Safarpn 15 Ιουλίου 2014 #1 Share 15 Ιουλίου 2014 (edited) Ειναι γνωστή η χρήση και η χρησιμότητα του αντιχλώριου στο ενυδρειο μας αλλα θέλω να μου λυθούν κάποιες απορίες που τις είχα απο κούνια ακόμα: 1) Από τη στιγμή που θα ρίξουμε την κατάλληλη ποσότητα στο βαρέλι προετοιμασίας του νερού αλλαγής, σε πόση ωρα θα έχει δράσει το αντιχλώριο και θα έχει εξαλειφθεί το χλώριο από το νερό μας, δεδομένου οτι όλη την ώρα βρίσκεται μέσα στο βαρέλι και κυκλοφορητής; (Φαντάζομαι η ποσότητα του νερου δε θα παίζει ρόλο αφου ανάλογη αυτής θα ειναι και η ποσότητα του αντιχλώριου) 2) Σε ενα ενυδρειο (ας πάρουμε για παράδειγμα το δικό μου, 340 λίτρων μεικτά) υπάρχει κάποιο "όριο ασφαλείας" όσο αφορα την ποσότητα νερού που μπορούμε να ρίξουμε, για μια πολύ μικρή αλλαγή νερου ας πούμε, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε αντιχλώριο αφου λογικά η επικίνδυνη για τα ψάρια ουσία θα "απορροφηθεί" πολυ γρήγορα ή θα διασπαστεί ή διαλυθεί τέλος πάντων μέσα στα πολλα ήδη υπάρχοντα λίτρα; Για παράδειγμα αν ρίξω 30 λίτρα στα 310 για να συμπληρώσω, θα χρειαστεί το αντιχλώριο; Ναι, οτι κάνει καλό το ξέρω, θα δημιουργηθεί όμως οποιοδήποτε πρόβλημα έστω και μικρό αν δε ρίξω; Edit: όσο αφορα τη δεύτερη ερώτηση, εννοείται η μικρή αυτή αλλαγή ή συμπλήρωση δε θα γίνεται κάθε μέρα έτσι; Ας πούμε μια φορα στις τρεις μέρες. Έγινε επεξεργασία 15 Ιουλίου 2014 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Ιουλίου 2014 #2 Share 15 Ιουλίου 2014 (edited) Ειναι γνωστή η χρήση και η χρησιμότητα του αντιχλώριου στο ενυδρειο μας αλλα θέλω να μου λυθούν κάποιες απορίες που τις είχα απο κούνια ακόμα: 1) Από τη στιγμή που θα ρίξουμε την κατάλληλη ποσότητα στο βαρέλι προετοιμασίας του νερού αλλαγής, σε πόση ωρα θα έχει δράσει το αντιχλώριο και θα έχει εξαλειφθεί το χλώριο από το νερό μας, δεδομένου οτι όλη την ώρα βρίσκεται μέσα στο βαρέλι και κυκλοφορητής; (Φαντάζομαι η ποσότητα του νερου δε θα παίζει ρόλο αφου ανάλογη αυτής θα ειναι και η ποσότητα του αντιχλώριου) 2) Σε ενα ενυδρειο (ας πάρουμε για παράδειγμα το δικό μου, 340 λίτρων μεικτά) υπάρχει κάποιο "όριο ασφαλείας" όσο αφορα την ποσότητα νερού που μπορούμε να ρίξουμε, για μια πολύ μικρή αλλαγή νερου ας πούμε, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε αντιχλώριο αφου λογικά η επικίνδυνη για τα ψάρια ουσία θα "απορροφηθεί" πολυ γρήγορα ή θα διασπαστεί ή διαλυθεί τέλος πάντων μέσα στα πολλα ήδη υπάρχοντα λίτρα; Για παράδειγμα αν ρίξω 30 λίτρα στα 310 για να συμπληρώσω, θα χρειαστεί το αντιχλώριο; Ναι, οτι κάνει καλό το ξέρω, θα δημιουργηθεί όμως οποιοδήποτε πρόβλημα έστω και μικρό αν δε ρίξω; Edit: όσο αφορα τη δεύτερη ερώτηση, εννοείται η μικρή αυτή αλλαγή ή συμπλήρωση δε θα γίνεται κάθε μέρα έτσι; Ας πούμε μια φορα στις τρεις μέρες. 1) Συνηθως τα αντιχλωρια δρουν αμεσα και μεσα σε λιγες ωρες,ισως και λιγοτερο,το νερο ειναι ετοιμο για αλλαγη.Ειδικα το prime δρα πολυ γρηγορα. 2) Δεν νομιζω να εχεις τρομερο προβλημα ειδικα αν εχεις καλη φιλτρανση στο ενυδρειο σου.Το να αλλαξεις 30 λιτρα νερο στα 340 χωρις αντιχλωριο,δεν ειναι τιποτα.Ισως το νερο χαλασει καποιες αποικιες απο τα βακτηρια σου,οι οποιες θα ειναι μικρες,αλλα αυτες θα αναπαραχθουν αμεσα και η βιολογια σου δεν θα καταλαβει τιποτα. Κατι ακομα που θελω να γραψω.Αν αφησεις το νερο μεσα στο βαρελι με κυκλοφορητη για 24 ωρες,δεν χρειαζεται να ριξεις αντιχλωριο,απλα δεν εχεις ασφαλεια απο τα βαρεα μεταλα που μπορει να περιεχει το νερο σου η απο αλλες ουσιες που τις διασπα το αντιχλωριο. Έγινε επεξεργασία 15 Ιουλίου 2014 - rastafarian 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 17 Ιουλίου 2014 #3 Share 17 Ιουλίου 2014 1) Συνηθως τα αντιχλωρια δρουν αμεσα και μεσα σε λιγες ωρες,ισως και λιγοτερο,το νερο ειναι ετοιμο για αλλαγη.Ειδικα το prime δρα πολυ γρηγορα. 2) Δεν νομιζω να εχεις τρομερο προβλημα ειδικα αν εχεις καλη φιλτρανση στο ενυδρειο σου.Το να αλλαξεις 30 λιτρα νερο στα 340 χωρις αντιχλωριο,δεν ειναι τιποτα.Ισως το νερο χαλασει καποιες αποικιες απο τα βακτηρια σου,οι οποιες θα ειναι μικρες,αλλα αυτες θα αναπαραχθουν αμεσα και η βιολογια σου δεν θα καταλαβει τιποτα. Κατι ακομα που θελω να γραψω.Αν αφησεις το νερο μεσα στο βαρελι με κυκλοφορητη για 24 ωρες,δεν χρειαζεται να ριξεις αντιχλωριο,απλα δεν εχεις ασφαλεια απο τα βαρεα μεταλα που μπορει να περιεχει το νερο σου η απο αλλες ουσιες που τις διασπα το αντιχλωριο. Καλημερα. Να ρωτησω γιατι δεν χρειαζεται αντιχλωριο αν αφησω νερο με κυκλοφορητη στο βαρελι; Εξατμιζεται κατα καποιο τροπο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 17 Ιουλίου 2014 #4 Share 17 Ιουλίου 2014 Καλημερα. Να ρωτησω γιατι δεν χρειαζεται αντιχλωριο αν αφησω νερο με κυκλοφορητη στο βαρελι; Εξατμιζεται κατα καποιο τροπο; Ακριβώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 17 Ιουλίου 2014 #5 Share 17 Ιουλίου 2014 Ποση ωρα θελει ομως για να ειμαστε σιγουροι οτι εξατμιστηκε? Επισης,το αντιχλωριο δεν αφαιρει-απομονωνει και αλλες βλαβερες ουσιες του νερου της βρυσης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 17 Ιουλίου 2014 #6 Share 17 Ιουλίου 2014 παιδια εχω και εγω μια ερωτηση: Ριχνουμε αντιχλωριο σε νερο Α/ο;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 17 Ιουλίου 2014 Author #7 Share 17 Ιουλίου 2014 παιδια εχω και εγω μια ερωτηση: Ριχνουμε αντιχλωριο σε νερο Α/ο;;; Αν βάλεις σκέτο νερό από Α/Ο οχι, αν συμπληρώσεις και με νερό βρύσης, βάζεις στο νερό βρύσης την ποσότητα που του αναλογεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 17 Ιουλίου 2014 #8 Share 17 Ιουλίου 2014 Ποση ωρα θελει ομως για να ειμαστε σιγουροι οτι εξατμιστηκε? Επισης,το αντιχλωριο δεν αφαιρει-απομονωνει και αλλες βλαβερες ουσιες του νερου της βρυσης? Οχι ολα τα αντιχλωρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Ιουλίου 2014 #9 Share 17 Ιουλίου 2014 Θελει πανω απο 24 ωρες χωρις αντιχλωριο. Για τα βαρεα μεταλλα και τα λοιπα,το εγραψα πιο πανω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 17 Ιουλίου 2014 #10 Share 17 Ιουλίου 2014 Το prime δρα ακαριαία. Για τα υπόλοιπα δε γνωρίζω αλλά σίγουρα είναι πολύ μικρός ο χρόνος. Πάντως μην τρελαίνεστε τόσο με την αποχλωρίωση. Την ποσότητα που γράφει όποιο σκεύασμα έχετε και μπλουμ.Προσωπικά όλες οι αλλαγές μου, που είναι πάντα περίπου 50 % , γίνονται από λάστιχο απ'ευθείας, με κλειστά φίλτρα και στο τέλος ρίχνω την αναλογία σε αντιχλώριο. Άλλα να φοβάστε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 19 Ιουλίου 2014 #11 Share 19 Ιουλίου 2014 Το prime δρα ακαριαία. Για τα υπόλοιπα δε γνωρίζω αλλά σίγουρα είναι πολύ μικρός ο χρόνος. Πάντως μην τρελαίνεστε τόσο με την αποχλωρίωση. Την ποσότητα που γράφει όποιο σκεύασμα έχετε και μπλουμ. Προσωπικά όλες οι αλλαγές μου, που είναι πάντα περίπου 50 % , γίνονται από λάστιχο απ'ευθείας, με κλειστά φίλτρα και στο τέλος ρίχνω την αναλογία σε αντιχλώριο. Άλλα να φοβάστε..... Και όσο για τα βαρέα μέταλα , απο τη στιγμή που χρησιμοποιούμε πόσιμο νερό να φοβόμαστε για τους εαυτούς μας περισσότερο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος