Jump to content

Ψηλα Νιτρικα

magman

Recommended Posts

Στο 200 lt reef μου παρατηρω εδω και 1 μηνα νιτρικα 50+ . Εχω χαμηλωσει την ιχθυοφορτιση, εχω προσθεσει purigen στο ριάκτορα, πηρα skimmer για 1000 λιτρα ενυδρείο αλλα τίποτα. Τα νιτικα ακλόνητα. Αλλαγές κάνω καθε εβδομάδα 10-15% Βράχο έχω φουλ για τα λίτρα μου. Το ενυδρειο τρεχει 5-6 μηνες. Δε με χαλαει γιατι θα το ξεστησω το Σεπτεμβρη αλλα γιατι τοσο ψηλα νιτρικά; Μήπως φταίει που καποιες φορες μετακινω κομματια βράχου;

Η παρουσιαση του ενυδρειου

http://www.aquazone.gr/forums/topic/93635-first-attempt-200lt/

Στο 200 lt reef μου παρατηρω εδω και 1 μηνα νιτρικα 50+ . Εχω χαμηλωσει την ιχθυοφορτιση, εχω προσθεσει purigen στο ριάκτορα, πηρα skimmer για 1000 λιτρα ενυδρείο αλλα τίποτα. Τα νιτικα ακλόνητα. Αλλαγές κάνω καθε εβδομάδα 10-15% Βράχο έχω φουλ για τα λίτρα μου. Το ενυδρειο τρεχει 5-6 μηνες. Δε με χαλαει γιατι θα το ξεστησω το Σεπτεμβρη αλλα γιατι τοσο ψηλα νιτρικά; Μήπως φταίει που καποιες φορες μετακινω κομματια βράχου;

Η παρουσιαση του ενυδρειου

http://www.aquazone.gr/forums/topic/93635-first-attempt-200lt/

παρα φταει Ανεστη

κυκλοφορια σωστη,ταισμα,ιχνοστοιχια γενικα προσθετα ,ταισμα,τωρα το pourigen αργει ε?μια φορα το μηνα το βγαζει το βαζεις επανω σε ταπερακι το απλωνεις το σκεπαζεις με χλωρινη για 24 ωρες και μετα το ξεβγαζεις καλα και αυτο επανερχετε οπως ηταν στην αρχη.

Νικο το purigen ειναι φρεσκο μεσα στο ενυδρειο. Εχω 1/2 καινουριο και 1/2 απο αναγεννηση. Ακολουθησα τις οδηγιες κατα γραμμα και ολα οκ. Προφανως αφου λες θα φταιει η μετακινηση του βραχου. Πως.και γιατι δεν εχω καταλαβει... Κυκλοφορια θεωρω οτι εχω καλη... Δεν θελω να κοψω το ταισμα γιατι ειναι μεσα ενας λευκοστερνος με ικ και θελω να τρωει.

Ιχνοστοιχεια δε ριχνω, θα επρεπε; Τι προτεινεις;

Έγινε επεξεργασία - magman

Νικο το purigen ειναι φρεσκο μεσα στο ενυδρειο. Εχω 1/2 καινουριο και 1/2 απο αναγεννηση. Ακολουθησα τις οδηγιες κατα γραμμα και ολα οκ. Προφανως αφου λες θα φταιει η μετακινηση του βραχου. Πως.και γιατι δεν εχω καταλαβει... Κυκλοφορια θεωρω οτι εχω καλη... Δεν θελω να κοψω το ταισμα γιατι ειναι μεσα ενας λευκοστερνος με ικ και θελω να τρωει. Ιχνοστοιχεια δε ριχνω, θα επρεπε; Τι προτεινεις;

παρε βιταμινες και σκορδο και ταιζε το λευκοστερνο

Γινεται να ταιστει επιλεκτικα;

Τι βιταμινες προτεινεις;

Νιτρικα έρχονται συνήθως απο υπερβολικο τάισμα η ιχθυοφορτιση η μειωμένη εξαγωγή θρεπτικών. Αν περιμένεις ο βράχος φυσικα να σου ρίξει τα νιτρικα χαμηλά θα περιμένεις πολυ και δεν ξερω αν θα συμβεί ποτε. Ασε το purigen και βάλε καποιο φυσικό τροπο μείωσης νιτρικών οπως ενα μικρο χωρο για τη chaeto που ειναι και εύκολη. Απλα και ομορφα :)

Για το θέμα τον βιταμινών το vitachem της Boyd είναι πολύ καλό όπως και οι βιταμίνες της brightwell.

To purigen θα βοηθήσει απλά καλό είναι να μπει σε ένα φιλτρακι.εφοσον έχεις και καινούργιο υλικό στην παρούσα φάση προτίμησε αυτο...

Chaeto δεν είναι απαρετητο να βάλεις μόνο αν έχεις sump μπορείς να προμηθευτείς μια γενηστρα από τουλι να την βάλεις σε μια γωνία του ενυδρειου και να χωσεις εκεί ένα κομμάτι chaeto..To έχουν κάνει αρκετοί με καλά αποτελέσματα..

Ευχαριστω για τις απαντησεις!!! Να εισατε ολοι καλα!!!

Μετά από 2+ χρόνια που είχα παρατήσει το ενυδρείο μου στη τύχη του λόγο οικονομικών, βρέθηκα αντιμέτωπος με πολύ υψηλά νιτρικά. 100 έδειχναν τα τεστ sera και salifert. Μετά από πολύ διάβασμα στο forum, κατέληξα πριν δύο περίπου μήνες να ξεκινήσω μικρές εβδομαδιαίες αλλαγές νερού 15%, χρήση red sea NoPoΧ, ξεμπούκωμα του βράχου, και σταδιακή μετατροπή του σε bare bottom. Μέχρι στιγμής έχω βγάλει το μισό αραγωνίτη (μιλάμε ΠΟΛΥ βρόμα), και γίνεται καθημερινή χρήση NoPoX. Τα νιτρικά είναι στο 50 αλλά έχουν κολλήσει εκεί. Σκέφτομαι και τη χρήση purigen για να βοηθήσει τη κατάσταση. Προσπαθώ να σκεφτώ ένα τρόπο να βάλω λίγη chaeto αλλά δεν έχω sump. Σκέφτομαι να βάλω μια γεννήτρα από τούλι μπροστά από τη έξοδο του φίλτρου για να έχει ροή. Τι λέτε θα δουλέψει? Και κάτι τελευταίο. Παίζει η περίπτωση να ξερνάει ο βράχος νιτρικά και να πρέπει να τον αντικαταστήσω όλο? Κυκλοφορία θεωρώ ότι έχω καλή και το skimer δουλεύει πολύ καλά.

Η προσπάθεια συνεχίζεται.

Απλα θελει υπομονη και μικρες κινησεις, θα κατεβουν με τον καιρο και τις προσπαθειες σου, βαλε χαετο οπως λες και βλεπεις(δεν μπορω να ειμαι συγουρος)....

Πριν λίγες μερες μέτρησα και απο εκει που ειχα 1-2 νιτρικά ήταν περίπου 10 σημερα ειναι απλα μετρησημα απο ταισμα στα ψαρια μπόλικο 4-5 φορες την ημέρα το τι φτάει το ανακάλυψα προχτές ειχε μπουκώσει το σκιμερ και δεν δούλευε το έβγαλα το καθάρισα πολυ καλα έκανα αλλαγη 40 λίτρα και σε 2-3 μερες έπεσαν εκει που ήταν! Χωρις χαετο χωρις τίποτα αλλαγη νερού και καθάρισμα εξοπλισμού στο παρελθόν που ειχα μέτρηση πολυ ποιο πανω έβγαλα σαμπ και όλο τον εξοπλισμό και μεγαλη αλλαγη νερού και ετσι τα έριξα.

Ο παλιός αραγωνίτης είναι σχεδόν βέβαιο ότι φταίει για τα νιτρικά. Είναι πολύ βρόμικος, αλλά σιγά-σιγά τον αφαιρώ με τις αλλαγές νερού που κάνω. Δεν τον έβγαλα όλο μαζί για να μη διαταράξω απότομα τη βιολογία του ενυδρείου μιας και έχω 5 ψαράκια μέσα και δεν θα ήθελα να πάθουν κάτι. Τα ταΐζω μια φορά την ημέρα και δείχνουν υγιέστατα. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι ο βράχος και αν υπάρχει περίπτωση να έχει κορεστεί και να επιστρέφει πίσω στο νερό νιτρικά. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε μάλλον οτιδήποτε κάνω για να ρίξω τα νιτρικά είναι μάταιο και θα πρέπει να αλλάξω όλο το βράχο.

Θα ήθελα πολύ να μου πείτε τη γνώμη σας.

Ο βράχος συνήθως απορροφάει φωσφωρικα (οπως και ο αραγωνιτης) αν περισσεύουν και μόλις μπουκώσει αρχιζει να ξερνάει και μεχρι να καθαρίσει παλι θελει παρα πολυ χρονο... Ειναι το κλασικό λαθος που βλεπω σε πολλα παιδια. Η κλασική ατάκα "εγω δεν εχω αντιφωσφωρο αλλα δεν εχω και φωσφωρικα", συνήθως μετα απο καποιο διάστημα μεταφράζεται σε κυανο η πράσινο χαλί πανω στο βραχο και αρχίζουν τα ωραια.

Νιτρικα δεν κρατάει ο βράχος, δηλαδή βρώμα υποθέτω εννοείς. Αν εχεις καλη ροη μην φοβάστε τιποτα, αν δεν εχεις ομως πρεπει πολυ τακτικά να κανεις σκούπα τον βραχο σου με μια αντλία για να καθαρίζει απο οποια σκόνη..

Η ερωτηση μου ειναι αν ο βραχος καποια στιγμη χανει την ικανοτητα απονιτροποιησης η ακομη χειροτερα αν ξερναει νιτρικα.

Σου απάντησα. Με σωστη χρήση απο μέρους σου ουτε το ενα συμβαίνει ουτε το αλλο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...