Archimendes 16 Ιουλίου 2014 Author #26 Share 16 Ιουλίου 2014 Βασικά η φωτογραφία το αδικεί το aquascape (κλειστά φώτα, αμακιγιάριστος, είχε κοιμηθεί αργά... χεχεχε). Δεν φαίνεται από πίσω το setup... Θα βάλω και άλλα δύο κομμάτια ζωντανού - να πάρει μπρος αυτό το έτος, οπότε έχει ακόμα. Yautja ο βράχος είναι ψόφιος εκτός από ένα κομμάτι - δεν φαίνεται καλά και όπως γράφω θα μπουν άλλα δύο στο προσεχές μέλλον. Το βράχο τον πήρα από αλυσίδα petshop γιατί έβγαινε τραγικά πιο φτηνός από ενυδρειοκατάστημα. Αν είναι μάπα, θα το δούμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 16 Ιουλίου 2014 #27 Share 16 Ιουλίου 2014 Πρόσεχε μόνο με τον ζωντανό το τι μπορεί να κουβαλάει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 16 Ιουλίου 2014 Author #28 Share 16 Ιουλίου 2014 Αυτό είναι σχετικό - δεν μπορώ να ξέρω, δεν είχα ποτέ reef. Κάτι φωτογραφίες έχω δει από aptesia και μετά καλή πίστη... Υπάρχει καποιος άλλος τρόπος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 16 Ιουλίου 2014 #29 Share 16 Ιουλίου 2014 Εχω τον ιδιο βραχο απο εκει που τον πηρες και εσυ και ειναι μια χαρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 16 Ιουλίου 2014 Author #30 Share 16 Ιουλίου 2014 καλο αυτο - για να δούμε και με τον ζωντανό πως θα παει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 16 Ιουλίου 2014 #31 Share 16 Ιουλίου 2014 Μου αρεσει πολυ ο τροπος που γραφεις φιλε archimendes και η πλακιτσα που κανεις Πολυ ομορφο που μπορεις και βλεπεις το ενυδρειο απο τοσες πλευρες Οσον αφορα στο στησιμο συμφωνω με τα υπολοιπα παιδια οτι μπορεις να "ταλαιπωρηθεις" λιγο και να κανεις κατι καλυτερο. Βεβαια αν αρεσει στα δικα σου τα ματια φιλε μου και την υπολοιπη οικογενεια,τοτε μην πειραξεις ουτε πετραδακι. Οπως ειπαν τα παιδια,οντως ο ζωντανος βραχος μπορει να κουβαλαει πολλους ανεπιθυμητους οργανισμους. Οποτε τωρα που ειναι αρχη να τον παρατηρεις οσο περισσοτερο μπορεις και οτι αγνωστο βλεπεις να κανεις ερωτηση ωστε αν ειναι κατι κακο να το ξεφορτωθεις πριν γινει προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 16 Ιουλίου 2014 Author #32 Share 16 Ιουλίου 2014 Πωπω κράξιμο για το aquascape... ενώ ήμουν τόσο περήφανος.... :) Τέσπα από εβδομάδα με τον καινούριο θα ξαναβουτήξω... Για το ζωντανό μου είπε το παιδί ότι έχει κάτι σφουγγάρια -που μάλλον δεν θα επιβιώσουν εκτός νερού, και μανιτάρια, που μπορεί και να τη βγάλουν καθαρή. Δεν βλέπω κάτι άλλο - α, και η μία πλευρά είναι γεμάτη με κάτι ροζ/μοβ λεπτές ανεμώνες, λέτε να πειράζει; Lol πλάκα κάνω. καθαρός μου φαίνεται - από όσο μπορώ να ξέρω.... Οι γαρίδες πάντως (βλ. παραπάνω) αποχαιρέτησαν γρήγορα - γρήγορα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 16 Ιουλίου 2014 Author #33 Share 16 Ιουλίου 2014 Α, βασική ερώτηση: Το skimmer πώς σας φαίνεται; (καλά ειναι; πιο μέσα πιο έξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 16 Ιουλίου 2014 #34 Share 16 Ιουλίου 2014 Α, βασική ερώτηση: Το skimmer πώς σας φαίνεται; (καλά ειναι; πιο μέσα πιο έξω Απο την φωτογραφία φαίνεται μια χαρα η θέση που το εχεις βάλει.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 16 Ιουλίου 2014 #35 Share 16 Ιουλίου 2014 +1 Το ιδιο skimmer εχω και εγω φιλε μου,μια χαρα το εχεις βαλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 17 Ιουλίου 2014 #36 Share 17 Ιουλίου 2014 Προσπαθώ να μετρήσω την αλατότητα με αλατόμετρο και κάθε φορά και μια διαφορετική μέτρηση - πάει για skoupidos. Περιμένω από ebay το ρεφρακτόμετρο. Ωραίος!! Έλιωσα στο γέλιο Καλη αρχη και απο εμενα! Μου αρεσει ο τρόπος που παρουσιάζεις το ενυδρειο σου και την ολη εμπειρια σου. Παίξε λιγο με το βραχο τωρα που ειναι νωρίς και θα δεις οτι το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Εισαι σε ωραίο σημείο τωρα, αν δείξεις υπομονή το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 28 Ιουλίου 2014 Author #37 Share 28 Ιουλίου 2014 Μετα απο εκτεταμένες διακοπες σαν υπέρ κροίσος που ειμαι των....4 ημερών, επέστρεψα στη βάση μου. Ωρα για ενημέρωση, το ενυδρειο πιστευω ότι πλέον κλείνει με το στρωσιμο (μηδενίστηκε η αμμωνία και το Nh2, αν το γράφω καλα. Μπήκαν δυο κομμάτια ζωντανού βράχου και συνολικά 2,5 μπουκάλια βακτήρια. Ήρθε κ η αλατοτητα στα μέτρα της με το ρεφρακτρομετρο απο το eBay και η θερμοκρασία ειναι στους 28. Παρατήρηση: μια γλυκιά μπόχα βραστου λαχανου αναδύεται, μάλλον απο την προσαρμογή των ζωντανών βράχων. Να βάλω άνθρακα η να αδιαφόρησω; Αλλαγή νερού ποτέ και ποσο; Ψάρι ποτέ μπαίνει;;; Καμία ιδέα; Κοραλία ποτέ; Ποσά τη φορά; Ποτέ μετράω και τι απο τις άλλες παραμέτρους; Αυτά, εμπρός λοιπόν τα δαχτυλάκια σας στο πληκτρολόγιο να με διαφωτισετε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 28 Ιουλίου 2014 Author #38 Share 28 Ιουλίου 2014 To NO3 εννουσα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 28 Ιουλίου 2014 #39 Share 28 Ιουλίου 2014 Μαλλον εννοεις τα No2(νιτρωδη) 1-3 νιτρηκα τα θελεις τωρα που ειναι αρχη... Ξεκινα ανθρακα και εαν δεν εχεις αλγη-ατς ξεκινα και αντιφωσφορο.... Ανθρακα μπορουσες να ξεκινησεις απ την αρχη για κατι τετοια.... Ξεκινας με "συνεργειο καθαρισμου", σαλιγκαρια/γαριδες/καβουρακια, 2-3 καθε 3-4 μερες και μετα προχωρας σε ψαρια/κοραλλια... Καλη προσαρμογη τωρα που ειναι φρεσκο Μετρησεις μπορεις να ξεκινησεις απο τωρα να ξερεις που εισαι και πιο συχνα οταν βαλεις τα πρωτα κοραλλια.... Φωτο στον λαο παρακαλω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 28 Ιουλίου 2014 Author #40 Share 28 Ιουλίου 2014 Πάλι σε μπελάδες με βάζεις Akridas.... Το ΝΟ3 και την αμμωνία μετράω τόσο καιρό που κάνω τον κύκλο... Το ΝΟ2 δεν είναι η ενδιάμεση φάση; Τι να το μετρήσω; Αφού ΝΟ3 δεν θα καταλήξει; Ή τα έκανα λάθος. Ευτυχώς υπάρχουν τεστ για όλα (πήρα το uber πακετο από το eBay με τεστάκια Salifert και ρεφρακτόμετρο). Αντε να μετρήσω και το ΝΟ2... Άλγη δεν έχω δείγμα. Μιλάς για αντιφώσφορο. Χα. Άρα να μετρήσω φώσφορο; Τι θέλω να δω από μέτρηση; Μηδέν; Πολύ; Τι αντιφώσφορο; Τι 'ναι αυτό κύριε; Ζουμί, φαντάζομαι. Από τώρα; Αλλαγή νερού πότε κάνω; (αφου μπουν αυτά ή μετά Στα 650 λίτρα θα βάλω 2 καβουράκια; Μήπως να βάλω περισσότερα; Δεν το βιάζομαι το θέμα, αλλά το πηγαινε-έλα βαριέμαι. Α, και που θα τα βρω αυτά; Στο CosmoZoo στο Πειραιά θα έχει; Μένω Μενίδι κοντά στην εθνική, κάτι κοντινότερο; Προσαρμογή όπως στο γλυκό νερό ή διαφορετικά; Ποια φωτό ρεεεεεεεεεεεεε. Με κράξατε με το setup μου!!!!!!! Ού ρεεεεεεεεεεεε. Καλά, θα βάλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 28 Ιουλίου 2014 #41 Share 28 Ιουλίου 2014 πολυ βραχο εχεις μεσα φιλε μου βγαλε λιγο για να βοηθησεις και την κυκλοφορια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 28 Ιουλίου 2014 Author #42 Share 28 Ιουλίου 2014 Σε ευχαριστό Lykourgos για το σχόλιο, αλλά προτιμώ να πάρω και άλλη μια Jebao να ενισχύσω την κυκλοφορία, παρά να βγάλω βραχάκια, μου ψιλοαρέσει έτσι να σου πω την αλήθεια και έχει χώρο αρκετό για κολύμπι γύρω - γύρω και πάνω. Ελπίζω με τις δύο WP-40 να είμαι εντάξει για αρχή! Μετρησα και το NO2 με το κιτ της Salifert και δείχνει 0. Να θεωρήσω ότι τελείωσε ο κύκλος; ΝΟ4 = 0 ΝΟ2 = 0 ΝΟ3 = 10mg/l Να πάω για καβούρια, όπως συστήνει και ο Akridas; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 28 Ιουλίου 2014 #43 Share 28 Ιουλίου 2014 Πανε για σαλιγκαρια και ενα εργμιτη για αρχη, δεν ξερω που ειναι το Μενιδη, ειναι χωριατης το aquario ειναι πιο κοντα που ειναι στην Χαμοστερνας(παλι δεν ξερω που ειναι αυτη η Χαρμοστερνας )... Ο αντιφωσφορος ειναι σε μορφη κοκκων και υπαρχη σε μορφη αλουμινιου και σιδηρου, του αλουμινιου τραβαει γρηγορα τα φωσφορικα(Po4) και τον αλλαζει καθε 3-5 μερε και ο σιδηρου τραβαει πιο αργα και σταθερα, θελει 1-2 μερες να ξεκινησει και τον αλλαζει καθε 30-45 μερες, ο σιδηρου ειναι καλητερος, παρε εαν βρεις σιδηρου... Γενικοτερα με μπερδεψε μετα τις παραμετρους (nh3/nh4-no2-no3) και ειπα να τα ξεκαθαρισουμε λιγο για να ειμαστε συγουροι γιατι πραγμα μιλαμε:... Τα no2(νιτρωδη) ειναι μεν η ενδιαμεση φαση αλλα μπορει να μετρα no2 και no3 προς το τελος του κυκλου του αζωτου, οποτε για συγουρια μετρας και τα δυο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 28 Ιουλίου 2014 Author #44 Share 28 Ιουλίου 2014 Ε τελικά τα μέτρησα ολα κ ηρέμησα, τα αποτελέσματα τα έχω γράψει επάνω. Τον φώσφορο δεν πρέπει πρώτα να το μέτρηςω πριν ρίξω αντί φώσφορο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 28 Ιουλίου 2014 #45 Share 28 Ιουλίου 2014 Οχι απαριατητα, δεν θελεις φωσφορικα και εαν εχεις στο μελλον δυσκολα θα μπορεις να τα "ρουφιξεις" απ το συστημα... Ξεκινα τον και μετρα κι ολας γιατι ειναι απαραιτητο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 28 Ιουλίου 2014 #46 Share 28 Ιουλίου 2014 (edited) Σορυ για το διπλο ποστ... Κινητο βλεπεις... Έγινε επεξεργασία 28 Ιουλίου 2014 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 28 Ιουλίου 2014 Author #47 Share 28 Ιουλίου 2014 Αντί φώσφορο εννοείς το phosguard? Δεν μου είπες κ για την αλλαγη νερού, ποτέ γίνεται η πρώτη? Το phosguard λέω να το βάλω σε μια Καλτσά κ να το βάλω σε ενα απο τα διαμερίσματα του sump μετα το σκιμμερ κ πριν τον κινέζο. Καταπληκτική ιδέα έτσι; Όχι; Γιατί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 28 Ιουλίου 2014 Author #48 Share 28 Ιουλίου 2014 Συμπλήρωμα στο παραπάνω, ξέρω ότι είναι νωρίς βέβαια, αλλά το ψαχούλεμα στο ίντερνετ με βιβλία - λευκώματα ανοιχτά στο τραπέζι είναι μεγάλη απόλαυση... Έχω ένα ωραίο βιβλιαράκι με διάφορες προτάσεις για reef-safe ψάρια, αλλά το κάνει και βιοτοπικό το ενυδρείο - δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε αυτό, βάζοντας ψάρια από διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες μαζί; αρκεί να είναι reef safe πάντα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 28 Ιουλίου 2014 #49 Share 28 Ιουλίου 2014 Ναι, αλλα νομιζω οτι το phosguard ειναι αλουμινιου.... Αλλαγη πριν βαλεις τα νεα σου ζωντανα, μια μετα πριν πχ.... Μπορεις αρκει οπως λες να ειναι reef safe(δηλαδη να μην πειραζουν/τρωνε τα κοραλλια ασχετα εαν ειναι softies-lps-sps).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimendes 29 Ιουλίου 2014 Author #50 Share 29 Ιουλίου 2014 Update! Μεγάλες στιγμές! Ήρθε σπίτι 1 ερημίτης και 3 algae snails! Ιστορική μέρα, μετά από κοντά 3 μήνες σχεδιασμού - κατασκευών - τακτικών επικοινωνιών με τον θεούλη και τους συγγενείς του - πλημμυρών - οδυρμών και καταποντισμών. Ελπίζω να επιβιώσουν. Παρασκευή λέω για τη δεύτερη παρτίδα. Καμιά ιδέα σε πόσα τέτοια να βάλω; Λέω επίσης να μπολιάσω και αρθρόποδα - κοπήποδα, φανταστική ιδέα ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος