mageiras293 19 Ιουλίου 2014 #1 Share 19 Ιουλίου 2014 εχω διαβαει οτι πολλοί απο εσας (οσοι εχουν την δυνατοτητα)εχουν βαλει ,ή βαζουν συστηματικα θαλασσινο νερο (απο την θαλασσα εννοω) επειδη εχω καποιο θεμα με το ενυδρειο μου (blue tank και 2 chromis ειναι νεκρα) λεω να βαλω νερο απο την θαλασσα ποσο χειροτερο μπορει να ειναι το μερος που μενω ειναι η ασπροβατα θεσσαλονικης ,,για οσους δεν ξερουν που ειναι εχω και φοτο με την παραλια,,,ειναι μακρια απο θεσσαλονικη και αλλα εργοστασια κτλπ θα γλυτωσω απο κακο ph,μαγνησιο ,,ασβεστιο κτλπ????? δεν εχω σκληρα ,ουτε κατι δυσκολο μεσα στο ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 19 Ιουλίου 2014 #2 Share 19 Ιουλίου 2014 θελει πολυ προσοχη για ανεπυθημητες αλγες και επισης οι οργανισμοι που ζουν εδω στις θαλασσες μας δεν ζουν στους τροπικους υφαλους που θελουμε να εχουμε εμεις στο ενυδρειο μας αν επισης βαλεις κατω τον χρονο και τα εξοδα για να φερεις το νερο στο σπιτι και την διαδικασια να το φερεις στο 1024-1026 ποιο οικονομικο και ασφαλες ειναι να παρεις αλατι για να ετοιμασεις για το ενυδρειο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 19 Ιουλίου 2014 #3 Share 19 Ιουλίου 2014 θελει πολυ προσοχη για ανεπυθημητες αλγες και επισης οι οργανισμοι που ζουν εδω στις θαλασσες μας δεν ζουν στους τροπικους υφαλους που θελουμε να εχουμε εμεις στο ενυδρειο μας αν επισης βαλεις κατω τον χρονο και τα εξοδα για να φερεις το νερο στο σπιτι και την διαδικασια να το φερεις στο 1024-1026 ποιο οικονομικο και ασφαλες ειναι να παρεις αλατι για να ετοιμασεις για το ενυδρειο σου +100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageiras293 19 Ιουλίου 2014 Author #4 Share 19 Ιουλίου 2014 τα εξοδα ειναι μηδεν ,,,αφου απο εκει ειμαι ,, η διαδικασια ειναι περιπου ιδια (κανε νερο σπασε αλατι κτλπ) μιλαω με ενα παιδι που βαζει καθε εβδομαδα απο την θαλασσαα και μου λεει πως ησύχασε το κεφαλι του Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 19 Ιουλίου 2014 #5 Share 19 Ιουλίου 2014 Χωρίς να έχω εμπειρία στα θαλασσινά ενυδρεία για να σου τεκμηριώσω την άποψη μου εγώ τις δύο τελευταίες αλλαγές που έκανα έβαλα νερό από την θάλασσα ενώ πρώτα έφτιαξα την αλατότητα με Α/Ο. Είδα μεγάλη διαφορά στα λίγα κοράλλια που έχω, αλλά απόκτησα και δύων ειδών άλγη. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστή μια τέτοια κίνηση. Από την μία έχουμε την θάλασσα μέσα στα πόδια μας με όλα τα καλά της. Να πω πως ζω σε μια ορεινή περιοχή και δεν έχω πρόσβαση, το καταλαβαίνω να φτιάχνω το νερό με το αλάτι. Από την άλλη διαβάζω αυτά που γράφονται για επικίνδυνους οργανισμούς κτλ και έχω θέμα. Πάντως δεν είδα να γράψει κάποιος τεκμηριωμένα κάτι αρνητικό για το νερό της θάλασσας. Εγώ θα συνεχίσω με θαλασσινό νερό και αν δω πως έχω προβλήματα τότε θα κάνω χρήση του εργαστηριακού αλατιού. Μην σε πάρω στον λαιμό μου, περίμενε να σου γράψουν τα παιδιά που έχουν χρόνια ασχολίας με τα θαλασσινά, κάτι θα ξέρουν παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageiras293 19 Ιουλίου 2014 Author #6 Share 19 Ιουλίου 2014 Χωρίς να έχω εμπειρία στα θαλασσινά ενυδρεία για να σου τεκμηριώσω την άποψη μου εγώ τις δύο τελευταίες αλλαγές που έκανα έβαλα νερό από την θάλασσα ενώ πρώτα έφτιαξα την αλατότητα με Α/Ο. Είδα μεγάλη διαφορά στα λίγα κοράλλια που έχω, αλλά απόκτησα και δύων ειδών άλγη. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστή μια τέτοια κίνηση. Από την μία έχουμε την θάλασσα μέσα στα πόδια μας με όλα τα καλά της. Να πω πως ζω σε μια ορεινή περιοχή και δεν έχω πρόσβαση, το καταλαβαίνω να φτιάχνω το νερό με το αλάτι. Από την άλλη διαβάζω αυτά που γράφονται για επικίνδυνους οργανισμούς κτλ και έχω θέμα. Πάντως δεν είδα να γράψει κάποιος τεκμηριωμένα κάτι αρνητικό για το νερό της θάλασσας. Εγώ θα συνεχίσω με θαλασσινό νερό και αν δω πως έχω προβλήματα τότε θα κάνω χρήση του εργαστηριακού αλατιού. Μην σε πάρω στον λαιμό μου, περίμενε να σου γράψουν τα παιδιά που έχουν χρόνια ασχολίας με τα θαλασσινά, κάτι θα ξέρουν παραπάνω. κι εγω κατι τετοιο σκεφτηκα και ειπα γιατι οχι χωρις να λεω πως δεν εχουν δικαιο τα παιδια απο το φορουμ ,,,λενε οτι θα κολησω κατι απο την θαλασσα και μετα για σας αλλα βλεπω πως ολοι εχουν τα προβληματα τους και ας κανουν χρηση εργοστασιακου αλατιου και οι αλγες ειναι μες το παιχνιδι ,,,,ελα να δεις το δικο μου πως ειναι απο αλγες ,,,αλλα εχω δει και ενυδρεια διαμαντια που εχουν και λιγη αλγη πρασινη εξαλου εγω δεν εχω κατι τρελο στο ενυδρειο (αν τα χασω παλι θα κλαιω)αλλα αν ειχα ενυδρειο που εχουν καποιοι και κοστίζουν ολα τα ζωντανα 2000 και πανω ,,,ουτε κι εγω θα ρισκαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 19 Ιουλίου 2014 #7 Share 19 Ιουλίου 2014 εχω διαβαει οτι πολλοί απο εσας (οσοι εχουν την δυνατοτητα)εχουν βαλει ,ή βαζουν συστηματικα θαλασσινο νερο (απο την θαλασσα εννοω) επειδη εχω καποιο θεμα με το ενυδρειο μου (blue tank και 2 chromis ειναι νεκρα) λεω να βαλω νερο απο την θαλασσα ποσο χειροτερο μπορει να ειναι το μερος που μενω ειναι η ασπροβατα θεσσαλονικης ,,για οσους δεν ξερουν που ειναι εχω και φοτο με την παραλια,,,ειναι μακρια απο θεσσαλονικη και αλλα εργοστασια κτλπ θα γλυτωσω απο κακο ph,μαγνησιο ,,ασβεστιο κτλπ????? δεν εχω σκληρα ,ουτε κατι δυσκολο μεσα στο ενυδρειο Γνωριζω που ειναι η Ασπροβαλτα. Εχεις μπερδέψει λιγο τα πραγματα. Τι παει να πει κακό ph, μαγνήσιο κτλ; Αν πάρεις ενα καλο αλάτι ολα ειναι σωστα, οτι θεμα εχεις το εχεις απο τους υπόλοιπους παράγοντες. Αν νομίζεις οτι με το να βάλεις νερο απο θάλλασα δεν θα σου πεθενανε τα ψαρακια σου το σκέφτεσαι εντελώς λαθος. Καποιο αλλο ειναι το λαθος και αν τα ψαρακια ηταν υγιή οταν τα αγόραζες, καποιο λαθος η παραλήψη έκανες μετα εσυ. Το αληθινό θαλλασινο νερο κουβαλάει πολλούς οργανισμούς σε μορφή πλαγκτόν και πολλα σπόρια που δεν φαινονται στο μάτι. Αν μια άλγη αναπτυσετε με ρυθμό x1 στην θάλλασα μας, στο τροπικο με ρυθμό χ3 λόγο θερμοκρασίας στα έπνιξε ολα. Μια ιδεα και λυση κατα μια έννοια αλλα χάνει την ευκολία πάρε-βάλε, ειναι να περάσεις ολο το νερο απο μια καλη uv ολο το βραδυ και το βάζεις την αλλη μερα. Ισως σου σηκώσει ενα τσικ αμμωνία που δειχνει οτι κατι οντως υπήρχε και πέθανε, αλλα τουλάχιστον εχεις γλιτώσει απο πολλούς ενδεχόμενος μπελάδες και εχεις το κεφαλι σου καθαρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageiras293 19 Ιουλίου 2014 Author #8 Share 19 Ιουλίου 2014 το νερο ελεγα να το καθαρισω πολυ καλα (με αντλια απο ενα κουβα σε αλλο και σφουγγαρι η υαλοβαμβακα,,να το αφησω 2 μερες,,κτλπ) οταν λεω κακο μαγνησιο κτλπ,,εννοω αφου η θαλασσα τα εχει αυτα σε καλες τιμες δεν χρειαζεται να ανησυχώ και τοσο πολυ για αυτες τις παραμετρους (δεν ξερω και πολλα ,,,γνωμη μου ειναι)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 19 Ιουλίου 2014 #9 Share 19 Ιουλίου 2014 Γνωριζω που ειναι η Ασπροβαλτα. Εχεις μπερδέψει λιγο τα πραγματα. Τι παει να πει κακό ph, μαγνήσιο κτλ; Αν πάρεις ενα καλο αλάτι ολα ειναι σωστα, οτι θεμα εχεις το εχεις απο τους υπόλοιπους παράγοντες. Αν νομίζεις οτι με το να βάλεις νερο απο θάλλασα δεν θα σου πεθενανε τα ψαρακια σου το σκέφτεσαι εντελώς λαθος. Καποιο αλλο ειναι το λαθος και αν τα ψαρακια ηταν υγιή οταν τα αγόραζες, καποιο λαθος η παραλήψη έκανες μετα εσυ. Το αληθινό θαλλασινο νερο κουβαλάει πολλούς οργανισμούς σε μορφή πλαγκτόν και πολλα σπόρια που δεν φαινονται στο μάτι. Αν μια άλγη αναπτυσετε με ρυθμό x1 στην θάλλασα μας, στο τροπικο με ρυθμό χ3 λόγο θερμοκρασίας στα έπνιξε ολα. Μια ιδεα και λυση κατα μια έννοια αλλα χάνει την ευκολία πάρε-βάλε, ειναι να περάσεις ολο το νερο απο μια καλη uv ολο το βραδυ και το βάζεις την αλλη μερα. Ισως σου σηκώσει ενα τσικ αμμωνία που δειχνει οτι κατι οντως υπήρχε και πέθανε, αλλα τουλάχιστον εχεις γλιτώσει απο πολλούς ενδεχόμενος μπελάδες και εχεις το κεφαλι σου καθαρο. Δεν έχω εμπειρία.. είμαι στη φάση του διαβάσματος.. αλλά η UV δεν θα σκοτώσει κ το φυτοπλαγκτόν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 19 Ιουλίου 2014 #10 Share 19 Ιουλίου 2014 Το καλητερο που μπορεις να κανει ειναι ανθρακα για 10-12 ωρες, αραιωση μονο με Α/Ο, θερμανση ισως και τελος μετρησεις!!! Αυτα καθε φορα.... Τωρα θα σου πω που μπορει να υπαρξει θεμα... Εαν το νερο δεν εχει τις επιθυμητες παραμετρους(nh3/nh4-no3-no2-ph-po4-kh-ca-mg) τοτε το νερο ειναι αχρηστο και θα παρουσιασει προβλημα, επισης το βα μην εχει σταθερες παραμετρους δεν ειναι κατι δυσκολο, μπορει να ειναι συνεχεια αλλες και αμα ειναι χαμηλες η εχει αμμωνια ή νιτρηκα δεν κανεις δουλεια... Καποιος μπορει να πει οτι και ενα αλατι του εμποριου μπορει να εχει χαμηλες τιμε συμφωνα με τις απαιτησεις του καθε ενυδρειου, αλλα το μονο συγουρο ειναι οτι ειναι καθαρο και οι τιμες ανεβαινουν πολυ ευκολα ειτε ριχνωντας χερατα το καθε στοιχειο ειτε με μια δοσομετρικη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrossol 19 Ιουλίου 2014 #11 Share 19 Ιουλίου 2014 Καλημερα, εγω χρησιμοποιω νερο απο θαλασσα 6 μηνες τωρα και δεν μπορω να πω οτι εχω δει κατι αρνητικο. Τωρα οι πιθανοτης να βαλεις κατι ανεπιθυμητο ειναι ΙΜΗΟ οσες και οταν βαζεις ενα νεο κοματι βραχο η ενα κοραλι. Η τιμες ομως ειναι παντα πιο χαμηλα απο οτι πρεπει και θελουν συμπληρωμα, γιατι ακομα και σωστες να ειναι στην αρχη που συνηθως δεν ειναι, μετα την προσθηκη γλυκου για να πεσει η αλατοτητα απο 1031 σε 1026 πεφτουν ολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 19 Ιουλίου 2014 #12 Share 19 Ιουλίου 2014 Αν θες να κανείς υποτυπώδη προεργασια πριν κανείς την αλλαγή με νερό από την θάλασσα τότε ένα εσωτερικό φίλτρο με αρκετά μεγάλη ποσότητα ενεργού άνθρακα θα βοηθήσει αρκετά... Το μεγάλο πρόβλημα με το μεσογειακό θαλασσινό νερό είναι το θέμα της αλγης. Σε αντίθεση με τα τροπικά νερά που η βάση τους είναι ο αραγωνιτης εμείς έχουμε πολύ να παρά πολύ πυριτιο. Με απλά λόγια αυτο είναι ένας μεγάλος καταλητης πχ για την διατομικη άλγη που σε συγκέντρωση βρίθουν τα νερά μας και είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούν οι περισσότεροι να κάνει πάρτι μετά από αλλαγή νερού από αυτήν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrossol 19 Ιουλίου 2014 #13 Share 19 Ιουλίου 2014 Αν θες να κανείς υποτυπώδη προεργασια πριν κανείς την αλλαγή με νερό από την θάλασσα τότε ένα εσωτερικό φίλτρο με αρκετά μεγάλη ποσότητα ενεργού άνθρακα θα βοηθήσει αρκετά... Το μεγάλο πρόβλημα με το μεσογειακό θαλασσινό νερό είναι το θέμα της αλγης. Σε αντίθεση με τα τροπικά νερά που η βάση τους είναι ο αραγωνιτης εμείς έχουμε πολύ να παρά πολύ πυριτιο. Με απλά λόγια αυτο είναι ένας μεγάλος καταλητης πχ για την διατομικη άλγη που σε συγκέντρωση βρίθουν τα νερά μας και είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούν οι περισσότεροι να κάνει πάρτι μετά από αλλαγή νερού από αυτήν. Πετυχες την μονη αλγη που δεν εχω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takiscorfu 20 Ιουλίου 2014 #14 Share 20 Ιουλίου 2014 Εδω στην Κερκυρα ειμαστε 5-6 ατομα που κανουμε αλλαγες νερου απο θαλασσα τουλαχιστον 3 χρονια και δεν ειχαμε προβληματα παρα μονο κατι αλγες που περασαν καποιοι οι οποιες εκαναν τον κυκλο τους.Για να καταλαβεις ποσο καλα πανε τσεκαρε το ενυδρειο του Panoscorfu το οποιο ειναι το top!οι εικονες θα μιλησουν απο μονες τους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasilisM3 20 Ιουλίου 2014 #15 Share 20 Ιουλίου 2014 Επειδή το σκεφτόμουν και εγώ να ξεκίνησω απο την αρχή με θαλασσινό...λέτε να είναι καλυτερο μιας και θα περάσω την έξαρση της αλγης μαζί με τις άλλες "παιδικές" που περνάει κάθε νέο ενυδρείο στην φάση του στρωσιματος. Τι λέτε θα είναι καλυτερο να ξεκινησω με θαλασσινό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 20 Ιουλίου 2014 #16 Share 20 Ιουλίου 2014 Εδω στην Κερκυρα ειμαστε 5-6 ατομα που κανουμε αλλαγες νερου απο θαλασσα τουλαχιστον 3 χρονια και δεν ειχαμε προβληματα παρα μονο κατι αλγες που περασαν καποιοι οι οποιες εκαναν τον κυκλο τους.Για να καταλαβεις ποσο καλα πανε τσεκαρε το ενυδρειο του Panoscorfu το οποιο ειναι το top!οι εικονες θα μιλησουν απο μονες τους! :bigemo_harabe_net-69: Θέλω αέρα!!! Θα βάλω τα κλάματα!!! Τι έχει κάνει αυτός ο Κερκυραίος... Απίστευτο ενυδρείο!!! Ακόμα κ έναν μικρό ενδιασμό να είχα για τις αλλαγές από θάλασσα.. μου έφυγαν! Μάλλον είναι ότι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στα ζωντανά σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 20 Ιουλίου 2014 #17 Share 20 Ιουλίου 2014 Ενα ενυδρειο δεν ειναι καλο επειδη εχει νερο απο θάλλασα. Ειναι καλο και ωραίο γιατι ο ιδιοκτήτης του του δίνει αγαπη η οποια περιλαμβάνει τα παντα ολα. Για καθε ενυδρειο το οποίο παει καλα με νερο απο θάλλασα, ξερω πολυ κοσμο που δεν τα πήγε καθόλου καλα και αρκετοί πια δεν εχουν ενυδρεια. Απλα συνήθως σε fora, αυτος ο οποίος απέτυχε δύσκολα να το γράψει, οποτε θα ακούσεις μονο τις καλές ιστορίες. Αλλα να επαναλάβω, ενα ενυδρειο δεν ειναι το νερο του αν ειναι φυσικό η οχι. Μετράνε απείροι άλλοι παράγοντες. Μην τα απλοποιουμε. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 20 Ιουλίου 2014 #18 Share 20 Ιουλίου 2014 Συνφωνω σε ολα Μάριε και συμπληρώνω αλλο το νερο τις Κέρκυρας και αλλο απο εκει θα συλλέξει ο φιλος μας και αυτο πεζει ρόλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasilisM3 20 Ιουλίου 2014 #19 Share 20 Ιουλίου 2014 Εγώ έχω την δυνατότητα να συλλεξω νερό απο τα ανοιχτά του πόρτο ράφτη μιας και πάω συχνα τσαρκες με την βάρκα. Μαριε μπορούμε να το αναλύσουμε το θέμα? Για πιο λόγο τουμπαραν τα ενυδρεία που γνωρίζεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 20 Ιουλίου 2014 #20 Share 20 Ιουλίου 2014 Ενα ενυδρειο δεν ειναι καλο επειδη εχει νερο απο θάλλασα. Ειναι καλο και ωραίο γιατι ο ιδιοκτήτης του του δίνει αγαπη η οποια περιλαμβάνει τα παντα ολα. Για καθε ενυδρειο το οποίο παει καλα με νερο απο θάλλασα, ξερω πολυ κοσμο που δεν τα πήγε καθόλου καλα και αρκετοί πια δεν εχουν ενυδρεια. Απλα συνήθως σε fora, αυτος ο οποίος απέτυχε δύσκολα να το γράψει, οποτε θα ακούσεις μονο τις καλές ιστορίες. Αλλα να επαναλάβω, ενα ενυδρειο δεν ειναι το νερο του αν ειναι φυσικό η οχι. Μετράνε απείροι άλλοι παράγοντες. Μην τα απλοποιουμε. Θα συμφωνησω 100%, ειμαι απο αυτους που κανω μονο αλλαγες απο θαλασσα και το χειμωνα μαλιστα και αποθηκευμενο, το ενυδρειο παει σφαιρα, αλλα οι αλλαγες απο θαλασσα ειναι ενας μονο παραγοντας που συμβαλει σε αυτο μαζι με πολλους αλλους. βεβαια γνωμη μου ειναι οτι οι αλλαγες απο θαλασσα ειναι πολυ καλυτερες απο οτι με συνθετικο αλατι, αλλα μην περιμενεις αυτο απο μονο του, να σου λυσει τα οποια προβληματα εχεις και οδηγησαν στην απωλεια των ζωντανων σου. Διαβασε http://www.aquazone.gr/forums/topic/37943-aeeaaaao-iaaniy-adhi-eueaooa/page-38, εχουν γραφτει πολλα και θα κρινεις μονος σου αν θα κανεις αλλαγες απο θαλασσα ή οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageiras293 25 Ιουλίου 2014 Author #21 Share 25 Ιουλίου 2014 Σορρυ που άργησα να απαντήσω τιμούν εκτός και χωρίς Ίντερνετ. Πιο πολύ μπερδεύτηκα .το blue tank μπορεί να το έχασα λόγο στρεσαρισματος επειδή εκανα κατι αλλαγές στο ενυδρειο .φοβαμε να μην το κανω χειρότερα .αν βάλω νερό απο θάλασσα μετα μπορώ να βάλω εργοστασιακό αλάτι;αυτο το λέω γιατι άνθρωποι είμαστε και κατι μπορεί να γίνει και να κανω ενα μήνα να παω να πάρω νερό . Αν βάλω νερό απο θάλασσα γλιτώνω απο συμπληρώματα όπως μαγνήσιο ασβέστιο κτλπ ; Δεν νομίζω οτι το νερό της περιοχής μου ειναι τόσο χάλια .ο Marios απο το φόρουμ μου έβαλε ιδέες που βάζει νερό απο την Περαια (2 χλμ απο το λιμάνι θασσνικης) και το ενυδρειο παει σφαίρα .δεν εχω δύσκολα κοραλια και δεν πρόκειται να βάλω χωρίς να σημαίνει οτι αν μου μεινει το ενυδρειο στα χέρια δεν θα κλαίω .πολυ μπέρδεμα .10 γνώμες ακούς να βάλω νερό απο θάλασσα,μια ακούς οτι δεν πρεπει και αναθεωρεις.επειδη όμως μάλλον θα βάλω μπορούν οι φίλοι μας απο την Κέρκυρα η κάποιος άλλος που το κανει καιρό αυτο τι ακριβώς κανει ( τι ζουμιά βάζει, πως το καθαρίζει κτλπ)για να αρχίσω κι εγω σιγά σιγά . Ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakisdraminos 25 Ιουλίου 2014 #22 Share 25 Ιουλίου 2014 Εγω κανω 8 μηνες μικρη περιοδος. Βεβαια δεν εχω σταματισει να κανω αλλαγες στο συστημα φιλτρανσης. εχω παρατηρηση οτι καθε φορα μα καθε φορα το νερο δεν εχει της ειδιες παραμετρους,αφτο ειναι κακο γιατι θα πρεπει να κανεις τεστ μετα που θα κατεβαζεις την αλλατοτητα γιανα μετρας της υπολοιπες παραμετρους kh mg ca το Ph θα ειναι σιγουρα πεσμενο. μετα που θα φερεις της παραμετρους στο σημειο που θελεις θα εισαι κομπλε και θα εχεις πολι καλο νερο και με πολλους ζωντανους οργανισμους..... Εγω προσωπικα μονο kh συμπληρωνω και δεν κανω μεγαλες αλλαγες! απλα λογο το οτι ειμαι διπλα μπορει να κανω και καθε εβδομαδα. Τωρα σε αυτο με της αλγες θα συμφωνησω οτι μπορει να κολησεις κατι αλλα σιγουρα αμα κανει τον κυκλο του θα φυγει, εγω εχω καβαντζα και 1λιτρο seachem phos guard για παν ενδεχομαινο.αμα δεν βρησκει να φαει θα φυγει απο μονος του. Στο θεμα αμα συμφερει ή οχι εχει να κανει με το τι μετραει ο καθενας ξεχοριστα. το να κολησεις μια αλγη η καποιο οργανισμο και να σου χαλασει το ενυδρειο ειναι πολοι ευκολο να γινει ακομα και απο ενα κοραλι ενα ψαρι κατι που θα παρεις και θα ριξεις απο καποιο pet shop ή ακομα και απο ενα χομπιστα. βεβαια αμα καταφερω να ανεβασω το στοκαρισμα μου σε μεγαλο ποσο ευρω αλλα και συναισθηματικης άξιας δεν νομιζω να το παιζω κορονα γραμματα. θα προτιμησω να ριχνω λιγο λιγοτερα ποιοτικο νερο(ετοιμο αλατι) να κανω λιγοτερες αλλαγες και να εχω καλυτερη φιλτρανση παρα να παιζω με την τυχη μου. Μεχρι τοτε εχω να κανω πολλες αλλαγες ακομα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageiras293 25 Ιουλίου 2014 Author #23 Share 25 Ιουλίου 2014 Ξερω άτομο απο το φόρουμ με παρά πολλές γνώσεις που μετα απο χρονια κόλλησε το ενυδρειο του κατι και τωρα ξανά κανει απο την αρχή .μαλλον τον ξερεται κι εσείς για ποιο μηλαω γιατι το εχει πει και εχει ανοίξει θέμα με την πορεία του ενυδρειου του.ειναι να μην σου κάτσει .απλως εγω ελεγα αφού την θάλασσα την εχω δίπλα μου και αν ειναι να γλιτώσω χρήματα αγοράζοντας αλάτι ,μαγνήσιο ασβέστιο κτλπ γιατι να μην το κανω.αν ειναι όμως να εχω και το ρίσκο αλλα και να μην γλιτώνω χρήματα αστο καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakisdraminos 25 Ιουλίου 2014 #24 Share 25 Ιουλίου 2014 το κανω που εχεις ειναι οτι στης παραλιες στην ασπροβαλτα ειδικα τετοιο καιρο που ερχονται για μπανιο απο σερρες δραμα και αλλες γιρο περιοχες δεν ξερω καταποσο θα εχει διαφορες ουσιες....... και δεν ειναι λογικο γιατι καπου το ακουσα να λεει θα μπω πιο βαθια με την βαρκα... γιανα γινει κατι τετοιο πρεπει να απομακρυνθεις απο το σημειο που εσβησες την μηχανη γιανα μην εχεις καταλιπα απο τημ μηχανη που μπορει να ειναι βλαβερα για τους οργανισμους σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mageiras293 25 Ιουλίου 2014 Author #25 Share 25 Ιουλίου 2014 (edited) Πολυ δύσκολο αυτο που λες με βάρκα κτλπ.εχεις ενα δίκαιο στο οτι η θάλασσα απο το τόσο λάδι που βάζουμε μονο η ρίγανη της λείπει .και πολλά ουρα θα εχει χαχαχαχαχαχα .εχεις ενα δικαιο Έγινε επεξεργασία 25 Ιουλίου 2014 - mageiras293 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος