Jump to content

Diy Ενυδρείο Και Διακόσμηση !

webm0nst3r

Recommended Posts

Θα πας για Αφρικη?Αν ναι να συ μεταφερω το θεμα στη κατηγορια της Αφρικης για να παρεις γνωμες απο τα παιδια εκει.

Θα πας για Αφρικη?Αν ναι να συ μεταφερω το θεμα στη κατηγορια της Αφρικης για να παρεις γνωμες απο τα παιδια εκει.

Ναι θα παω για αφρική τελικά, αφου η ιδέα για οσκαρ απορρίφθηκε και αυτα τα μπλε που ανεβασε ο φίλος με τρέλαναν παμε για Αφρική ! :Ρ

Ευχαριστώ :)

EDIT: προσθέτω την τελευταία μου ερώτηση για να μην ψάχνετε κάποιος που θα ηθελε να προσθέσει κατι :)

Στην δευτερη φωτογραφία μα το Θεο ερωτευτηκα :Ρ υπεροχο ψάρι ! Ποσα απο αυτα μπορώ να βάλω ; Να φανταστώ ζευγαράκια θα μπουνε για να γίνουμε και γονείς :Ρ

Έγινε επεξεργασία - webm0nst3r

Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι στο προσεχές μελλον να φτιάξω ενα ενυδρείο περίπου 360λιτρων ομως ενα πραγμα το οποίο με προβληματίζει πολυ ειναι το κόστος, οχι το κόστος για τα τζάμια τα φίλτρα κλπ, αλλα το κόστος για την διακόσμηση, τον λιγο καιρό που ασχολούμαι με τα ενυδρεία καταλαβα πως το μεγαλύτερο κόστος δεν ειναι ουτε στο ενυδρείο ουτε στα εξαρτήματα (φίλτρα κλπ) αλλα στα διάφορα μπιχλιμπίδια που βάζουμε μεσα.

Για να μπω στο ψητό της ερώτησης, το ενυδρείο θα εχει περίπου 1,20μ μήκος οποτε θα χρειαστεί αρκετοοοοοο πραγμα ο βυθός και η ερωτηση μου ειναι, πηγαίνοντας σε διάφορα Pet Shop είδα πως οι σακούλες των 5 κιλών για χαλίκι βυθού ειναι κοντά στα 10€, στο 60λιτρο ενυδρείο μου, με είχαν συμβουλέψει πως η καλύτερη ποσότητα για χαλίκι ειναι τα 20 κιλά, αρα για 360 λίτρα ενυδρείο κάνοντας τα μαθηματικά μιλάμε για 120 κιλά χαλίκι !!! το οποίο εαν υπολογίσουμε οτι η 1 σακούλα με 5 κιλά κανει 10€ θα χρειαστώ 24 σακούλες των 5 κιλών για τα 120 κιλά και το κόστος φτάνει στα 240€

Ναι καλά διαβάσατε :Ρ 240€ για το χαλίκι, ενω τα τζάμια κοστίζουν περίπου 100€ (πάχος 8)

Και ρωτάω (γιατι πολύ σας κούρασα) υπάρχει καποια αλλη εναλλακτική λύση για τον βυθό ; Σκέφτομαι για οσκαρ στα 360 λιτρα (νομίζω μπαίνουν οσκαρ στα 360 λιτρα, εαν δεν μπαίνουν μην βαράτε :$ απλα πείτε το μου :Ρ) σκέφτομαι για άμμο κατω, μπορώ να προμηθευτώ αμμο απο καπου αλλου και να την επεξεργαστώ για να ειναι κατάλληλη για το ενυδρείο ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και ξανα ζητώ συγγνωμη για το μεγααααλο ποστ :)

Μικρή διόρθωση: Το πάχος τελικά ειναι 9mm :Ρ

Αγαπητέ μου δεν χρειάζεσαι τόσο χαλίκι ,λάθος σου τα είπανε με ενα ενυδρείο 120 cm μήκος και 50 cm πλάτος να ρίξεις αντε καμμιά 40 κιλά άμμο ή χαλίκι τα υπόλοιπα που σου ειπαν είναι λάθος.Υπάρχουν πάντα και χαλίκια και άμμος σε καλή ποιότητα και τιμές και μιλώ πάντα για pet shop φτάνει να το ψάξεις λίγο

Αυτά και καλές επιτυχίες

• Like 1

Αγαπητέ μου δεν χρειάζεσαι τόσο χαλίκι ,λάθος σου τα είπανε με ενα ενυδρείο 120 cm μήκος και 50 cm πλάτος να ρίξεις αντε καμμιά 40 κιλά άμμο ή χαλίκι τα υπόλοιπα που σου ειπαν είναι λάθος.Υπάρχουν πάντα και χαλίκια και άμμος σε καλή ποιότητα και τιμές και μιλώ πάντα για pet shop φτάνει να το ψάξεις λίγο

Αυτά και καλές επιτυχίες

Να σου πω οτι δεν πολυ πιστευω τα pet-shops επειδή λόγω αυτών ξεκίνησα με 20L ενυδρείο το οποίο είχε μεσα 2 χρυσόψαρα και με βάση αυτα που μου ειπαν στο pet-shop με ενα καλύτερο φίλτρο μπορουσα να βαλω αλλα 3 χρυσόψαρα :Ρ εαν εχεις καποιο αξιόπιστο pet-shop στο μυαλό σου στην Αθήνα με καλες τιμές, στείλε μου ενα pm :)

Να σου πω οτι δεν πολυ πιστευω τα pet-shops επειδή λόγω αυτών ξεκίνησα με 20L ενυδρείο το οποίο είχε μεσα 2 χρυσόψαρα και με βάση αυτα που μου ειπαν στο pet-shop με ενα καλύτερο φίλτρο μπορουσα να βαλω αλλα 3 χρυσόψαρα :Ρ εαν εχεις καποιο αξιόπιστο pet-shop στο μυαλό σου στην Αθήνα με καλες τιμές, στείλε μου ενα pm :)

Λυπάμαι αλλά σε 20 λίτρα 3 χρυσόψαρα ανεξάρτητα φίλτρανσης είνια λίγο δυσκοίλιο και δύσκολο.Θέλει υπομονή να διαλέξουμε το μαγαζί ή τα μαγαζιά που θα συνεργαστούμε γιατί για μένα είναι συνεργασία.Υπάρχουν κάποιες παράμετροι και κανόνες που μας βοηθούν αλλά αυτά δεν είναι της ώρας.

• Like 1

Φιλε μου καλησπερα διαβασα ολο το ποστ και σημφωνω απολητα οτι για τα λιτρα σου πας για αφρικη η(θαλασσινο) μη βαρατε μια ιδεα ειπα

Επισης ειδα οτι δεν σου ειπε κανεις για το τζαμι που ανεφερες στην αρχη νομηζω οτι στα 120cm μηκος το 8αρι ειναι λιγο οταν το γεμισεις θα γινει στρογγυλο σου μιλαω εκ πειρας αν ειμαι λαθος ας με διορθωσει καποιος

Φιλικα παρης

Φιλε μου καλησπερα διαβασα ολο το ποστ και σημφωνω απολητα οτι για τα λιτρα σου πας για αφρικη η(θαλασσινο) μη βαρατε μια ιδεα ειπα

Επισης ειδα οτι δεν σου ειπε κανεις για το τζαμι που ανεφερες στην αρχη νομηζω οτι στα 120cm μηκος το 8αρι ειναι λιγο οταν το γεμισεις θα γινει στρογγυλο σου μιλαω εκ πειρας αν ειμαι λαθος ας με διορθωσει καποιος

Φιλικα παρης

Ναι εκανα ενα ΕDIT στο αρχικό μου ποστ γιατι τελικά ειδα οτι τα τζάμια ειναι 9mm και οχι 8 οπως εγραψα, τωρα οσο αναφορά το θαλασσινό, νομιζω πως δεν ειμαι ικανός να αναλάβω τοσες πολλές ευθυνες :Ρ (αν και τα θαλασσινά εχουν τα πιο ωραια μπλε ψάρια ! :Ρ)

Τωρα μένει να μου πούνε οι ειδικοί ποσα aulonocara μπορώ να βαλω στο ενυδρείο (λατρεψα το electric-blue φοβερό χρώμα) και εαν μπορεί να μπει και καποιο αλλο είδος μαζί τους ή επειδή ειναι κιχλίδες δεν τα πολυ πάνε καλα και με αλλους :Ρ

Επίσης και αυτά εδω ειναι υπέροχα απ'οτι βλέπω

http://animal-world.com/encyclo/fresh/cichlid/TropheusSpecies.php

μπορούν να μπουνε μαζί με τα aulonocara ; ενα ζευγάρι απο το καθενα ας πούμε ;

Τα ψαράκια που έβαλες

χρειάζονται μεγάλο ενυδρείο

επίσης πρέπει να μπαίνουν σε χαρέμι

Τα ψαράκια που έβαλες

χρειάζονται μεγάλο ενυδρείο

επίσης πρέπει να μπαίνουν σε χαρέμι

Κρίμα και ηταν πολυ ομορφα :Ρ

Οσο αναφορά τα aulonocara που είπαμε, ποσα μποορύν να μπουνε μεσα ;

Εγω θα εβαζα καμια 10ρια αρσενικα ανετα! λεω αρσενικα γιατι εκει υπαρχει το χρωμα, στα θυληκα συντανταμε αχρωμια.

Εγω θα εβαζα καμια 10ρια αρσενικα ανετα! λεω αρσενικα γιατι εκει υπαρχει το χρωμα, στα θυληκα συντανταμε αχρωμια.

Και πόσα θηλυκά ; Και επειδή μιλάμε για κιχλίδες, με 10 αρσενικά δεν θα γίνεται βατερλό μεσα στο ενυδρείο ; :Ρ

καλο ειναι να υπαρχει κοπαδι απο καθε κατηγορια ψαριων και οχι να κοιταμε το χρωμα

:bigemo_harabe_net-117:

Έγινε επεξεργασία - boner

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...