Mr.Puff 1 Φεβρουαρίου 2015 #101 Share 1 Φεβρουαρίου 2015 Και εγώ σώθηκα με το bare bottom. Νιτρικά φωσφορικά 0 χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Σιφωνάρω και το λίγο detritus που ίσως να μαζευτεί μια φορά την εβδομάδα με την αλλαγή του νερού και όλα οκ. Αν είχα και rimless ενυδρείο θα ήταν κούκλα αλλά τι να κάνω δεν πειράζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 2 Φεβρουαρίου 2015 #102 Share 2 Φεβρουαρίου 2015 Κι εγω bare bottom εχω, αλλα οταν βλεπω αλλα μου φαινονται καπως Παντως ωραιο οταν γεμισει θα δειξει κι αλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 2 Φεβρουαρίου 2015 #103 Share 2 Φεβρουαρίου 2015 Εντάξει γενικότερα το οπτικό μέρος είναι καθαρά υποκειμενικό. Τι αρέσει στον καθένα τελικά. Θεωρώ βέβαια ότι το bare bottom ταιριάζει περισσότερο σε sps reef, όμως με τον καιρό λίγο με την κοραλίνη λιγό με τα κοράλια και τα άλλα καλούδια που θα βάλεις θα δείχνει όλο και ποιο όμορφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 10 Φεβρουαρίου 2015 #104 Share 10 Φεβρουαρίου 2015 Εντάξει γενικότερα το οπτικό μέρος είναι καθαρά υποκειμενικό. Τι αρέσει στον καθένα τελικά. Θεωρώ βέβαια ότι το bare bottom ταιριάζει περισσότερο σε sps reef, όμως με τον καιρό λίγο με την κοραλίνη λιγό με τα κοράλια και τα άλλα καλούδια που θα βάλεις θα δείχνει όλο και ποιο όμορφο. Πάρα πολύ σωστή η επισήμανσή σου φίλε Λουκά! Το bare bottom ταιριαζει περισσοτερο σε SPS tank! Από πρακτικής άποψης μονο να το παρεις, οταν σιφωναρεις βλεπεις ποσο στεγνωνουν τα lps. Σε αντίθεση με τα SPS που γίνονται τούμπανο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabouhodonosour 11 Φεβρουαρίου 2015 Author #105 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Ανεβάζω κάποιες καινούριες φωτογραφίες μετά και από την τελευταία προσθήκη για την οποία ευχαριστώ τον φίλο Digital Reason! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabouhodonosour 11 Φεβρουαρίου 2015 Author #106 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabouhodonosour 11 Φεβρουαρίου 2015 Author #107 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 11 Φεβρουαρίου 2015 #108 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Πολύ όμορφα όλα,να σου ζήσουν!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 12 Φεβρουαρίου 2015 #109 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 πολύ όμορφα κομμάτια μπράβο! με τις άλγες ξεμπέρδεψες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 12 Φεβρουαρίου 2015 #110 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Ανεβάζω κάποιες καινούριες φωτογραφίες μετά και από την τελευταία προσθήκη για την οποία ευχαριστώ τον φίλο Digital Reason! Φίλε μου Τάσο εγώ σε ευχαριστώ που με τίμησες και να σου ευχηθώ υγεία και αναπτυξη στα ζωντανα σου! Αυτό το φόρουμ μας δινει την δυνατότητα περα απο το να ασχολουμαστε και να μαθαινουμε πραγματα για τα ενυδρεια μας, να γνωριζουμε και ανθρωπους με ηθος και γνωσεις που θελουν να τις μοιραστουν μαζι μας! Και ειναι παρα πολλα αυτα τα μελη που ευτυχως υπαρχουν εδω μεσα!!! Στο Aquazone! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabouhodonosour 12 Φεβρουαρίου 2015 Author #111 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 πολύ όμορφα κομμάτια μπράβο! με τις άλγες ξεμπέρδεψες? Ναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ναι, κυανό εμφανιστηκε 1 μέρα, έφαγε σιφωνι και δεν ξανά βγηκε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 12 Φεβρουαρίου 2015 #112 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 μια χαρά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 12 Φεβρουαρίου 2015 #113 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Καλοριζικα Τασο!! Ειναι πολυ ωραια ειδικα η euphyllia ετσι οπως αγκαλιαζει τον βραχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabouhodonosour 12 Φεβρουαρίου 2015 Author #114 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστώ Παύλο!Η Euphillia ήταν δύο ξεχωριστά φραγκακια από το ίδιο κοράλλι, τα οποία τελικά κολλήθηκαν σε μία τρύπα που δημιούργησα ανάμεσα στα δύο βράχια Εν τω μεταξύ, πρώτη μέρα σήμερα βλέπω την ακροπόρα που μου έδωσες, να έχει λίιιιιγο ανοιχτά τα πολυποδάκια της. Μετά από τόσο καιρό!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 12 Φεβρουαρίου 2015 #115 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 χαχαχα σου εχω πει και σε εμενα δεν βγαζει πολυποδες πολυ ισα ισα μονο στην βαση φαινονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 12 Φεβρουαρίου 2015 #116 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Χρωμα πηρεεεε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabouhodonosour 12 Φεβρουαρίου 2015 Author #117 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Όχι, μόνο λίγο στην βάση της φαίνεται να παίρνει ένα πρασινάκι. Όλη η υπόλοιπη είναι καφέ ακόμα.... δεν ξέρω τι φταίει .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 12 Φεβρουαρίου 2015 #118 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Ερεεεε αυτο το κοραλι θα μας τρελανειι Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabouhodonosour 12 Φεβρουαρίου 2016 Author #119 Share 12 Φεβρουαρίου 2016 Παιδιά μία βοήθεια... Τον τελευταίο χρόνο που δεν έγραψα κάτι, υπήρχε σχετική στασιμότητα στις αγορές ζωντανών χωρίς σημαντικές αλλαγές. Παρόλα αυτά όμως μετά το ξέσπασμα της bryopsis που είχα και μετά κόπων και βασάνων αντιμετώπισα, ποτέ δεν γλίτωσα ολοκληρωτικά από την καταραμένη πρασινάδα στο ενυδρείο. Όλον αυτό το χρόνο, αν και δεν εχω λιβάδια όπως στο παρελθόν, όλος μου ο βράχος αλλά και το κάτω μέρος του ενυδρείου (bare bottom) εχουν καλυφθεί από άλγη, η οποία προφανώς και κλαδεύεται από τα 10άδες μικρά σαλιγκαράκια που έχω στο ενυδρείο καθώς και από το fox face και το blue tang. Πλην όμως δεν παύει να σταματάει να υπάρχει με αποτέλεσμα όλο το ενυδρείο να έχει ένα πράσινο χρώμα, με άλγη της οποίας η υφή οπτικά μοιάζει με βελούδο. Παρά τις αλλαγές νερού, παρά το ότι έχω ένα ριάκτορα αντιφωσφόρου, παρά τις τακτικές αλλαγές των υλικών του, παρά το ότι είχα chaeto, παρά το λίγο τάισμα.......τίποτα δε φαίνεται να πιάνει. Δεν ξέρω πια τι άλλο μπορώ να κάνω. Οι τιμές μου είναι στα φυσιολογικά επίπεδα και οι λάμπες με αλλαγή κάθε 7 μήνες είναι φρεσκοαλλαγμένες. Έχει κάποιος να προτείνει κάτι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 12 Φεβρουαρίου 2016 #120 Share 12 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα Τασο!! Δες εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/74198--/?hl=bryopsis Νομιζω πως η μονη λυση πλεον που εχεις να κανεις ειναι υψηλο μαγνησιο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabouhodonosour 12 Φεβρουαρίου 2016 Author #121 Share 12 Φεβρουαρίου 2016 Παύλο το έκανα και αυτο με το tech m της ΚΕΝΤ. Δε νομιζω ότι είναι bryopsis αυτό που εχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 14 Φεβρουαρίου 2016 #122 Share 14 Φεβρουαρίου 2016 Για βαλε καμια φωτο να δουμε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabouhodonosour 14 Φεβρουαρίου 2016 Author #123 Share 14 Φεβρουαρίου 2016 Σε τέτοια φάση είναι τώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 17 Φεβρουαρίου 2016 #124 Share 17 Φεβρουαρίου 2016 Απο μετρησεις πως εισαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabouhodonosour 17 Φεβρουαρίου 2016 Author #125 Share 17 Φεβρουαρίου 2016 PO4=0 (δε δειχνει τπτ το τεστ, αλλά λογικά υπάρχουν) , Ca= 530, KH=10,8 , Mg= 1550 , NO3=~ 5 , PH=~8.1-8.2 , Sal=1.026, Temp=24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος