Jump to content

Mεταφορά Guppy Απο 35Λ. Σε 190Λ.

Giannis_X

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδια ειμαι νεος στο forum αλά με κάποιες μικρές εμπειρίες απο παλιά..

Εδώ και έναν χρόνο εχο 2 χαρεμακια απο Guppy σε 35Λ. ενυδρείο και επειδή τα 2 θυληκα εχουν γνώση τα οποία μωρά ανέρχονται στα 80 Guppy λεω να τα μεταφέρω σε 190Λ. ενυδρείο διωτη ειναι τα μωρα 3 μηνων τορα και σε λιγο θα αρχισουν και αυτα να γενάνε και καταλαβαίνετε :D :D

Εχω ομος ενα θεμα με τα ενήλικα ενα κάθεται συνέχεια πανο απο το εσωτερικο φιλτρο και τα υπολοιπα κολυμπούν στην επιφανια του νερου.. Τα αρσενικα εχουν σταματησει να κυνηγουν τα θυληκα! Τη μπορη να συμβενη?

αφου το ενυδρειο μου ειναι φυτεμενο, τρωνε κανονικα και γενικα οτι αλλο

χρειαζονται τους το παρέχω.. :mellow:

Δεν θελω να καταλήξουν ολα ασχημα :mellow:

Και κατι ακομα που ισος ειναι σημαντικο.. τα μικρα τα εχο σε αλλο ενυδρειο 10Λ.!

Πειτε μου εσεις που ξερετε πολλα παραπανω τη μπορη να ειναι αυτο και πως να το αντιμετωπισω..

Καλως ηρθες φιλε μου!

Τι παραμετρους νερου εχεις; Αμμωνια, νιτρωδη, νιτρικα, θερμοκρασια;

Και τα χαρεμια αλλα και τον γονο τα εχεις σε πολυ λιγα λιτρα!

Εμενα το μυαλο μου παει αμεσως αμεσως στα 4 πρωτα που ανεφερα!

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Τα χαρεμια ειναι 2 οπως προτεινεται.. το καθε ενα με 1 αρσενικο και 3 θυληκα..

Οσο για τις παραπανω παραμετρους μονο θερμοκρασια μπορο να σου πω η οποία ανέρχεται στους 24 - 26 καθημερινα!

Για τα υπολοιπα δεν εχω προμηθευτη οργανα μετρησης παρα μονο απο παλια που ηξερα και χρησιμοποιω το αντιχλωρικο το aquatan! με δοσολογια που μου εχει δοθεί απο γνωστο pet shop στον πειραιά!

Δεν ξερω φιλε μου αλλα συμπεριφερεται λες και ειναι τρομαγμενα απο κατι!

Αυτο συμβαινει εδω και 4 μερες κατεβαίνουν πληρες μονο οταν κοιμουνται!

Και μονο που εχεις τοσα πολλα ψαρια σε τοσο λιγα λιτρα φτανει για να ειναι στρεσσαρισμενα ολη την ωρα..

Πρεπει να τα απομακρυνεις αμεσα σε μεγαλητερο ενυδρειο.

Επισης πρεπει να αγορασεις υγρα τεστ για αμμωνια,νο2 και νο3 γιατι ισως εχεις και προβλημα με το νερο σου.

Τι φιλτρο εχεις και τι υλικα εχει μεσα?

φιλε μου το ενυδρειο ειναι 35 λιτρα και εχει τα 8 ενηλικα Guppy και στα 10 λιτρα εχουν τα 80 μικρα και αυριο θα μετακομισουν ολα μαζι σε 190 λιτρα..

Το φιλτρο μου προσ το παρον ειναι για 20 λιτρα το οποιο αποτελειται απο το σφουγγαρακι και ενα διχτακι με βιολογικο υλικο!

Βασικα δειχνουν σαν να φοβουνται εμενα!

Τελος παντον ελπιζω αυριο που θα γινει η μετακομιση απο τα 35 στα 190Λ.να πανε ολα καλα :).

Παντως τα μωρα ειναι ζωηρα οπως πρεπει να ταιζω και 2 φορες την εβδομαδα με κροκο με την βοηθεια μιας σιριγγας ;)

Τα χαρεμια ειναι 2 οπως προτεινεται.. το καθε ενα με 1 αρσενικο και 3 θυληκα..

Οσο για τις παραπανω παραμετρους μονο θερμοκρασια μπορο να σου πω η οποία ανέρχεται στους 24 - 26 καθημερινα!

Για τα υπολοιπα δεν εχω προμηθευτη οργανα μετρησης παρα μονο απο παλια που ηξερα και χρησιμοποιω το αντιχλωρικο το aquatan! με δοσολογια που μου εχει δοθεί απο γνωστο pet shop στον πειραιά!

Καλως ηρθες στο φορουμ! :)

Ποιος εχει προτεινει 2 χαρεμια???

Κι αν εγινε αυτο σιγουρα οχι για 35 λιτρα ενυδρειο!!!

Πρεπει αμεσα να κανεις τις μετρησεις που σου ειπαν και τα παιδια πιο πανω και αν δεν εχεις την δυνατοτητα να παρεις τωρα υγρα τεστ,πηγαινε λιγο νερακι στο πετ να σου μετρησει εκεινος και μετα να μας τις πεις!

Ωστοσο,αν εχεις σκοπο οπως λες να στησεις 190 λιτρα ενυδρειο ξεκινα! :)

Οχι φιλε μου συγνωμη λαθοσ διατυπωση εβαλα τα χαρεμια οπως πρεπει 3 προς 1!

Οσο για τα 190 λιτρα το στήσιμο και το στρωσιμο ξεκινα αυριο κιολας..

Παντος επειδη παλια ειχα χρυσοψαρα δεν ειχα προβλημα με το νερο! ουτε 1 χρονο τωρα που εχω τα guppy ..

Τι να πω αύριο που θα παω να παρω το ενυδρειο θα του παο και λιγο νερακι αν δεν το ξεχάσω!

παντως θα το ειχα ετοιμο απλα περιμενω να φερη και τα φυτα που παραγγειλα :D

Έγινε επεξεργασία - Giannis_X

Και για να μην ξεχνιομαστε ευχαριστω πολυ μεχρι τωρα οσοι με βοηθάνε με τις γνώσεις τους :) :) :)

Αυριο θα το παρεις το ενυδρειο?

Έγινε επεξεργασία - georgerocks

ναι :)

παιδακια σου εχω ευχαριστα νεα :)

Τελικα πανε ολα καλα

Αρχισαν και παλι να κυνηγούν το ενα το αλλο και να κολυμπανε σε ολο το ενυδρειο :D

Ειχα κανη μια πατατα :$ αφαίρεσα το φιλτρο να του κανω πληρη καθαρισμο και ξεχασα τις φυσαλίδες τερμα :$

Μακαρι να ηταν αυτο και να ησυχασεις μεχρι να στρωσεις το καινουριο ενυδρειο!

Παρε παντως αυριο λιγο νερακι να σου το μετρησει.....και να μας πεις ομως τις μετρησεις...οκ?

οκ ευχαριστω πολυ :)

Τελικα πανε ολα καλα

Αρχισαν και παλι να κυνηγούν το ενα το αλλο και να κολυμπανε σε ολο το ενυδρειο :D

Ειχα κανη μια πατατα :$ αφαίρεσα το φιλτρο να του κανω πληρη καθαρισμο και ξεχασα τις φυσαλίδες τερμα :$

Εξήγησε μας τι ακριβώς έκανες γιατί όπως το περιγράφεις με αγχώνεις λίγο . . .

Καλησπέρα

Αν και ειπωθηκε ήδη, η επανάληψη δεν έκανε ποτέ κακό

Το ενυδρείο που έχεις ειναι παρα πολύ μικρό, ακόμη και για ένα χαρέμι με γκαπακια (με τη λογική των γεννήσεων που θα ρθουν)

Πάρε με το καλό το νέο ενυδρείο, μετέφερε το φίλτρο απ το παλιο και βάλε το νέο φίλτο (ποιο φιλτρο θα έχει το νεο ενυδρειο???) να τρέχει με όσο το δυνατόν περισσότερο βιολογικό υλικό

Ελπίζω σύντομα τα προβλήματα να ξεπεραστούν

Κάποια στιγμή θα πρέπει να δεις τι θα κάνεις με τόσες γεννήσεις

Τελικα πανε ολα καλα

Μηπως καθαρισες τα υλικα του φιλτρου με νερο απο την βρυση;

καλησπερα.. ναι φιλε μου το επλυνα με νερο βρυσης οπως καθε φορα!

Οσο για το φιλτρο θα μπει το καινουριο το οποιο εχει περισσοτερο βιολογικό υλικό :)

οσο για τις μετρησης θα τις εχω αυριο!

μου ειπαν να μην ανησυχω απλα ειχα υψηλα ποσοστα οξυγονου και τα Guppy ηταν στρεσαρισμενα απο καποια αποτομη κινηση που ειχα κανη μαλλον.

Πλεον κολιμπανε φυσιολογικα και ξανα ζευγαρωνουν και τα 2 χαρεμια :)

Για τις γεννες που μου λετε θα τα μεγαλωνω λιγο και θα τα δινω στο πετ σοπ με ανταλλαγη προιοντων ;)

θα κραταω και οποιο μου αρεσει και θα τα χωριζω σε χαρεμια και οτι περισσευει τα δινω

καλησπερα.. ναι φιλε μου το επλυνα με νερο βρυσης οπως καθε φορα!

Οσο για το φιλτρο θα μπει το καινουριο το οποιο εχει περισσοτερο βιολογικό υλικό :)

οσο για τις μετρησης θα τις εχω αυριο!

μου ειπαν να μην ανησυχω απλα ειχα υψηλα ποσοστα οξυγονου και τα Guppy ηταν στρεσαρισμενα απο καποια αποτομη κινηση που ειχα κανη μαλλον.

Πλεον κολιμπανε φυσιολογικα και ξανα ζευγαρωνουν και τα 2 χαρεμια :)

Το φιλτρο ΠΟΤΕ δεν το πλενουμε με νερο βρυσης,ετσι καταστρεφεις την βιολογια σου,πλενεις τα υλικα του ΜΟΝΟ με νερο απο το ενυδρειο σου.

Αυτος που σου ειπε οτι ειχες υψηλα ποσοστα οξυγονου και αυτο εφταιγε ηταν ασχετος η εσυ κατι δεν καταλαβες καλα..δηλαδη τα ψαρια στρεσσαριστικαν απο το πολυ οξυγονο?

Οταν τα ψαρια αναπνεουν απο την επιφανεια σημαινει οτι δεν εχεις πολυ οξυγονο στο νερο σου,δηλαδη το αντιθετο απο αυτο που σου ειπε..

• Like 1

μαλλον τι να πω! παντως τωρα κυλουν ολα κανονικα :) φέρονται φυσιολογικα.

Μαλιστα δεν το ήξερα πως το φιλτρο το ξεπλενουμε μονο με νερο απο το ενυδρειο :$ ευχαριστω πολυ για την πληροφορια :)

Καλο βραδυ σε ολους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...