Jump to content

Rasta's Iwagumi 40Lt

rastafarian

Recommended Posts

Αν το ριξω ρε συ πανω απο την cuba το χαλικακι,πως θα πιασει η cuba πανω του?

Θα πιασει απο τα πλαινα?

Σιγα σιγα ρε συ θα το ριχνεις ,δεν θα κλαδευεις την cuba,απλά θα ριχνεις χαλικακι /

ή μπορεις να ριξεις χαλικι και να τραβήξεις πιο πανω την cuba με την τσιμπιδα . :)

Θα δοκιμασω να κανω το εξης.

Θα ριχνω λιγο λιγο χαλικακι απο πανω,σημειο σημειο και μολις παει να το καλυψει η cuba τοτε θα ριχνω πιο διπλα.Θα ξεκινησω απο το κομματι που σου λεω οτι το εχει πεταξει να δω τι θα γινει.Σωστος?

Αν το ριξω και μετα τραβιζω την cuba με την τσιμπιδα για να παει πανω απο το χαλικι,μετα πως θα ριζωσει πανω στο χαλικι ρε συ?Θα ειναι στον αερα..

Θα δοκιμασω να κανω το εξης.

Θα ριχνω λιγο λιγο χαλικακι απο πανω,σημειο σημειο και μολις παει να το καλυψει η cuba τοτε θα ριχνω πιο διπλα.Θα ξεκινησω απο το κομματι που σου λεω οτι το εχει πεταξει να δω τι θα γινει.Σωστος?

Αν το ριξω και μετα τραβιζω την cuba με την τσιμπιδα για να παει πανω απο το χαλικι,μετα πως θα ριζωσει πανω στο χαλικι ρε συ?Θα ειναι στον αερα..

Αυτο προσπαθω να σου πω...

Αν το ριξεις ολο μπορεις μετα να κοψεις την cuba σε κοματια και να την φυτεψεις στο χαλικάκι.

Αυτο προσπαθω να σου πω...

Αν το ριξεις ολο μπορεις μετα να κοψεις την cuba σε κοματια και να την φυτεψεις στο χαλικάκι.

Λεω να δοκιμασω το πρωτο λιγο στο κομματι που εχει πεταξει να δω τι θα γινει και αν οντως πιανει θα το συνεχισω.

Αν κανω αυτο που λες,να ριξω ολο το χαλικι και να ξαναφυτεψω κομματι κομματι στην ουσια το παω απο την αρχη ρε...

Το θεμα μου ειναι οτι δεν θα ξερω ποσο χαλικι ακριβως θα ριχνω πανω απο την cuba τωρα αλλα οκ.

Να σαι καλα!

Πρεπει να το κλαδεψω λιγο και ειδικα τα μπροστινα κομματια απο το staurogyne για να παρει μορφη που θα δειχνει γωνια,δηλαδη τα μπροστινα κομματια θα ειναι πιο κοντα και μετα η alternatherna και τα πισω staurogyne θα ειναι ψηλοτερα.

Δεν ξερω να με πιανεις. :P

Σε πιάνω!! Ήταν το πρώτο που είδα!! Ψηλωσε πολυ η ρεπενσ και AR mini έχει φουντώσει πολύ ωραία!!:);)

Λεω να δοκιμασω το πρωτο λιγο στο κομματι που εχει πεταξει να δω τι θα γινει και αν οντως πιανει θα το συνεχισω.

Αν κανω αυτο που λες,να ριξω ολο το χαλικι και να ξαναφυτεψω κομματι κομματι στην ουσια το παω απο την αρχη ρε...

Το θεμα μου ειναι οτι δεν θα ξερω ποσο χαλικι ακριβως θα ριχνω πανω απο την cuba τωρα αλλα οκ.

Δοκιμασε ρε συ και βλέπεις.

Και ολοκληρο να το ριξεις ρε συ αν εχεις μεγαλη ποσοτητα cuba  γρηγορα θα ξαναγεμισει.

Δοκιμασε ρε συ και βλέπεις.

Και ολοκληρο να το ριξεις ρε συ αν εχεις μεγαλη ποσοτητα cuba  γρηγορα θα ξαναγεμισει.

Εχω πολυ ποσοτητα cuba αφου εχει καλυψει παντου ρε,απλα δεν μου παει η καρδια να την ψηλωσω ολη,να ριξω χαλικι και να τη ξαναφυτεψω :P

Οποτε θα δοκιμασω το αλλο που λεγαμε,να ριχνω λιγο λιγο χαλικι απο πανω και μολις καλυπτονται απο νεα cuba να πηγαινω πιο διπλα.

Μη σου πω οτι θα το κανω και αυριο σε ενα σημειο που εχει φυγει λιγο η cuba.Εχω πολυ χαλικι που φτανει και περισσευει κιολας.

Κωστα πολυ ομορφο εχει γινει!Μπραβο!

Ποσο ριχνεις απο το καθε λιπασμα την ημερα?Εχεις βρει την ισσοροπια?

Καλη επιτυχια με την cuba! :)

Κωστα πολυ ομορφο εχει γινει!Μπραβο!

Ποσο ριχνεις απο το καθε λιπασμα την ημερα?Εχεις βρει την ισσοροπια?

Καλη επιτυχια με την cuba! :)

Να σαι καλα Γιωργο!

Ακολουθω προγραμμα λιπανσης,δεν ριχνω ολα τα λιπασματα την ιδια μερα.

πχ καθε μερα ριχνω 1ml γενικο λιπασμα και 2ml καλιο. Καθε 2 μερες ριχνω 1ml γενικο,2ml καλιο και 10 σταγωνες σιδηρο.

Κανονικα θα πρεπει να αρχισω να ριχνω και ιχνοστοιχεις,τα οποια ειναι στα αμεσα σχεδια μου.

Με αυτες τις ποσοτητες και τα φυτα μου πανε μια χαρα αλλα δεν εχω και καθολου αλγες.Εχω βρει μια ισσοροπια και ακολουθω αυτο.

Τι ψαράκια έχεις τωρα μέσα στο ενυδρείο Κώστα?

Τι ψαράκια έχεις τωρα μέσα στο ενυδρείο Κώστα?

Εχω 9 Hyphessobrycon amandae και πολλες red cherry.

Ομως εχω σκοπο να τα μετακομισω σε ενα 60αρι πιο χαλαρα φυτεμενο με λιγο φως και κιτρινο νερο απο τυρφη γιατι τα ενοχλει το πολυ φως που εχω σ αυτο το ενυδρειο.

• Like 2

Εχω 9 Hyphessobrycon amandae και πολλες red cherry.

Ομως εχω σκοπο να τα μετακομισω σε ενα 60αρι πιο χαλαρα φυτεμενο με λιγο φως και κιτρινο νερο απο τυρφη γιατι τα ενοχλει το πολυ φως που εχω σ αυτο το ενυδρειο.

Κωστα,θα το αυξησεις το κοπαδι στο 60αρι?

Δεν τους αρεσει καθολου το φως παντως.... :)

Κωστα,θα το αυξησεις το κοπαδι στο 60αρι?

Δεν τους αρεσει καθολου το φως παντως.... :)

Κατσε να φτιαξω πρωτα το 60αρι και βλεπουμε :P

Ναι,δεν τους αρεσει το πολυ φως,γι αυτο και στο 60αρι δεν θα εχει πολυ φως και το νερο θα ειναι σκουρο απο τυρφη.Να δουμε εκει αν θα τους αρεσει :P

• Like 1

• 3 months later...

Ενα update μετα απο καιρο.

Αλλαξα γρασιδι και απο cuba πηγα σε eleocharis parvula.

Ο λογος ηταν οτι η cuba θελω ψιλοκοκκο χαλικι για να τρεξει σωστα,λογο του οτι δεν κανει μεγαλο ριζωμα και το seachem flourite δεν βοηθουσε σ αυτο και την πεταγε.

Δοκιμασα να βαλω πανω απο το flourite μια στρωση ψιλοκοκκο χαλικι αλλα και παλι δεν εγινε δουλεια.

Δεν πειραζει ομως,εβαλα eleocharis και παροτι που την εχω μονο 10 μερες,την βλεπω και τρεχει πολυ γρηγορα βγαζοντας πολλους νεους δρομεις.

Να θυμησω,οτι εχω 2κιλη μπουκαλα co2 και ριχνω 75 φυσαλιδες το λεπτο,λιπανση καθημερινη με προγραμμα και ριχνω καλιο,σιδηρο και γενικο και το φως μου ειναι 2 λαμπες οικονομιας σε φωτιστικα γραφειου, 1χ40wat 6500k και 1x15wat 4500K

DSC_0059.jpg

DSC_0058.jpg

DSC_0054.jpg

DSC_0055.jpg

DSC_0056.jpg

DSC_0057.jpg

DSC_0053.jpg

• Like 7

Ομορφο Κωστα. Τα φυτα καλυψαν τις πετρες ρε συ. :Ρ.

Πλακα πλακα ειναι σουπερ!!!

Ομορφο Κωστα. Τα φυτα καλυψαν τις πετρες ρε συ. :Ρ.

Πλακα πλακα ειναι σουπερ!!!

Επιτηδες το εκανα γιατι ο Νικος μου λεγε συνεχεια να τις καθαρισω!αχαχααχαχαχαχαχαχ

Ευχαριστω Παρασκευα.

οι πέτρες τι είναι λάβας?

Οχι,ειναι ξυλοπετρες.

Επιτηδες το εκανα γιατι ο Νικος μου λεγε συνεχεια να τις καθαρισω!αχαχααχαχαχαχαχαχ

Ευχαριστω Παρασκευα.

Οχι,ειναι ξυλοπετρες.

Ρε συ ή θα τις καθαρισεις ή θα τις βγάλεις να βαλεις και αλλα φυτα.

Τζαπα χωρο πιανουν. :P

Την alternanthera mini δεν την βλέπω ευχαριστημένη...

Το γκαζονακι μην βοβασαι να το κλαδεψεις....

Κοβε το πιο χαμηλα, 0,5 - 1 cm απο το ριζωμα του, ετσι θα απλωσει γρηγοροτερα.

Πανεμορφα ολα Κωστα!!!Ωραιο και το καινουριο γρασιδακι!

Αλλα πλεον δεν ειναι iwagumi ρε συ! :P

Ρε συ ή θα τις καθαρισεις ή θα τις βγάλεις να βαλεις και αλλα φυτα.

Τζαπα χωρο πιανουν. :P

Την alternanthera mini δεν την βλέπω ευχαριστημένη...

Το γκαζονακι μην βοβασαι να το κλαδεψεις....

Κοβε το πιο χαμηλα, 0,5 - 1 cm απο το ριζωμα του, ετσι θα απλωσει γρηγοροτερα.

Γιατι ρε δεν την βλεπεις ευχαριστημενη? Επειδη εχει μερικα πρασινα φυλλα? :P

Το γκαζον το εχω 10 μερες μονο,ακομα δεν εχει πιασει καλα. Ασε που το ψαλιδι που εχω δεν βολευει και πολυ αλλα δεν κοβει και καλα,κατι πρεπει να κανω μ αυτο.

Καλα αν βγαλω τις πετρες παει...ειναι χωμενες μεσα στο flourite. :P

Γιατι ρε δεν την βλεπεις ευχαριστημενη? Επειδη εχει μερικα πρασινα φυλλα? :P

Το γκαζον το εχω 10 μερες μονο,ακομα δεν εχει πιασει καλα. Ασε που το ψαλιδι που εχω δεν βολευει και πολυ αλλα δεν κοβει και καλα,κατι πρεπει να κανω μ αυτο.

Καλα αν βγαλω τις πετρες παει...ειναι χωμενες μεσα στο flourite. :P

Εχουν πιασει αλγες τα παλια φυλλα ...

Tι εχεις green spot ή dust?

Ψαλιδι παρε ρε συ απο βιβλιοπωλειο ενα ανοξειδοτο, εκτος αν θελεις να παρεις ενυδρειακο. 

Σιγα ρε συ τραβας τις πετρες σιγα σιγα, συμπληρωνεις με χαλικακι αν θελεις, και μετα τραβας μια αλαγη νερου και ειναι ετοιμο. :P

πόλύ ώράίό κώστά μπράβό. Τί ψάράκίά σκέφτέσάί νά βάλέίς μέσά άν βγάλέίς τά τέτρά?

Τον φαγατε με τις πετρες ρε!

:)

Εχουν πιασει αλγες τα παλια φυλλα ...

Tι εχεις green spot ή dust?

Ψαλιδι παρε ρε συ απο βιβλιοπωλειο ενα ανοξειδοτο, εκτος αν θελεις να παρεις ενυδρειακο. 

Σιγα ρε συ τραβας τις πετρες σιγα σιγα, συμπληρωνεις με χαλικακι αν θελεις, και μετα τραβας μια αλαγη νερου και ειναι ετοιμο. :P

Νταξει μωρε,λιγη αλγη εχουν τα παλια φυλλα,τα αφαιρω οτι κανω αλλαγη νερου. :P

Spot ειναι Νικο,οπως και στα πλαινα τζαμια και στις πετρες.

Ρε συ,η πετρα η μεγαλη,φτανει κατω στο τζαμι,αν την τραβιξω θα γινει πανικος,θα σηκωθει λασπη.Αστο καλυτερα,δεν το επιχειρω. αχαχαχαχαχαχαχα :P

πόλύ ώράίό κώστά μπράβό. Τί ψάράκίά σκέφτέσάί νά βάλέίς μέσά άν βγάλέίς τά τέτρά?

Οταν βγαλω τα τετρα η θα γινει γαριδαδικο η θα βαλω mosquito rasbora αν βρω.

Τον φαγατε με τις πετρες ρε!

:)

Ε μα ειδες ρε Παρασκευα,αφου στο λεω ρε συ! αχαχααχαχ :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...