Jump to content

Προτάσεις-Βοήθεια Για Νέα Αρχή.

Recommended Posts

Oι μικροί ancistrus έχουν το συνήθειο να μεγαλώνουν :P :P. Εναλλακτικά σε παίρνει να βάλεις καμιά μεγαλόσωμη γαρίδα ή σαλιγκάρια.

• Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σας ευχαριστώ όλους! Θα αλλάξω την άμμο και ελπίζω το λευκό που πήρα να μη φαίνεται έντονο μέσα στο ενυδρείο.

Μονομάχο θα βάλω το Σεπτέμβρη που θα έρθουν halfmoon και μέχρι του χρόνου θα βάλω ανεμιστηράκι(α). Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Καλησπέρα

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, τα καθαρά σου λίτρα ειναι αρκετά λιγότερα απο 20 κι εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα κανενα ζωντανό σε τόσα λίτρα

Ο μονομάχος μπορεί να αντέξει σε 18λιτρο, αλλα απλα θα συντηρείται (άλλο ζω, άλλο ζω και περνάω καλά!)

Οι γαρίδες σε τόσο λίγα λιτρα ίσως χαθουν μέσα σε μια στιγμή, αν αλλάξει έστω και μια παράμετρος του νερού σου ή αν κάνεις κάποιο λάθος, το οποιο σε μεγαλύτερο ενυδρειο ισως να περνούσε απαρατήρητο

Εφόσον εισαι στο ξεκίνημα, κράτα το 20λιτρο για καραντινα και προσπαθησε να βρεις κάτι σε περισσότερο λίτρα (είτε μέσω αγγελιών είτε μεσω καταστημάτων)

• Like 2

Άν υπήρχε η δυνατότητα θα είχα ήδη πάρει. Είναι στα μελλοντικά σχέδια.

Προσωπική μου άποψη : Καλύτερα να καθυστερήσεις λίγο παραπανω και να κάνεις κάτι σωστά παρά να βιαστείς και να ταλαιπωρήσεις ένα ψάρι με ενδεχόμενο κάποια στιγμή να το χασεις προωρα

Έφοσον σκοπεύεις να πας σε κάτι μεγαλύτερο, περίμενε να ρθει εκείνη η στιγμή - Τα 20 λίτρα ειναι λίγα για ενυδρείο

Γιατί λιγότερα από 20; 22 βγάζω και αν αφαιρέσω βυθό και διακόσμηση δεν είναι καθαρά 20;

Μπορεί και ναι, μπορεί και οχι

Εξαρταται τι θα βάλεις μεσα.

Στην ουσια δεν παιζει ρολο αν το καθαρο ειναι 18 ή 20 λίτρα. Το θεωρώ μικρο για μονομάχο

• Like 1

Αγαπητέ/ή chocolate puma,

Σύμφωνα με αυτό

http://www.aquazone.gr/forums/topic/36770-betta-splendens-regan-1910/?p=323429#entry323429

όπου προτείνονται 10-15 λίτρα, είμαι οκ για μονομάχο.

Ευχαριστώ για την κατάθεση της προσωπικής σου άποψης, είναι σεβαστή, αλλά θα κινηθώ βάση των οδηγιών του προφιλ του ψαριού.

Καμία ιδέα για το πως να διατηρήσω τη βιολογία μου; Να ρίχνω τροφή κατά διαστήματα; Ή θα επανέλθει στις απαιτήσεις του μονομάχου όταν αυτός μπει σε ένα περίπου μήνα;

καταρχην συμφωνω με τον puma..θα το δεις και μονος σου αργοτερα...

Ριχνε τροφη μεσα στην αποχη για την βιολογια και αλλαζε την ανα 1-2 μερες.

Εγω προσωπικα εχω κρατησει μονομαχο σε 15 λιτρα ενυδρειο για 3 περιπου χρονια.Ο μονομαχος μου εζησε 4 χρονια συνολο,τον πρωτο χρονο ηταν σε 40αρι.

Πιστευω πως αν τηρεις τις αλλαγες νερου και τις ρουτινες σου γενικα μπορεις να τον κρατησεις.

Εγω προσωπικα εχω κρατησει μονομαχο σε 15 λιτρα ενυδρειο για 3 περιπου χρονια.Ο μονομαχος μου εζησε 4 χρονια συνολο,τον πρωτο χρονο ηταν σε 40αρι.

Πιστευω πως αν τηρεις τις αλλαγες νερου και τις ρουτινες σου γενικα μπορεις να τον κρατησεις.

Σιγουρα! και δεν νομιζω να υπαρξει καποιο προβλημα..

απλα το θεμα ειναι και η πιο ανετη διαβιωση του ζωου..

Σιγουρα! και δεν νομιζω να υπαρξει καποιο προβλημα..

απλα το θεμα ειναι και η πιο ανετη διαβιωση του ζωου..

Καλα σιγουρα,οσο πιο πολλα,τοσο πιο καλα! :)

Xams εφ' όσον έχεις σαλιγκάρια μέσα θα διατηρηθεί όση βιολογία απαιτεί το σύστημά σου για τα "απόβλητα" των σαλιγκαριών. Ρίχνε τους και λίγη τροφή πού και πού για νά μην πεινάσουν τα καημένα. Όταν έρθει η ώρα για να βάλεις το μονομάχο θα σου πρότεινα να κάνεις πρώτα μία αλλαγή νερού τουλάχιστον 50%. Μετά να ρίξεις βακτήρια και να κάνεις την εισαγωγή του ψαριού (με καλή προσαρμογή) σύμφωνα με τις οδηγίες των βακτηριδίων που θα αγοράσεις ή έχεις. Τις πρώτες 2-3 μέρες μην ταίσεις και μετά ανάλογα με τις μετρήσεις σου θα βρείς τον ρυθμό σου. Αν μπορέσεις να βρείς και μπόλι από κάποιον συγχομπίστα θα ήταν το καλυτερο.

Θα τα ξαναπούμε βέβαια όταν έρθει με το καλό η ώρα του να μπεί στο ενυδρείο.... B)

Αγαπητέ/ή chocolate puma,

Σύμφωνα με αυτό

http://www.aquazone.gr/forums/topic/36770-betta-splendens-regan-1910/?p=323429#entry323429

όπου προτείνονται 10-15 λίτρα, είμαι οκ για μονομάχο.

Ευχαριστώ για την κατάθεση της προσωπικής σου άποψης, είναι σεβαστή, αλλά θα κινηθώ βάση των οδηγιών του προφιλ του ψαριού.

Σεβαστή η άποψη σου και καλή συνέχεια

Αρκετά από όσα γράφονται στο προφιλ του ψαριού τα θεωρώ λανθασμένα (μπορώ να ποστάρω δεκάδες λινκ που θα λενε ακριβώς το αντίθετο) κι αναφέρομαι κυριως στα λιτρα του ενυδρειου (40 λιτρα το ελαχιστο) και στο εαν μπορει να συγκατοικήσει με άλλα ζωντανά, ακόμη και του ίδιου ειδους (σε θυληκά αναφέρομαι)

Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες αναφορές κοινωνικών ενυδρειων με μονομάχους ή ενυδρείων με χαρέμι μονομάχου - Φυσικά δεν αναφέρομαι σε 15λιτρο αλλά σε πολλά λίτρα και σε πυκνοφυτεμένα ενυδρεια

Σε 15λιτρα απλα θα συντηρείται. Αν θες να δεις την πραγματική του συμπεριφορά, δωσε του οσο περισσοτερα λιτρα μπορείς

Και δεν το θεωρώ καθόλου μοναχικό είδος, εφόσον του παρέχεις αρκετά λίτρα

Και πάλι καλή συνέχεια (το εννοώ)

• Like 1

Σεβαστή η άποψη σου και καλή συνέχεια

Αρκετά από όσα γράφονται στο προφιλ του ψαριού τα θεωρώ λανθασμένα (μπορώ να ποστάρω δεκάδες λινκ που θα λενε ακριβώς το αντίθετο) κι αναφέρομαι κυριως στα λιτρα του ενυδρειου (40 λιτρα το ελαχιστο) και στο εαν μπορει να συγκατοικήσει με άλλα ζωντανά, ακόμη και του ίδιου ειδους (σε θυληκά αναφέρομαι)

Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες αναφορές κοινωνικών ενυδρειων με μονομάχους ή ενυδρείων με χαρέμι μονομάχου - Φυσικά δεν αναφέρομαι σε 15λιτρο αλλά σε πολλά λίτρα και σε πυκνοφυτεμένα ενυδρεια

Σε 15λιτρα απλα θα συντηρείται. Αν θες να δεις την πραγματική του συμπεριφορά, δωσε του οσο περισσοτερα λιτρα μπορείς

Και δεν το θεωρώ καθόλου μοναχικό είδος, εφόσον του παρέχεις αρκετά λίτρα

Και πάλι καλή συνέχεια (το εννοώ)

Με συγχωρεις αλλα θα διαφωνησω.

Μπορει να ζησει μια χαρα και σε 20λιτρα και σε 15.Οπως ειπα και πιο πανω ειχα μονομαχο σε 15 λιτρα για 3 χρονια,δεν νομιζω λοιπον να συντηρηθικε απλα εκει και να εζησε τοσο.

Με συγχωρεις αλλα θα διαφωνησω.

Μπορει να ζησει μια χαρα και σε 20λιτρα και σε 15.Οπως ειπα και πιο πανω ειχα μονομαχο σε 15 λιτρα για 3 χρονια,δεν νομιζω λοιπον να συντηρηθικε απλα εκει και να εζησε τοσο.

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε :thumbsu:

Έγραψα αρκετά στο προηγούμενο ποστ, μεταξύ άλλων και για τα λίτρα

Συμφώνησες ήδη πως οσο πιο μεγάλο τοσο πιο καλά (σε ενυδρείο αναφέρομαι! :angel: )

Τα 3 χρόνια που εζησε ο δικός σου μονομάχος ειναι σεβαστή περίοδος, παρόλα αυτά ο μέσος όρος ζωής τους ξεπερνά τα 4 χρόνια (έχουν αναφερθεί και 5 χρόνια)

Κι επειδή ο καθένας μας ποστάρει προσωπικες εμπειρίες, θα ξαναπω πως οι μονομάχοι δεν ειναι μοναχικά ψάρια

Υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις.

Οι περισσότεροι μπορουν να συνυπάρξουν με αρκετά είδη και φυσικά μπορούν να μπουν σε χαρέμι εφόσον το ενυδρείο έχει λίτρα και ειναι πυκνοφυτεμένο

Οσο μύθος ειναι πως συντηρούνται σε γυάλα αλλο τοσο ειναι πως ειναι μοναχικά ψάρια

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma

Θα συμφωνησω κι εγω με τον Puma ως προς το μεγεθος των ενυδρειων. Τα μικρα ενυδρειακια ειναι βασανο και τουμπαρουν για πλακα! Μπορει να ζησει το ψαρι ανετα εκει αλλα πρεπει να εισαι συνεχως απο πανω. Ειτε για εξατμιση, ειτε για θερμοκρασια, ειτε για παραμετρους ( αμμωνια κτλ ), ειτε ειτε ειτε!

Εγώ νόμιζα ότι είναι μοναχικά ψάρια!

Είναι αλήθεια ότι τα μικρά ενυδρεία είναι τα πιο δύσκολα, εγώ έχω ένα 25λιτρο και βλέπω στην πράξη πόσο εύκολα μπορούν να αλλάξουν οι συνθήκες. Πάντως ο μονομαχούλης μου δεν δείχνει να δυσανασχετεί σε αυτά τα λίτρα, κολυμπάει, αράζει, φτιάχνει φωλιές και κάθε φορά που με βλέπει έρχεται στο μέρος μου, νομίζοντας ότι θα τον ταίσω.

Τώρα με βάλατε στη πρίζα να σκέφτομαι νέο μεγαλύτερο ενυδρείο για το μονομάχο με πιθανούς συγκατοίκους, μιας και το 110άρι ανήκει πλέον στα red cap.

:crazysmile:

Είναι αλήθεια ότι τα μικρά ενυδρεία είναι τα πιο δύσκολα, εγώ έχω ένα 25λιτρο και βλέπω στην πράξη πόσο εύκολα μπορούν να αλλάξουν οι συνθήκες. Πάντως ο μονομαχούλης μου δεν δείχνει να δυσανασχετεί σε αυτά τα λίτρα, κολυμπάει, αράζει, φτιάχνει φωλιές και κάθε φορά που με βλέπει έρχεται στο μέρος μου, νομίζοντας ότι θα τον ταίσω.

Τώρα με βάλατε στη πρίζα να σκέφτομαι νέο μεγαλύτερο ενυδρείο για το μονομάχο με πιθανούς συγκατοίκους, μιας και το 110άρι ανήκει πλέον στα red cap.

Για τι ενυδρειο μιλαμε και τι συγκατοικους;

Δεν ξέρω, θα διαβάσω, θα ανοίξω νέο θέμα και θα σας ρωτήσω. :)

• Like 1

Kalliroi μπορεί προσωπικά να θεωρώ τα 40λιτρα ως ελάχιστο για εναν μονομάχο, αλλα το 25λιτρο σε σχέση με ένα 10-15λιτρο ειναι 150-75% φορές μεγαλύτερο!

Ειναι λογικά να νιωθει ανετα, εφοσον του παρέχεις όλα αυτα που θέλει

Σε ενα ενυδρειο εως 30 λιτρα ο μονομάχος θεωρεί τον εαυτο του κυριαρχο και ειναι λογικό να υπερασπίζεται κάθε σημειο. Γι αυτό και τον έχουν χαρακτηρίσει επιθετικό ή μοναχικό ψάρι

Σε μεγάλα ομως ενυδρεια, η "επιθετικότητα" του ψαριου μειώνεται αισθητά

Σε ενυδρειο με άλλα ψαρια, χωρίς μεγάλες και φανταχτερές ουρες (πχ γκαπις) ή χωρίς ψάρια που τους αρέσει να ενοχλουν ψάρια με μεγάλες ουρές, μπορεί άνετα να συγκατοικήσει, αρκεί να υπάρχουν

1. Λιτρα

2. Κρυψώνες

3. Κατάλληλη διαμόρφωση με φυτά και ξύλα

4. Σωστές παράμετροι

Αν λοιπόν υπάρχουν ολα αυτα, τότε κάποιος μπορεί να βάλει danios, barbs, rasbora, corydoras, ακόμη και μικρές μελανοταινίες

Επίσης μια πολύ καλή επιλογή ειναι χαρέμι μονομάχων, με έναν αρσενικό και 2-3 θηλυκιες (αρκεί να μπουν στο ενυδρειο με σωστές συνθήκες και σωστή σειρά).

Θα ξαναπω και θα κλεισω, πως υπάρχουν και εξαιρέσεις και πως δεν ειναι ολοι οι μονομάχοι ιδιοι

Συγνώμη προς όλους γιατί ενδεχομένως να έχει ξεφύγει εξαιτίας μου το θεμα, αλλά ειναι καλό μια που το χόμπι εξελίσεται, να αναθεωρήσουμε ορισμένες απόψεις

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma
  • Like 2

Παιδια εγω δεν μιλησα για συγκατοικους η οχι,εγω μιλησα λιτρα.

Ο δικος μου εζησε 4 χρονια σε μενα,3 στο 15λιτρο και 1 στο 40αρι που ηταν πριν.

Σιγουρα οσο πολλα τοσο πιο καλα,αυτο ισχυει για ολα τα ψαρια οχι μονο για τον μονομαχο.

Αλλα οχι οτι αν καποιος εχει ενα 15-20 λιτρα δεν μπορει να κρατησει αξιοπρεπες εναν μονομαχο μονο του.

Το αν ειναι ευκολο η δυσκολο ειναι μια αλλη ιστορια,αλλα πιστευω αν ακολουθεις τις ρουτινες σου και εισαι τακτικος,δεν θα εχεις κανενα προβλημα σε τοσα λιτρα.

Kalliroi μπορεί προσωπικά να θεωρώ τα 40λιτρα ως ελάχιστο για εναν μονομάχο, αλλα το 25λιτρο σε σχέση με ένα 10-15λιτρο ειναι 150-75% φορές μεγαλύτερο!

Ειναι λογικά να νιωθει ανετα, εφοσον του παρέχεις όλα αυτα που θέλει

Σε ενα ενυδρειο εως 30 λιτρα ο μονομάχος θεωρεί τον εαυτο του κυριαρχο και ειναι λογικό να υπερασπίζεται κάθε σημειο. Γι αυτό και τον έχουν χαρακτηρίσει επιθετικό ή μοναχικό ψάρι

Σε μεγάλα ομως ενυδρεια, η "επιθετικότητα" του ψαριου μειώνεται αισθητά

Σε ενυδρειο με άλλα ψαρια, χωρίς μεγάλες και φανταχτερές ουρες (πχ γκαπις) ή χωρίς ψάρια που τους αρέσει να ενοχλουν ψάρια με μεγάλες ουρές, μπορεί άνετα να συγκατοικήσει, αρκεί να υπάρχουν

1. Λιτρα

2. Κρυψώνες

3. Κατάλληλη διαμόρφωση με φυτά και ξύλα

4. Σωστές παράμετροι

Αν λοιπόν υπάρχουν ολα αυτα, τότε κάποιος μπορεί να βάλει danios, barbs, rasbora, corydoras, ακόμη και μικρές μελανοταινίες

Επίσης μια πολύ καλή επιλογή ειναι χαρέμι μονομάχων, με έναν αρσενικό και 2-3 θηλυκιες (αρκεί να μπουν στο ενυδρειο με σωστές συνθήκες και σωστή σειρά).

Θα ξαναπω και θα κλεισω, πως υπάρχουν και εξαιρέσεις και πως δεν ειναι ολοι οι μονομάχοι ιδιοι

Συγνώμη προς όλους γιατί ενδεχομένως να έχει ξεφύγει εξαιτίας μου το θεμα, αλλά ειναι καλό μια που το χόμπι εξελίσεται, να αναθεωρήσουμε ορισμένες απόψεις

Χμμ ντανιο και barbs δεν το συνιστουσα και δεν θα τα θεωρουσα καταλληλους συγκατοικους γιατι και τσιμπανε και τρεχουν περα δωθε σαν τρελα και τον στρεσαρουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...