει οτι το εχει σκευτη καλα και ξερεις τις συναιπειες/κυνδηνους του ενχηρηματος αυτου...

Εγω για τον λογο αυτο

ολος ο βραχος μου ειναι χωρισμενος

σε 4 τμηματα (το καθενα απο 1-2 κομματια βραχου)

ωστε αν χρειαστει να βγαλω καποιο

κομματι να ειναι πιο ευκολο

Αμά σας κουράσω...μου το λέτε,ε!

1. Στο εξωτερικό φίλτρο, ο άνθρακας κι ο αντιφωσφόρος, μπαίνουν σε διχτάκι?

2. Μου ειπαν πως έβγαλε η eheim μια συσκευή για τα παραπάνω υλικά, την ξέρει κανείς?

3. Για το Deltec MCE 300, υπάρχει κάτι σημαντικό που πρέπει να ξέρω?

Για το σκιμερακι σου να ξερεις εγω εχω mce600 πρεπει καθε τρεις τεσσερις μηνες να βγαζεις εξω την αντλια για καθαρισμα γιατι μειωνετε η αποδοση της και ειναι πολυ ευκολο να βγει

Αν δεν ξερεις πως οταν ερθει εκεινη η ωρα ρωτα με να σου πω.

• 2 weeks later...

Καλησπέρα

Ψάχνωντας σήμερα διάφορα, είδα πως υπάρχει τρελή ποικιλία σε βελτιωτικα νερού, σε σημείο να μην μπορώ να καταλάβω τι είναι αναγκαίο και τι όχι

Ερωτηση : Τι βάζετε στα ενυδρεία σας για τη φροντίδα νερού, ψαριών, βράχου και κορραλιών?

Δεν ζητάω να μάθω τα εξειδικευμένα σκευάσματα αλλά τα κλασικά και τα στανταρ που θα χρειαστώ

πχ είδα πως η Seachem έχει ένα κάρο μπουκάλια για διάφορες χρήσεις!!!

Για να κάνω πιο κατανοητη την ερωτηση, να πω πως στα ενυδρεία γλυκου νερού που εχω, βάζω

1. Αντιχλώριο

2. Γενικό λίπασμα

3. Excel (επίσης γα φυτά)

4. Τίποτε άλλο!!!

Στο θαλασσινό ποια ειναι τα αντίστοιχα "ζουμια"?

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma

Δεν νομιζω οτι υπάρχουν στανταρ ζουμια που πρέπει ντε και καλα να ρίχνεις. Εξαρτάται απο τις ανάγκες του ενυδρείου σου και των ζωντανών που εχεις.

Εγω π.χ., επειδή τα κοράλλια μου εχουν μεγαλώσει αρκετά και ειναι μικρό το ενυδρείο μου ριχνω το seachem trace μια φορά την εβδομάδα, περιέχει διάφορα ιχνοστοιχεία για το νερό.

Τωρα που εχω πρόβλημα με το μαγνήσιο π.χ., ριχνω προσθετο μαγνησίου. Οπως κι οταν ειχα πρόβλημα με το ΚΗ εριχνα reef builder.

Συνήθως, παρακολουθώντας τις παραμέτρους του νερού σου βλέπεις που εχεις κατανάλωση και έλλειψη και αν υπάρχει ανάγκη συμπληρώνεις. ( ασβεστιο, μαγνήσιο, ΚΗ ).

Εγω προσωπικά το μονο ας πουμε στανταρ ειναι μια φορά το μηνα όποτε το θυμηθώ σε μια αλλαγή νερού ριχνω βακτήρια special blend.

Δεν νομιζω οτι υπάρχουν στανταρ ζουμια που πρέπει ντε και καλα να ρίχνεις. Εξαρτάται απο τις ανάγκες του ενυδρείου σου και των ζωντανών που εχεις.

Εγω προσωπικά το μονο ας πουμε στανταρ ειναι μια φορά το μηνα όποτε το θυμηθώ σε μια αλλαγή νερού ριχνω βακτήρια special blend.

Αυτό ακριβώς ψάχνω! Τα στανταράκια

Για το άλλο που γράφεις, έχεις απολυτο δικιο. Οι αναγκες του ενυδρειου σε οδηγουν σε πρόσθετα

Αλλα ήθελα να μαθω αν υπάρχουν καποια βασικά

Ακομα και το special blend που σου ειπα δεν ειναι στανταρ, εγω το κανω. Δεν ειναι κάποιος κανόνας που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις κι εσυ.

Το βασικό ειναι να μάθεις να "διαβάζεις" το ενυδρείο σου, σου δειχνει τι χρειάζεται.

Ενας βασικός κανόνας στο θαλασσινό ειναι να κανεις ρουτίνα τις μετρήσεις, μπορει πολλες φορές να καταντάει κουραστικό αλλα ετσι θα μαθεις το ενυδρείου σου και τις ανάγκες του.

Το δικο σου ειναι φρεσκο ακόμα, αλλα σιγα-σιγά οσο περνάει ο καιρός και προσθέτεις κοράλλια ή ψάρια θα πρεπει να παρακολουθείς τι γινεται για να το μάθεις.

Αλλωστε πιστεύω απο τοτε που ειχα τα ενυδρεία γλυκού οτι τα ενυδρεία πρέπει να τα αφήνουμε και στην ησυχία τους λιγο.

Σίγουρα θα έρθει καποια στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις ζουμιά σαν στάνταρ με δοσομετρικές, μην ανησυχείς :D .

Τουλάχιστον, αυτη ειναι η γνώμη μου μπορει να κάνω και λάθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...