orestispap2001 6 Αυγούστου 2014 #1 Share 6 Αυγούστου 2014 Γειά σας φίλοι. Μπορεί να μου πεί κανένας πόσα κιλά άμμο χαλαζιακή 3-4mm χρειάζεται για να έχουμε καμιά 8αρια πόντους υπόστρωμα σε γυαλα 100x40; Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Αυγούστου 2014 #2 Share 6 Αυγούστου 2014 Γειά σας φίλοι. Μπορεί να μου πεί κανένας πόσα κιλά άμμο χαλαζιακή 3-4mm χρειάζεται για να έχουμε καμιά 8αρια πόντους υπόστρωμα σε γυαλα 100x40; Ευχαριστώ. Αυτη η κοκκομετρια που λες δεν ειναι αμμος αλλα χοντρο χαλικι..Διαβασε και εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 6 Αυγούστου 2014 #3 Share 6 Αυγούστου 2014 Γειά σας φίλοι. Μπορεί να μου πεί κανένας πόσα κιλά άμμο χαλαζιακή 3-4mm χρειάζεται για να έχουμε καμιά 8αρια πόντους υπόστρωμα σε γυαλα 100x40; Ευχαριστώ. Δεν πάει με κιλά. Πόσα λίτρα είναι το τσουβάλι που θα πάρεις ; Για αυτές τις διαστάσεις ενυδρείου θα χρειαστείς 32 λίτρα, για να έχεις ύψος 8 εκατοστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 6 Αυγούστου 2014 Author #4 Share 6 Αυγούστου 2014 (edited) Σορρυ παίδες... 2-3 εννοούσα... 25κιλο θα είναι το σακί απο το νταμάρι στα μεσόγεια... Αν καί νομίζω οτι έχει και 10κιλα σακιά. Λίτρα δεν ξέρω... Έγινε επεξεργασία 6 Αυγούστου 2014 - orestispap2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Αυγούστου 2014 #5 Share 6 Αυγούστου 2014 Και παλι χοντρη ειναι η αμμος...φαντασου οτι στα φυτεμενα βαζουμε χαλικι 1-2mm.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 6 Αυγούστου 2014 Author #6 Share 6 Αυγούστου 2014 (edited) Και παλι χοντρη ειναι η αμμος...φαντασου οτι στα φυτεμενα βαζουμε χαλικι 1-2mm.. Βασικα εχει διαφορα το χαλικι με την αμμο αν και τα δυο ειναι ιδιο μεγεθος π.χ. 1-2mm; Το ιδιο δεν ειναι; Σε ευχαριστω για το αρθρο που μου εστειλες και θα παω σε αυτη την κοκκομετρια που λες και εσυ απλα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει περιπτωση μπουκωματος του χαλικιου ή λεω κουλα τωρα; Δεν θυμαμαι και αυτο που εχω ποσο ειναι... Έγινε επεξεργασία 6 Αυγούστου 2014 - orestispap2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Αυγούστου 2014 #7 Share 6 Αυγούστου 2014 Μα αν ειναι τοσο,τοτε δεν ειναι αμμος αλλα χαλικι.Η αμμος για να ειναι αμμος,ειναι κατω απο 0,5mm. Το χαλικι δεν μπουκωνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 6 Αυγούστου 2014 Author #8 Share 6 Αυγούστου 2014 Ok σε ευχαριστω rast Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 6 Αυγούστου 2014 #9 Share 6 Αυγούστου 2014 Εγώ στο Rio 125 με διαστάσεις βυθού 80x40 εκ. είχα χρειαστεί 25 κιλά άμμου για να έχω βυθό γύρω στα 6 με 7 εκατοστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 6 Αυγούστου 2014 Author #10 Share 6 Αυγούστου 2014 Οπότε αν στα 80*40 εβαλες 25κιλα εμένα θα πάρει καμιά 35αρια.. Ευχαριστώ Τεό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 8 Αυγούστου 2014 #11 Share 8 Αυγούστου 2014 (edited) Καντο 40 να σαι μεσα! Έγινε επεξεργασία 8 Αυγούστου 2014 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 8 Αυγούστου 2014 #12 Share 8 Αυγούστου 2014 Ο τύπος είναι: Μήκος x Πλάτος x 0.005 (όπου 5 τα εκατοστα χαλικιου που θες να εχει το ενυδρειο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 8 Αυγούστου 2014 #13 Share 8 Αυγούστου 2014 (edited) Ας κάνουμε μια προσπάθεια να θυμηθούμε λίγη φυσική! Όπου κάνω λάθος διορθώστε με. Πολλαπλασιάζοντας καταρχήν τις διαστάσεις μήκος x πλάτος x πάχος βυθού (σε εκατοστά όλα) υπολογίζουμε τον όγκο του υλικού που θέλουμε να βάλουμε σε κυβικά εκατοστά (cm3). 1.000 κυβικά εκατοστά = 1 λίτρο. Για να πάμε από τον όγκο του υλικό στο βάρος του, πρέπει να πολλαπλασιασουμε τον όγκο με το ειδικό βάρος του υλικού (τρέχα γύρευε δηλαδή). Γκουγκλάροντας λοιπόν βρήκα το ειδικό βάρος μερικών υλικών που μπορεί να μας ενδιαφέρουν: Χαλίκι ψιλό από ποτάμι ή λατομείου: 1,5-1,8 κιλά/λίτρο Άμμος θάλασσας: 1,2-1,65 κιλά/λίτρο Άμμος χαλαζιακή: 1,45 κιλά/λίτρο Αραγωνίτης: 2,7 κιλά/λίτρο Αν λοιπόν το πάμε επιστημονικά (λέμε τώρα) για βυθό 100x40 και πάχος βυθού 8 εκατοστά χρειαζόμαστε 100x40x8=32.000 κυβικά εκατοστά ή 32 λίτρα χαλαζιακής άμμου. Και επειδή σύμφωνα με τα παραπάνω ένα λίτρο χαλαζιακής άμμου αντιστοιχεί σε 1,45 κιλά (κατά προσέγγιση πάντα) θέλουμε 32x1,45=45 περίπου κιλά... Στο δικό μου ενυδρείο, κάποιο χώρο στο βυθό έπιαναν το εσωτερικό φίλτρο και κάποιες μισοθαμένες ρίζες και πετρες. Τα λέω καλά ή κάπου το έχασα; Έγινε επεξεργασία 8 Αυγούστου 2014 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 9 Αυγούστου 2014 Author #14 Share 9 Αυγούστου 2014 (edited) Λέω να κάνω κάτι άλλο... 35 κιλά που θέλει σίγουρα και αν χρειαστεί περισσότερα βλέποντας και κάνοντας μιας και δεν βιαζομαι.. Η υπομονή είναι αρετή... Έγινε επεξεργασία 9 Αυγούστου 2014 - orestispap2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Αυγούστου 2014 #15 Share 9 Αυγούστου 2014 Ας κάνουμε μια προσπάθεια να θυμηθούμε λίγη φυσική! Όπου κάνω λάθος διορθώστε με. Πολλαπλασιάζοντας καταρχήν τις διαστάσεις μήκος x πλάτος x πάχος βυθού (σε εκατοστά όλα) υπολογίζουμε τον όγκο του υλικού που θέλουμε να βάλουμε σε κυβικά εκατοστά (cm3). 1.000 κυβικά εκατοστά = 1 λίτρο. Για να πάμε από τον όγκο του υλικό στο βάρος του, πρέπει να πολλαπλασιασουμε τον όγκο με το ειδικό βάρος του υλικού (τρέχα γύρευε δηλαδή). Γκουγκλάροντας λοιπόν βρήκα το ειδικό βάρος μερικών υλικών που μπορεί να μας ενδιαφέρουν: Χαλίκι ψιλό από ποτάμι ή λατομείου: 1,5-1,8 κιλά/λίτρο Άμμος θάλασσας: 1,2-1,65 κιλά/λίτρο Άμμος χαλαζιακή: 1,45 κιλά/λίτρο Αραγωνίτης: 2,7 κιλά/λίτρο Αν λοιπόν το πάμε επιστημονικά (λέμε τώρα) για βυθό 100x40 και πάχος βυθού 8 εκατοστά χρειαζόμαστε 100x40x8=32.000 κυβικά εκατοστά ή 32 λίτρα χαλαζιακής άμμου. Και επειδή σύμφωνα με τα παραπάνω ένα λίτρο χαλαζιακής άμμου αντιστοιχεί σε 1,45 κιλά (κατά προσέγγιση πάντα) θέλουμε 32x1,45=45 περίπου κιλά... Στο δικό μου ενυδρείο, κάποιο χώρο στο βυθό έπιαναν το εσωτερικό φίλτρο και κάποιες μισοθαμένες ρίζες και πετρες. Τα λέω καλά ή κάπου το έχασα; Πσσσσσ τι ειπες τωρα δασκαλε! Εγω παντως το εχασα μιας και δεν σκαμπαζω απο φυσικη. Λέω να κάνω κάτι άλλο... 35 κιλά που θέλει σίγουρα και αν χρειαστεί περισσότερα βλέποντας και κάνοντας μιας και δεν βιαζομαι.. Η υπομονή είναι αρετή... Προσεξε ομως, ο βυθος αλλαζει μολις μπει το νερο. Ας πω κι εγω την εμπειρια και ελπιζω να βοηθησει. Σε ενυδρειο 80χ 35 ειχα αμμο ψιλη 15 κιλα και ειχα εναν βυθο καλο. Μολις εβαλα το νερο δεν μπορουσα να φυτεψω γιατι τα φυτα φευγαν. Το εκανα 20 και εγινε κομπλε. Σε ενυδρειο 150χ 50 με την ιδια αμμο, εβαλα 45 κιλα χωρις νερο και φαινοταν καλα. Μολις εβαλα νερο ισα ισα τα κραταγα. εβαλα αλλα 5 και τιποτα. Σε καμια εβδομαδα θα βαλω αλλα 15. Σς ενυδρειο 80χ 35 ειχα 20 κιλα χαλικι φυσικο 20 κιλα και ημουν μια χαρα! Ακομη και μετα την προσθηκη νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orestispap2001 11 Αυγούστου 2014 Author #16 Share 11 Αυγούστου 2014 Πσσσσσ τι ειπες τωρα δασκαλε! Εγω παντως το εχασα μιας και δεν σκαμπαζω απο φυσικη. Προσεξε ομως, ο βυθος αλλαζει μολις μπει το νερο. Ας πω κι εγω την εμπειρια και ελπιζω να βοηθησει. Σε ενυδρειο 80χ 35 ειχα αμμο ψιλη 15 κιλα και ειχα εναν βυθο καλο. Μολις εβαλα το νερο δεν μπορουσα να φυτεψω γιατι τα φυτα φευγαν. Το εκανα 20 και εγινε κομπλε. Σε ενυδρειο 150χ 50 με την ιδια αμμο, εβαλα 45 κιλα χωρις νερο και φαινοταν καλα. Μολις εβαλα νερο ισα ισα τα κραταγα. εβαλα αλλα 5 και τιποτα. Σε καμια εβδομαδα θα βαλω αλλα 15. Σς ενυδρειο 80χ 35 ειχα 20 κιλα χαλικι φυσικο 20 κιλα και ημουν μια χαρα! Ακομη και μετα την προσθηκη νερου. Οκ φιλέ μου θα το έχω στο νου μου... Το πολύ πολύ να πάρω 35 κιλά και τοτε πιστεύω να είμαι κομπλε... Θα δείξει εκείνη την στιγμή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος