Akridas66 29 Ιουλίου 2014 #51 Share 29 Ιουλίου 2014 Γιατι οχι... Θελουν καλη προσαρμογη γιατι ειναι σε διαφορετικη αλατοτιτα και πολυ χαμηλη θα ελεγα, περνεις μια-δυο σταγονες απ το καθε σακουλακι και μετρα με το ρεφρακτομετρο... Ριξε μια ποσοτητα στο main και μια στο σαμπ εαν εχεις καποια αλγη.... Παρε αλλα 3 σαλιγκαρακια για αρχη και σιγα σιγα ξεκινα να σκευτεσαι ψαροσυνθεση.... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 29 Ιουλίου 2014 Author #52 Share 29 Ιουλίου 2014 Την Παρασκευή λέω να βάλω 3 σαλιγκαράκια και από Δευτέρα δύο κλόουν. Το Σ/Κ θα κάνω και 20% αλλαγή με ΑΟ. Τι λες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 29 Ιουλίου 2014 #53 Share 29 Ιουλίου 2014 Ναι... Αλλαγουλα πρωτα και νετα κλοουνακια... Καλη προσαρμογη σε θερμοκρασια και αλατοτιτα και θα εισαι σουπερ... Μετρησεις και λιγο ταισμα τωρα που ειναι τα πρωτα σου ζωντανα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 29 Ιουλίου 2014 Author #54 Share 29 Ιουλίου 2014 Ναι, όσο για αυτο.... Στη χαρά κ στη πρεμουρα μου ξέχασα να ρωτήσω κ να πάρω αυτά που τρώνε... Βέβαια έχω στοκ απο τροφές γ τα γλυκό ενυδρεία μου.. Να ρίξω φυλλαράκια αύριο γ τα σαλιγκάρια? η θέλουν κάτι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 29 Ιουλίου 2014 #55 Share 29 Ιουλίου 2014 Εχεις βγαλει καμια αλγη στα βραχια;; Παρε την ocean nutrition formula 2 η καποια τροφη της seachem για θαλασσινο... Για γλυκο δεν ξερω εαν κανουν, αλλα του θαλασσινου την τρωνε τα χρυσοψαρα(βεβαια αυτα τρωνε και εμενα αμα πεσω μεσα).,.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 29 Ιουλίου 2014 #56 Share 29 Ιουλίου 2014 Ναι, όσο για αυτο.... Στη χαρά κ στη πρεμουρα μου ξέχασα να ρωτήσω κ να πάρω αυτά που τρώνε... Βέβαια έχω στοκ απο τροφές γ τα γλυκό ενυδρεία μου.. Να ρίξω φυλλαράκια αύριο γ τα σαλιγκάρια? η θέλουν κάτι άλλο;στα σαλιγκαρια μη ριξεις τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 29 Ιουλίου 2014 Author #57 Share 29 Ιουλίου 2014 Δεν έχω άλγη ακόμα, μόνο ότι βρυα έχει ο ζωντανός βράχος. Ο εριμιτης, και αυτός νηστικοπιτες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 29 Ιουλίου 2014 #58 Share 29 Ιουλίου 2014 Δεν έχω άλγη ακόμα, μόνο ότι βρυα έχει ο ζωντανός βράχος. Ο εριμιτης, και αυτός νηστικοπιτες?θα τρωει υπολιματα και οτι βρισκει εαν θες πετα μεσα 3,4 πελλετ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 2 Αυγούστου 2014 Author #59 Share 2 Αυγούστου 2014 Αυτή η μεγάλη στιγμή, η σκέψη της οποίας σε κάνει να ξεκινάς να σκέφτεσαι, να ονειρεύεσαι και να προγραμματίζεις, να κόβεις από εδώ και από εκεί, να ξοδεύεις έξυπνα, να ξοδεύεις χαζά, να ακούς ένα σωρό ανθρώπους, άλλοι με καλές συμβουλές, άλλοι με κίνητρα πίσω από τα λόγια τους, να σχεδιάζεις, να απογοητεύεσαι, να εκνευρίζεσαι, να χαίρεσαι, να πανηγυρίζεις, να λες δεν βαριέσαι, το κάνω γλυκού νερού, να βάλω 15 δίσκους να γίνει πανικός, να, να, να... Αυτή η στιγμή που όλα τα βλέπεις να δουλεύουν, όλες οι μετρήσεις να σου λένε good to go, σαν να είσαι ο Flight Director στο Appollo 11 (και όχι στο 13 ελπίζω), όπου έρχονται όλα τα go flight το ένα μετά το άλλο (PH, NO3, NO2, NH4, Temp), και λες είμαι έτοιμος για το μεγάλο ταξίδι... επιτέλους ήρθε! Μπήκαν ψαράκια στο ενυδρείο! Μαζί με τα 4 σαλιγκάρια και τους 2 ερημίτες, πλέον και 2 clown! Νιώθω το τράνταγμα του πυραύλου ενώ κερδίζει τη βαρύτητα! Θάλασσα μέσα στο σπίτι! Και ας χρειάστηκε να βάλω τον ανεμιστήρα του σπιτιού 3 μέρες πάνω στο πλυντήριο να βαράει απέναντι στο ενυδρείο για να κατεβάσω τη θερμοκρασία! Τι στιγμή και αυτή! (α μπήκαν και κοπήποδα μπόλι μετά από drip acclimatisation, αλλά ποιος χέστηκε για αυτά.. lol!). Φυσικά πήγα στο pet shop για να δώσω 20 Ε και έφυγα με λογαριασμό 100Ε, αλλά δε βαριέσαι - μπήκαν ψάρια!!! Ζούμε μεγάλες στιγμές φίλες και φίλοι του ενυδρειακού αθλητισμού! Φωτογραφίες από τα 2 clownfish που μάλλον επειδή είναι μικρά και φοβούνται τις Jebao-WP40 πάνε και κάθονται από κάτω τους και ενός ερημίτη που ρωτά ευγενικά αν μπορεί να δανειστεί το σπίτι του σαλιγκαριού (μάλλον η απάντηση ήταν όχι...): Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 2 Αυγούστου 2014 #60 Share 2 Αυγούστου 2014 Καλη αρχή να εχεις με τα ζωντανά, Ο πρόλογος σου ολα τα λεφτά... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 2 Αυγούστου 2014 #61 Share 2 Αυγούστου 2014 Οντως ο προλογος ηταν για οσκαρ!! Μεγεια τα ψαρουκια!! Ετσι ειναι τα κλοουν, μπορει να μηνουν για μηνες κατω απ τους κυκλοφοριτες μεχρι να βρουν αλλο μερος να αραζουν ή ακομα καλητερα ενα κοραλλι να χοσταρουν 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 4 Αυγούστου 2014 #62 Share 4 Αυγούστου 2014 Πρόλογος με πολυ ψυχή Παντα τα πρωτα ψαρακια και οι κάτοικοι ειναι μια απιστευτη και αξέχαστη σκηνή!! Ετοιμάσου για άπειρες στιγμές να χαζεύεις το ενυδρειο σου σαν τον καλυτερο ζωντανό πινακα, και να μην μετανιώνεις στιγμη. Τα καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 5 Αυγούστου 2014 Author #63 Share 5 Αυγούστου 2014 Ευχαριστώ για τα καλά λόγια!! Ρεεεε ο ερημίτης κάνει ντου στα σαλιγκάρια!! Το ένα το τούμπαρε και το κάνει νιαμ - νιαμ χωρίς καν να το βάλει στο τηγάνι!!! Ντα φακ! Το αγνοώ; Αγοράζω και άλλα σαλιγκαράκια μήπως και είναι στον όγκο να τον βοηθήσω; Αγοράζω lady εριμιτη να έχει να ασχολείται; Τα κλοουνάκια 4η μέρα σήμερα και σήμερα είδα το πρώτο να μασουλάει - γενικά είναι μικροσκοπικά και οι Jebao πρέπει να τα κουράζουν πολύ, καμιά ιδέα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 5 Αυγούστου 2014 #64 Share 5 Αυγούστου 2014 Ο ερημιτης χτυπαει τα σαλιγκαρια για το καβουκι τους, βρες αδεια κελυφοι απο κανα πετ, βραστα καλα και ριχτα μπας και αφησει τα σαλιγκαρια.... Δωσε χρονο στα νεμο, θα την βρουν την ακρη μονα τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 5 Αυγούστου 2014 #65 Share 5 Αυγούστου 2014 Εγω θα ελεγα κατι αλλο δεν βγαζεις τον ερημιτη να ησυχασεις?πολλα μπραβο στον προλογο,προλογος ερωτευμενου χομπιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 5 Αυγούστου 2014 Author #66 Share 5 Αυγούστου 2014 Σε ευχαριστώ niknik για τα καλά σου λόγια, τα ενυδρεία είναι μικρόβιο - σε κάθε καταστροφή κλαψουρίζω ότι θα τα διαλύσω - πουλήσω - χαρίσω, και μετά πάλι εκεί... 5 χρόνια τώρα.... η αλήθεια είναι ότι στο κενό -προς το παρόν- ενυδρείο μου, με τα μικροσκοπικά clown να περιφέρονται σε βλαμένα στις Jebao, στις άκρες του ενυδρείου κ.ο., και να μην πλησιάζουν τα βράχια να κάνουν το εφε, ο ερημίτης - σαλιγκαροφάγος είναι το πιο δραστήριο ζώο και μου αρέσει, ο 1ος ερημίτης κάθε κλεισμένος στο καβούκι του και βγαίνει πολύ λίγο - κυρίως όταν πάω να τον πιάσω με τη λαβίδα γιατί πιστεύω ότι απεβίωσε, λολ. Οπότε ο σαλιγκαροφάγος, ο οποίος έχει και διπλάσιο μέγεθος από τα σαλιγκάρια (βλ. φωτό παραπάνω) είναι και το μοναδικό πράγμα που με διασκεδάζει να βλέπω (τα ψαράκια είναι χαριτωμένα, αλλά όλη την ώρα τη βγάζουν σε άκυρα σημεία όπως προείπα). Βέβαια περιμένω την Τρίτη - Τετάρτη που θα έχουν περάσει 10 μέρες από τα clown να μπουν και οι επόμενοι συγκάτοικοι.... Η θερμοκρασία είναι το μεγάλο μου αγκάθι... Βράζει το σπίτι - βράζει το ενυδρείο. Μέχρι που σκέφτομαι να τρυπήσω το ψυγείο (είναι κοντά) και να βάλω μία σερπαντίνα στην κατάψυξη, όπου θα στέλνω το νερό με αντλία από το sump (μαζί με controller). Το έχει κάνει κανείς; Σαν κατασκευή είναι εύκολη - άμα δεν έχεις ψυγείο inox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 5 Αυγούστου 2014 #67 Share 5 Αυγούστου 2014 Τι θερμοκρασία εχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 5 Αυγούστου 2014 #68 Share 5 Αυγούστου 2014 Πρωτον οι νεμο καθονται και συμπεριφερονται ετσι γιατι δεν εχουν το σπιτι τους για να πανε την ανεμωνη τους(που δεν μπορεις να βαλεις γιατι ειναι νωρις,επισεις μπορει να συμπεριφερονταιαπο την υψηλη θερμοκρασια του νερου (εαν ειναι)επισεις με ανεμιστηρακια μπορεις να κανεις την δουλεια σου με πολυ ανεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 5 Αυγούστου 2014 Author #69 Share 5 Αυγούστου 2014 Άσε δράμα niknik, περιμένω 6αδα απο το ebay ανά πάσα στιγμή, αλλά έχω αρχίσει να απογοητεύομαι από αυτό το θέμα - κάνω κινήσεις και για κλιματιστικό γιατί βράζουμε οικογενειακώς. Για να καταλάβεις, βάζω τον οικιακό ανεμιστήρα να βαράει φουλ επάνω στην επιφάνεια και με το ζόρι ρίχνει τη θερμοκρασία 2 βαθμούς. Δηλαδή στους 29-28! Και φυσικά κάθε μέρα 1 ποτιστήρι ΑΟ για συμπλήρωμα... Τα νέμο έχω διαβάσει ότι δεν είναι υποχρεωτικό να ζήσουν σε ανεμώνη - ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν τα πήρα από μία (βασικά δεν έχουν καν κατέβει χαμηλά στα βράχια να εξερευνήσουν το σύστημα...). Στο λέω αυτό γιατί δεν σκοπεύω να βάλω ανεμώνη - μου φαίνεται πολύ επιθετική και επικίνδυνη λόγω τοξικότητας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 5 Αυγούστου 2014 Author #70 Share 5 Αυγούστου 2014 Χα, σήμερα πήρα από το σούπερ μία σακούλα πάγο. Θα το ρίξω στο ενυδρείο να το κατεβάσω 4 βαθμούς σκέφτηκα. Με τη σακούλα, να μην μπει νερό μέσα και μου το λερώσει, σκέφτηκα. Ο πάγος έλιωσε σε 15 λεπτά. Το ενυδρείο κατέβασε και μισό βαθμό. Η σακούλα ήταν τρύπια και δεν ξέρω πόσα λίτρα νερού χύθηκαν μέσα στο ενυδρείο - τα νεύρα μου. Με βλέπω αύριο να συμπληρώνω αλάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 5 Αυγούστου 2014 #71 Share 5 Αυγούστου 2014 Η θερμοκρασία ειναι υψηλή αν κατάλαβα καλα δεν εχεις και αναπλήρωση καλο θα ειναι πριν βαλεις αλλα ζωντανά μέσα να τα εχεις και τα δυο για να μην στρεσαρεις και ταλαιπωρούνται οι οργανισμοί που θα βαλεις επισης μην επιχειρείς να ριξεις τόσο γρηγορα την θερμοκρασία και αυτο κακό κάνει τωρα για τα κλοουνακια δεν ειναι απαραίτητο να βαλεις ανεμωνη εδω υπάρχουν και ενυδρεια που είχαν ανεμωνη και δεν πήγαν ποτε και εχουν παει σε κλαμ η οτι αλλο τους φτιάξει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 6 Αυγούστου 2014 #72 Share 6 Αυγούστου 2014 +1 στα λογια του Λυκουργου και απο εμενα τεράστια προσοχη στο τι ζωντανα θα βάλεις και ποτε θα τα βάλεις. Σκληρά και 4 βαθμοί κατω σε λίγη bye bye σκληρά και απο το σοκ παιζει ολο το ενυδρειο. Φτιάξει τα βασικά και μετα βλέπεις για στοκαρισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 6 Αυγούστου 2014 #73 Share 6 Αυγούστου 2014 (edited) Επισης εαν θελεις να βαζεις παγο, βαζε νερο σε μπουκαλια 1,5λιτρου απο νερο και στην καταψυξη και εφαρμογη μονο στο σαμπ.... Ασε που στους 27-28 παιζει πολλα ρηφ το καλοκαιρι(και το δικο μου), αλλα σταθερα εκει, οποτε υπομονη για τα ανεμηστηρακια, εχε νερο απο την Α/Ο για αναπληρωσει και υπομονη... Εγω στην θεση σου τα επομενα χρηματα θα τα εδινα για μια αναπληρωσει απο water waves και για ζωντανα εχεις καιρο μπροστα σου.... Τα κλοουνακια εαν δεν υπαρχει ανεμονη μπορει να μηνουν στο ιδιο μερο για μηνες, εμενα το δικο μου αλλαζε θεση καθε 45 μερες περιπου μεχρι που χοσταρε στην καταλαφυλια.... Έγινε επεξεργασία 6 Αυγούστου 2014 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 6 Αυγούστου 2014 Author #74 Share 6 Αυγούστου 2014 Αναπλήρωση έχω - απλά δεν την έχω συνδέσει ακόμα! (περιμένω να σταματήσω τη δουλειά από Δευτέρα να ασχοληθώ, γιατί μου φαίνονται κινέζικα και δεν πολυκαταλαβαίνω (ίσως φταίει ότι είναι κινέζικα (ΛΟΛ). Speaking of κινεζικά: Σκληρά και 4 βαθμοί κατω σε λίγη bye bye σκληρά και απο το σοκ παιζει ολο το ενυδρειο. Discos δεν κατάλαβα λέξη! Ψαράκια θα μπουν μετά τα ανεμιστηράκια, βεβαίως - βεβαίως. Τα περιμένω εντός της εβδομάδας - ελπίζω να με καλύψουν. Για αυτή μου την ιδέα δεν είπατε τίποτις: Μέχρι που σκέφτομαι να τρυπήσω το ψυγείο (είναι κοντά) και να βάλω μία σερπαντίνα στην κατάψυξη, όπου θα στέλνω το νερό με αντλία από το sump (μαζί με controller). Το έχει κάνει κανείς; Σαν κατασκευή είναι εύκολη - άμα δεν έχεις ψυγείο inox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrossol 6 Αυγούστου 2014 #75 Share 6 Αυγούστου 2014 Για αυτή μου την ιδέα δεν είπατε τίποτις: Μέχρι που σκέφτομαι να τρυπήσω το ψυγείο (είναι κοντά) και να βάλω μία σερπαντίνα στην κατάψυξη, όπου θα στέλνω το νερό με αντλία από το sump (μαζί με controller). Το έχει κάνει κανείς; Σαν κατασκευή είναι εύκολη - άμα δεν έχεις ψυγείο inox. Πες το πρωτα στη γυναικα!!! ( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος