Jump to content

Ξεκινώντας Από Το Μηδέν - Reef 630 Λίτρα

Archimendes

Recommended Posts

Χαχα, μπροστά ήταν - το συζητούσα με τον πατέρα της που μαζί έχουμε τέτοιες φαεινές ιδέες και δεν πολυσυμφώνησε... Αλλά με λίγη πειθώ πιστεύω ότι γίνεται (βέβαια το θέμα είναι να μην πάω τελικά για καινούριο ψυγείο!).

Έτσι όπως το σκεφτήκαμε και το παρουσιάσαμε ήταν πολύ σούπερ!

Αντλία στο σαμπ (κρυμμένη) μετά σωλήνας (χαλκού; αυτό είναι το θέμα τώρα) μέσα στο καναλάκι πάνω στο κάτω σοβατεπί (όμορφα και διακριτικά, περνάει και το καλώδιο ρεύματος άλλωστε από εκεί, υπάρχει και δεν ενοχλεί), θα ανεβαίνει στο πλάι του ψυγείου κολλητά στον τοίχο (το ψυγειο είναι γωνία) και τσουπ θα μπαίνει μέσα στην κατάψυξη σε σερπατίνα. Η μισή θα παραμείνει διαθέσιμη για τα τρόφιμα! Ωραία δεν τα λέω;

Για την περιπτωση που τελικα στεφτεσαι σοβαρα να το κανεις...

1.Σωληνα πας σε πολυστρωματικη και στο κοματι που θα ειναι μεσα στο ψυγειο θα αφαιρεσεις την εξωτερικη στρωση ωστε να φανει το αλουμινιο για καλητερη θερμικη απαγωγη.

2.Ψυγειο και οχι καταψυξη. Η καταψυξη ειναι στους -18 (ισως και πιο κατω), ή το ενυδρειο σου θα γινει λυμνη για κοι η το νερο στη σωληνα θα παγωσει οποτε συντηρηση και θα εισαι οκ.

Αναπλήρωση έχω - απλά δεν την έχω συνδέσει ακόμα! (περιμένω να σταματήσω τη δουλειά από Δευτέρα να ασχοληθώ, γιατί μου φαίνονται κινέζικα και δεν πολυκαταλαβαίνω (ίσως φταίει ότι είναι κινέζικα (ΛΟΛ).

Speaking of κινεζικά: Σκληρά και 4 βαθμοί κατω σε λίγη bye bye σκληρά και απο το σοκ παιζει ολο το ενυδρειο. Discos δεν κατάλαβα λέξη!

Ψαράκια θα μπουν μετά τα ανεμιστηράκια, βεβαίως - βεβαίως. Τα περιμένω εντός της εβδομάδας - ελπίζω να με καλύψουν.

Για αυτή μου την ιδέα δεν είπατε τίποτις:

Μέχρι που σκέφτομαι να τρυπήσω το ψυγείο (είναι κοντά) και να βάλω μία σερπαντίνα στην κατάψυξη, όπου θα στέλνω το νερό με αντλία από το sump (μαζί με controller). Το έχει κάνει κανείς; Σαν κατασκευή είναι εύκολη - άμα δεν έχεις ψυγείο inox.

Σκληρά και 4 βαθμοί κατω σε λίγη ωρα bye bye σκληρά, και απο το σοκ τα παιζει ολο το ενυδρειο.

Αυτο επρεπε να γράφει... :)

Σκληρά και 4 βαθμοί κατω σε λίγη ωρα bye bye σκληρά, και απο το σοκ τα παιζει ολο το ενυδρειο.

Αυτο επρεπε να γράφει... :)

Χαχα, οκ!!!

Σήμερα και εχτές βοήθησε ο καιρός και κατέβηκε μόνο του στους μόλις 29! Ακόμα περιμένω τα ανεμιστηράκια... (είναι ψεύτες σας λέω στο ebay, σήμερα έπρεπε να τα έχω, ψεύτεςςςςςςςς :bigemo_harabe_net-99:

Από την άλλη, σήμερα έγινε τεράστια αύξηση διατομικής (καφέ) άλγης (άμα τα λέω και σωστά ο αγράμματος).

Τα σαλιγκάρια κάνουν ότι μπορούν (όχι άλλο κάρβουνοοοοοοοοοο, φωνάζουν), αλλά έχουν γεμίσει οι βράχοι και οι κόντρες.

Τα φωσφορικά μετά από 4 ημέρες Phosguard έπεσαν από το 1 σε 0,25 περίπου.

Το αντικατέστησα με αντιφώσφορο σιδήρου.

Από όσο έχω διαβάσει, η άλγη θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει - οπότε δεν κάνω τίποτα, σωστά;

Α, φάγαμε και το 1 μπουκάλι με βακτήρια που πήρα το Σάββατο.

Φωτογραφίες και βίντεο:

(Αν δεν σας αρέσει το aquascape σας εύχομαι να σας καεί το κασετόφωνο στο αμάξι και να παίζει συνεχώς Ταμπάκη (για όσους τον θυμούνται - πριν βρει τη φωνή του).

WP_20140807_001.jpg
WP_20140807_002.jpg

ναι η αλγη θα κανει τον κυκλο τις και θα φυγει οσο για το ebay οτι παραγγελνεις θα σου ερχεται μετα απο εναμιση μηνα οτι αλλα σου λενε μην πιστευεις κανω συνεχεια αγορες και γ αυτο στο λεω!!

υγ.πιανουν και τα cd player? για το στησιμο! :)

ναι η αλγη θα κανει τον κυκλο τις και θα φυγει οσο για το ebay οτι παραγγελνεις θα σου ερχεται μετα απο εναμιση μηνα οτι αλλα σου λενε μην πιστευεις κανω συνεχεια αγορες και γ αυτο στο λεω!!

υγ.πιανουν και τα cd player? για το στησιμο! :)

Μπα, ελπίζω συντομότερα γιατί είναι εντός ΕΕ - άμα είναι εκτός ΕΕ τότε παίζει όντως μήνας.

Για το στήσιμο είμαι πραγματικά ανοικτός σε απόψεις: :ballistic:

Βασικά αρέσει ΦΟΒΕΡΑ στις δύο κόρες μου - μου το λένε καθημερινώς (η μία είναι 20 μηνών και λέει ξεκάθαρα αμπλαμπουθλσκαξφηξςα και η άλλη είναι στην κοιλιά της μαμάς της και όποτε ρωτάω: σου αρέσει το aquascape του μπαμπά; κουνιέται καταφατικά.

Οπότε με αυτούς τους δύο ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟΥΣ κριτές ικανοποιημένους είμαι καλυμμένος.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και η κατάρα να σου καεί ο φούρνος μικροκυμμάτων και να μην μπορείς να ζεστάνεις τα μακαρόνια (αλλά εδώ το χοντραίνουμε).

• Like 1

Μπα, ελπίζω συντομότερα γιατί είναι εντός ΕΕ - άμα είναι εκτός ΕΕ τότε παίζει όντως μήνας.

Για το στήσιμο είμαι πραγματικά ανοικτός σε απόψεις: :ballistic:

Βασικά αρέσει ΦΟΒΕΡΑ στις δύο κόρες μου - μου το λένε καθημερινώς (η μία είναι 20 μηνών και λέει ξεκάθαρα αμπλαμπουθλσκαξφηξςα και η άλλη είναι στην κοιλιά της μαμάς της και όποτε ρωτάω: σου αρέσει το aquascape του μπαμπά; κουνιέται καταφατικά.

Οπότε με αυτούς τους δύο ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟΥΣ κριτές ικανοποιημένους είμαι καλυμμένος.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και η κατάρα να σου καεί ο φούρνος μικροκυμμάτων και να μην μπορείς να ζεστάνεις τα μακαρόνια (αλλά εδώ το χοντραίνουμε).

χαχαχα εισαι ωραιος!!! να σου πω την αληθεια το στήσιμο το φτιαχνουν τα κοραλια και επειδη οταν θα μεγαλωσουν θα δειχνει πολυ γεματο απο βραχο εγω θα εβγαζα λιγο βραχο για να εχω καλύτερη ροη στο μελλον!

:) Δεν έχεις και άδικο - αλλά φαντάζομαι ότι μπορώ να το κάνω και μετά αυτό. Βλέποντας και κάνοντας.

Το βασικό πρόβλημα είναι τα ελτα...μακράν η μεγαλύτερη καθυστέρηση..

Ωραίο φαίνεται αν και εμένα η γνώμη μου είναι να φτιάξεις όσο το δυνατό περισσότερες θέσεις για τα κοράλλια!!!

Έχεις πολύ ωραίο sump :-D

Το βασικό πρόβλημα είναι τα ελτα...μακράν η μεγαλύτερη καθυστέρηση..

Ωραίο φαίνεται αν και εμένα η γνώμη μου είναι να φτιάξεις όσο το δυνατό περισσότερες θέσεις για τα κοράλλια!!!

Έχεις πολύ ωραίο sump :-D

Χαχα, που 'σαι εσύ;

Το πήρα από καλλιτέχνη!

Πρωτη παρατηρηση στερεωσε τον βραχο διοτι ειναι στον αερα και δεν εχεις και αμμο κατω,δευτερη παρατηρηση τα βραχια με κλαδια δεν μου αρεσουν προσωπικα οπως πιστευω οτι δεν βολευουν σε κατι αλλα αυτο ειναι θεμα γουστου,τριτον να σου ζηση η κορη και με το καλο να δεχτεις την δευτερη.

Σε ευχαριστω!

Στα δύσκολα σημεία τα βράχια ειναι τρυπημένος με Καμβιλιες και έχω βάλει κ τσιμέντο. Αυτά που όσα ειναι στον αέρα ειναι γερά εδρασμενα - δεν εχουν καθόλου τζόγο. Βέβαια, οταν έρθει η στιγμή να κόλληςω τα κοράλια θα πρέπει να αποδειχθεί αυτο. Άμα χρειαστεί θα βάλω κ κολλά.

Το κλαδί δείχνει τώρα ενδιαφέρον, άμα δεν εξυπηρετεί πουθενά στο μέλλον μάλλον θα βγει. Το θεμα του ειναι ότι ειναι βιδωμένο κ αυτο στο βράχο.

Ίσα - ίσα, πριν το χρησιμοποιήσω (δεν το ήξερα) μου το πρότειναν πολλά παιδιά με ενυδρεία reef.

Δεν ήταν δηλαδή η ιδέα κάποιου και είπα να το δοκιμάσω. Το είδα σε 3 τουλάχιστον ενυδρεία παιδιών με κοράλλια, κ.ο.κ.

Ακόμα μία φανταστική ιδέα μου!

Όπως είχα γράψει παραπάνω - στην αρχή βασικά - είχα χρησιμοποιήσει ένα φιλτράκι για να βγάλω τα στερά κατάλοιπα που έβγαινα απο τους βράχους όταν είχαν πρωτομπει.

Το φιλτράκι κάνει για βία 40-50 λίτρα - χωράει (σχεδόν) στην παλάμη μου για να καταλάβετε το μέγεθος.

Μέσα του έχω βάλει σφουγγαράκι καινούριο.

Καθώς δεν έχω βάλει κάλτσα και τα σχετικά, παρατήρησα ότι στο σαμπ μαζεύεται καφέ μούργα, ιδιαίτερα στην επιφάνεια. Λοιπόν σκέφτηκα να το βάζω σε λειτουργία 1-2 ώρες την ημέρα να το καθαρίζει, να μην ασχολούμαι και με κάλτσες και τα σχετικά. Είναι βυθισμένο ώστε να μην εισάγει οξυγόνο και φυσαλίδες οπότε πιστεύω ότι είμαι κομπλέ.

Ξέρω ότι το θέμα είναι να μην γίνει ανταγωνιστική λειτουργία με το βράχο που θα οδηγήσει σε nitrate farm μέσα στο σφουγγάρι, αλλά θέλω να πιστεύω ότι λόγω μεγέθους δεν παίζει να γίνει κάτι τέτοιο. Το ενυδρείο με το σαμπ φτάνουν τα 800 λίτρα και βάλε να θυμίσω. Χώρια που σκέφτομαι και μια φορά την εβδομάδα να το βγάζω και να το ξεπλένω το σφουγγάρι στη βρύση να τελειώνει η υπόθεση.

Καταπληκτική η ιδέα μου; Όχι; Γιατί;

Ακόμα μία φανταστική ιδέα μου!

Όπως είχα γράψει παραπάνω - στην αρχή βασικά - είχα χρησιμοποιήσει ένα φιλτράκι για να βγάλω τα στερά κατάλοιπα που έβγαινα απο τους βράχους όταν είχαν πρωτομπει.

Το φιλτράκι κάνει για βία 40-50 λίτρα - χωράει (σχεδόν) στην παλάμη μου για να καταλάβετε το μέγεθος.

Μέσα του έχω βάλει σφουγγαράκι καινούριο.

Καθώς δεν έχω βάλει κάλτσα και τα σχετικά, παρατήρησα ότι στο σαμπ μαζεύεται καφέ μούργα, ιδιαίτερα στην επιφάνεια. Λοιπόν σκέφτηκα να το βάζω σε λειτουργία 1-2 ώρες την ημέρα να το καθαρίζει, να μην ασχολούμαι και με κάλτσες και τα σχετικά. Είναι βυθισμένο ώστε να μην εισάγει οξυγόνο και φυσαλίδες οπότε πιστεύω ότι είμαι κομπλέ.

Ξέρω ότι το θέμα είναι να μην γίνει ανταγωνιστική λειτουργία με το βράχο που θα οδηγήσει σε nitrate farm μέσα στο σφουγγάρι, αλλά θέλω να πιστεύω ότι λόγω μεγέθους δεν παίζει να γίνει κάτι τέτοιο. Το ενυδρείο με το σαμπ φτάνουν τα 800 λίτρα και βάλε να θυμίσω. Χώρια που σκέφτομαι και μια φορά την εβδομάδα να το βγάζω και να το ξεπλένω το σφουγγάρι στη βρύση να τελειώνει η υπόθεση.

Καταπληκτική η ιδέα μου; Όχι; Γιατί;

Δεν έχεις να φοβάσαι κάτι λόγο μεγάλου όγκου νερού το φιλτρακι δεν θα επηρεάσει αρνητικά το σύστημα σου φίλε μου.....

Δεν έχεις να φοβάσαι κάτι λόγο μεγάλου όγκου νερού το φιλτρακι δεν θα επηρεάσει αρνητικά το σύστημα σου φίλε μου.....

Χα! Το ήξερα ότι είναι φανταστική η ιδέα μου!! :) :) :)

Λέω να προσθέσω καμία γαρίδα. Ειναι όλες reef safe; Θα συμβιώνουν με τα σαλιγκάρι κ τους ερημίτες ειρηνικά ;

Απογοήτευση, πήρα 4 turbo snails και 4 γαριδούλες και μέχρι να πάω σπίτι οι 3 ήταν ψόφιες (10 λεπτά διαδρομή).

Με του που τις έριξα μέσα ο ένας ερημίτης με ευχαρίστησε για τη γαριδομακαρονάδα χωρίς τα μακαρόνια...

Ελπίζω να φάει και τις άλλες που δεν ζουν να μην μπλέκω με απόχες....

Τουλάχιστον είδα επική μάχη μεταξύ των δυο ερημιτών για μια γαρίδα με τις δαγκάνες τους έξω να ρίχνουν φάπες ο ένας στον άλλο...

Για μένα κακώς τα έριξες νεκρά τα ζωντανά αλλα πως εγινε και σε δέκα λεπτά τα έχασες τι θερμοκρασία είχαν; Η τα έχασες μόλις τα έριξες;

Μπα, απο τη σακούλα ήταν ψόφια, και η διαδρομή ήταν πολύ μικρή. Αλλα είπα μπας κ συνεθλουν. Τουλάχιστον ανέλαβαν οι εριμιτες.

Update!

Νόμιζα ότι είχα διατομική άλγη με κάτι καφέ σημαδάκια... ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΔΙΑΤΟΜΙΚΗ ΑΛΓΗ, Έχουν γεμίσει τα βράχια σε κάθε σημείο - ανησυχώ για τα τρία κομμάτια ζωντανού βράχου (μήπως τα "πνίξουν");

Έχω πλέον ένα καφέ ενυδρείο... Συνεχίζω καθημερινά και ρίχνω ένα σκεύασμα για κοραλλίνη που μου πρότεινε ο Θανάσης στο CosmoZoo.

Να κάνω κάτι άλλο; Είπαμε και πάνω ότι θα φύγει μόνη της, αλλά αυτή αυξήθηκε σε τρελό βαθμό!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...