Dr_SerZ 29 Μαρτίου 2007 #26 Share 29 Μαρτίου 2007 Welcome@AZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 29 Μαρτίου 2007 #27 Share 29 Μαρτίου 2007 Καλώς ήρθες ΑΖ, καλή συνέχεια(με πολυ διαβασμα).!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaClubDesign 29 Μαρτίου 2007 #28 Share 29 Μαρτίου 2007 Γειά σου Νόνη Χαίρομαι που σου άρεσαν τα ενυδρεία-μπαρ που κατασκευάζω… βλέπεις είμαι λάτρης του μπαρ… ειδικά στον χώρο του σπιτιού που είναι ευχάριστη έκπληξη για φίλους, πόσο μάλλον ένα εντυπωσιακό μπαρ-ενυδρείο. Πρόσεχε τα ψάρια που βάζεις… να μην είναι μικρά σε μέγεθος όπως τα ψαράκια που πήρες για αρχή, ούτε ευαίσθητα σαν τους δίσκους που τρομάζουν και πανικοβάλλονται εύκολα. Νομίζω ότι μάλλον πρέπει να αλλάξεις ψάρια, θα πρότεινα να έχεις καλύτερα 8-10 μεγάλα ψάρια 20-25 εκατοστών, ώστε να τα βλέπεις από τον μακρινό καναπέ σου ή την πολυθρόνα σου και όχι μόνο από κοντά και ξαπλωμένη κάτω στο πάτωμα. Τα μεγάλα ψάρια σου δίνουν την ευκαιρία της προσωπικής επαφής και σε κοιτάζουν και τα κοιτάς στα μάτια… καταλαβαίνουν πάρα πολλά πράγματα… ίσως να σου φαίνεται απίστευτο… όμως θα αναπτύξεις φιλική σχέση μαζί τους… να είσαι σίγουρη γι’ αυτό, με τα μικρά ψαράκια δεν συμβαίνει το ίδιο. Θα μου άρεσαν εμένα προσωπικά ψάρια Κόι (koi goldfish) τα οποία είναι ψάρια που δείχνουν πολύ όμορφα βλέποντας τα από την οθόνη αλλά ακόμα καλύτερα φαίνονται από πάνω (διάφανο καπάκι μπάρας) καθότι είναι κλασσικά ψάρια λίμνης και παντα τα θαυμάζεις από την επιφάνεια. Ζουν άνω των 100 ετών είναι σκληρότατα, εγώ τα λέω ψάρια παντός καιρού, αντέχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι +2 βαθμούς και ζέστη ως και +38 που κανένα άλλο ψάρι δεν θα άντεχε… νομίζω ο χαρακτηρισμός «ψάρι παντός καιρού» τα λέει όλα. Σαφώς μπορείς να επιλέξεις και πολλά άλλα μεγαλόσωμα ψάρια αν δεν σου αρέσουν τα κόι, όμως επιμένω όχι μικρά. Όσο για το ενυδρείο σου, απ’ ότι μου λες έχει ο μάστορας αφήσει 12 εκατοστά στο πίσω μέρος του ενυδρείου σου ώστε να έχεις (μάλλον δύσκολη) πρόσβαση στο εσωτερικό του. Θα σου προτείνω να κατασκευάσεις το καπάκι σου έτσι ώστε να είναι ανοιγόμενο με μηχανισμό και inox μεντεσέδες (ή βραχίονες με αμορτισέρ, πχ όπως η πίσω πόρτα ενός αυτοκινήτου ) ο μάστορας σου θα καταλάβει τον τεχνικό όρο, όσο για το καπάκι καλύτερα θα ήταν να γίνει από διαφανές Plexiglas πάχους 2 εκατοστών (2 πόντοι) έτσι θα είναι ελαφρύτερο κατά πολύ από το γυάλινο, επίσης το Plexiglas μπορεί να τροχιστεί και να κατεργαστεί το τελείωμα του (σόκορο) όπως ένα κρύσταλλο ή όπως ένα ξύλο, θα γίνει πολύ όμορφο, θα πρέπει όμως να το προσέχεις περισσότερο από γρατζουνιές στην επιφάνεια του. Πιστεύω να έχεις δει μοντέρνες τραπεζαρίες φαγητού από Plexiglas που είναι πανάκριβες και πανέμορφες. Το κόστος για το καπάκι σου από Plexiglas δεν θα είναι υπερβολικό, λόγω του ότι είναι κάτι λιγότερο από 1,2 τετρ.μέτρα. Επίσης μπορεί ο μάστορας να σου φτιάξει ένα κάλυμμα για το φωτιστικό σου ώστε να δείχνει λιγότερο τον όγκο του ίσως από αμμοβολισμένο Plexiglas επίσης. Πρόσεχε το ύψος της μπάρας σου να είναι στα 1,2 μέτρα (τα μπαρ των Ολλανδών που είναι ψηλοί είναι 1,25μ), πρόσθεσε ξύλο από κάτω ώστε να το πετύχεις. Στην διάθεση σου πάντα Φιλικά (Ν.Σ.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis-malawi 7 Απριλίου 2007 #29 Share 7 Απριλίου 2007 καλως ηρθες..καλο διαβασμα,και παντα να απολαμβανεις το ενυδρειο σου!! φιλικα,Γιαννης Link to comment Share on other sites More sharing options...
vellerefond 7 Απριλίου 2007 #30 Share 7 Απριλίου 2007 Καλως ηρθες στο ΑΖ και καλη συνεχεια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TROOPER 7 Απριλίου 2007 #31 Share 7 Απριλίου 2007 Εγώ είμαι της γνώμης να μην βάλεις τόσο μεγάλα ψάρια στο ενυδρείο σου καταρχήν τα λίτρα είναι ΛΙΓΑ για αυτόν τον αριθμό και μεγέθους ψάρια ,θα σου ρυπαίνουν το νερό πολύ γρήγορα και θα έχεις πρόβλημα με την χημεία του. Τώρα όσο αφορά την κατασκευή συμφωνώ με τα λεγόμενα του Ν.Σ Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Black_dragon_ 7 Απριλίου 2007 #32 Share 7 Απριλίου 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος