Jump to content

Δοσομετρικη Τι Και Πως

harris samos

Recommended Posts

γεια σας παιδια ειναι λιγος καιρός που εβαλα τη δοσομετρηκη να δουλευει στο ενυδρειο μου και εδω θελω τα φωτα σας

θα σας πω τη εχω κανει και θελω να μου πειτε αν ειναι σωστο η λαθος και τι πρεπει να διορφοσω

εχω βαλει τη δωσομετρηκα να ριχνει

08 το πρωι με 13 το μεσημερι σοδα περιπου 10 ml το εριχνα ολο μαζι και χθες ανακαλυψα οτι μπορει να το διερεσει σε 5 δοσεις

στις 15 εως τις 18 ριχνω μαγνησιο και αυτο οπως το απο πανω

και 23 με 04 ριχνω ασβεστιο παλι με τον ιδιο τροπο

τα ml αλλαζουν φυσκα δε ριχνω το ιδιο απ ολα

δε ξερω αλλα κατι με τρωει οτι δε το εχω κανει σωστα γιαυτο ζηταω τα φωτα σας ευχαριστω προκαταβολικα

Κοιτα τωρα οι καταναλωσεις σου ειναι πολυ μικρες, ακομα και διαφορα να εχεις με τις αλλαγες θα ερθουν στα ισα τους, το συστημα σου ακομα στρωνει και για αυτο εχει καταναλωσει σε στοιχεια, καλο ειναι να ακολουθησεις ενα προγραμμα συνεχων μετρεισεων για 4-6 μερες(την ιδια ωρα κατα προτημειση) και να σημειωνεις τι αποτελεσματα εχεις καθε ημερα, εκει θα δεις τις καταναλωσεις σου....

Τι ποσοτητα ριχνεις απ το καθε υλικο;

το κανω αυτο με συνεχεις μετρησεις καθημερηνα και αν βλεπο οτι κατει πεφτει ανεβαζω 1 ml

ριχνω 11 ml kh

8 ml mg

6 ml ca

οι τιμες μου ειναι χαμηλες

το mg 1200 και το ca 390 αλλα θελω να τα ανεβασω σιγα σιγα μη φανε κανα σοκ τα ζωντανα

Οταν παρακολουθης τις μετρησεις δεν ειχνεις τιποτα, ετσι υπολογιζεις την ημερια καταναλωσει και ρυθμιζεις τις δοσης ακριβως...

Τα ml που ριχνεις ξερεις ποσο θα ανεβασουν τις τιμες στον ογκο νερου που εχεις; Ειναι σε σκονη ή ετοιμα υγρα;

σκονες ειναι που της εχω κανει διαλυμα

μετραω καθε μερα και βλεπω ανεβαζω οτι συνεχιζει να πεφτει

πρεπει μεχρι την τριτη να την εχω φτιαξει και να εχω φερει τις τιμες εκει που πρεπει γιατι ερχωντε κοραλια

το κανω αυτο με συνεχεις μετρησεις καθημερηνα και αν βλεπο οτι κατει πεφτει ανεβαζω 1 ml

ριχνω 11 ml khκ

8 ml mg καντο 12

6 ml ca καντο 9 και αυριο μετρα.

το mg 1200 και το ca 390 αλλα θελω να τα ανεβασω σιγα σιγα μη φανε κανα σοκ τα ζωντανα

ειχα σκοπο να τα ανεβασω παλι ετσι κι αλλιος περιπου το βρηκα που θα παει :thumbsu:

ευχαριστω νικ τοσο το πηγα

ριχνω 11 ml kh

8 ml mg

6 ml ca

Χαρη πολυ καλα το σκεφτεσαι να το πας σιγα ωστε να μην τα στρεσαρεις :thumbsu:

Μονο μια συμβουλη κατα την ταπεινη μου αποψη,μην ανεβασεις τις τιμες απο τη δοσομετρικη.

Χρησιμοποιησε υλικα(υγρα,σκονες κτλ) για να ανεβασεις τις τιμες που επιθυμεις χειροκινητα και τα ml ανεβασε τα για να καλυψεις την αυξημενη καταναλωση και οχι για ν'αυξησεις τις παραμετρους.

Μονο μια συμβουλη κατα την ταπεινη μου αποψη,μην ανεβασεις τις τιμες απο τη δοσομετρικη.

Χρησιμοποιησε υλικα(υγρα,σκονες κτλ) για να ανεβασεις τις τιμες που επιθυμεις χειροκινητα και τα ml ανεβασε τα για να καλυψεις την αυξημενη καταναλωση και οχι για ν'αυξησεις τις παραμετρους.

Μιχαλη πως αραιωνουμε τις σκονες για να τις βαλουμε στη δοσομετρικη;

Α.. Ξεχασα να πω καλημερα...

Ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο.... θα το βρεις εδώ

http://www.aquazone.gr/forums/topic/78092-aeciaassa-dhanaoeaaotho-cieethi/

εκτός από το συνημμένο αρχείο, προς το τέλος του θέματος υπάρχουν επιπρόσθετες πληροφορίες.

φιλε μαντ εχω ενα θεμα λειπω απο το σπιτι πολλες ωρες λογο δουλειας γιαυτο και την εβαλα γιατι εκτος απο τη δουλεια ειναι και καλοκαιρι και μπλεκο σε μπυρες αμαζονες ουζα τη σκυλα και τη χαριβδη και ξεχνιεμε καταλαβενεις τωρα και μενει το ενυδρειο χωρις τα απαρετητα καλα ζωωπλανκτον και ενα ρεεφ πλας προλαβενω να ριχνω αλλα τα αλλα ζοριζομε δε παω να τα ανεβασω στο θεο απλα προσπαθω να τα φτασω σε ασφαλει επιπεδα γιατι ειμαι πολυ χαμηλα αυτο κανω μονο τιποτα αλλο

Χαρη μου οχι μονο σε καταλαβαινω αλλα σου βγαζω το καπελο και :bow: ,για τις μπυρες,τις αμαζονες κτλ :jig:

Σαμο πρεπει να εχει ξεκινησει ο "χαμος" ε?

Για τη δοσομετρικη δεν το εγραψα σωστα ^_^

Δεν εννοουσα οτι δεν τη χρειαζεσαι.Εννοειται πως ειναι πολυ απαραιτητο εργαλειο για να μη χανεις λεπτο απο αυτα που λεγαμε παραπανω :usd: αλλα και να μην ανησυχεις καθολου για το ενυδρειο σου.

Εννοουσα να μην ανεβασεις τις τιμες που θελουν διορθωση με τη δοσομετρικη αλλα χειροκινητα,με τ'απαραιτητα υλικα και μετα να τη βαλεις για να τις συντηρεις στα επιθυμητα επιπεδα.

Θα γλυτωσεις πολυ κοπο και χρονο ετσι,σε σχεση με το να το προσπαθησεις με τη δοσομετρικη.

Χάρη περιττό να πω οτι θα θέλαμε πολλοί εδω να ειμαστε σε τετοια ευχάριστα προβλήματα :P . Ο Μιχαλης τα λεει καλα, ειναι έξυπνο αυτο που προτείνει γιατι σε βγάζει απο πολυ έξτρα κόπο σε βαθος χρονου. Βρες λιγο χρονο και θα δεις οτι το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει :)

το ξερω οτι οτι μου λετε ειναι για το καλο μου αλλα αν βαλω με το χερι δε θα εχω αποτομες μεταβολες ? γιατι για να παω το ασβεστειο πχ απο 400 σε 450 σε μια μερα ειναι πολυ ετσι δεν ειναι ? η το μαγνησιο απο 1200 στο 1350 ενω η δωσομετρικι 1 μλ τη μερα παραπανω θα το παει το ξερω οτι ειναι ποιο χρωνοβορο αλλα μου φενετε ποιο σωστο για να μη ζωριστουν και τα ζωντανα

χαμος δε λετε τιποτα βεβαια απο τουρισμο ημαστε πεσμενοι αλλα εγω ανεβηκα χαχαχαχα

Χάρη, όποιο τρόπο και να διαλέξεις, (είτε χειροκίνητα που σου λένε τα παιδιά, είτε αυτόματα) οι τιμές πρέπει να αυξηθούν σταδιακά και όχι απότομα.

Εδώ μπορείς να δεις ένα άρθρο με το τι ανοχές υπάρχουν για τις παραμέτρους του νερού.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/50470-iaaoaaieyo-eae-aiiyo/

ωραία !!! κάντο πρώτα χειροκίνητα (ΑΛΛΑ ΑΥΣΤΗΡΑ) για να βρεις την δοσολογία και να το φέρεις εκεί που πρέπει και μετά η διατήρηση είναι μια άλλη ιστορία.

καλα παει ετσι ανεβαζω τη μερα 25 ππμ

μολισ φτασω στο στοχο το σταθεροποιο και μετα θα το βρω και το αλλο :thumbsu:

το παει πολυ ομαλα με 24 δοσεις τη μερα παρα μια με το χερι τα ιδια μλ

Έγινε επεξεργασία - harris samos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...