Jump to content

Βοήθεια Με Ταϊστρα

Soulaki1

Recommended Posts

Καταρχάς καλημέρα σας. Λόγω των ημερών, αποφασίσαμε και εμείς , να λείψουμε καμιά βδομαδούλα διακοπές.....πήγα λοιπόν και αγόρασα μία ταίστρα για τον μονομάχο μου, για να μην τα παίξει ο καημένος από την πείνα.Την ξεκίνησα από εχθές, για να δώ πως δουλεύει, και αν όλα θα είναι οκ όσο θα λείπω.

Να σας πώ λοιπόν ότι  ταίζει 1 φορά την ημέρα, και την γέμισα με κάτι πέλετ που είχε στο κουτί, και ενδύκνειται υποτίθεται για την δουλειά αυτή.Σήμερα που έκλεισε το 24ωρο, δεν είδα να πέφτει τροφή, και μετά από δοκιμές που έκανα, είδα ότι τα πέλετ,   δεν χωράνε  στην τρυπούλα για να πέσουν στο νερό ( άλλα είναι πιο μικρά και άλλα πιο μεγάλα ).Τα έβγαλα λοιπόν, και στην θέση τους έβαλα τα granulats που πέφτουν άνετα, σε όλα τα ταίσματα ( τσεκαρισμένο )Τι θέλω να ρωτήσω τώρα ? πέφτουν παραπάνω από 9 μπιλάκια, (στο 24ωρο πάντα, και όλα μαζεμένα, μια και ταίζει μια φορά την μέρα η ταίστρα μου) και φοβάμαι μην τα τρώει όλα και σκάσει.Γιατί ως γνωστόν δεν έχουν μέτρο στο φαγητό τα ψαράκια μας.

Τι με συμβουλεύετε να κάνω ?

Το πολυ φαγητο,παντα κανει κακο,οποτε προσπαθησε να πεφτουν οσο το δυνατον λιγοτερα μπιλακια.Για μια εβδομαδα δεν παρχει προβλημα με την πεινα

Καλες διακοπες :)

• Like 1

Λές να τον αφήσω νηστικό, για οσο λείπω ? δεν πάιρνει και καμιά πατέντα αυτή η ταίστρα.Εχει ένα πραγματάκι σαν φούσκα που βάζω την τροφή, και αυτό γυρίζει με την βοήθεια ενός μικρου μηχανισμού. :geek:

Αν τα 9+ μπιλακια που ριχνει τωρα,ειναι πολυ παραπανω απο αυτο που το ταιζεις εσυ κανονικα,τοτε ναι αστο νυστικο,μην σου ανεβασει καμια αμμωνια,οσο θα λειπεις.Αν ειναι λιγο παραπανω βαλτην να δουλευει.Αν τον εχεις ομως σε 10-15 λιτρα,εγω δεν θα εβαζα ταιστρα ,για μια εβδομαδα

9 μπιλακια με την μια? Ο.ο Θα παθει bloating...Kαι δν θα φαει και αρακα... Ταισε τον μια μερα πριν ικανοποιητικα και αφησε τον νηστικο

• Like 1

Αν τα 9+ μπιλακια που ριχνει τωρα,ειναι πολυ παραπανω απο αυτο που το ταιζεις εσυ κανονικα,τοτε ναι αστο νυστικο,μην σου ανεβασει καμια αμμωνια,οσο θα λειπεις.Αν ειναι λιγο παραπανω βαλτην να δουλευει.Αν τον εχεις ομως σε 10-15 λιτρα,εγω δεν θα εβαζα ταιστρα ,για μια εβδομαδα

Tου δίνω κάθε μέρα από 3 μπιλάκια τρεις φορές.( πρωί-μεσημέρι-βράδυ ).Τα λίτρα μου είναι 25 καθαρά.

Η ταίστρα μου, άλλες φορές ρίχνει 12 μπιλάκια, άλλες 15.Πάντως αν κάποιος έχει δοκιμάσει καμιά πατέντα ή έχει κάμιά πρόταση σχετικά, θα χαρώ να μου την πεί.Σας ευχαριστώ πολύ όλους. B)

Υ.Γ. καλές διακοπές σε όσους φύγουν.

Τι επιλογες εχει για ταισματα; Θεωρω οτι ειναι αρκετα τα 9 μπιλακια! Αν εχει επιλογες για καθε 48 ωρες βαλτο εκει! Αν εχει παραπανω ακομη καλυτερα!

• Like 1

Ποια ταίστρα έχεις;

Την BETTAMATIC, έχω.Κάθε 24ωρες ταίζει.

Kαι πάθαμε και φιν-ροτ, γιατί τον αγχώνει, η ταίστρα......όλα του γάμου δύσκολα, λέμε στο χωριό μου :cigar: .Από την πρώτη μέρα που την έβαλα, άρχισε να κολυμπάει σαν τρελός πάνω-κάτω.Σάββατο φεύγω, τον αφήνω, αφού του άρχισα ήδη και την θεραπεία του.Ελπίζω να τον βρώ καλύτερα. :hot:

Όπως σου είπαν και τα παιδιά, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αν μείνει μια εβδομάδα χωρίς τροφή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...