Jump to content

Κάνει Για Φυτα;

scalare

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά εχω ενα 60λιτρο ενυδρείο με λευκή χαλαζιακη νομίζω άμμο μπορώ να βάλω φυτά και αν ναι τι μου προτείνετε;

Δωσε μας μερικες μερικες πληροφοριες για το ενυδρειο σου.

Φωτισμος? (βατ,κελβιν)

Λιπασματα?

co2?

Ελπιζω να μην εχεις αυτα τα ψαρια που βλεπω διπλα στο προφιλ σου σ αυτο το ενυδρειο..

Δεν έχω αυτά τα ψάρια μέσα το ενυδρείο το έχω δύο χρόνια εκτός λειτουργίας και τώρα θα το ξανά στήσω την άμμο την έχω απο παλιά και σκεφτόμουν αν μπορώ να την χρησιμοποιεισω για λόγους κόστους πιο πολύ απλα να βάλω και μερικά φυτά από ψάρια μάλλον κανα κοπαδακι από μικρά ψαράκια αν έχετε να μου πρωτηνετε και εσείς κάποιο είδος πολύ ευχαριστος

Μονο που δεν μου ειπες τις πληροφοριες που σου ζητησα πιο πανω.

Μπορεις να τη χρησιμοποιησεις απλα μαλλον θα πας για ευκολα φυτα.

Εγώ που έχω βάλει απλή λεπτόκοκκη χαλαζιακή άμμο (μαζί όμως με υπόστρομα) στο φυτεμένο ενυδρείο μου προς το παρόν μια χαρά βλέπω να ευδοκιμούν τα φυτά μου μόνο έναι ακόμη μικρά λόγο ότι έχω ξεκινήσει με κλαδέματα :D

Τα γράμματα πάνω στην λάμπα έχουν ξεθωριάσει και δεν μπορώ να δω βατ κελβιν το ενυδρείο έχει δύο μέρες που δουλεύει μόλις έριξα βακτήρια και τώρα το στρώνω οπότε δεν ρίχνω ούτε λιπάσματα ουτε co2 πάντως θα με βολευαν κάποια φυτά τα οποία δεν χρειάζονται co2

μπορείς να βαλεις ανουμπιες, και κρυπτοκορίνες ,οι οποίες είναι υδροβια φυτά χαμηλών απαιτήσεων.

Ο κανόνας λεει ότι μπορεις ...ανουμπιες ανετα φυσικα θα εχεις καποια φυλλαράκια να κιτρινίζουν αλλα οσοι το εχουμε δοκιμασει είναι οκ!!!!!!! οσο για κρυπτοκορινες δεν γνωριζω ξερω ότι αντεχουν χωρις υπόστρωμα αλλα,.....διαβασα όμως και το εχει στα χαμηλων απαιτήσεων..και χωρις αναγκη για πολύ φως .Ακόμα γραφει ότι είναι το αγαπημενο εδεσμα του χρυσόψαρου. Ειναι οικονομικα από 3 εως 4 ευρω και κανουν γρηγορα ριζες αν θελεις αναπαραγωγή..αυτα καλή σου μέρα κάλη κυριακη.

Κοιτα για ευκολα φυτα εδω.

Εγώ που έχω βάλει απλή λεπτόκοκκη χαλαζιακή άμμο (μαζί όμως με υπόστρομα) στο φυτεμένο ενυδρείο μου προς το παρόν μια χαρά βλέπω να ευδοκιμούν τα φυτά μου μόνο έναι ακόμη μικρά λόγο ότι έχω ξεκινήσει με κλαδέματα :D

Αμμο με υποστρωμα δεν πρεπει να μπαινει γιατι θα εχεις προβλημα με αναεροβιες περιοχες.

• Like 1

Ευχαριστώ για το link rastafarian πολύ καλό και χρήσιμο αν και δεν νομίζω να μπορέσω να βρω πολλά από αυτά στην Καβάλα που μένω αλλά θα ψαξω

Αμμο με υποστρωμα δεν πρεπει να μπαινει γιατι θα εχεις προβλημα με αναεροβιες περιοχες.

Sorry, αλλά όταν έλεγα λεπτόκοκκη άμμο εννοούσα λεπτόκοκκο χαλίκι δηλαδή αυτό:

P100814_2351_zps0985e3fe.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...