karatasis 25 Αυγούστου 2014 Author #51 Share 25 Αυγούστου 2014 δεν θυμαμαι ποσο ρε συ ... ειναι πολυς καιρος τωρα.,, πρεπει να καθαρισεις απο ψαρια του πετ σοπ.. επρεπε να επερνες απο συγχομπιστες... ζωοτοκα απο πετ σοπ ειναι βασσανο! ασε ρε φιλε εχω ξενερωσει τη ζωη μου.......τι να καθαρισω τωρα ειναι αργα.... ολα απο πετ σοπ ειναι.....απο συγχομπιστες δεν ειχα δει καποια αγγελια..... τωρα ο θεος βοηθος..... παω να βγαλω το σακατη εξω και βλεπουμε....... να σε ρωτησω εχω ακομα το νερο με το flagyl απο το ενυδρειακι που ειχα το αλλο με το dropsy.... αφου απο οτι φαινεται ειναι καταδικασμενο και αυτο να το βαλω μεσα σε αυτο το νερο που εχει φλατζυλ μπας και κανει τιποτα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 25 Αυγούστου 2014 #52 Share 25 Αυγούστου 2014 ετσι ηταν κ τα δικα μου πατριωτη,κ τα εχασα οπως σου ειπα..απο τα πετ ειναι αρρωστα...τα δευτερα που πηρα ηταν απο συνχομπιστα κ δεν εχω κανενα προβλημα.βγαλτο κ βαλτο στην καραντινα.προμηθευσου την esha200 κ κανε αγωγη στο ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Αυγούστου 2014 Author #53 Share 25 Αυγούστου 2014 ετσι ηταν κ τα δικα μου πατριωτη,κ τα εχασα οπως σου ειπα..απο τα πετ ειναι αρρωστα...τα δευτερα που πηρα ηταν απο συνχομπιστα κ δεν εχω κανενα προβλημα.βγαλτο κ βαλτο στην καραντινα.προμηθευσου την esha200 κ κανε αγωγη στο ενυδρειο αστα να πανε πατριωτισα..... αμα τα χασω ολα.δεν ξανασχολουμαι...... θα ριξω το μονομαχο στο 120 λιτρο και τελος..... απο τοτε που ξεκινησα ολο αναποδιες...... θα μου πεις συμβαινουν αυτα..... αλλα τωρα με το παιδι δεν ουτε απλετο χρονο αλλα ουτε και λεφτα για ''πεταμα''...αλλα δεν ξερω τι ασθενεια ειναι αυτη?? δεν βρισκω πληροφοριες πουθενα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 25 Αυγούστου 2014 #54 Share 25 Αυγούστου 2014 δεν νομιζω να κανει ρε συ.. εμενα αυτη η ασθενεια κατι σαν παραλυση μου εμοιαζε.. καλυτερα βαλτο σε νερο ενυδρειου με μια αεραντλια... τωρα για θεραπεια...τι να σου πω... παντως κατι δοκιμασε..αλλιως δεν θα ζησει Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 25 Αυγούστου 2014 #55 Share 25 Αυγούστου 2014 αστα να πανε πατριωτισα..... αμα τα χασω ολα.δεν ξανασχολουμαι...... θα ριξω το μονομαχο στο 120 λιτρο και τελος..... απο τοτε που ξεκινησα ολο αναποδιες...... θα μου πεις συμβαινουν αυτα..... αλλα τωρα με το παιδι δεν ουτε απλετο χρονο αλλα ουτε και λεφτα για ''πεταμα''...αλλα δεν ξερω τι ασθενεια ειναι αυτη?? δεν βρισκω πληροφοριες πουθενα!!! κοιτα μην τρελαινεσαι βρε πατριωτη,ενα καρο αναποδιες ειχα κ γω...ομως το χομπι του ενυδρειου δεν ειναι ευκολο..τα ψαρια ειναι ευαισθητοι οργανισμοι.στην χειροτερη περιπτωση που χασεις αυτα,παιρνεις απο συνχομπιστα κ θα δεις διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Αυγούστου 2014 Author #56 Share 25 Αυγούστου 2014 δεν νομιζω να κανει ρε συ.. εμενα αυτη η ασθενεια κατι σαν παραλυση μου εμοιαζε.. καλυτερα βαλτο σε νερο ενυδρειου με μια αεραντλια... τωρα για θεραπεια...τι να σου πω... παντως κατι δοκιμασε..αλλιως δεν θα ζησει λοιπον..... απο αναζητηση σε ξενα φορουμ ακρη δεν εβγαλα..... ισα ισα που μπερδευτηκα και αλλο...... μερικοι ελεγαν για φυματιωση........ και αν ειναι ετσι.... θα φαει πεταμα ολο το ενυδρειο!!!!!!(πανω απο ολα η υγεια μας αλλα και πιο πολυ του παιδιου!!) τωρα δεν ξερω τι ασθενεια ειναι! κοιτα μην τρελαινεσαι βρε πατριωτη,ενα καρο αναποδιες ειχα κ γω...ομως το χομπι του ενυδρειου δεν ειναι ευκολο..τα ψαρια ειναι ευαισθητοι οργανισμοι.στην χειροτερη περιπτωση που χασεις αυτα,παιρνεις απο συνχομπιστα κ θα δεις διαφορα. καλα αμα ειναι καμια φυματιωση θα σου πω που θα πανε και τα ενυδρεια και τα ψαρια...... εχω ακουσει γι αυτην αλλα οτι ειναι πολυ σπανιο αμα ειναι και ετυχε σε μενα να παιξω τζοκερ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 25 Αυγούστου 2014 #57 Share 25 Αυγούστου 2014 δεν ειναι φυματιωση,, μην τρελαινεσαι.. αλλιως θα ειχα πεθανει τωρα χωρις πλακα το ειχα ψαξει και για φυματιωση... δεν συμπηπταν τα συμπτωματα.. εχει κι αλλα η φυματιωση , η οποια ειναι σπανια και την συνανταμε σε ασιατικα ψαρια συνηθως και κυριως σε γκουραμι Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Αυγούστου 2014 Author #58 Share 25 Αυγούστου 2014 (edited) δεν ειναι φυματιωση,, μην τρελαινεσαι.. αλλιως θα ειχα πεθανει τωρα χωρις πλακα το ειχα ψαξει και για φυματιωση... δεν συμπηπταν τα συμπτωματα.. εχει κι αλλα η φυματιωση , η οποια ειναι σπανια και την συνανταμε σε ασιατικα ψαρια συνηθως και κυριως σε γκουραμι ρε φιλε δεν ξερω.... μιλησα με το καταστημα που τα ειχα προμηθευτει.... την ξερει την ασθενεια... καπως μου την ειπε δεν τη θυμαμαι την αγγλικη ορολογια..... ειναι εσωτερικη σηψαιμια...... και ειναι απο εσωτερικη βακτηριακη μολυνση..... θα μου στειλει bactotabs ειναι bactopur σε ταμπλετες για να δρασει κατευθειαν στο πεπτικο συστημα και μου ειπε αν δεν ξεκινησω θεραπεια αμεσα θα κολαει το ενα μετα το αλλο οποτε αυτο ειναι με βαση και τη δικη σου περιπτωση και την περιπτωση της piki..... το σακατη το εβαλα σε καραντινα με omnipur και περιμενω.....οσο για τη φυματιωση δεν ξερω.. τι να σου πω.... οι αποψεις διιστανται.... αλλοι λενε οτι κολλας..... αλλοι λενε οτι μπορει να κολησεις εφοσον εχεις πεσμενο ανοσοποιητικο και αλλοι λενε οτι δεν κολας γτ δεν ειναι ιδιος τυπος φυματιωσης.... αντε βγαλε ακρη.....! Έγινε επεξεργασία 25 Αυγούστου 2014 - karatasis Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 25 Αυγούστου 2014 #59 Share 25 Αυγούστου 2014 μακαρι να ειναι αυτο που σου ειπε ο πετσοπας και να γινει καλα και να μην κολλησει καποιο αλλο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 25 Αυγούστου 2014 #60 Share 25 Αυγούστου 2014 μακαρι να βγαλεις ακρη κ να μην τα χασεις τα ψαρακια!μην τρελαινεσαι βρε.δεν εχω ακουσει ποτε να κολλησει ανθρωπος φυματιωση απο ψαρι...εχω φιλους που εχουν πιει νερο ενυδρειου κατα λαθος προσπαθωντας να κανουν αλλαγη με λαστιχο κ χαιρουν ακρα υγειας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 25 Αυγούστου 2014 #61 Share 25 Αυγούστου 2014 (edited) piki αλλο το ενα αλλο το αλλο.. η φυματιωση των ψαριων ειναι η μονη μεταδοτικη ασθενεια στον ανθρωπο.. απ οτι ειχα ακουσει και ψαξει το τελευταιο κρουσμα στην Ελλαδα ηταν το 2008.. φυσικα ειναι πολυ σπανιο.. αλλα αν τηρουμε βασικους κανονες υγιεινης, δεν εχουμε να φοβηθουμε τιποτα! Φιλε karatasis , δεν εχεις κατι να φοβασαι , κλασικο συμπτωμα φυματιωσης ειναι τα ογκιδια που βγαζουν τα ψαρια.. Έγινε επεξεργασία 25 Αυγούστου 2014 - tsala Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 25 Αυγούστου 2014 Author #62 Share 25 Αυγούστου 2014 μακαρι να βγαλεις ακρη κ να μην τα χασεις τα ψαρακια!μην τρελαινεσαι βρε.δεν εχω ακουσει ποτε να κολλησει ανθρωπος φυματιωση απο ψαρι...εχω φιλους που εχουν πιει νερο ενυδρειου κατα λαθος προσπαθωντας να κανουν αλλαγη με λαστιχο κ χαιρουν ακρα υγειας. ξερω γω λογικα οπως τα λεει ο καταστηματαρχης πρεπει να ειναι γτ μου περιεγραψε τα συμπτωματα...... και ειναι ετσι οπως μου τα ειπε...... ξεκιναει με σμυκρινση της ουρας και μετα με θαμπαδα στο χρωμα απο την κοιλια και πισω.... αυριο θα μου στειλει τις ταμπλετες και θα δουμε..... το αλλο στην καραντινα με το ομνιπουρ παραμενει κρισιμη αλλα σταθερη η κατασταση του! εγω να δεις τι νερο εχω πιει..... αλλα το θεμα ειναι αν δεν εχει φυματιωση καποιο ψαρακι και γενικοτερα ειναι υγιες το ενυδρειο δεν εχεις θεμα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnjohn2003 26 Αυγούστου 2014 #63 Share 26 Αυγούστου 2014 εγκυος σιγουρα δν ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 27 Αυγούστου 2014 Author #64 Share 27 Αυγούστου 2014 Καλησπερα στο φορουμ! το ψαρακι στη καραντινα παραμενει σταθερο...... τα αλλα ειναι οκ εκτος απο δυο που ξεκινησαν τα ιδια συμπτωματα...(σμικρυνση ουρας) σημερα ξεκινησα θεραπεια με bactotabs και περιμενω...... μια ερωτηση να ριξω και σε εκεινο στην καραντινα bactotabs??? η οχι επειδη εχει το ομνιπουρ μεσα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 28 Αυγούστου 2014 #65 Share 28 Αυγούστου 2014 piki αλλο το ενα αλλο το αλλο.. η φυματιωση των ψαριων ειναι η μονη μεταδοτικη ασθενεια στον ανθρωπο.. απ οτι ειχα ακουσει και ψαξει το τελευταιο κρουσμα στην Ελλαδα ηταν το 2008.. φυσικα ειναι πολυ σπανιο.. αλλα αν τηρουμε βασικους κανονες υγιεινης, δεν εχουμε να φοβηθουμε τιποτα! Φιλε karatasis , δεν εχεις κατι να φοβασαι , κλασικο συμπτωμα φυματιωσης ειναι τα ογκιδια που βγαζουν τα ψαρια.. φοβερο...δεν πηγαινε το μυαλο μου οτι μπορεις να κολλησεις φυματιωση απο ψαρι....γενικα πρεπει να τηρουμε καποιους κανονες 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 16 Σεπτεμβρίου 2014 Author #66 Share 16 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα στο φορουμ....! επανερχομαι με νεα.... λοιπον... το ψαρακι στην καραντινα εδω και 2 εβδομαδες σχεδον απλα επιβιωνει χωρις καμια βελτιωση ουσιαστικα..... ειναι ζωηρο, τρωει αλλα εχει γινει σαν μαριδα.....! Τα αλλα με θεραπεια bactotabs ενω μετα τη θεραπεια ηταν οκ... ειχα και γεννες.... χθες μεσα σε δυο μερες αδυνατισε ενα μεγαλο θυληκο πολυ και σημερα το βρηκα στην επιφανεια αναποδα..... χωρις καποιο αλλο σημαδι...... ξεκινησα παλι θεραπεια με bactotabsκαι εριξα και omnipur γτ υποπτευομαι οτι ειναι μια αλλη ασθενεια που διαβασα και οχι εσωτερικη βακτηριακη μολυνση που λεγεται transversotrema sp. και η sera δινει omnipur για θεραπεια και περιμενω..... αν δεν γινει τιποτα μαλλον ειναι μη αναστρεψιμη ασθενεια συμφωνα και με μαρτυριες αλλων συγχομπιστων οπου τα εχασαν ολα τα ψαρακια τους οποτε μαλλον και γω θα τα χασω...... το μονο που σκεφτομουν ειναι να βγαλω ολα τα μωρα να τα βαλω σε ενα ενυδρειο αλλο μηπως και σωσω κανενα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 16 Σεπτεμβρίου 2014 #67 Share 16 Σεπτεμβρίου 2014 πατριωτη θα συμφωνησω με την σκεψη σου,βγαλε τα μωρα κ βαλτα σε αλλο ενυδρειο.κανε οτι μπορεις κ αν δεν σωθουν δεν φταις εσυ.τα ζωοτοκα απο πετ τα εχουν αυτα.οταν θα ξαναπαρεις φροντισε να ειναι απο χομπιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 17 Σεπτεμβρίου 2014 Author #68 Share 17 Σεπτεμβρίου 2014 πατριωτη θα συμφωνησω με την σκεψη σου,βγαλε τα μωρα κ βαλτα σε αλλο ενυδρειο.κανε οτι μπορεις κ αν δεν σωθουν δεν φταις εσυ.τα ζωοτοκα απο πετ τα εχουν αυτα.οταν θα ξαναπαρεις φροντισε να ειναι απο χομπιστα. ξερω εγω ρε πατριωτισα..... συνεχεια προβληματα!! να σου πω την αληθεια εχω ξενερωσει λιγο συν του δεν εχω και πολυ χρονο πλεον..... οτι ηταν να κανω το εκανα.... τωρα τα εχω αφησει στην τυχη τους........... αν τα καταφερουν καλως αν οχι το πολυ πολυ να αποχωρησω και απο το χομπι.....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 17 Σεπτεμβρίου 2014 #69 Share 17 Σεπτεμβρίου 2014 ξερω εγω ρε πατριωτισα..... συνεχεια προβληματα!! να σου πω την αληθεια εχω ξενερωσει λιγο συν του δεν εχω και πολυ χρονο πλεον..... οτι ηταν να κανω το εκανα.... τωρα τα εχω αφησει στην τυχη τους........... αν τα καταφερουν καλως αν οχι το πολυ πολυ να αποχωρησω και απο το χομπι.....! oxi βρε πατριωτη,μην απελπιζεσαι...τα εχει αυτα το χομπι.φρικαρα κ γω στην αρχη που εχασα τα ψαρια,ταλαιπωρια κ με τον μονομαχο αλλα δεν εγκαταλειπω.εχεις δωσει κ καποια χρηματα για να αγορασεις τον εξοπλισμο.για κανε λιγο υπομονη.αληθεια ο μονομαχος καλα ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 17 Σεπτεμβρίου 2014 Author #70 Share 17 Σεπτεμβρίου 2014 oxi βρε πατριωτη,μην απελπιζεσαι...τα εχει αυτα το χομπι.φρικαρα κ γω στην αρχη που εχασα τα ψαρια,ταλαιπωρια κ με τον μονομαχο αλλα δεν εγκαταλειπω.εχεις δωσει κ καποια χρηματα για να αγορασεις τον εξοπλισμο.για κανε λιγο υπομονη.αληθεια ο μονομαχος καλα ειναι? το θεμα ειναι επειδη εχω δωσει αρκετα χρηματα οχι μονο για τον εξοπλισμο αλλα και για φαρμακα και συντηρηση και δεν ειμαι διατεθιμενος να δωσω και αλλα τα αφησα στην τυχη τους συν του οτι ολα τα περιεργα σε μενα συμβαινουν παρολο που προσπαθω να τους δωσω το καλυτερο ολο προβληματα!! δεν το εχω χαρει το ενυδρειο μου εδω και δυο χρονια...... ο μονομαχος μια χαρα συνηλθε απο το φιν ροτ που ειχε παθει λογω του εντομου που ειχε πεσει μεσα.....και γενικως δεν με εχει ξανααπασχολησει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 18 Σεπτεμβρίου 2014 #71 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Υπομονη φιλε μου και και κουραγι μην απογοητευεσε αυτα εχει το χομπη μεσα απο τις αναποδιες και τα λαθη μας μαθαινουμε, χωρις να σημαινει οτι εχεις καπου λαθος. Παλεψετο μην το βαζεις κατω ,βλεπεις οτι ολοι ειναι προθημοι να σε βοηθησουν Ειλικρινα στεναχωριεμε οταν ακουο ατομα να θελουν να αποχωρισουν απο το χομπι Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 18 Σεπτεμβρίου 2014 Author #72 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Υπομονη φιλε μου και και κουραγι μην απογοητευεσε αυτα εχει το χομπη μεσα απο τις αναποδιες και τα λαθη μας μαθαινουμε, χωρις να σημαινει οτι εχεις καπου λαθος. Παλεψετο μην το βαζεις κατω ,βλεπεις οτι ολοι ειναι προθημοι να σε βοηθησουν Ειλικρινα στεναχωριεμε οταν ακουο ατομα να θελουν να αποχωρισουν απο το χομπι το ξερω ρε φιλαρακι αλλα ειπαμε οχι και ετσι......το ενα πισω απο το αλλο..... ολο φαρμακα..... και ασθενειες.......συν του οτι πλεον ειμαι και μπαμπας και εχω αλλα εξοδα πιο σημαντικα απο τα φαρμακα των ψαριων....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 18 Σεπτεμβρίου 2014 #73 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 το ξερω ρε φιλαρακι αλλα ειπαμε οχι και ετσι......το ενα πισω απο το αλλο..... ολο φαρμακα..... και ασθενειες.......συν του οτι πλεον ειμαι και μπαμπας και εχω αλλα εξοδα πιο σημαντικα απο τα φαρμακα των ψαριων....!Αφου εχεις καραντινα βαλε τα ψαρακια εκει, αν την παλεψουν εχει καλως .Αδεισε το ενυδριο σου καθαρισε το καλα και κανε ενα restart χωρις αλλα εξοδα ξανα στρωσε το απο την αρχη. Καλη επιτυχια Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 18 Σεπτεμβρίου 2014 Author #74 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Αφου εχεις καραντινα βαλε τα ψαρακια εκει, αν την παλεψουν εχει καλως . Αδεισε το ενυδριο σου καθαρισε το καλα και κανε ενα restart χωρις αλλα εξοδα ξανα στρωσε το απο την αρχη. Καλη επιτυχια Τωρα ειναι αργα..... εχω ριξει ομνιπουρ μεσα και περιμενω να δω.... ασε που το ομνιπουρ μου σακατεψε τα φυτα...... το κερατοφυλλο ελιωσε ολο! η καραντινα που εχω ειναι 22 λιτρα δεν χωραει 14 ψαρια με τιποτα....! θα κοιταξω αυτο που λες μετα την θεραπεια...... αλλα και παλι..... αν κανω restart και βαλω παλι τα ιδια ψαρια μεσα..... παλι δεν θα θα εχω θεμα?? αφου μπορει να μην θεραπευτουν...... γτ δεν ξερω και τι ακριβως εχουν.... εικασιες κανω....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 19 Σεπτεμβρίου 2014 #75 Share 19 Σεπτεμβρίου 2014 Τωρα ειναι αργα..... εχω ριξει ομνιπουρ μεσα και περιμενω να δω.... ασε που το ομνιπουρ μου σακατεψε τα φυτα...... το κερατοφυλλο ελιωσε ολο! η καραντινα που εχω ειναι 22 λιτρα δεν χωραει 14 ψαρια με τιποτα....! θα κοιταξω αυτο που λες μετα την θεραπεια...... αλλα και παλι..... αν κανω restart και βαλω παλι τα ιδια ψαρια μεσα..... παλι δεν θα θα εχω θεμα?? αφου μπορει να μην θεραπευτουν...... γτ δεν ξερω και τι ακριβως εχουν.... εικασιες κανω....! ποσο καιρο κανεις την θεραπεια?βλεπεις καποια συμτωματα στα ψαρια?η απλα προληπτικα το κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος