jasonakos 17 Ιουλίου 2014 #1 Share 17 Ιουλίου 2014 Καλημέρα σε όλους τους ενυδρειόφιλούς!κάνοντας έναν μικρό πρόλογο για να φτάσω στο θέμα μου, είμαι ένας αρκετά αρχάριος χομπίστας έχοντας στην κατοχή μου ε να θαλασσινό ενυδρείο 63lt (juwel rekord) εδώ και 4 Χρόνια με μερικά μαλακά κοράλλια τα γνωστά ως εύκολο-διαχειρίσιμα. Και για να μπω λοιπόν στο θέμα μου σιγά-σιγά των τελευταίο καιρό σκέφτομαι να μπω σε βαθιά νερά, αφού απο την μέρα που ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτό τον μαγικό κόσμο δεν μπορώ να ξεκολλήσω, αναβαθμιζοντας το ενυδρείο μου σε ένα reef 200lt (με σχετικά πάντα εύκολα κοραλλάκια...!!! Μιας και ψυλοφοβάμαι να μπλέξω με τα σκληρά) μετά λοιπόν από μια μικρή έρευνα έχω κατά νου το Juwel lido 200lt + ενα skimmer της juwel (juwel skimmer 3.0) η αλήθεια είναι βέβαια οτι μου φαίνεται λίγο ακριβουτσικο σαν επιλογή.... και για του λογου το αληθές το ενυδρείο κανει περίπου 500 ευρωπουλα + 130 το skimmer και αυτα οπως καταλαβενετε ειναι η αρχη...!! Και φυσικα δεν συμπεριλαμβανοντε βραχοι αραγωνιτες κλπ..! Ζητω λοιπον την γνωμη σας τις αποψεις σας τις εμπιριες και τις γνωσεις σας που φυσικα ειναι πολυ μεγαλητερες απο τις δικες μου για το αμα ειναι καλη επιλογη για reef 200lt και αμα κατα καποιον τροπο αξιζει τα λεφτα του. Ευχαριστω ολόθερμα εκ των προτέρων!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 18 Ιουλίου 2014 #2 Share 18 Ιουλίου 2014 Φιλε εγω πηρα το ενυδρειο μου των 300 λίτρων μαρκας "Anubia" απο τα pet city 290 ευρω μαζι με το επιπλο απο κατω ... μου παραφενεται ακριβο το δικο σου ... μεχρι προσφατα τα pet city ειχαν προσφορα -60% στα ενυδρεια Anubias ... Τσεκαρε το μπορει να ειασι τυχερος .... 500 ευρω μου ακουγονται πολλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 18 Ιουλίου 2014 #3 Share 18 Ιουλίου 2014 Αλλο juwel αλλο anubias... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasilisM3 18 Ιουλίου 2014 #4 Share 18 Ιουλίου 2014 Επίσης μπορείς να φτιαξεις και diy η να σου φτιάξουν στα μετρα σου σε κάποιο μαγαζί... Με 500€ και λιγότερα μπορείς να κανεις παπάδες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 18 Ιουλίου 2014 #5 Share 18 Ιουλίου 2014 Αλλο juwel αλλο anubias... Eσεις ξερετε καλυτερα ... αλλα πραγματικα ... ποια ειναι η διαφορα? Ενα γυαλινο δοχειο ειναι ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 18 Ιουλίου 2014 #6 Share 18 Ιουλίου 2014 Έχουν περάσει από τα χέρια μου 2 Juwel και 2 Anubias, προσωπικά θεωρώ τα Juwel ακριβοπληρωμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 18 Ιουλίου 2014 #7 Share 18 Ιουλίου 2014 Τα juwel ειναι Γερμανικα με εσωτερικο φιλτρο στον εξοπλισμο τους ενω τε Anubias ειναι απο πορτογαλια αν δεν κανω λαθος, δεν εχουν εσωτερικο φιλτρο στον εξοπλισμο τους και ειναι κατι σαν ιμιτασιον juwel, ειναι στο 1/3 περιπου στην τιμη απ τα Juwel και ερχωνται με την βαση δωρο, επισης τα Anubias τα φερνει μονο το pet city και νομιζω μπορουν και να στα τρυπησουν για σαμπ και ετσι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 18 Ιουλίου 2014 #8 Share 18 Ιουλίου 2014 (edited) Όντως δεν ειχαν φιλτρο δωρο .... εγω παντως εμεινα απολυτα ευχαριστημενος για τα χρηματα που πληρωσα ... και το ενδυρειο και το επιπλο ειναι αξιοπρεπεστατα δειχνουν πολυ ομορφα μεσα στο χωρο μου ... Απλα αναφερω οτι αρχικ τιμη ειχαν περιπου 900 ευρω, χρηματα που σε καμια περιπτωση δε θα πληρωνα ... Εγω θα προτεινα ανεπιφυλακτα στον Ιασωνα να ριξει εστω μια ματια ! Κι επισης η πιστωτικη καρτα της κοπελας μου ειχε 10% εκπτωση σε ολες τις αγορες απο τα pet city ... πλεον δεν ισχυει εχει ληξει η προσφορα, απλα το αναφερω διοτι αμα ψαξεις βρισκεις διαφορα .... μην αγορασεις ο,τι σου πλασαρουν. Εν τελει το ενυδρειο το πηρα 260 ευρω δηλαδη Έγινε επεξεργασία 18 Ιουλίου 2014 - DrEng Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 18 Ιουλίου 2014 Author #9 Share 18 Ιουλίου 2014 Παιδια σας ευχαριστω για τις πολυτιμες πληρωφοριες σας παρ ολα αυτα αυτκ που με προβλιματιζει με τα ενυδρεια που δεν εχουν ενσοματομενο φιλτρο οτι εγω δεν εχω τις γνωσεις να φτιαξω subs κλπ... :/ Όντως δεν ειχαν φιλτρο δωρο .... εγω παντως εμεινα απολυτα ευχαριστημενος για τα χρηματα που πληρωσα ... και το ενδυρειο και το επιπλο ειναι αξιοπρεπεστατα δειχνουν πολυ ομορφα μεσα στο χωρο μου ... Απλα αναφερω οτι αρχικ τιμη ειχαν περιπου 900 ευρω, χρηματα που σε καμια περιπτωση δε θα πληρωνα ... Εγω θα προτεινα ανεπιφυλακτα στον Ιασωνα να ριξει εστω μια ματια ! Κι επισης η πιστωτικη καρτα της κοπελας μου ειχε 10% εκπτωση σε ολες τις αγορες απο τα pet city ... πλεον δεν ισχυει εχει ληξει η προσφορα, απλα το αναφερω διοτι αμα ψαξεις βρισκεις διαφορα .... μην αγορασεις ο,τι σου πλασαρουν. Εν τελει το ενυδρειο το πηρα 260 ευρω δηλαδη Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 18 Ιουλίου 2014 #10 Share 18 Ιουλίου 2014 Oυτε εγω τις εχω παρολα αυτα δε θεωρω οτι ειναι κατι δυσκολο ... με λιγο διαβασμα και σωστη καθοδηγηση απο τους experts εδω μεσα θα τα καταφερεις θεωρω 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasilisM3 18 Ιουλίου 2014 #11 Share 18 Ιουλίου 2014 Παιδια σας ευχαριστω για τις πολυτιμες πληρωφοριες σας παρ ολα αυτα αυτκ που με προβλιματιζει με τα ενυδρεια που δεν εχουν ενσοματομενο φιλτρο οτι εγω δεν εχω τις γνωσεις να φτιαξω subs κλπ... :/ Γι αυτό σου προτεινα Ιάσονα να απευθυνθείς σε κατάστημα που κατασκευάζει ενυδρεία.. ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 18 Ιουλίου 2014 #12 Share 18 Ιουλίου 2014 Κοιτα ενα σαμπ ειναι απλα ενα ενυδρειο κατω απ το κεντρικο που σε βοηθαει να κρυβεις τον εξοπλισμο σου, να ριχνεις ζουμια/αναπληρωση κτλπ και αυξανει τα λιτρα σου ως προς την βιολογια... Δεν ειναι κατι δυσκλο στην κατασκευη, θελει μια τρυπα για την υπερχειληση(μια σωληνα pvc που κατεβαζει το νερο) και μια αντλια επιστροφης( μια σωληνα, μικροτερης διαμετρου απ της υπερχειληση, που ανεβαζει το νερο)... Το πιο δυσκλο ισως ειναι να υπολογισεις ποσα λιτρα εξτρα θα αφησεις ωστε στο ενδεχωμενο βουλωματος της επιστροφης ή της υπερχειλησεις ή ακομα και σε πτωση ρευματος, να μην πλυμηρισουν σαμπ ή κεντρικο.... Αυτο ειναι το δυσκολο ας πουμε κομματι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 18 Ιουλίου 2014 #13 Share 18 Ιουλίου 2014 Ιασωνα δεν εχω να συμπληρωσω κατι αφου τα παιδια τα ειπαν ολα και με το παραπανω Το μονο που μενει ειναι να σου ευχηθω να καλη αρχη και να δουμε συντομα το reef σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 18 Ιουλίου 2014 #14 Share 18 Ιουλίου 2014 Καλη αρχη και απο εμενα Μπορω να σε καταλαβω απολυτα γιατι ημουν στη θεση σου πριν απο κανα πενταμηνο ολα τα παιδια απο το az ηταν παντα διπλα μου και ειναι ακομα δηλαδη γιατι ακομα τους χρειαζομαι και νομιζω οτι παντα χρειαζομαστε ο ενας τον αλλο Μη φοβασε τιποτα λοιπον και προχορα ολοι ειναι προθημοι να σε βοηθησουν να πραγματοποιησεις το ονειρο σου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 18 Ιουλίου 2014 Author #15 Share 18 Ιουλίου 2014 Ξερετε καποιο καλο καταστημα για αυτη την δουλεια στην Αθηνα (το οποιο βεβαια να μην γδερνει!.. ) εγω το μονο που εχω ακουστα ειναι το Aquario.gr στην Καλιθεα ακλα δεν ξερω τι παιζει....! Σας ευχαριστω ολους και παλι!!! Γι αυτό σου προτεινα Ιάσονα να απευθυνθείς σε κατάστημα που κατασκευάζει ενυδρεία.. ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 19 Ιουλίου 2014 #16 Share 19 Ιουλίου 2014 Και το aquariumshop.gr στο Χαλανδρι κανει κατασκευες... Αλλα απο τιμες δεν ξερω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 19 Ιουλίου 2014 #17 Share 19 Ιουλίου 2014 Καλη αρχη και απο εμενα. Τα παιδια σε κατατοπισαν ομορφα. Απλα να διωρθωσω οτι το ενυδρειο κατω απο το κύριο το λεμε sump, οχι sub. Ξερω μοιάζουν πολυ και εμείς ακομα καμια φορα το μπερδεύουμε στα γρήγορα και ολο και κάποιος ( ) θα πεταχτεί να το διορθώσει Μην πανικοβαλεσε. Δες τα θέματα εδω που αλλα παιδια εχουν κανει παρόμοιες κατασκευές και θα πάρεις μια πολυ καλη δια με τις φωτογραφιες, τα βιντεο και τα άρθρα. Ρίξε λιγη μελέτη τωρα γιατι θα τη χρειαστείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος