Jump to content

Προτάσεις-Βοήθεια Για Νέα Αρχή.

Recommended Posts

Χμμ ντανιο και barbs δεν το συνιστουσα και δεν θα τα θεωρουσα καταλληλους συγκατοικους γιατι και τσιμπανε και τρεχουν περα δωθε σαν τρελα και τον στρεσαρουν.

Έχεις δίκιο. Δεν διευκρίνησα πως εννοω τα μικρά είδη όπως πχ cherry bards & zebra danios

• Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στη φύση ο μονομάχος το περισσότερο της ζωής του ζει σε αρκετά ρηχά νερά, είναι ψάρι με μεγάλη αντοχή στις κακουχίες και αρέσκεται σε βιοτόπους με μικρό βάθος, σε ενυδρείο το ιδανικό θα ήταν να μην το έχουμε σε δυνατή ροή νερού και σε μεγάλο ύψος ενώ θα πρέπει να του παρέχουμε μεγάλα φύλλα κοντά στην επιφάνια για να "ξεκουράζεται" .Όταν βλέπει άλλα άτομα του είδους του(ή που μοιάζουν με το είδος του) τα θεωρεί ανταγωνιστές για την αναπαραγωγή και προσπαθεί να μείνει το μόνο αρσενικό στο χώρο, κυνηγά συνεχώς τα θηλυκά με αποτέλεσμα να τα στρεσάρει με τα γνωστά αποτελέσματα...

Όλα αυτά πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψην μας όταν διαλέξουμε αυτά τα υπέροχα ζωντανά και δικαιολογούν αρκετά όσους τα θεωρούν μοναχικά.

Είχα παλαιότερα αρσενικό μονομάχο σε 400αρι φυτεμένο κοινωνικό και τον αδελφό του σε 25άρι μόνο του, ο μοναχικός έζησε 1 χρόνο περισσότερο και οπτικά φαινόταν πολύ "καλύτερος" !!!

Στο κοινωνικό αρκετές φορές στρεσαριζόταν και όποιο ψάρι ερχόταν στην περιοχή του το κυνηγούσε ακόμα και μεγαλύτερά του. Αυτή ήταν η δική μου εμπειρία από τα πανέμορφα αυτά ψάρια και ήθελα να την καταθέσω στην παρέα.

Έγινε επεξεργασία - south
  • Like 2

• 5 months later...

Νέα αρχή ξανά και ο Θεός βοηθός!

DSC04241.jpg

DSC04248.jpg

Το ξύλο είχε στεγνώσει και τώρα ξαναβυθίζεται, το ενυδρείο ήταν άδειο τόσους μήνες αλλά λειτουργούσε και χθες το αδειάσαμε, το καθαρίσαμε προσέχοντας τη βιολογία του φίλτρου, βάλαμε και την άμμο που είχα αγοράσει από τότε και αυτό είναι το αποτέλεσμα!

Δεν ξέρω αν θα βάλω φυτά, κάθε καλοκαίρι χαλάνε και το ενυδρείο πνίγεται στις άλγες. Αυτό που θα κάνω σίγουρα είναι τακτικές αλλαγές νερού και ελπίζω αυτή τη φορά να πάνε όλα καλά. Έχω προσέξει όλα αυτά που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια, το ψάρι δεν ήταν σε ποτήρι και είναι μικρό σε ηλικία, οπότε ελπίζω να τον έχουμε κοντά μας πολλά χρόνια...

Άν έχετε κάποια πρόταση θα ήθελα να την διαβάσω!

Ευχαριστώ

• Like 1

Καλως την!

Μονομαχοενυδρειο χωρις φυτακια; Βαλε κατι ανθεκτικο και ευκολο! Και καμια πετρουλα!

Μην τον πολυζαλιζεις με τις αλλαγες. Μονο οτι προβλεπεται!

Προσεξε να εχεις χαμηλη ροη! Και προσοχη στην τροφη του!

Καλη επανοδο!

Έγινε επεξεργασία - Sturm
  • Like 1

Καλη αρχη ξανα.

Σιγουρα το ενυδρειο χρειαζεται φυτα,θα ειναι καλυτερα και για το ψαρι σου.Μπορεις να βαλεις μερικα ευκολα που δεν εχουν απαιτησεις.

Μετρησεις εχεις κανει?Αν ναι,μπορεις να τις γραψεις?

Με προβληματιζει που ηταν καιρο χωρις ψαρι το ενυδρειο και φοβαμαι μηπως εχει χαθει η βιολογια.

Έχεις δίκιο, δε βλέπω και πολύ καλά το ψάρι και μόλις μέτρησα, έχω αμμωνία 1. Με υγρά της σερα. Τι κάνω; Να πάω το ψάρι πίσω ή σώζεται; Τι κρίμα, χάθηκε η βιολογία...

Κανε μια καλη αλλαγη νερου,ριξε βακτηρια και βρες απο καποιον μπολι να βαλεις στο φιλτρο σου.

Θα επιβιωσει,ριξε και βακτηρια ομως και αν μπορεις να βρεις και μπολι καλο θα ειναι.

Κανε μικρες καθημερινες αλλαγες νερου,ριχνε βακτηρια(εαν βρεις μπολι ακομα καλυτερα) και μην ταιζεις μεχρι να μηδενιστει η αμμωνια.

Έγινε επεξεργασία - stav
  • Like 1

Αν δεν βρεις μπολι παρε βακτηρια special blend. Βρωμοκοπανε αλλα ειναι κορυφη!

Δυστυχώς όταν είδα το μήνυμα για τα special blend είχα ήδη αγοράσει της sera και δεν έχω τη δυνατότητα να πάρω κι άλλα...

Χθες μέτρησα αμμωνία 0,5 και σήμερα αμμωνία 0,5 - νιτρώδη 0 - νιτρικά 0.

Πως να κινηθώ από εδώ και πέρα; Έχω να ταίσω από την Τρίτη, πότε να ξαναταίσω και πότε να κάνω αλλαγή νερού;

Δεν έχω καταλάβει τίποτα, από εκεί που είχα στις 28/1 αμμωνία 1 και τις υπόλοιπες μέρες στο 0,5, σήμερα έχω:

αμμωνία 0

νιτρώδη 0

νιτρικά ανάμεσα στο 10 και το 25 (πιο κοντά στο 10)

Πως έστρωσε τόσο γρήγορα βρε παιδιά και χωρίς να μετρήσω νιτρώδη καθόλου; Πάντως είμαι πολύ χαρούμενη! Ο μονομάχος είναι μια χαρά και φτιάχνει και φωλιά!

Πάνω από πόσα νιτρικά κάνουμε αλλαγές νερού; Τώρα να ταίζω καθημερινά;

Σας ευχαριστώ ξανά για τη βοήθεια!

Κοιτα αν υπηρχαν οι προυποθεσεις και με την βοηθεια βακτηριων, το ενυδρειο εστρωσε! Ενταξει ο μονομαχος δεν ειναι και κανενα ρυπογονο ψαρι οποτε και αυτο βοηθησε!

Βεβαια επιφυλασσομαι ακομη και γιαυτο εγω θα συνεχιζα να μετραω για καμια βδομαδα ακομη!

Ξεκινα απο αυριο να ταιζεις απο ενα φυλλαρακι και μετα απο καμια βδομαδα ξεκινα κανονικα τις ρουτινες!

Εστρωσε γρηγορα γτ υπηρχαν τα βακτηρια στο φιλτρο σου απο πριν απλα ηταν σε υπνωση,τωρα που μπηκε αμμωνια,ξυπνησαν και πολλαπλασιαστικαν.

Να κανεις αλλαγη το ΣΚ και τωρα στην αρχη να το παρακολουθεις με μετρησεις και να προσεχεις το ταισμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...