Jump to content

Νεος

orestis05

Recommended Posts

Χαιρετώ την όμορφη παρέα που πρόσφατα έγινα μέλος.

Θέλω να σας παρουσιάσω το ενυδρείο, που δουλεύει από το Γενάρη του '14 και να θέσω διάφορους προβληματισμούς που έχω.

Οι διαστάσεις είναι 120x55x65 ύψος (περίπου 430 λίτρα). Δεν έχω sump, και δεν προβλέπεται!

Έχω μια λάμπα αλογόνου 150w και μια Τ5 54w. Tους κυκλοφορητές που βλέπετε (έχω πετάξει τα κουτιά και δεν ξέρω τη δύναμή τους - είμαι τελείως ηλίθιος!!!)

Το skimmer είναι το Prism της Red Sea, κρεμαστό στο πλάι (μέχρι 400 λίτρα δυστυχώς, αλλά είναι δανικό από φίλο, μέχρι να μαζέψω κάνα φράγκο)

Θα ήθελα να μου πείτε καταρχάς πως σας φαίνεται το aquascape και τι θα μου προτείνατε για skimmer και φωτιστικό. Κυρίως με ενδιαφέρουν τα μαλακά κοράλλια τύπου Cladiella, Capnella, Sarcophyton και οι ανεμώνες.

Δυστυχώς το ενυδρείο μου περνάει εδώ και δύο εβδομάδες τη φάση του cyanobacteria και προσπαθώ με αλλαγές νερού και εναλλαγή της κυκλοφορίας να το εξουδετερώσω (δε μου αρέσουν οι χημικοί πόλεμοι ;)).

Από ζωντανά έχω μέσα ένα Amphiprion Klarkii και ένα βραχάκι με star polyps.

Κάθε παρατήρηση και γνώμη ευπρόσδεκτη!post-59470-0-43627300-1406109650_thumb.jpg

το στησιμο εμενα μου αρεσει πολυ μπραβο σου.απο οτι βλεπω μαλον χρειαζεσαι και αλλη κυκλοφορια κοιτα για jempao πολυ καλοι και οικονομικοι...φωτιστικο και σκιμερ αναλογα τα χρηματα που διαθετεις θα βρεις καλες λυσεις κοιτα κ στις αγγελειες κ σιγουρα θα βρεις αυτο που ψαχνεις καλη συνεχεια

Θα συμφωνησω με τον alex!

Χαιρομαστε που σε εχουμε στην παρεα μας φιλε orestis,καλως ηρθες :thumbsu:

Καλως ηρθες Ορεστη :thumbsu:

Κοιτα για skimmer deltec mce600 απο αγγελια, και κυκλοφορια jebao wp25 απο fish-street

Απο φωτισμο θα σου πουν οι σκληροι......

Έγινε επεξεργασία - vasilis4x4

Φωτισμο καλητερα πηγαινε σε λεντ(τι αλλο θα προτηνα εεε)...

Δινεις κατι παραπανω για την αγορα, αλλα κανεις αποσβεση απ την χαμηλη καταναλωσει και στο γεγονος οτι δεν ειναι λαμπες που θελουν αλλαγη καθε 6-8 μηνες περιπου...

Θα προτηνα ισως μια κατασκευη απο Ελληνικο μαγαζι ή απο εξωτερικο ετοιμο..,

Πες μας τι θελεις στο περιπου να δουμε τι ταιριαζει στις αναγκες σου αλλα και στην τσεπη σου....

Φωτισμο καλητερα πηγαινε σε λεντ(τι αλλο θα προτηνα εεε)...

Δινεις κατι παραπανω για την αγορα, αλλα κανεις αποσβεση απ την χαμηλη καταναλωσει και στο γεγονος οτι δεν ειναι λαμπες που θελουν αλλαγη καθε 6-8 μηνες περιπου...

Θα προτηνα ισως μια κατασκευη απο Ελληνικο μαγαζι ή απο εξωτερικο ετοιμο..,

Πες μας τι θελεις στο περιπου να δουμε τι ταιριαζει στις αναγκες σου αλλα και στην τσεπη σου....

Για τις λάμπες το μόνο σχολιο ειναι οτι εγω τις τ5 τις άλλαξα μετα απο 14 μήνες!

• Like 1

Καλως ήρθες στήν παρέα μας φίλε για το στήσιμο και εμένα μου αρεσει πολυ και θα συνφωνησω οτι θες κυκλοφορία.

Λυκο δεν ειχα ποτε Τ5 στο νανακι και δεν ξερω ακριβως ποσο κρατανε.... Ειμαι led τυπος :P

Εχω καποιες ερωτησεις/αποριες πανω στο θεμα παντως, αλλα σε αλλο θεμα μην χαλασω του φιλου....

Λυκο δεν ειχα ποτε Τ5 στο νανακι και δεν ξερω ακριβως ποσο κρατανε.... Ειμαι led τυπος :P

Εχω καποιες ερωτησεις/αποριες πανω στο θεμα παντως, αλλα σε αλλο θεμα μην χαλασω του φιλου....

Άνοιξε ενα θεμα η ρωτά σε κάποιο αλλο θεμα που τρέχει με τ5

Παιδιά, ευχαριστώ καταρχήν για τις απαντήσεις σας! Για τον κυκλοφορητή πρώτα θέλω να ρωτήσω, αν αγοράσω έναν jebao wp-25, θα είναι αρκετός μαζί με τον tunze που έχω (φαίνεται στη φωτογραφία του ενυδρείου αριστερά); Μήπως θα έπρεπε να πάρω έναν jebao wp-40, άλλωστε η τιμή δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά. Επίσης για το φωτισμό έχω παρατηρήσει πως οι περισσότεροι έχουν led ή Τ5. Θα ήθελα να μάθω τι ισχύει με τις λάμπες αλογόνου, αν εξαιρέσεις τη θερμότητα που εκπέμπουν (το ενυδρείο είναι σε υπόγειο και έχει πολύ δροσιά πραγματικά!) και την κατανάλωση (έχω φωτοβολταϊκά και δε με νοιάζει). Είναι όντως καλός φωτισμός και απλά θεωρείται ξεπερασμένος; Aξίζει (αν εξαιρέσεις τους παράγοντες που προανέφερα);

καλημέρα και καλώς ήρθες και απο μένα!!

κατ αρχάς μ αρέσει και έμένα πολύ το στήσιμο.. για κυκλοφορία θα σου πρότεινα και γω jebao, δε τη δουλεύω αλλα την έχω δεί σε φίλο και κάνει πολύ καλή δουλειά. Όπως λές και σύ η διαφορά στη τιμή δεν είναι άξια λόγου και για τα λίτρα σου καλύτερα να πας στη wp40. Skimmer απο αγγελία Deltec MCE600. Στο φώς τώρα. Αν ότως απο θερμοκρασία και κατανάλωση δεν έχει πρόβλημα τοτε, γνώμη μου να κρατήσεις το μέταλο και να πάς σε άλλη μια ίδια, αφου τα βασικά του μειονεκτήματα τα έχεις ξεπεράσει. Με 500W metal halide θα είσαι super!

καλή συνέχεια!!!

Αν και οι Τ5 δίνουν πολύ όμορφο αποτέλεσμα στο μάτι θα πρέπει να το σκεφτείς καλά, κυρίως λόγω του κόστους αντικατάστασης των λαμπτήρων (πας για 6-8 λάμπες).. πολλοί απο εδώ φτιαχνουν συστηματάκια LED στα μέτρα τους.. κάποιος που το έχει κάνει θα έχει να σου πει περισσότερα. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...