Jump to content

Δύο Απλά Ερωτήματα

Recommended Posts

Καλησπέρα στους φίλους του φόρουμ

Έχω τις εξής δύο ερωτήσεις:

1) Πόσο συχνά καθαρίζετε το φίλτρο σας; Προσωπικά τρέχω το ενυδρείο μου 2,5 μήνες τώρα και δε το έχω καθαρίσει ακόμα ... Το έχω ανοίξει τρεις φορές, δε το έχω όμως καθαρίσει ... δε μου φάνηκε να χρειάζεται... φοβαμαι να το καθαρίσω για να μη κάνω ζημία στη βιολογία!

2) Όσον αφορά τον εξοπλισμό ... θεωρώ ότι έχω πάρει τα πάντα από όσα χρειάζεται ένα ενυδρείο, εκτός από αεραντλία. Προσωπικά ποτέ δε μου άρεσε το εφφέ με τις φυσαλίδες μέσα στο ενυδρείο. Δε συμβαίνει στο φυσικό περιβάλλον των ψαριών και δε θα το ήθελα γιαυτο το λόγο μέσα στο ενυδρείο μου. Δεδομένου ότι: i) έχω ένα πυκνοφυτεμένο ενυδρείο, κι ότι τα φυτά φωτοσυνθέτοντας την ημέρα παράγουν οξυγόνο και ii) κάνω εβδομαδιαίες αλλαγές νερού 30%, είναι τελικά απαραίτητη η αεραντλία;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

1) Το καθαρισμα του φιλτρου γινετε οταν εχει πεσει αισθητα η ροη του.Το αυτο ποτε γινετε,παιζουν πολλα ρολο και κανεις δεν μπορει να σου καθε ποτε θα το καθαριζεις.Μη φοβασαι,η βιολογια δεν χαλαει τοσο ευκολα και επισης δεν το καθαριζουμε για να γινει τζαμι το φιλτρο,καθαριζουμε καλα τα σφουγγαρια και αν χρειαζονται και τα βιολογικα υλικα καθαρισμα,το κανουμε απλα για φυγουν τα χοντρα και παντα με νερο απο το ενυδρειο.Αν φοβασαι μετα ριξε και μια δοση απο βακτηρια.

2)Φυτα και αεραντλια δεν πανε μαζι..η αεραντλια διωχνει το co2 που χρειαζονται τα φυτα για φωτοσυνθεση.

Καλο ειναι να εχουμε στο ντουλαπι μας μια αεραντλια ομως γιατι αν χρειαστει να κανουμε θεραπεια με καποιο φαρμακο θα χρειαστει να την βαλουμε να δουλευει.

• Like 2

Eξαιρετικα χρησιμο σχολια rastafarian ! Ευχαριστω παρα πολυ!

Ευχσριστω πολυ θεοδωρε θα το τσεκαρω!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...