karatasis 15 Ιουλίου 2014 #1 Share 15 Ιουλίου 2014 Καλησπερα στο φορουμ..... πριν μια εβδομαδα αλλαξα ψαροσυνθεση...... εδωσα τα τιγρακια και εβαλα πλατυ..... η μονη κουταμαρα που εκανα επειδη υπολογιζα οτι θα βαλω ψαρια μετα απο καμια εβδομαδα εκανα μια μεγαλη αλλαγη 70% περιπου αλλα το νερο της αλλαγης δεν περιειχε αντιχλωριο πριν την αλλαγη.....γεμισα το ενυδρειο και εριξα μετα aquatan μεσα στο ενυδρειο και βακτηρια προληπτικα απο την μεγαλη αλλαγη..... αναγκαστηκα ομως και εβαλα 2 ψαρια μετα απο 2 μερες και μετα απο 4 μερες αλλα 10 το ενα απο τα δεκα που μου ηρθε δεν τα καταφερε φαινοταν αρρωστο απο το σακουλακι και τελικα απεβιωσε.... απο την ημερα ομως που εβαλα τα 10 το ενα απο τα δυο τα πρωτα κρυβεται συνεχως...... και καθεται ακινητο η στην επιφανεια η στον πατο πισω απο κανενα λουλουδι... να σημειωσω οτι αυτο το ψαρακι απο την αρχη δεν ηταν και παρα πολυ ζωηρο και οταν τα ταιζα ετρωγε την τροφη και την εφτυνε μετα..... δοκιμασα και σκουλικια και φλεικς και πελλετ αλλα τιποτα τρωει μια δυο μπουκιες και μετα την υπολοιπη την τρωει και την φτυνει.... φωτο δυστηχως δεν μπορω να ανεβασω αυτη τη στιγμη! οι μετρησεις του ενυδρειου ειναι μια χαρα και ουτε το ψαρακι εχει καποιο σημαδι η καποιο αλλο συμπτωμα...... η κοιλια του βεβαια δεν μπορω να πω οτι ειναι φουσκωμενη........ αλλα επειδη πρωτη φορα ασχολουμε με ζωοτοκα δεν ξερω πως συμπεριφερονται οταν ειναι εγκυος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 15 Ιουλίου 2014 #2 Share 15 Ιουλίου 2014 Τα περισοτερα ζωοτοκα οταν ειναι εγκυος στο πισω μερος γινονται μαυρα και οσο πλησιαζουν οι μερεσ που θα γεννησει γινετε ολο και πιο εντονο δεν νομιζω οτι αυτο που εχει το ψαρι σου ειναι εγκυμοσινη μια φωτο θα βοηθουσε Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 15 Ιουλίου 2014 Author #3 Share 15 Ιουλίου 2014 θα τραβηξω μια απο το κινητο γτ δεν εχω την ψηφιακη αυτη τη στιγμη αν τα καταφερω θα την ανεβασω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 15 Ιουλίου 2014 Author #4 Share 15 Ιουλίου 2014 καταφερα να βγαλω καποιες δεν φαινονται πολυ καθαρα... αλλα και γω δεν βλεπω κατι περιεργο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 15 Ιουλίου 2014 #5 Share 15 Ιουλίου 2014 Στις φωτο δεν φαινετε για εγκυος ισως να εχει ταλαιπορηθει στη μεταφορα η να χτηπηθηκε νεσα στη σακουλα Αν τρωει εστω και λιγο μην φοβασε αν παλι περασουν τουλαχιστων τρεις μερες χωρις φαγητο εκει εχεις θεμα δεν φενετε να εχει καποια σημαδια που να δειχνουν καποια αρωστια Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 15 Ιουλίου 2014 Author #6 Share 15 Ιουλίου 2014 Στις φωτο δεν φαινετε για εγκυος ισως να εχει ταλαιπορηθει στη μεταφορα η να χτηπηθηκε νεσα στη σακουλα Αν τρωει εστω και λιγο μην φοβασε αν παλι περασουν τουλαχιστων τρεις μερες χωρις φαγητο εκει εχεις θεμα δεν φενετε να εχει καποια σημαδια που να δειχνουν καποια αρωστια Σημερα δεν εφαγε καθολου......! αυτο δεν ειναι απο μεταφορα μακρινη.... εγω το μετεφερα απο ενα σπιτι φιλου..... απο αυτον που ανταλαξαμε ψαρια δηλ........το βλεπω και γω οτι δεν εχει καποια εμφανη τουλαχιστον σημαδια ασθενειας βεβαια και το αλλο που απεβιωσε παλι χωρις κανενα σημαδι εφυγε απλα καθοταν ολη την ωρα κατω βεβαια αυτο ισως ειχε ταλαιπωρηθει απο τη μεταφορα γτ ηρθε απο αθηνα! θα το παρακολουθησω και αν δω οτι χειροτερευει θα το βαλω σε ενα ενυδρειακι 20λιτρο που εχω με νερο απο το 120λιτρο και ο θεος βοηθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Machlis 15 Ιουλίου 2014 #7 Share 15 Ιουλίου 2014 +100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 15 Ιουλίου 2014 #8 Share 15 Ιουλίου 2014 Σημερα δεν εφαγε καθολου......! αυτο δεν ειναι απο μεταφορα μακρινη.... εγω το μετεφερα απο ενα σπιτι φιλου..... απο αυτον που ανταλαξαμε ψαρια δηλ........το βλεπω και γω οτι δεν εχει καποια εμφανη τουλαχιστον σημαδια ασθενειας βεβαια και το αλλο που απεβιωσε παλι χωρις κανενα σημαδι εφυγε απλα καθοταν ολη την ωρα κατω βεβαια αυτο ισως ειχε ταλαιπωρηθει απο τη μεταφορα γτ ηρθε απο αθηνα! θα το παρακολουθησω και αν δω οτι χειροτερευει θα το βαλω σε ενα ενυδρειακι 20λιτρο που εχω με νερο απο το 120λιτρο και ο θεος βοηθος!Καλη τυχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 15 Ιουλίου 2014 Author #9 Share 15 Ιουλίου 2014 Ευχαριστω παιδια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 15 Ιουλίου 2014 Author #10 Share 15 Ιουλίου 2014 Δυστηχως μολις απεβιωσε το ψαρακι μαλλον ηταν αρρωστο απο πριν και με τη μεταφορα στρεσαριστηκε....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 15 Ιουλίου 2014 #11 Share 15 Ιουλίου 2014 Η μεταφορα εγινε με σακουλα; αν ναι ποση ωρα ηταν μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 15 Ιουλίου 2014 Author #12 Share 15 Ιουλίου 2014 Η μεταφορα εγινε με σακουλα; αν ναι ποση ωρα ηταν μεσα η μεταφορα εγινε με ειδικη σακουλα για ψαρακια οπου ειχα και τα δυο μεσα και παρεμειναν σχεδον μια ωρα......δεν νομιζω να εγινε ζημια απο τη μεταφορα γτ το αλλο ψαρακι ειναι ακμεοτατο και πολυ ζωηρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 15 Ιουλίου 2014 #13 Share 15 Ιουλίου 2014 Μπορει να πηγε στην γωνια της σακουλας και οπως την ακουμπησες καπου να σφηνοσε και να πιεστικε Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 15 Ιουλίου 2014 Author #14 Share 15 Ιουλίου 2014 τι να σου πω δεν ξερω...... τις πρωτες δυο μερες ομως ηταν ζωηρο.... οταν εβαλα και τα αλλα μεσα χειροτερεψε..... τελος παντων ηταν καταδικασμενο μαλλον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 16 Ιουλίου 2014 #15 Share 16 Ιουλίου 2014 Προτου τα βαλεις στο ενυδρειο εκανες προσαρμογη στα ψαρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 16 Ιουλίου 2014 Author #16 Share 16 Ιουλίου 2014 Προτου τα βαλεις στο ενυδρειο εκανες προσαρμογη στα ψαρια; Εννοειται! προσαρμογη σχεδον μια ωρα..... δεν ειναι απο το θεμα της μεταφορας τους ρε παιδια... μαλλον αυτο ηταν αρρωστο απο πριν...... γτ οταν το εβαλα τις πρωτες μερες ηταν ζωηρουλι με τη μονη διαφορα οτι δεν ετρωγε πολυ....! το αλλο που ειχε ζημια απο τη μεταφορα φαινοταν απο τη σακουλα μεσα οτι κατι ειχε..... καθοταν πολυ ηρεμο..... το επιασα με την αποχη και δεν κουνηθηκε καθολου... και στο ενυδρειο απο την πρωτη στιγμη στο βυθο ακινητο! μαλλον κατι ειχε γτ και ο προκατοχος του δεν ειναι και απο του πιο φανατικους στο χομπι! τεσπα απλα τωρα δεν ξερω τι να κανω... να παρω αλλα η θα χω θεμα με τη μεταφορα παλι λογω και ζεστης 6 ωρες μεσα σε σακουλακια οσο να το κανεις ειναι υποθεση..... η να αφησω αυτα και οποτε γενησουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 16 Αυγούστου 2014 Author #17 Share 16 Αυγούστου 2014 (edited) Καλησπερα παιδια! γραφω εδω για να μην ανοιγω νεο θεμα με παρομοιο τιτλο.......εδω και καμια εβδομαδα ειναι ενα θυληκο πλατυ που ειναι πρησμενη η κοιλια του θεωρησα οτι ειναι εγκυος...... εδω και δυο μερες ομως εχει πρηστει παρα πολυ και φαινεται σαν να εχουν ξεκολησει τα λεπια του απο το πρηξιμο...... ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : πρηξιμο κοιλιας και ''ξεκολημα'' των λεπιωνΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα:120- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):εξωτερικο eheim 2213- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):σχεδον 2 χρονια- Ψάρια (είδη και αριθμός):17 πλατυ- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα 2 φορες την ημερα, αλλαγη 30% ανα 15 μερες!ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH:8- KH:24- GH:18- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0- ΝΟ2 (νιτρώδη):0- ΝΟ3 (νιτρικά):+-20- Θερμοκρασία:27ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:αμμωνια,ph-Strips:τα υπολοιπα-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού:πλατυ- Ιστορικό Ψαριού:στον εναμιση μηνα που τα εχω μια χαρα- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):ολα καλα... ζωηρο, τρωει αρκετα, μονο τις δυο τελευταιες μερες κρυβεται αλλα οταν με βλεπει ερχεται σφαιρα- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:τιποτα αρνητικοΘΕΡΑΠΕΙΑ καμια-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:-Δοσολογία:-Χρόνος Χρήσης:-Αναλυτική περιγραφή:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Έγινε επεξεργασία 16 Αυγούστου 2014 - karatasis Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 17 Αυγούστου 2014 #18 Share 17 Αυγούστου 2014 Εγκυμοσηνη δεν ειναι σιγουρα Δεν μου ετυχε ποτε τετοια αρωστια ας μας πει καποιος πιο εμπειρος τι αρωστια ειναι αυτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 17 Αυγούστου 2014 #19 Share 17 Αυγούστου 2014 πατριωτη το ψαρι εχει την ασθενεια dropsy,τα λεπια βγαινουν προς τα εξω κ μοιαζει σαν κουκουναρι το ψαρι.ψαξε στην ενοτητα με τις ασθενειες να δεις.βγαλτο αμμεσα απο το ενυδρειο κ κανε αγωγη με αντιβιοτικο αν κ εχω διαβασει οτι εαν δεν την προλαβεις στα αρχικα σταδια ειναι δυσκολα αντιμετωπισιμη.επισης αφου ειχες κ θανατους ψαριων ισως πρεπει να κανεις μια γενικη θεραπεια στο ενυδρειο μηπως κολλησουν κ τα αλλα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 17 Αυγούστου 2014 #20 Share 17 Αυγούστου 2014 Αδερφε το ψαρι εχει συμπτωμα dropsy (κι οχι ασθενεια), οι λογοι μπορει να ειναι πολλοι, οπως βακτηριδιακη μολυνση.. πρεπει να φυγει απο μεσα, για να κανεις θεραπεια με flagyl (απο φαρμακειο)... δυσκολα τα πραγματα ομως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 17 Αυγούστου 2014 Author #21 Share 17 Αυγούστου 2014 ρε φιλε μου περασε απο το μυαλο για dropsy αλλα επειδη δεν ξερω απο ζωοτοκα ελεγα οτι ετσι ειναι οταν ειναι εγκυος..... τεσπα θα το βαλω στο ενυδρειακι που εχω με νερο απο το ενυδρειο....... να ρωτησω κατι αλλο......φλατζυλ εχω το ενυδρειο ειναι 20 λιτρα τι αναλογια να του ριξω?? τα αλλα τωρα μεσα στο ενυδρειο?? εχουν θεμα? να ριξω και εκει προληπτικα φλατζυλ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 17 Αυγούστου 2014 #22 Share 17 Αυγούστου 2014 (edited) εγω δεν θα εριχνα στο κυριως ενυδρειο τετοιο αντιβιοτικο.. δεν ξερω και τι μπορει να κανει στην βιλολογια.. θα εκανα προληπτικα , αν εβλεπα κατι περιεργο και σε αλλα , μια θεραπεια με ενα ευρεως φασματος φαρμακο.. Τα εχω περασει κι εγω με πλατυ αυτα οταν τα πρωτοεβαλα... αυτα ειναι συμπτωματα πετ σοπ.. στα δικα σου ψαρια (που θα γεννηθουν)δεν θα εχεις τετοια θεματα αργοτερα. Τωρα απο τι να επαθε dropsy , υπαρχουν πιθανα σεναρια.. ισως ειναι και εσωτερικο παρασιτο... οπως και να χει υπαρχει κυνδινος να κολλησουν και τα αλλα, γι αυτο πρεπει να μπει σε καραντινα. Δοσολογια που ειχα βρει ηταν 750mg / 100 litra .. θα σου ελεγα πριν ξεκινησεις, να μουλιαζες flakes σε νερο ενυδρειου με λιγο flagyl και να το ταιζες.. Επισεις και στα υπολλοιπα σαν προληψη θα μπορουσες να δωσεις μουλιασμενη τροφη σε σκορδο. Έγινε επεξεργασία 17 Αυγούστου 2014 - tsala Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 17 Αυγούστου 2014 Author #23 Share 17 Αυγούστου 2014 εγω δεν θα εριχνα στο κυριως ενυδρειο τετοιο αντιβιοτικο.. δεν ξερω και τι μπορει να κανει στην βιλολογια.. θα εκανα προληπτικα , αν εβλεπα κατι περιεργο και σε αλλα , μια θεραπεια με ενα ευρεως φασματος φαρμακο.. Τα εχω περασει κι εγω με πλατυ αυτα οταν τα πρωτοεβαλα... αυτα ειναι συμπτωματα πετ σοπ.. στα δικα σου ψαρια (που θα γεννηθουν)δεν θα εχεις τετοια θεματα αργοτερα. Τωρα απο τι να επαθε dropsy , υπαρχουν πιθανα σεναρια.. ισως ειναι και εσωτερικο παρασιτο... οπως και να χει υπαρχει κυνδινος να κολλησουν και τα αλλα, γι αυτο πρεπει να μπει σε καραντινα. Δοσολογια που ειχα βρει ηταν 750mg / 100 litra .. θα σου ελεγα πριν ξεκινησεις, να μουλιαζες flakes σε νερο ενυδρειου με λιγο flagyl και να το ταιζες.. Επισεις και στα υπολλοιπα σαν προληψη θα μπορουσες να δωσεις μουλιασμενη τροφη σε σκορδο. ρε φιλε ειναι μιαμιση εβδομαδα σχεδον ετσι μεσα με τα αλλα...... γι αυτο λεω.... θα το παρακολουθησω θα δοκιμασω και αυτο που λες με σκορδο...... σε ολα και βλεπουμε..... φλατζυλ θα ριξω στο ενυδρειακι γτ ειναι προχωρημενο σταδιο και δεν νομιζω να την ακουσει με το φλατζυλ στην τροφη.... και ο θεος βοηθος....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 17 Αυγούστου 2014 Author #24 Share 17 Αυγούστου 2014 λοιπον εβαλα το ψαρακι σε καραντινα...... με φλατζυλ των 500mg το 1/3 της καψουλας για 20 λιτρα....... θα το αφησω νηστικο σημερα......αυριο αλλαγη νερου.... ταισμα με βιταμινες και αλλη μια δοση φλατζυλ και βλεπουμε...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 17 Αυγούστου 2014 #25 Share 17 Αυγούστου 2014 δωσε και στην τροφη του φλατζυλ.. θα παει κατευθειαν στο πεπτικο του... Αν δεν εχεις φιλτρο βαλε μια αεραντλια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος