Jump to content

Απορίες Περί Θαλασινού Ενυδρειου

Recommended Posts

Στο ebay ψαχνεις για high power led hybrid 10w, αλλιως παιζει και ενα online μαγαζι(κινα μερια) που πουλαει σετακια να φτιαξεις οτι θελεις...

Τσεκαρε www.aquastyleonline.com

Εγώ πήρα από εδώ http://shop.stevesleds.com/main.sc

luxeon leds , είναι πολύς καλής

ποιότητας και πολύ δυνατά

Θα χρειαστείς:

Ψυκτρα

Τροφοδοτικό

Drivers που να ντιμμαρονται (με potentiometer για να

σου έρθει πιο φθηνά , αποτι νε controller)

Και μετά:

Κολλα για τα LEDs

Καλώδια

Κτλ

Στο ebay ψαχνεις για high power led hybrid 10w, αλλιως παιζει και ενα online μαγαζι(κινα μερια) που πουλαει σετακια να φτιαξεις οτι θελεις...

Τσεκαρε www.aquastyleonline.com

Για το aquastyle θα διαφωνήσω

επειδή το έχω ψάξει οι κριτικές

δεν είναι πολύ καλές

Με ενα arduino ομως με περιπου 30-40 ευρω θα εχει τη δηνατοτητα να κανει παπαδες,

Εγω μελεταω αυτη τη στιγμη για ενα παρομοιο και κομπλε το arduino τροφοδοτικο driver και τα led χωρις την ψυκτρα την οποια ηδη εχω μου βγαινει περιπου στα 120 ευρω.

Παυλο το προτηνω γιατι παλιοτερα πολυ ψωνισαν απο εκει και δεν ειχαν θεματα... Εγω προσωπικα εχω τα hybrid...

Δες και κανα βιντεο στο youtube για να δεις περι τινος προκειτε και εαν μπορεις να το εφαρμοσεις μονος σου, αλλιως μπορεις να πας σε παραγκελια απο Ελληνικο μαγαζι... Θα δωσεις κατι παραπανω ισως, αλλα θα ειναι ετοιμο και οπως πρεπει, με κοντρολερ και τα σχετικα εννοειτε...

να ρωτησω και κατι αλλο...

εχω 1-2 φιλους ψαροτουφεκαδες...

αμα μου φερουν κομματια βραχου απο κει που βουτανε, τα καθαρισω καλα-καλα και μετα τα αφησω να ξεραθουν μπορω να τα χρησιμοποιησω οταν στησω το ενυδρειο?

να ρωτησω και κατι αλλο...

εχω 1-2 φιλους ψαροτουφεκαδες...

αμα μου φερουν κομματια βραχου απο κει που βουτανε, τα καθαρισω καλα-καλα και μετα τα αφησω να ξεραθουν μπορω να τα χρησιμοποιησω οταν στησω το ενυδρειο?

Θεωρητικά ναι, αλλα να ακούσεις τον Λυκουργο σε αυτο που προτείνει και να ξέρεις οτι το κουραρισμα μετα θα σου παρει αρκετό χρονο. Αν εχεις υπομονή ολα οκ :)

κουραρισμα εννοεις το στρωσιμο φανταζομαι...σωστα;

το ιδιο ισχυει και αν αγορασω νεκρο βραχο ετσι;

σε αντιθεση με τον ζωντανο που δεν θελει τοσο χρονο;

Sent from my iPhone using Tapatalk

σχετικα με τη ρουτινα...

καθε ποτε θελει αλλαγη νερου και σε τι ποσοστο;

μετρησεις καθε ποτε;

Καλησπερα φιλε kalafan

Οι ρουτινες καθε ενυδρειου ειναι διαφορετικες και εξαρτωνται απο πολλους παραγοντες.

Σε γενικες γραμμες αλλαγες νερου ειναι καλο να κανεις καθε 2 εβδομαδες με ενα μηνα και το ποσοστο το καθοριζεις εσυ αναλογα τον λογο που κανεις την αλλαγη νερου σου.

Μπορει να ειναι απο 5-10% εως και 50%.

Προσωπικα ποτε δεν αλλαζω πανω απο το 50% διοτι υπαρχει περιπτωση(αναλογα και το ενυδρειο και τον τροπο λειτουργιας του) να επελθουν ανισορροπιες σε διαφορες παραμετρους.

Οσον αφορα στις μετρησεις...

Την συχνοτητα τους θα τη καθορισουν....το σταδιο στο οποιο βρισκεται το ενυδρειο σου,οι οργανισμοι τους οποιους φιλοξενεις και το ποσο απαιτητικοι ειναι,το αν χρησιμοποιεις η' θες να σεταρεις καποιο εξοπλισμο(π.χ δοσομετρικη) ο οποιος μπορει ν'αλλαζει καποιες τιμες αλλα και το ειδος των μετρησεων που θες να κανεις(για παραδειγμα προσωπικα kh μετραω καθε εβδομαδα,ph μια φορα το μηνα και στρωδιο ποτε :usd: )

Τι τεστακια εχεις στη διαθεση σου?

εχω ενα FRESHWATER test kit της API.

οταν ερθει η βρα θα παρω και οτι αλλο χρειαστει...

Αν μπορεσεις να βρεις τις καρτες για ο θαλασσινο τοτε θελεις τα "ρεστα" απ τα υπολοιπα τεστ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...