Jump to content

Επιλογή Ψαριών Tanganyika .

Voop

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους .

¨Εχω βάλει μπροστά το δεύτερο μου ενυδρείο και είναι στην τέταρτη μερα στρωσίματος .

Είναι 80 λίτρα .

¨Εχω αποφασίσει να βαλω tanganyika κιχλιδες(δεν είχα και άλλη επιλογή σε κιχλίδες σε αυτά τα λίτρα ) , και το στησιμο μου είναι με αρκετές πέτρες και λευκή άμμο .

Αρχικά να αναφέρω πως με ενδοιαφέρει να δω την διαδικασία της αναπαραγωγής των ψαριών αυτών οπότε θα ήθελα μερικές προτάσεις στα ψάρια που θα μπορούσα να βάλω.

Θα ήθελα να βάλω δύο είδη ψαριών αλλά δεν ξέρω αν θα δουλέψει η αναπαραγωγή σε τόσο μικρό ενυδρείο με δυο ειδη .

Συνοψήζοντας θέλω πιθανούς συνδιασμούς ψαριών που να είναι κατάληλα για το ενυδρείο μου και να είναι και σχετικά εύκολο να τα βρω στην αθήνα .

ΥΓ . Που μπορώ να βρω κελυφοι σαλιγκαριών που να έχουν και ένα ενδιαφέρον χρωματικά ? γιατι τα κλασικα δεν με ενθουσιάζουν .

Έγινε επεξεργασία - Voop

γιατι δεν το κανεις species tank με Neolamprologus Brichardi ?

http://www.cichlid-forum.com/articles/n_brichardi.php

τα εχω εγω στο δικο μου Tanganyika ενυδρειο και ειναι πανεμορφα ψαρακια...

κι απο οτι λενε οι παλαιοτεροι...γεννες να φαν κι οι κοτες...

και θα τα βρεις και παμφθηνα απο συνφορουμιτη... :thumbsu:

Έγινε επεξεργασία - kalafan

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην Αφρική!!

Στα λίτρα που έχεις, ένα είδος θα ευημερούσε!

Τι μήκος έχει το ενυδρείο σου?

Κοίτα αυτό το λίνκ για να πάρεις μερικές ιδέες για ψαροσύνθεσεις!

Όσο για τα κοχύλια μη σε απασχολεί καθόλου, αφότου το στήσεις μέσα στο μήνα θα έχουν γεμίσει άλγες και θα φαίνονται ιδιαίτερα όμορφα και φυσικά (κατ' εμένα πάντα! :) ) Αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι αν πας σε κοχυλόψαρα, να προσέξεις τα ανοίγματα να έχουν μεγάλη διάμετρο ώστε να χωράνε τα ψάρια μέσα!!

Καλώς ήρθες και πάλι στην Τανγκανίκα!!

:)

Πολύ όμορφα τα brichardi και είναι πολύ ψηλά στην λίστα μου. Τα έχω δει και σε ενυδρείο φίλου . Τα brichardi albino είναι εύκολο να τα βρω ?

Το έχω διαβάσει το άρθρο αυτό νίκο και έχω κάνει την ερευνά μου πάνω σε αυτό αλλά αποφάσισα να το κουβεντιάσουμε για καλύτερα αποτελέσματα .(76 cm είναι το μήκος του ενυδρείου )

Μου αρέσουν πολυ και τα Neolamprologus occelatus . Στην περίπτωση που τα έβαζα μαζί με τα brichardi θα πετύχω τις αναπαραγωγές ή θα επικεντωθούν στην διεκδικηση του χώρου ?

Πολύ όμορφα τα brichardi και είναι πολύ ψηλά στην λίστα μου. Τα έχω δει και σε ενυδρείο φίλου . Τα brichardi albino είναι εύκολο να τα βρω ?

Το έχω διαβάσει το άρθρο αυτό νίκο και έχω κάνει την ερευνά μου πάνω σε αυτό αλλά αποφάσισα να το κουβεντιάσουμε για καλύτερα αποτελέσματα .(76 cm είναι το μήκος του ενυδρείου )

Μου αρέσουν πολυ και τα Neolamprologus occelatus . Στην περίπτωση που τα έβαζα μαζί με τα brichardi θα πετύχω τις αναπαραγωγές ή θα επικεντωθούν στην διεκδικηση του χώρου ?

Τα Brichardi είναι ιδιαίτερα περιοχικά και σε αυτές τις διαστάσεις ένα δεύτερο είδος δεν θα ζήσει για πολύ. Μόλις αρχίσουν τα brichardi να γεννάνε θα γεμίσει το ενυδρείο!

Θεωρώ περιττό το δεύτερο είδος όταν μιλάμε για Brichardi. Ίσως αν πήγαινες σε κάποιο άλλο πετρόψαρο όπως κάποιο είδος Juli να μπορούσες να βάλεις και ένα είδος κοχυλόψαρα!

Καλώς ήρθες στην Αφρική

Εγώ θα σου πρότεινα

1 ζευγαράκι julidochromis (κάποιο μικρό είδος)

για να δειςγέννες

Ή

Julidochromis με καποιο είδος κοχυλοψαρου ( πχ multies)

Κελυφη θα βρεις από σαλιγκάρια

που πουλάνε στις λαϊκές κτλ

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες .

Μάλλον θα το κάνω spiece tank για να μην μπλέξω με μπελάδες και να παρακολουθώ άνετα την φάση των ψαριών .

Απο κει και πέρα θα ψάξω και τα Julidochromis που είναι πανέμορφα.

Πιστεύω οτι μέσα στο ΣΚ θα είναι έτοιμο το ενυδρείο για την εισαγωγή .

Ερώτηση τώρα..

Πόσο εύκολο είναι να πετύχω ζευγάρι julidochromis ? έχουν κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ? Να πάρω ένα ζευγάρι ή να πάρω 4-5 ? γιατί δεν τα βλέπω να είναι και πολύ φθηνά .

Αν πάρεις πιστοποιημένο ζευγάρι από χομπίστα με γέννες στο ενεργητικό του καλώς, αλλιώς παίρνεις 4-5 ++ ίδιου μεγέθους.

Πιστοποιημένο ζευγάρι

μόνο από χομπιστα

Ειδάλλως 4-5 μικρά

και στην συνέχεια όταν βγει ζευγάρι

αφαιρεις τα υπόλοιπα

Τα leleupi πως σου φαινοντε?

Τα leleupi πως σου φαινοντε?

Πολύ ωραία ψαράκια

Αλλα νομίζω πως είναι

λίγο επιθετικά

Αν και αφού θα ρα βάλεις

μόνα τους δεν έχεις πρόβλημα

Εγώ παντός θα σου πρότεινα να ξανά δεις τα brichardi καθώς οταν μεγαλώσουν έχουν πολυ όμορφες μακριές ουρές και είναι (κατα την γνώμη μου) τα πιο εύκολα ψάρια της tanganyika.

Για brichardi θεωρώ πως τα λίτρα είναι οριακά.. ειδικά μετά από 2-3 γέννες!!

Η αλήθεια είναι ότι από τα τρία ψάρια που προτάθηκαν κ απο αυτα που εχω ψαξει απο το άρθρο μου αρέσουν πιο πολυ τα julidochromis . Πάντως οταν γεμησει το ενυδρείο με το καλο εδω ειμαστε να τα χαρισουμε σε συνχομπιστες.

Τωρα ασχολούμαι με το aquascape και το στρωσιμο του ενυδρείου γιατι διαβασα πως δεν ειναι καλο να κανω αλλαγες οταν τα ψάρια εχουν φτιάξει την φωλια τους .

Επίσης αν καποιος εχει η εχει καποιον γνωστο με julidochromis μηπως τα βαλω το σκ ας μου πει

Έγινε επεξεργασία - Voop

Η αλήθεια είναι ότι από τα τρία ψάρια που προτάθηκαν κ απο αυτα που εχω ψαξει απο το άρθρο μου αρέσουν πιο πολυ τα julidochromis . Πάντως οταν γεμησει το ενυδρείο με το καλο εδω ειμαστε να τα χαρισουμε σε συνχομπιστες.

Τωρα ασχολούμαι με το aquascape και το στρωσιμο του ενυδρείου γιατι διαβασα πως δεν ειναι καλο να κανω αλλαγες οταν τα ψάρια εχουν φτιάξει την φωλια τους .

Επίσης αν καποιος εχει η εχει καποιον γνωστο με julidochromis μηπως τα βαλω το σκ ας μου πει

Μπορείς να ψάξεις στις αγγελίες ή και σε καταστήματα!

Τελικα εβαλα εχθες ενα ζευγαρι julidochromis . Το παιδι που τα πηρα μου ειπε οτι ειναι ζευγαρι και εχουν κανει και γεννες . Προς το παρον ειναι μια χαρα.

Απο οτι εχω προλαβει να καταλαβω το θυληκο καθεται στην τρυπα του και το αρσενικο καθεται απο πανω και κανει μερικες βολτουλες .. Νομιζω πως ειναι φισιολογικη η συμπεριφορα αυτη.

Απο κει και περα δεν ειναι και πολυ δραστηρια αλλα παλι νομιζω πως τα julidochromis ειναι χαλαρα ψαρια , θα θελουν βεβαια και τον χρονο τους να προσαρμοστουν .

ΥΓ. τα ταισα σημερα το πρωι λιγο και τωρα που γυρισα απο δουλεια ειδα οτι δεν εφαγαν τιποτα .

Τελικα εβαλα εχθες ενα ζευγαρι julidochromis . Το παιδι που τα πηρα μου ειπε οτι ειναι ζευγαρι και εχουν κανει και γεννες . Προς το παρον ειναι μια χαρα.

Απο οτι εχω προλαβει να καταλαβω το θυληκο καθεται στην τρυπα του και το αρσενικο καθεται απο πανω και κανει μερικες βολτουλες .. Νομιζω πως ειναι φισιολογικη η συμπεριφορα αυτη.

Απο κει και περα δεν ειναι και πολυ δραστηρια αλλα παλι νομιζω πως τα julidochromis ειναι χαλαρα ψαρια , θα θελουν βεβαια και τον χρονο τους να προσαρμοστουν .

ΥΓ. τα ταισα σημερα το πρωι λιγο και τωρα που γυρισα απο δουλεια ειδα οτι δεν εφαγαν τιποτα .

Καλώς τα δέχτηκες! Δώσε τους λίγο χρόνο να προσαρμοστούν και θα σε ανταμείψουν!

Ποιο είδος πήρες?

Τα δικά μου όταν με βλέπουν κάνουν σαν τρελά και τα έχω κάπου ένα μήνα!!

:)

Έτσι κάμουν τα ζευγάρια

το θηλυκό γυροφέρνει στους

βράχους (φωλιά)

Και ο αρσενικός.προστατεύει

την φωλιά

Τι είδος πήρες?

Θα συμφωνήσω με τον Νίκο

πως άστα να προσαρμοστούν

και μετά....

Και εμένα όταν με έβλεπαν

κολλούσαν πάνω στο μπροστινό

τζαμί και σε όποια μεριά πήγαινα με ακολουθούσαν

Καλώς τα δέχτηκες φίλε μου!

Ακολούθησε τις συμβουλές των παιδιών και δεν θα χάσεις..

;)

Τα transcriptus εχω. Το θυληκο εχει αρχίσει να κανει τρυπα και να σκάβει. Καλο σημάδι αυτο. Το μονο που με αγχωνει ειναι το οτι δεν τρωνε σχεδον καθόλου.

Επισης φοβηθηκα με αυτο που διαβασα οτι σπανε ευκολα τα ζευγάρια και τσακώνονται αλλα δεν εχω παρατήρησει καποια επιθετικη συμπεριφορα.

Ευχαριστώ παιδια για την βοήθεια. Πολυ καλη επιλογη της tanganiyka . Καθομαι και τα χαζευω λες και βλεπω τηλεόραση κατι που δεν εκανα τοσο πολυ με το Αμαζονίου που εχω

Κατι μου λεει οτι ο φοβος μου για σπασιμο εγινε πραγματικοτητα. Το απογευμα που τα παρακολουθουσα το θυληκο ηταν επιθετικο προς το αρσενικο και δεν το αφηνε να πλησιασει, το τραμπουκιζε αρκετα μολις βρησκονταν κοντα. Ελπιζω να ειναι τυχαιο περιστατικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...