DEX 21 Ιουλίου 2014 #1 Share 21 Ιουλίου 2014 Πριν 3 μήνες έφτιαξα στο μπαλκόνι μια λιμνούλα για να στεγάσω τα 2 χρυσόψαρά μου. Τα είχα σε ενυδρείο 60 λίτρων για ένα μικρό διάστημα αλλά έπρεπε να μεγαλώσει το σπίτι τους για τους γνωστούς λόγους. Έφτιαξα με παλέτα ένα καφάσι και το έντυσα με χοντρό νάυλον για θερμοκήπια. Αγόρασα μια αντλία 800 λ/ω και με έναν κουβά έφτιαξα ένα φίλτρο-καταρράκτη. Σε αυτό έβαλα μακαρόνι, σφουγγάρια και βαμβάκι φίλτρου (αυτά τα είχα). Οι διαστάσεις είναι 1μέτρο χ 50 εκ. χ 50 εκ. δηλαδή 250 λίτρα. Νομίζω ότι είναι μια καλή λύση, αν και προσωρινή για κάποιον που κατά λάθος βρέθηκε να έχει χρυσόψαρα και μετά έμαθε ότι θέλουν αρκετά λίτρα και διαστάσεις. Το όλο πρότζεκτ στοίχισε το πολύ 30 ευρώ ( μπορεί να λέω και πολλά) και φτιάχτηκε σε 1 μέρα. Γι'αυτό μην είστε πολύ αυστηροί... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 21 Ιουλίου 2014 #2 Share 21 Ιουλίου 2014 Καλή κατασκευή για προσωρινή λύση γιατι εγω θα φοβόμουν το ναύλον. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγάζει στο νερό επικίνδυνες ουσίες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 21 Ιουλίου 2014 #3 Share 21 Ιουλίου 2014 το καφασι απο που το πηρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 21 Ιουλίου 2014 Author #4 Share 21 Ιουλίου 2014 Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Συνήθως φοβούνται τη διαρροή αλλά εγώ δεν έχω εδώ και 3 μήνες. Μπορεί να γίνει κάποια στιγμή, δεν ξέρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 21 Ιουλίου 2014 Author #5 Share 21 Ιουλίου 2014 το καφασι απο που το πηρες? Καφάσι χαρακτήρισα τον ξύλινο σκελετό με ξύλα από παλέτα. Είχα κάτι παλέτες και τσάτρα πάτρα το έφτιαξα. Εσύ μπορεί να είδες καφάσι στον "καταρράκτη" όμως. Πράγματι ο καταρράκτης για να φτάσει στο ύψος που ήθελα στερεώθηκε πάνω σε πλαστικα καφάσια που και αυτά τα είχα. Γενικά είχα πολλή σαβούρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 21 Ιουλίου 2014 #6 Share 21 Ιουλίου 2014 Δυστυχως δεν εχει αντοχες το ναυλον,ειδικα στο ηλιακο φως..Το θεμα ειναι οταν θα τρυπησει-γιατι αργα ή γρηγορα θα γινει δυστυχως.., αν θα το προλαβεις..Ειναι καλη ιδεα να βρεις ενα μικρο κοματι λαινερ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 21 Ιουλίου 2014 Author #7 Share 21 Ιουλίου 2014 Δυστυχως δεν εχει αντοχες το ναυλον,ειδικα στο ηλιακο φως..Το θεμα ειναι οταν θα τρυπησει-γιατι αργα ή γρηγορα θα γινει δυστυχως.., αν θα το προλαβεις..Ειναι καλη ιδεα να βρεις ενα μικρο κοματι λαινερ.. Καλό θα ήταν να βάλω λαινερ. Αν βρω κανένα ρεταλι θα το αντικαταστήσω. Το καλό είναι δεν πέφτει ο ήλιος πάνω στη λιμνούλα(το πολυ για μισή ώρα την ημέρα) και δεν εχω αφήσει εγκοπές στο πλαίσιο. Επίσης το νάυλον το έχω βάλει διπλό. Αυτό το κάνει πιο σκληρό αλλά φυσικά αν με κάποιο τρόπο τρυπηθεί το μέσα νάυλον θα υπάρχει πρόβλημα. Κάποια στιγμή θα φτιάξω στον κήπο με όλα τα σωστά υλικά αλλά τώρα το ήθελε η αδερφή μου στο μπαλκόνι της κι έτσι πήρε παράταση η λίμνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 21 Ιουλίου 2014 #8 Share 21 Ιουλίου 2014 Μπράβο σου, μου αρέσει πολύ! Αν έχεις μεράκι μπορείς να φτιάξεις υπέροχα πράγματα με ελάχιστο κόστος... Συμφωνώ με τους υπόλοιπους, αν μπορείς να βελτιώσεις την ασφάλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 21 Ιουλίου 2014 #9 Share 21 Ιουλίου 2014 Για προσωρινη λυση πολυ καλο και εξυπνο...! Να εχεις το νου σου το ναυλον.....! Παντως μια καλη λυση αφου εχεις χωρο και εφοσον πιανουν τα χερια σου (το εχουμε κανει με γνωστο μου σε καφετερεια.... χωρις καποιο προβλημα.....) ειναι να ριξεις στις διαστασεις που θες μονομπλοκ μπετο με στηθαιο καπου στους 25 ποντους γυρω γυρω.... να το ντησεις κατω με πλακακι που προσομοιαζει την πετρα και μετα να το διακοσμησεις με πετρες φυτα η οτι αλλο θες.....! κοστος το πολυ 100 ευρω.. αναλογα και το μεγεθος!( βεβαια οι πιο εμπειροι να μας πουν αν παιζει τιποτα με το μπετον και τις συνθηκες του νερου! ο γνωστος μου παντως με 4 χρυσοψαρα δεν αντιμετωπισε προβλημα εως τωρα καπου στους 6 μηνες...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 21 Ιουλίου 2014 #10 Share 21 Ιουλίου 2014 καπου ξεθαψα κατι φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 21 Ιουλίου 2014 #11 Share 21 Ιουλίου 2014 μια χαρα η κατασκευη! ουσιες δεν νομιζω να βγαλει το ναυλον.. ισως καποια στιγμη ομως να καταρευσει.. αρκει να εισαι εκει να σωσεις τα ψαρια. Μια χαρα το σπιτι τους παντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 23 Ιουλίου 2014 #12 Share 23 Ιουλίου 2014 φίλε πολύ ωραία! μου θυμίζει πολύ αυτό που είχα εγώ, και το δικό σου είναι πιο ωραίο που είναι έτσι "φυσικό". Πάντως εγώ είχα θέματα με το νάϋλον, ακριβώς έτσι άρχισα και εγώ με διπλό...αλλά δεν κράτησε καθόλου. Πρόσεξέ το Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος