Akridas66 2 Σεπτεμβρίου 2014 #126 Share 2 Σεπτεμβρίου 2014 Το λεω για την περιπτωση που το ριχνεις μεσα και αφηνεις το γκοπακι να καθαρισει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 10 Σεπτεμβρίου 2014 Author #127 Share 10 Σεπτεμβρίου 2014 Ερώτηση SOS και Update! Τελικά κατέβασα τη στάθμη του νερού, έπιασα ένα βετεξ και ένα scrapper και τα καθάρισα (3 λεκανάκια μούργα βγήκε...) - το συνδύασα με την αλλαγή νερού, και από ότι κατάλαβα αυτό θα είναι το drill κάθε φορά που θα αλλάζω νερό (αλλάζω 80 λίτρα στις 15 μέρες). Πήγα σε Tropic Marine Pro Reef αλάτι. Διαφορά δεν ξέρω - εμπιστεύτηκα τον Θανάση στο CosmoZoo. Τελικά δεν είχα κοραλλίνη, αλλά... κυανοβακτήριο. Είχε καλύψει τα πάντα. Καθάρισα τζάμια, την υπερχείλιση και άφησα το ενυδρείο με σβηστά φώτα (μόνο φυσικό φως του χώρου) για 2 ημέρες: αποτέλεσμα, το 80% του κυανοβακτηρίου υποχώρησε. Τώρα τα έχω αναμμένα αλλά θα τα σβήσω ξανά για ένα 24ωρο να φύγει ακόμα περισσότερο. Διακοπή ρεύματος για 4 ώρες την παρασκευή. Καμιά ιδέα; Λέω απλά να μην ταϊσω το πρωϊ. Κοράλλια δεν υπάρχουν ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 10 Σεπτεμβρίου 2014 #128 Share 10 Σεπτεμβρίου 2014 Αμα ειναι 4 ωρες μονο κατι γινεται, μην το τραβηξουν.... Παιζει ups; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 10 Σεπτεμβρίου 2014 Author #129 Share 10 Σεπτεμβρίου 2014 Όχι ακόμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 10 Σεπτεμβρίου 2014 #130 Share 10 Σεπτεμβρίου 2014 Τοτε ισως με 1-2 αεραντλιες μπαταριες κανεις δουλεια.... Κυκλοφορια χρειαζεσαι κατα βαση, αμα βρεις κανα ups βαλτο σε μια αντλια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 11 Σεπτεμβρίου 2014 #131 Share 11 Σεπτεμβρίου 2014 Μια αεραντλια μπαταρίας κανει θαυματα σε μια διακοπή ρευματος. Προϋπόθεση να ειμαστε παρον αλλιως ενα ups σε μια αντλία η ενα battery back-up πανω σε μια vortech. Θα σου προτεινα και για jebao αλλα δεν εχει η μαμά εταιρια battery back-up, το κανει ενα δικο μας παιδί, νομίζω ο warhawk σε καλη τιμη και δουλευει εξαιρετικά. Αυτες ειναι οι λυσεις σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 18 Σεπτεμβρίου 2014 Author #132 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Update! Το ενυδρείο την πάλεψε μία χαρά με τη διακοπή (μικρή ήταν άλλωστε, οπότε πολλή ανησυχία για το τίποτα). Έφυγε το κυανοβακτήριο, και επέστρεψε καφέ άλγη... τα νεύρα μου, μου φαίνεται ότι τα κοράλλια δεν θα μπούνε ποτέ!! Γκρρρρρ..... Άντε πάλι σβηστά φώτα.... Ταϊζω δυο φορές την ημέρα, flakes και κάτι σπόρια της Sera, και τα τρώνε όλα σε 1 λεπτό μέσα... Όσο είχα το κυανό δεν έριχνα κατεψυγμένη αλλά τώρα ξανάρχισα. Για να βοηθήσω στο καθάρισμα της πράσινης άλγης που έχω στο τζάμι στο επίπεδο του αραγωνίτη (και μου βγαίνει ο πάτος) έριξα και 2 θηλυκά mollies του γλυκού νερού. Μου άρεσε και η ιδέα ότι από γλυκό νερό μπορούν να μπουν σε αλμυρό, και όσο βαρετά και συνηθισμένα είναι στο γλυκό νερό, τόσο περίεργα και όμορφα στο θαλασσινό! Το αστείο είναι ότι μόλις μπήκαν έδειξαν και χαρακτήρα κυνηγώντας για 2-3 δευτερόλεπτα τα chromis τα οποία ήταν σε φάση WTF??. Πλέον κόβουν τις βόλτες τους σα μαούνες που κολυμπάνε χωρίς να ενοχλούν και να ενοχλούνται... Φωτό όπως πάντα θα ανέβουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 18 Σεπτεμβρίου 2014 #133 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Η καφε αλγη ειναι διατομικη, αυτη κανει τον κυκλο της και φευγει, εαν ξαναρθει συμαινει οτι κατι δεν πηγε στραβα ή οτι το ενυδρειο δεν εχει ωριμασει, οποτε ειναι λογικα να την βλεπεις συχνα να ερχαιτε και να φευγει.... Οι πολλες τροφες απο τωρα δεν κανουν καλο, το οτι το κυανο εφυγε δεν σημαινει οτι δεν θα ξαναρθει εαν ριχνεις τοσο φαγητο, κοψε τις καταψυγμενες για την ωρα γιατι ειναι πολυ "βαριες" και σε κανα μηνα ξαναρχιζεις σιγα σιγα.... Οταν λες πρασινη αλγη τι εννοεις;; Υπαρχει μια φωτο κοντινη μαι καθαρη;; Εναν μαγνητη με ξυραφη σκευτηκες να παρεις;; Κοιτα δεν ηξερα οτι τα μολυς μπαινουν και σε θαλασσινο, εντυπωσιαστηκα! Απο μετρησεις πως πας;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 18 Σεπτεμβρίου 2014 Author #134 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Να σου πω μαγνήτη με ξυράφι δεν έχω δει/βρει. Εχω έναν μαγνήτη που κάνει καλή δουλειά, αλλά στην πράσινη άλγη κολλάει... Θα βάλω φωτο και θα δεις - ανοιχτή πράσινη, κλασσική άλγη (όχι όπως το κυανό που έκανε νήματα) Να τη σταματήσω τη κατεψυγμένη - την είχα κόψει 1,5 βδομάδα και χτες ξαναέριξα - και έγινε χαμος φυσικά, φαγώθηκε αμέσως. Τα mollies είναι φάτσες τρελές, κάνουν για γλυκό - υφάλμυρο και τελικά και σε αλμυρό. Με drop acclim. σε μία ώρα δεν είχαν κανένα πρόβλημα (βέβαια έχω δει και acclimatisation τύπου βουτιάς!). Πάντως μου έχουν πει ότι είναι σαν το ρητό once you try black, you never go back, δηλαδή δεν μπορούν να ξαναγυρίσουν σε γλυκό μετά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 18 Σεπτεμβρίου 2014 #135 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Ελα ρεε!! Και γεννανε οπως στο γλυκο;; Μπες στα καταστηματα και θα βρεις οτι μαγνητη θελεις, ειναι οτι καλητερο για ψηλα και γενικα μεγαλα ενυδρεια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 18 Σεπτεμβρίου 2014 #136 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Τα mollies είναι φάτσες τρελές, κάνουν για γλυκό - υφάλμυρο και τελικά και σε αλμυρό. Με drop acclim. σε μία ώρα δεν είχαν κανένα πρόβλημα (βέβαια έχω δει και acclimatisation τύπου βουτιάς!). Πάντως μου έχουν πει ότι είναι σαν το ρητό once you try black, you never go back, δηλαδή δεν μπορούν να ξαναγυρίσουν σε γλυκό μετά... Τα Mollies αν σου αρέσουν τα live bearers ειναι κουκλια αλλα ενω ζουν σε αλμυρο δεν θα αντέξουν συνεχεια εκει. Αντέχουν για σύντομες χρονικές περιόδους, στο υφάλμυρο αισθάνονται ποιο άνετα. Το ρητό αυτο παει αλλού και οχι για τα mollies.. Καλο ειναι να μην το χρησιμοποιης 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 18 Σεπτεμβρίου 2014 Author #137 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Χαχαχα, ξέρω πολύ καλά το ρητό! Αλλά παίζει both sexes! Χαχαχα. Πάντως για τα mollies μου είπαν ότι δεν μπορούν να γυρίσουν σε γλυκό νερό. Για να δούμε πως θα πάνε, άμα αρχίσουν και κουράζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια για περισσότερο οξυγόνο, τότε θα είναι και εύκολο να τα βγάλω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 18 Σεπτεμβρίου 2014 #138 Share 18 Σεπτεμβρίου 2014 Βαλε καμια φωτο να δουμε τα ψαρακια δεν ηξερα ουτε εγω οτι μπορουν να μπουν σε θαλασσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 19 Σεπτεμβρίου 2014 #139 Share 19 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστο το οτι δεν ειχες απωλειες με τη διακοπη! Περιμενουμε και τις φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 22 Σεπτεμβρίου 2014 Author #140 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Hello. Περνώ δύσκολες μέρες. Είχα απώλειες. Που μου στοίχησαν οικονομικά και ιδιαίτερα συναισθηματικά (you know how it feels). Για αυτό και η κάποια απουσία μου. Α. Ένα μικρό ψαράκι (αυτό που είναι δίχρωμο και μπαίνει μόνο του γιατί είναι τσαμπουκαλίδικο) πήδηξε στο κενό. Φυσικά το βράδυ, στις 4.00 για να μην το πάρει χαμπάρι κανείς. Β. Ένα από τα τρία mollies το πήρε η υπερχείλιση και το έκανε τούμπανο - δεν είχα βάλει δίχτυ ακόμα για προστασία και πάει (τουλάχιστον έφυγε το αρσενικό και έμειναν 2 θηλυκά). Γ. Το χειρότερο από όλα: το Fire Angelfish μου, το καμάρι μου το 70Ευρώ μου, η χαρά μου, εξαφανίστηκε. Έψαξα παντού, αναποδογύρισα όλα τα βράχια, άλλαξα το setup (πάλι δεν μου αρέσει, πάλι θα το αλλάξω λίγο), μόνο και μόνο για να στεναχωριέμαι και να το σκέφτομαι όλη μέρα. Τελικά, είχε μπει στην τρύπα που έχει το ενυδρείο ψηλά (βλ. φωτογραφίες στην πρώτη σελίδα), την οποία την έχω βουλώσει απέξω με υδραυλικά πώματα, πιάστηκε στις σιλικόνες και απεβίωσε τσάμπα και βερεσέ. Χρειάστηκε να κάνω το ενυδρείο τούμπα για να το σκεφτώ αυτό το ενδεχόμενο και να το βρω στριμωγμένο. Αποτελέσματα: Εκνευρίστηκα και στενοχωρήθηκα γιατί όπως γράφω και παραπάνω, ήταν χαζό-απώλειες, που μπορούσαν να αποφευχθούν. Βέβαια το jumping fish δεν θα μπορούσα να το αποφύγω, γιατί δεν βλέπω τρόπο να καλύπτω όλο το ενυδρείο. Έβαλα ένα διχτάκι προστασίας της υπερχείλισης, αλλά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Ενώ ήμουν έτοιμος να το κολλήσω με σιλικόνη για να το κάνω μόνιμο, πρόσεξα ότι σε 3 ημέρες είχε μαζέψει όλη την άλγη του κόσμου. Με αποτέλεσμα και να μειώνεται η ροή αλλά κυρίως, να βρομάει! Τώρα που δεν είναι μόνιμο, το βγάζω και το ξεπλένω, αλλά δεν είναι λύση. Καμιά ιδέα; Η τρύπα που μπήκε το Flame γέμισε με ενυδρειακό υαλοβάμβακα και πλέον δεν αποτελεί κίνδυνο - δεν χωράει τίποτα. Αλλά έπρεπε να πάει ένα ψαράκι να χαθεί εκεί για να το σκεφτώ και να την κλείσω (ο υαλοβάμβακας ήταν αραχτός τόσο καιρό στο ντουλάπι). Γενικά με πήρε λίγο από κάτω. Το κυανό έφυγε με τη συσκότιση, αλλά ήρθε πάλι καφέ άλγη - Τετάρτη θα κάνω πλήρη σειρά μετρήσεων να δω τι γίνεται. Ωστόσο, δεν ξαναδοκιμάζω συσκότιση γιατί εξαφανίζονται τα ψάρια και μου φαίνεται ότι δεν συνεισφέρει γενικά αυτό στην υγεία τους (ιδιαίτερα με τους ερημίτες που κυκλοφορούν έτοιμοι για μαμ). Αυτά για τώρα. Ξέρω έχω τάξει φωτός. Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου 2014 - lykourgos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 22 Σεπτεμβρίου 2014 #141 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Ολα μεσα στο παιχνιδι ειναι φιλος, ακομα και τα αυτα... Ηρεμισε λιγο και παμε για αλλα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 22 Σεπτεμβρίου 2014 #142 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Απο τετοια αλλο τιποτα...Μη σε παιρνει απο κατω, μεσα στο προγραμα ειναι. Οτι εγινε εγινε, προχωρα γι αλλα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 22 Σεπτεμβρίου 2014 #143 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Κουράγιο φιλε καλος η κακος ολα ειναι μεσα στο πρόγραμμα και εφοσον πείρες τα απαραίτητα μετρα για να μην ξανασυμβεί κατι αντίστοιχο απο μεριας σου έκανες το σωστο.. Για τα άλματα πολυ εχουμε χασει στο παρελθόν ψάρια και η μόνη ασφαλής λύση ειναι ενα πλέγμα αν η στάθμη νερού ειναι αρκετα ψηλά.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 22 Σεπτεμβρίου 2014 #144 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Φίλε μου καλησπέρα και από μένα και υπομονή. Εγώ στις αρχές είχα χάσει 2 φορές όλα μου τα ψάρια. Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα και το χόμπυ μας εκτός από υγιές είναι και λίγο ακριβό! Καλή συνέχεια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 22 Σεπτεμβρίου 2014 #145 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Εγω με ολο το σεβασμο το μονο που διακρινω περα απο το γ@μ@τ@ και την στεναχωρια βλεπω οτι δεν εχεις υπομονη.Χωρις αυτην και διαβασμα δεν θα χαρεις.Ακου σταθεροποιησε τα φωτα σου στις 8 ωρες ,σταματα να ταιζεις κατεψηγμενη ,ταιζε μονο φυλλαρακι μια φορα την ημερα,σταθεροποιησε τον βραχο και (ΜΗΝ) ξαναβαλεις χερια μεσα για κανενα σκοπο,τοποθετησε ανθρακα και αντιφωσφωρο εαν δεν εχεις που θα τον αλλαζεις καθε μηνα ,το σκιμερ δουλεψετο στο full,αλλαγες νερου καθε 7 η 14 μερες,προσθηκη βακτηριδιων και κοπιποδων και σε ενα μηνα θα μου πεις τι αποτελεσμα βλεπεις,βεβαιως παιζει ρολο ο φωτισμος ο χρονος του (των λαμπων)η κυκλοφορια η οποια πρεπει να ειναι δυνατη και φυσικα η υπομονη ,γιατι στο θαλασσινο οτι γινετε για καλο παει αργα και για κακο σφαιρα.Τωρα το αλμα δυστηχως εχει συμβει σε παρα πολλους χομπιστες,ο θανατος του flame δυστηχος (ενα απο τα αγαπημενα μου ψαρια)σου εδειξε με πικρο τροπο τσ λαθη και αδυναμια που ειχε το συστημα σου που οπως ειπες το διορθωσες αμεσως.Ευχομαι να σου πανε ολα καλυτερα χωρις προβληματα απο εδω και περα.σΝα προσθεσω αν μπορεις να βαλεις χαετο ακομα καλυτερα η διατομικη θα κανει το χρονο της και θα φυγει. Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου 2014 - niknik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 22 Σεπτεμβρίου 2014 Author #146 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Αχ βρε niknik, μπήκες στο κόπο κ έγραψες τόσα πολλά, αλλα δεν διαβάσεις τη πορεία που καταγράφω εδώ. Έχω σταματήσει την κατεψυγμένα τρεις εβδομάδες τώρα απο τότε που έβγαλα κυανό. Το οποίο εχει φύγει 90% πια. Τα φώτα ειναι Φιξ απο πολυ καιρο πια. Αντιφωσφορος μπήκε seachem στην αρχή κ τώρα σιδήρου της deltec αν δεν κάνω λάθος (ειναι κανά μήνα πια που μπήκε). Το σκιμμερ δεν κλείνει ποτέ, οπως κ οι κυκλοφορητες. Κοπιποδα έχω βάλει δυο δόσεις. Βακτήριδια πια ειμαι στο 4ο μπουκάλι. Αλλαγή νερού 80 λίτρα στις 15 μέρες με α.ο. Χωριά τα 5 λιτρα αναπλήρωση με α.ο. Κάθε 2 μέρες. Επίσης έχω χαετο στο σαμπ με φωτιστικό γραφείου απο την ικεα. Τα βράχια τα ξεστησα μόνο κ μόνο γ να βρω το ψάρι, γιατί απλά δεν ήθελα να λιώσει κ να γεμίσω αμμωνία. Αλλα δεν ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος οπότε θα κάνω μια μικρη αλλαγή που έχω στο κεφάλι μου. Άνθρακα δεν έχω βάλει, το είχα στο προγράμμα. Σκέφτομαι να βάλω άνθρακα κ αντιφωσφορο σε ενα φίλτρο sera που έχω κ κάθεται, σε στιλ αντιδραστήρα. Θα το είχα κάνει, αλλα με έπιασε μαύρη κατάθλιψη οπως γράφω παραπάνω. Απο υπομονή άλλο τίποτα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 22 Σεπτεμβρίου 2014 Author #147 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Κουράγιο φιλε καλος η κακος ολα ειναι μεσα στο πρόγραμμα και εφοσον πείρες τα απαραίτητα μετρα για να μην ξανασυμβεί κατι αντίστοιχο απο μεριας σου έκανες το σωστο.. Για τα άλματα πολυ εχουμε χασει στο παρελθόν ψάρια και η μόνη ασφαλής λύση ειναι ενα πλέγμα αν η στάθμη νερού ειναι αρκετα ψηλά.... Σε ευχαριστω, οπως κ ολα τα παιδια γ το ενδιαφέρον κ τα καλα σας λόγια. Το πλέγμα το φοβάμαι πολυ γιατί μου φαίνεται ότι σε πολυ λίγο χρόνο θα μυρίζει Κατάκολο το σαλόνι απο την άλγη που θα πιάσει.... Έχω δει κάτι οδοντωτό κομμάτια απο πολυκαρβονικο. Ξέρει κανεις τίποτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 23 Σεπτεμβρίου 2014 #148 Share 23 Σεπτεμβρίου 2014 Αχ βρε niknik, μπήκες στο κόπο κ έγραψες τόσα πολλά, αλλα δεν διαβάσεις τη πορεία που καταγράφω εδώ. Έχω σταματήσει την κατεψυγμένα τρεις εβδομάδες τώρα απο τότε που έβγαλα κυανό. Το οποίο εχει φύγει 90% πια. Τα φώτα ειναι Φιξ απο πολυ καιρο πια. Αντιφωσφορος μπήκε seachem στην αρχή κ τώρα σιδήρου της deltec αν δεν κάνω λάθος (ειναι κανά μήνα πια που μπήκε). Το σκιμμερ δεν κλείνει ποτέ, οπως κ οι κυκλοφορητες. Κοπιποδα έχω βάλει δυο δόσεις. Βακτήριδια πια ειμαι στο 4ο μπουκάλι. Αλλαγή νερού 80 λίτρα στις 15 μέρες με α.ο. Χωριά τα 5 λιτρα αναπλήρωση με α.ο. Κάθε 2 μέρες. Επίσης έχω χαετο στο σαμπ με φωτιστικό γραφείου απο την ικεα. Τα βράχια τα ξεστησα μόνο κ μόνο γ να βρω το ψάρι, γιατί απλά δεν ήθελα να λιώσει κ να γεμίσω αμμωνία. Αλλα δεν ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος οπότε θα κάνω μια μικρη αλλαγή που έχω στο κεφάλι μου. Άνθρακα δεν έχω βάλει, το είχα στο προγράμμα. Σκέφτομαι να βάλω άνθρακα κ αντιφωσφορο σε ενα φίλτρο sera που έχω κ κάθεται, σε στιλ αντιδραστήρα. Θα το είχα κάνει, αλλα με έπιασε μαύρη κατάθλιψη οπως γράφω παραπάνω. Απο υπομονή άλλο τίποτα!! την διαβασα για δες τις τελευταιες 2 σελιδες χαχαχα δεν κουραστηκα παντως................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 23 Σεπτεμβρίου 2014 Author #149 Share 23 Σεπτεμβρίου 2014 Γέννες! Το ένα mollie ήρθε σε ενδιαφέρουσα (ή ο αρσενικός ήταν mucho γρήγορος!). Και λοιπόν η απορία λύθηκε: Γεννάνε τα Mollies σε αλμυρό νερό για reef; Γεννάνε και επειδή η μαμά τους είναι γατόνι πήγε στην υπερχείλιση και τα έριξε εκεί τα μικρά, ώστε να μην τα πειράζει κανείς! A bold move, καθώς υπάρχει και η μαύρη τρύπα του ερέβους εκεί που μπορεί να στείλει τα σπόρια στο sump (αλλά και να πάνε, και τι έγινε; μικρά είναι - ίσως να είναι πιο ασφαλές για αυτά εκεί (χμ.) Σκέφτομαι όμως να βάλω διχτάκι στην τρύπα για να μην γίνει αυτό. Η μαμά είναι υγιής αλλά πραγματικά εξαντλημένη. Φωτός που έταξα και των νηπίων (δεν διακρίνονται και πολύ καλά, μην κράζετε). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος