Jump to content

Θα Βαλω Θαλασσινό Νερο

Recommended Posts

εγω προτιμώ να κανω μερικα χιλιομετρα παραπανω γιανα ξερω οτι δεν θα εχει διαφορα!!!!

Σου είπα εχεις δίκαιο αλλα σκοπός μας ειναι να παμε Αθήνα μέσω Λαμίας και όχι μέσω νέας Υόρκης .δεν συμφέρει αυτο , εχει κόπο χρόνο και μπορεί τα χρήματα να βγαίνουν πιο πολυ

κοιτα το να κανεις 2-3 χιλιομετρα δεν νομιζω να θελει χρημα! επισις ποσο νερο θα κανεις αλλαγες?

Ελεγα να κανω 30 λίτρα κάθε 15 μέρες . Χρήμα θελει γιατι δεν εχω βάρκα

Έγινε επεξεργασία - mageiras293

Ελεγα να κανω 30 λίτρα κάθε 15 μέρες . Χρήμα θελει γιατι δεν εχω βάρκα

η ποσοτητα σου ειναι πολυ λιγο....

εγω κουβαλαωω περιπου 60-80λτ γιαυτο σου ειπα πανε λιγο παραπερα.

αλλα και παλι πρεπει να ψαχτει αμα εχει κανενα σημειο που να μην εχει πολυ κοσμο

Εσυ μετα τι το κανείς αυτο το νερό; Το καθαρίσεις με φίλτρο; Βάζεις συμπληρώματα;

εγω δουλευω στο ενυδρειο δοσομετρικη οποτε συμπληρωνω μονο kh και δεν κανω μεγαλες αλλαγες γιανα μην υπαρχουν διακυμανσηης.. η δοσομετρικη κραταει της παραμετρους εκει που θελω. βεβαια καθε φορα που μετραω την μεγαλωνω ή μικρενω της δοσεις αναλογος με το τι τραβαει!

Δεν εχω δοκιμασει θαλασσα για τον απλο λογο οτι βαριεμαι να κουβαλαω :whistling: Καποια στιγμη θα ηθελα να το κανω να δω αν οντως θα δω καποια αισθητη διαφορα που να αξιζει τον κοπο(χρονος,χρημα,βαβουρα) του κουβαληματος.

Αν παρεις νερο απο θαλασσα μπορεις να το χιλιοφιλτραρεις και να το χιλιοαποστειρωσεις! Ομως ετσι τι θα κερδισει καποιος? Καποιες ουσιες πιθανον θα χαθουν(ενεργος ανθρακας ο οποιος δεν αποροφα μονο βλαβερες ουσιες). Φυτοπλακτονικοι και ζωοπλακτονικοι οργανισμοι με την αποστειρωση επισης το ιδιο. Αρα εχεις ενα νερο πεντακαθαρο αλατοτητας 1026. Για τα ΚΗ ασβεστια κλπ. Απο την στιγμη που θα κανεις την αλαγη μετα το ενυδρειο σου θα τα καταναλωσει. Αρα θα πρεπει να συμπληρωσεις εσυ ο ιδιος στο ενυδρειο για να καλυψεις τις αναγκες των κοραλιων σε σχεση με τον ρυθμο αυξησης τους.

Το θαλασσινο ειναι ρισκο για θεματα ασθενειων ή αλγων. Μπορει καποιος να μην παθει τιποτα, μπορει ομως και να την πατησει με καποιο παθογονο οργανισμο. Αν θες να τα εξουδετερωσεις μπορεις απλα να το "Βρασεις" και να σκοτωσεις οτι υπαρχει μεσα. Ομως δεν θα εχεις το φυτο-ζωοπλαγκτον. (στο φυτοπλακτον συγκαταλεγονται και οι ανεπιθυμιτες αλγες)

Αλιως παιρνεις το ρισκο οπως εχουν κανει πολλοι και τους πανε μια χαρα τα ενυδρεια τους.

• Like 1

Για κανένα 7μηνο χρησιμοποιούσα θαλασσινό νερό από ένα ερημικό λιμανάκι νότια της Σαλαμίνας , γεμάτο με αχινούς . και το ενυδρείο πήγαινε ΄΄σφαίρα΄΄ κάποια ημέρα ΞΑΦΝΙΚΑ πήρε την κάτω βόλτα και όλα τα ψάρια είχαν σημάδια βακτηριακής μόλυνσης.

Γι ΄αυτό στο νερό από την θάλασσα μεγάλη προσοχή , δεν ξέρεις πότε θα εμφανισθεί κάτι ασυνήθιστο και θα χάσεις τα πάντα.

πιστευω οτι το μεγαλητερο προβλημα ειναι να βρεις μερος που να μην υπαρχει ανθρωπος.....

πιστευω οτι το να πας να παρεις απο θερμαικο ή απο τον πηραια δεν ειναι το ειδιο απο το να παρεις απο μια ξεχασμενοι παραλια..... προσωπικα δεν το κανω για οικονομια αλλα γιατι βλεπω οτι μετα απο καθε αλλαγη τα κοραλια αλλαζουν εστω και για 3-4μερες.πιστευω οτι συμπληρωνουμε ουσιες που μπορει να μην υπαρχουν στο αλλατι ή σε σκευασματα!

στο θεμα του να ριξεις την αλλατοτητα και να φερει εκει που πρεπει της υπολοιπες παραμετρους δεν ειναι τοσο δυσκολο αλλα και το αλλατι θελει εργασια γιανα κανεις αλλαγη δεν το ριχνεις και βαζεις κατευθειαν νερο απο α/ο.....

οποτε ο καθενας κανει οτι του αρεσει και πιστευει οτι ειναι πιο καλο....

σε ενυδρειο οπου οι αλλαγες ειναι 10-20-30λιτρα εγω θα εκανα με αλλατι και αμα τυχενε να παω θαλασσα εισος να μαζευα και λιγο νερο για εξτρα αλλαγη.......

Δεν εχω δοκιμασει θαλασσα για τον απλο λογο οτι βαριεμαι να κουβαλαω :whistling: Καποια στιγμη θα ηθελα να το κανω να δω αν οντως θα δω καποια αισθητη διαφορα που να αξιζει τον κοπο(χρονος,χρημα,βαβουρα) του κουβαληματος.

Αν παρεις νερο απο θαλασσα μπορεις να το χιλιοφιλτραρεις και να το χιλιοαποστειρωσεις! Ομως ετσι τι θα κερδισει καποιος? Καποιες ουσιες πιθανον θα χαθουν(ενεργος ανθρακας ο οποιος δεν αποροφα μονο βλαβερες ουσιες). Φυτοπλακτονικοι και ζωοπλακτονικοι οργανισμοι με την αποστειρωση επισης το ιδιο. Αρα εχεις ενα νερο πεντακαθαρο αλατοτητας 1026. Για τα ΚΗ ασβεστια κλπ. Απο την στιγμη που θα κανεις την αλαγη μετα το ενυδρειο σου θα τα καταναλωσει. Αρα θα πρεπει να συμπληρωσεις εσυ ο ιδιος στο ενυδρειο για να καλυψεις τις αναγκες των κοραλιων σε σχεση με τον ρυθμο αυξησης τους.

Το θαλασσινο ειναι ρισκο για θεματα ασθενειων ή αλγων. Μπορει καποιος να μην παθει τιποτα, μπορει ομως και να την πατησει με καποιο παθογονο οργανισμο. Αν θες να τα εξουδετερωσεις μπορεις απλα να το "Βρασεις" και να σκοτωσεις οτι υπαρχει μεσα. Ομως δεν θα εχεις το φυτο-ζωοπλαγκτον. (στο φυτοπλακτον συγκαταλεγονται και οι ανεπιθυμιτες αλγες)

Αλιως παιρνεις το ρισκο οπως εχουν κανει πολλοι και τους πανε μια χαρα τα ενυδρεια τους.

Tα ειπες ολα ευγενειε :thumbsu:

Για κανένα 7μηνο χρησιμοποιούσα θαλασσινό νερό από ένα ερημικό λιμανάκι νότια της Σαλαμίνας , γεμάτο με αχινούς . και το ενυδρείο πήγαινε ΄΄σφαίρα΄΄ κάποια ημέρα ΞΑΦΝΙΚΑ πήρε την κάτω βόλτα και όλα τα ψάρια είχαν σημάδια βακτηριακής μόλυνσης.

Γι ΄αυτό στο νερό από την θάλασσα μεγάλη προσοχή , δεν ξέρεις πότε θα εμφανισθεί κάτι ασυνήθιστο και θα χάσεις τα πάντα.

:bow: ....που μοιραστηκες την ατυχια σου μανο(αν και λυπαμαι γι'αυτο που συνεβη).

Πολυ δυσκολα λεμε τα στραβα,ειδικα οταν προκειται για επιλογες τις οποιες υποστηριζουμε με παρωπιδες σε ορισμενες περιπτωσεις.

Προσωπικα θαυμαζω και βγαζω το καπελο σε δυο παιδια που χρησιμοποιουν θαλασσινο νερο και τα ενυδρεια τους ειναι απιστευτα...τον βαγγελη(baggos7777)και τον πανο(panoscorfu).

Kαι οι δυο φιλοι ομως μενουν σε νησια,κρητη και κερκυρα αντιστοιχα.

Επισης δεν ειναι το θαλασσινο νερο αυτο που κανει τα ενυδρεια τους να πετανε αλλα το ποσο καλοι χομπυστες ειναι και συνεπης στις ρουτινες τους.

• 1 month later...

Παιδια μια ακόμη ερώτηση και ας κλείσει μετα το θέμα .λεω να κανω μια αλλαγή πάνω απο 80 λίτρα απο θάλασσα και αποτε μπορώ να βάζω απο εκει αλλα μπορώ κάποια στιγμή να κανω αλλαγές και με εργοστασιακό αλάτι;

Ναι φυσικα και μπορεις.

Απλα με την θαλασσα παιρνεις το ρισκο στο να σου βγουν διάφορα ζωάκια μεσα στο ενυδρειο.

Δεν πειράζει (πειράζει δηλαδή ) αλλα ακόμη δεν εχω πολλά πράγματα μέσα 2νεμο 1ζοανθπους 2ευφιλιες και μια ακροπαρα .αν πάθει τίποτα θα κλαίω για μια εβδομάδα μονο.εχω πολλές αλγες και δεν στρώνει με τίποτα .τωρα εβαλα λιγο ζωντανό βράχο και ξεκίνησα βακτήρια την Παρασκευή.πειραζει που θα βάλω νερό απο θάλασσα και βακτήρια ; Ταυτόχρονα ;

Κοιτα, μην κανεις πολλες κινησεις ταυτοχρονα γιατι θα χασεις την μπαλα...

Τι μετρησεις εχεις;;

Ενας λογος ακομα επειδή εχεις αλγες μην φέρεις και αλλες ποιο ανεπιθύμητες απο την θάλασσα μας.

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νιτρικά 0

Φωσφορικά 0

Ph 8g

Kh 10,9 (7-8)

Ca 490 (425-450)

Mg 1140 (1300-1500)

Αλατοτητα 1022

Αυτα ειναι πριν λιγο καιρό ,θα ξανακάνω μπορεί μέσα στην εβδομάδα .ειχα ανοίξει και ενα θέμα να βάλω καμία σαλιαρα αλλα αν ειναι να μην κανει δουλειά καλύτερα να μην βάλω .εβαλα 10 σαλιγκάρια αλλα λίγα πράγματα η ειναι λίγα (πρεπει να πάρω 50 )η δεν προλαβαίνουν γιατι συνέχεια βγάζω αλγες .εχω ανοίξει θέμα στο γενικά θαλασσινού με τίτλο να βάλω σαλιαρα πριν 3 μέρες για να δεις και φοτο απο το ενυδρειο

Ευχεριστω

Τι εννοεις δεν στρωνει τοτε;; Οι κατασταση με τι αλγες δεν στρωνει;;

Καλες φενονται οι μετρησεις σου, μερικες ρυθμισης θελουν μονο προς το μαγνησιο-ασβεστιο-kh, αλλα αυτα δεν ειναι λογος για αλγες...

Απο την στιγμη που εχεις αλγες στο ενυδρειο σου ειναι φυσικο να εχεις πολυ χαμηλά φωσφωρικα γιατι τα απορροφούν οι αλγες αμεσα απο τη στήλη του νερου. Πρεπει να δεις το νερο σου καλυτερα οπως και αλλες παραμέτρους απο το ενυδρειο σου για να το φέρεις την κατασταση στα ίσια.

Εκανα κάποιες βλακείες σαν νέος κι εγω.οταν ξεκίνησα τον οκτομβριο πέρσι μέχρι τον Ιανουάριο ήμουν καλα.μετα άλλαζα θέση στο βράχο συνέχεια .εβγαλα μια μέρα τον αραγωνιτη και τον έπλυνα (δεν θέλω γέλια ) αλαξα φωτισμό πήγα σε λεντ, αναπλήρωση έβαλε πριν τρεις μήνες ,τρεις μήνες χρησιμοποιώ αντίστροφη όσμωση (έβαζαν απο την βρύση) ειχα νεκρό βράχο και αραγωνιτη τωρα εβαλα ζωντανό .και αν κάτσω να σκεφτώ θα βρω κι αλλα

Εκανες πολλες αλλαγες και σε μικρα διαστηματα και δεν εδωσες χρονο στο ενυδρειο σου να "ισιωση"...

Ξεκινα αντιφωσφορο σιδηρου, νερο μονο απο οσμωση, ελατωσε το ταισμα στα ψαρια και κοψε βιταμινες/πλακτον/αμοινοξεα για τα κοραλλια, κρατα τα χερια σου εξω απ το νερο και σιγα σιγα θα ισιωση το πραγμα...

Εχεις καπου χωρο να βαλεις λιγη χαετο να βοηθειση στην κατασταση;;

Νερο απο θαλασσα εγω τωρα δεν θα εβαζα, θα τα πνιξεις στα οργανικα/θρεπτικα στοιχεια και μονο χειροτερο θα γινει, κανε υπομονη και μηνε στο εργοστασιακο αλατι...

Τωρα δεν πειράζω τίποτα μονο την βρώμα απο το τζαμί κανω μια φορά την εβδομάδα .βαζω βακτήρια .δεν εχω Σαμπ για χαετο φωτιστικο εχω σέλιο και δεν ασχολούμαι με το φως όπως εκανα .αντιφωσφορο δεν ξερω τι βαζω θα δώ το απόγευμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...