Jump to content

Νεα Ζωη Στο Ενυδρειο Μου Απο Το Πουθενα !

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.

Πριν 5 λεπτα ειπα να ριξω μια ματια στο ενυδρειο μου και ειδα κατι σαν σπορο απο ντοματα ( την βρωσιμη )!

Παο να το μαζεψω σκεπτομενος..

Πως βρεθηκε αυτο εκει?

Τελικα συνειδητοποίησα πως εχω ενα νεο κρατικο :D

Ενα μωρο σαλιγκαρι :)

δεν μπορο να στιλο φωτο ειναι μικρο και δεν πιανει η καμερα ειναι σαν μια κοκκινη ημιδιαφανη φακη που προχωραει :P

λετε να ηρθε μαζι με την anubia που πηρα πριν 3 μερες

Τωρα εγω το καημενουλικο τι να το ταϊζω?

Πολύ πιθανό να ήρθε με κάποιο φυτό.Τρέφεται με υπολείμματα τροφής, σάπια φύλλα κτλπ.

Ααα ομορφα οποτε το κραταω για και του προσφερω σπιτι και εκεινο μου προσφέρει καθαροτερο περιβαλλον

για τα Guppy μου :money:

• Like 1

Υπαρχη φοβος να μου το φανε τα Guppy?

Μπα, δεν νομίζω να το πειράξουν. Αν ήταν έτσι με τόσα σαλιγκάρια που έχω δεν θα τάιζα για μήνες :P

πρόσεξε γιατί μπορεί να είναι από αυτά που πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα

βάλε φωτογραφία καλύτερα

Ρωτησα στο pet shop που ψονιζο παντα και μου ειπε πως ειναι παρασιτο (σαλιγκαρι παρασιτο)

δημιουργειται μου ειπε απο την ψιλη βιολογια του ενυδρειου ( αποβλητα) και εχει να κανει με τα νιτρικα που περιεχη το νερο μου..

Καππος ετσι μεταφερονται σαν σπορο και με την καταλληλη συνθηκη αναπτυσσονται και αναπαραγονται ραγδαια..

Επισης πος να το ξεφορτωθω λεη γρηγορα πριν γεμισει το ενυδρειο και ψαχνω για ψαρια που τρωνε αυτα τα σαλιγκαρια..

Μου το αποδειξε κιολας πηγαινοντας με στα φυτα και μου εβγαλε 5 -6 στο μεγεθος του κεφαλιου μιας καρφιτσας κατι μικρα κοκκινα ημιδιαφανες!

Ρωτησα στο pet shop που ψονιζο παντα και μου ειπε πως ειναι παρασιτο (σαλιγκαρι παρασιτο)

δημιουργειται μου ειπε απο την ψιλη βιολογια του ενυδρειου ( αποβλητα) και εχει να κανει με τα νιτρικα που περιεχη το νερο μου..

Καππος ετσι μεταφερονται σαν σπορο και με την καταλληλη συνθηκη αναπτυσσονται και αναπαραγονται ραγδαια..

Επισης πος να το ξεφορτωθω λεη γρηγορα πριν γεμισει το ενυδρειο και ψαχνω για ψαρια που τρωνε αυτα τα σαλιγκαρια..

Μου το αποδειξε κιολας πηγαινοντας με στα φυτα και μου εβγαλε 5 -6 στο μεγεθος του κεφαλιου μιας καρφιτσας κατι μικρα κοκκινα ημιδιαφανες!

Να πας σ αυτον που στο ειπε και να του πεις οτι ειναι ασχετος!

Τα σαλιγκαρια μεταφερονται στο ενυδρειο μας απο τα φυτα που αγοραζουμε,υπαρχουν μεσα σαν αυγα και εκκολαπτονται στο ενυδρειο μας.

Τι θα πει δημιουργειτε απο την υψιλη βιολογια και εχει να κανει με τα νιτρικα?Πολυ θα ηθελα να μου το εξηγησει αυτο..

Το ενυδρειο μπορει να γεμισει αν ταιζεις υπερβολικα τα ψαρια και μενει τροφη κατω.

Να πας σ αυτον που στο ειπε και να του πεις οτι ειναι ασχετος!

Τα σαλιγκαρια μεταφερονται στο ενυδρειο μας απο τα φυτα που αγοραζουμε,υπαρχουν μεσα σαν αυγα και εκκολαπτονται στο ενυδρειο μας.

Τι θα πει δημιουργειτε απο την υψιλη βιολογια και εχει να κανει με τα νιτρικα?Πολυ θα ηθελα να μου το εξηγησει αυτο..

Το ενυδρειο μπορει να γεμισει αν ταιζεις υπερβολικα τα ψαρια και μενει τροφη κατω.

Οπως και να εχη επειδη και εγω αυτο ιποστιριζο πως μου ηρθε με την Anubia!

Λεω λοιπον πως σε καμια περιπτωση δεν θελω να γεμισο σαλιγκαρακια!

Οσο για το ταισμα σε φυσιολογικα επιπεδα γινεται 2 φορες την μερα.

οντως μεταφερονται με τα φυτα και εγω που ειχα παρει κερατοφυλο απεκτησα 4 τετοια αλλα με συμβουλεψαν να τα βγαλω απο το ενυδρειο και ετσι τωρα εχω εναν κουβα γεματο τετοια μπορω να ανεβασω και φοτο αν θεσ

Τωρα οταν τον ξαναδω θα το βαλω καπου αλλου να το βγαλω και μια φοτο να το δειτε και να κρινετε το σοβαρο της καταστασης. ας ειναι και μηδαμινο!

οντως μεταφερονται με τα φυτα και εγω που ειχα παρει κερατοφυλο απεκτησα 4 τετοια αλλα με συμβουλεψαν να τα βγαλω απο το ενυδρειο και ετσι τωρα εχω εναν κουβα γεματο τετοια μπορω να ανεβασω και φοτο αν θεσ

Αν δεν σου κανει κοπο φιλε μου :)

Οχι τιποτα αλλο να λύσουμε το μυστηριο βρε αδερφε :)

Δεν υπαρχει ρε παιδια κανενα μυστηριο,λαθρεπηβατης ειναι.Αν θες τον βγαζεις αν θες τον κρατας και κρατας ισοροπια για να μην αυξηθει πολυ ο αριθμος τους.Αλλα και να αυξηθει,βαζεις μερικα σαλιγκαρια helena και μειωνουν τον αριθμο τους.

Ισα ισα που αυτα τα σαλιγκαρια κανουν καλο στο ενυδρειο,εκτος οτι τρωνε οτι τροφη πεφτει κατω,ανακατευουν τον βυθο (καποια ειδη) και μας προειδοποιουν για την ποιοτητα του νερου μας.

• Like 1

ναι ναι ακριβος αυτα

Μην τρελαινεσαι. Σαλιγκαρακι λαθρεπιβατης. Κακο δεν κανει. Καλο...ισως, αν δεν γινουν παρα πολλα... Αν δεν σου αρεσει βγαλτο. Ολα τα εν υδρεια με φυτα εχουν. Ερχονται με τα φυτα σε μορφη αυγων που δεν φαινονται με γυμνο ματι και εκκολαπτονται σιγα σιγα στο ενυδρειο και....τσουπ, βγαινουν:)

Σε λιγο καιρο θα βλεπετε

Καλησπερα σε ολους.

Πριν 5 λεπτα ειπα να ριξω μια ματια στο ενυδρειο μου και ειδα κατι σαν σπορο απο ντοματα ( την βρωσιμη )!

Παο να το μαζεψω σκεπτομενος..

Πως βρεθηκε αυτο εκει?

Τελικα συνειδητοποίησα πως εχω ενα νεο κρατικο :D

Ενα μωρο σαλιγκαρι :)

δεν μπορο να στιλο φωτο ειναι μικρο και δεν πιανει η καμερα ειναι σαν μια κοκκινη ημιδιαφανη φακη που προχωραει :P

λετε να ηρθε μαζι με την anubia που πηρα πριν 3 μερες

Σε λιγο καιρο θα εχεις μπολικα! Τοσο μπολικα που δεν θα χαιρεσαι ιδιαιτερα! :P

Συμφωνω σε ολα με τον ραστα!

Μην τρελενεστε ρε παιδια.. ουτε μυστηριο υπαρχει , ουτε ισχυουν οι μπαρουφες που ειπε ο πετσοπας.

Το σαλιγκαρι μεταφερθηκε με τα φυτα , αναπαραγεται συνεχως ,μονο καλο κανει σε ενα ενυδρειο και ονομαζεται physa fontinalis.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...