xams 5 Αυγούστου 2014 #1 Share 5 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα. Μετά από καιρό που προσπαθώ να διατηρήσω με επιτυχία ένα ενυδρείο, αποφάσισα να μην τα παρατήσω γι άλλη μια φορά και να το πάρω από την αρχή μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι και φταίει που έχασα δυο μονομάχους σε ένα χρόνο. Οι παλιές προσπάθειες βρίσκονται εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/topic/87709-come-back/ Λοιπόν: Το ενυδρείο μου είναι 40 μήκος - 22 πλάτος - 25 ύψος και έχω μέσα αυτή τη στιγμή 4-5 πόντους άμμο διακοσμητική χρώματος λαδί από το ικεα. Αυτό μας κάνει καθαρά 20 λίτρα έτσι δεν είναι; Το φίλτρο είναι eheim pick up 45 (μισό σφουγγάρι-μισό βιολογικό υλικό substrat pro) με μετρήσεις πριν από λίγο που καθάρισα τα τζάμια εσωτερικά αμμωνία 0 - νιτρώδη 0 - νιτρικά 10. Μετράω με υγρά της σερα. Το έχω αδειάσει τελείως πέταξα όλα τα φυτά που είχα γιατί χάλασαν με τη ζέστη και έχω βγάλει προσωρινά το μοπανι που είχα μέχρι να αποφασίσω πως θα το φτιάξω τελικά. Έχω μόνο μερικά σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες. Παίρνει λάμπα βιδωτή αλλά είχα μεγάλο πρόβλημα με την παλιά και τις άλγες, οπότε έβαλα σήμερα μια οικονομίας Τ2 12w (βγάζει λέει 60 watt) 95mA 6400K daylight Α κατηγορία ενέργειας. Είναι καλή επιλογή σε περίπτωση που ξαναβάλω φυτά; Υπάρχει περίπτωση να φταίει η άμμος και να μου ψοφάνε τα ψάρια; Δεν ξεβάφει και έχει ξεπλυθεί άπειρες φορές στις πρώτες μου απόπειρες. Αυτή τη στιγμή έχω θερμοκρασία 30 βαθμούς και με ανοιχτό καπάκι έχω 29. Σκέφτομαι γενικά να δοκιμάσω με 3 μόνο αρσενικά γκαπις, αν τα βάλω τώρα με ανοιχτό καπάκι θα είναι καλά; Τι μου προτείνετε εσείς από εδώ και πέρα; Τι άλλα ψαράκια θα μπορούσα να βάλω εκτός από μονομάχο; Και με το θέμα της ψύξης από που προμηθεύεστε ανεμιστηράκια; Έχετε κάποιο να μου προτείνετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 5 Αυγούστου 2014 #2 Share 5 Αυγούστου 2014 Καλη αρχη και παλι ανεμιστιρακια βρίσκεις σε καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών απο e-shop και υπάρχουν έτοιμα κιτ σε ενυδρειακα καταστήματα. Εγω σε αυτα τα λίτρα θα έβαζα ενα μόνομαχο η καποιες γαρίδες αλλα με άλλη αμμο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Αυγούστου 2014 #3 Share 5 Αυγούστου 2014 Συν ένα στον απο πάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 5 Αυγούστου 2014 Author #4 Share 5 Αυγούστου 2014 Πιστεύεις ότι η άμμος υπάρχει πιθανότητα να δημιούργησε πρόβλημα; Ή το λες για αισθητικούς λόγους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Αυγούστου 2014 #5 Share 5 Αυγούστου 2014 Αφού θέλεις να βάλεις φυτάκια πάρε ενα υπόστρωμα που κανει για ενυδρειακη χρήση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 5 Αυγούστου 2014 Author #6 Share 5 Αυγούστου 2014 Όπως; Πείτε βρε παιδιά καμιά ιδέα... Άν δε βάλω φυτά θα έχουν πρόβλημα τα ψάρια γενικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Αυγούστου 2014 #7 Share 5 Αυγούστου 2014 Όπως σου είπε και ο Λυκούργος , το ενυδρειο είναι μια χαρά για έναν μονομάχο. Τα φυτά είναι παντα ευπρόσδεκτα όταν στήνουμε ένα τέτοιο ενυδρείο. Μπορείς να πάρεις άμμο ή ψιλό χαλίκι που να μην επηρεάζει όμως το ph του νερού. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 5 Αυγούστου 2014 Author #8 Share 5 Αυγούστου 2014 Το ph είναι 7,5 δεν το ανεβάζει δηλ η άμμος που έχω τώρα. Παλιά υπήρχαν περίοδοι που πήγαιναν καλά τα φυτά σε αυτή την άμμο. Υπάρχει άλλος λόγος που προτείνετε να την αλλάξω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Αυγούστου 2014 #9 Share 5 Αυγούστου 2014 Επειδή δεν είναι για ενυδρειακή χρήση, φοβάμαι μήπως σου δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 5 Αυγούστου 2014 Author #10 Share 5 Αυγούστου 2014 Σ' ευχαριστώ! Θα περιμένω και άλλες απαντήσεις, η λάμπα πως σας φαίνεται; Άν τώρα βάλω 3 γκάπις αρσενικά θα έχουν πρόβλημα; Ή για μονομάχο αν τον βάλω με 29 βαθμούς θα υποφέρει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 6 Αυγούστου 2014 #11 Share 6 Αυγούστου 2014 Με 3 αρσενικά guppies υπάρχει ο κίνδυνος να τα δεις με κομμένες ουρές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Αυγούστου 2014 #12 Share 6 Αυγούστου 2014 Το ενυδρειο δεν κανει για γκαπυ. Μονομαχο μπορεις να βαλεις η οριακα μερικες γαριδες μονες τους. Καλο θα ηταν να αλλαξεις την αμμο με μια που ειναι για ενυδρειακη χρηση η με ψιλοκοκκο χαλικακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 6 Αυγούστου 2014 Author #13 Share 6 Αυγούστου 2014 Οκ θα την αλλάξω.. Τι μου προτείνετε; Πάλι άμμο ή το πιο ψιλό χαλίκι; Παρεπιπτόντως πόσο είναι το πιο ψιλό ψαλίκι που κυκλοφορεί; Και χρώμα από την εμπειρία σας ποιό είναι καλύτερο για το ψάρι; Η λάμπα είναι οκ για εύκολα φυτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Αυγούστου 2014 #14 Share 6 Αυγούστου 2014 Η λαμπα,εφοσον ειναι 6400Κ κανει. Αμμο η χαλικι ειναι καθαρα γουστου.Διαβασε εδω οσον αφορα τον βυθο του φυτεμενου. Χρωμα κατι σε φυσικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 6 Αυγούστου 2014 #15 Share 6 Αυγούστου 2014 εδω πας για αμμο ή χαλικι οτι χρωμα θελεις.. αν σου πεφτει μακρυα.. πας σε ενα κοντινο πετ σοπ. για ψαροσυνθεση στα ειπαν.. μονομαχο ή γαριδες (οι οποιες θα πρεπει να μπουν τουλαχιστον 2 μηνες αργοτερα ωστε να ωριμασει ο βυθος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 6 Αυγούστου 2014 #16 Share 6 Αυγούστου 2014 Σε λίγο καιρό θα βγάλω τη δική μου την carat 6 (λευκή) που την έχω 2μιση χρόνια στο 60αρι και είναι στρωμένη. Αν θέλεις κάνε λίγη υπομονή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 7 Αυγούστου 2014 #17 Share 7 Αυγούστου 2014 εδω πας για αμμο ή χαλικι οτι χρωμα θελεις.. αν σου πεφτει μακρυα.. πας σε ενα κοντινο πετ σοπ. για ψαροσυνθεση στα ειπαν.. μονομαχο ή γαριδες (οι οποιες θα πρεπει να μπουν τουλαχιστον 2 μηνες αργοτερα ωστε να ωριμασει ο βυθος) Οσον αφορα το συγκεκριμενο καταστημα, επειδη πηγα προσφατα, εχει μονο μαυρη και λευκη (σπασμενο λευκο, οχι τελειως λευκο) χαλαζιακη αμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 7 Αυγούστου 2014 Author #18 Share 7 Αυγούστου 2014 (edited) Ηλία σ' ευχαριστώ πολύ για την πρόταση αλλά έχω τα παιδιά μου που με έχουν φάει να το ετοιμάσουμε γρήγορα για να μπει ο μονομάχος και είναι μόνο αυτές οι μέρες που έχω λίγο παραπάνω χρόνο να ασχοληθώ με το καινούριο στήσιμο. Να είσαι καλά! Πήγαμε λοιπόν σήμερα μια βόλτα σε μερικά καταστήματα και πήρα αυτή http://aquario.gr/aksesouar/ypostromata/gravel/5kg.html#.U-N_l6PVBu8 Είναι οκ; Η κοπέλα μου είπε ότι έχει κοκκομετρία 0,3-0,8. Δε γράφει κάτι πάνω αλλά με διαβεβαίωσε ότι είναι χαλαζιακή και κατάλληλη για ενυδρείο. Τι λέτε; Αυτό τι είναι; Είναι γκρι; http://aquario.gr/aksesouar/ypostromata/gravel/5kg-3951.html#.U-OBrKPVBu8 Και κάτι άλλο. Είδαμε σε ένα κατάστημα ancistrus πολύ μικρό albino λευκό. Μπορεί να μπει με τον μονομάχο; Έγινε επεξεργασία 7 Αυγούστου 2014 - xams Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 7 Αυγούστου 2014 #19 Share 7 Αυγούστου 2014 Mια χαρά φαίνεται η άμμος και στο δεύτερο λίνκ την ίδια μου βγάζει με το πρώτο. Για το ανσίστρους θα έλεγα να μην το βάλεις. Είναι μικρό το ενυδρείο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 7 Αυγούστου 2014 Author #20 Share 7 Αυγούστου 2014 http://aquario.gr/aksesouar/ypostromata/gravel/5kg-3951.html#.U-OBrKPVBu8 Αυτό ήθελα να βάλω και κατά λάθος ξαναέβαλα την άμμο. Έχουμε προφιλ για τον μικρό λευκό ancistrus; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Αυγούστου 2014 #21 Share 7 Αυγούστου 2014 Δεν μπορεις να βαλεις τον ανσιστρους σε τοσο μικρο ενυδρειο,φαντασου οτι γινετε 12-13εκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 7 Αυγούστου 2014 Author #22 Share 7 Αυγούστου 2014 Α οκ... Αυτό το χαλίκι που έβαλα το γνωρίζετε; Είναι γκρι ή λευκό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Αυγούστου 2014 #23 Share 7 Αυγούστου 2014 Δεν το γνωριζω δυστυχος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 7 Αυγούστου 2014 #24 Share 7 Αυγούστου 2014 Γκρί σίγουρα δεν είναι. Τώρα άσπρο είναι αλλά όχι του χιονιού, δλδ έιναι off white μάλλον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αγγελος B. 7 Αυγούστου 2014 #25 Share 7 Αυγούστου 2014 σαν off white μου μοιαζει κι εμενα το χαλικι !!! καλη αρχη φιλε και απο μενα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος