Jump to content

Πρόβλημα Με Την Θερμοκρασία Του Νερού

mitsos3008

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! σήμερα έδωσα τελικά τα 2 γκαμπάκια και πήρα τον μονομάχο! Πήρα και τροφή, δεν είχαν ειδική για μονομάχο και έψαξα και πήρα μία η οποία έχει μέσα και γαρίδες μαζί με πολλά άλλα κυρίως φυτά.

Μερικές συμβουλές τώρα! Αλλαγή νερού κάνω κανονικά όπως πρίν? Τα φυτά φαντάζομαι δεν δημιουργούν κάποιο πρόβλημα! Τον ταϊζω μία φορά την ημέρα ή πιο αραιά?Και με το φίλτρο το έχω κανονικά όπως πριν με τα γκάμπυ?

Η τροφη που του πηρες εινα μαλλον λαθος γιατι ο μονομαχος ειναι σαρκοφαγο ψαρι και οχι φυτοφαγο.

Αλλαγη νερου,το 30% ανα εβδομαδα.

Τον ταιζεις 2 φορες την ημερα απο λιγο,αλλα με τη σωστη τροφη.Πρεπει να παρεις αρκετες τροφες γιατι ο μονομαχος και γενικα ολα τα ψαρια θελουν ποικιλια.

Το φιλτρο εχει δυνατη ροη?Σε ρωταω γιατι ο μονομαχος θελει φιλτρο με μικρη ροη.

Το φιλτρο το εχω βαλει στην χαμηλη ροη! Θα του δωσω σημερα αυτη την τροφη κ αυριο θα ρωτησω κ αλλου μηπως βρω!! Επίσης μπόλυ βάζω τ ο ίδιο με πριν όποτε αλλάζω νερό σωστά?

Τι εννοεις μπολι βαζεις οπως πριν οπωτε αλλαζεις νερο?Δηλαδη τι εβαζες?

Ναι όποτε άλλαζα νερό έβαζα και κάτι βακτήρια μέσα! Δεν πρέπει? Μου είχαν πει κάτι παιδιά στο φορουμ να βάζω

Τι βακτηρια φιλε μου? Για πες μας τη λέει η σισκεβασια του!

Συνηθως βαζις ενα αντιχλωριο !

Οταν το ενυδρειο ειναι φρεσκο καλο ειναι να βαζεις λιγα βακτηρια μετα την αλλαγη νερου.Οταν ωριμασει ομως δεν χρειαζεται παρα μονο οταν καθαριζεις το φιλτρο.

Η τροφη που του πηρες εινα μαλλον λαθος γιατι ο μονομαχος ειναι σαρκοφαγο ψαρι και οχι φυτοφαγο.

Αλλαγη νερου,το 30% ανα εβδομαδα.

Τον ταιζεις 2 φορες την ημερα απο λιγο,αλλα με τη σωστη τροφη.Πρεπει να παρεις αρκετες τροφες γιατι ο μονομαχος και γενικα ολα τα ψαρια θελουν ποικιλια.

Το φιλτρο εχει δυνατη ροη?Σε ρωταω γιατι ο μονομαχος θελει φιλτρο με μικρη ροη.

Η αλλαγή 30% ανα εβδομάδα δεν είναι μεγάλη για 20λιτρο; Μήπως 10 με 15% ανα 3-4 ημέρες θα ήταν καλύτερα;

Η αλλαγή 30% ανα εβδομάδα δεν είναι μεγάλη για 20λιτρο; Μήπως 10 με 15% ανα 3-4 ημέρες θα ήταν καλύτερα;

Μια χαρα ειναι,δεν υπαρχει λογος να στρεσσαρει το ψαρι ανα 3-4 μερες.

Το ποσοστο δεν παει αναλογα με τα λιτρα.30% θα εκανε και σε ενα 100λιτρο αν ειχε και γενικα σε οτι ενυδρειο και αν ειχε.Ειναι ενας καλος μπουσουλας το ποσοστο αυτο και η περιοδος της αλλαγης.

• Like 1

Κάτι άλλο. Τα guppies ζουν σε διαφορετικό ph απ' ότι ο μονομάχος. Χρησιμοποιείς νερό βρύσης αποκλειστικά; Τι ph σου δίνει; Αν θυμάμαι καλά θα πρέπει να είσαι από 6 έως 7.5 με ιδανικό το 6.8 για τόσο μικρό ενυδρείο.

συγνωμη που καθηστερησα να απαντησω αλλα ημουν στην δουλεια. Καθε 3 βδομαδες κανω αλλαγη νερου αλλα πολυ λιγη..περιπου το 10%. Τοτε δεν βαω αυτα τα βακτηρια. Τα βακτηρια τα βαζω καθε 6 βδομαδες που αλλαζω το 30% του νερου και καθαριζω το φιλτρο.

Νερο δεν χρησιμοποιω βρυσης αλλα απο πηγη. Το ph που μου δινει ειναι περιπου 6,5 με 7.

Αύξησε την συχνότητα των αλλαγών σου. Τα βακτήρια δεν χρειάζονται απο τη στιγμή που ειναι ώριμο το φίλτρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...