DrEng 13 Ιουλίου 2014 Author #51 Share 13 Ιουλίου 2014 Πολυ ωραια τι κανω σημερα ειναιβτο θεμα.... δε ξερω ποσο αλατι να βαλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 13 Ιουλίου 2014 #52 Share 13 Ιουλίου 2014 Ποση θερμοκρασια εχεις;; Ποσο αλατι σε ποσα λιτρα εχεις ριξει και ποση ωρα ανακατευεται;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 13 Ιουλίου 2014 Author #53 Share 13 Ιουλίου 2014 Ποση θερμοκρασια εχεις;; Ποσο αλατι σε ποσα λιτρα εχεις ριξει και ποση ωρα ανακατευεται;; Πριν φυγω απο το σπιτι ειχα 25 βαθμους. Το ενυδρειο ειναι χωρητικοτητας 60 λιτρων. Το αλατακι που αγορασα ηταν 2 κιλα κι ελεγε επανω συμπτωματικα οτι ειναι για 60 λιτρα. Δε το εριξα ολο. Ξεκινησα απο εχθες το απογευμα κατα τις 8. Εχω ριξει πιστευω λιγο πανω απο το μισο. Αυτο το απλο υδρονετρο που εχω δινει ειδικο βαρος περι το 1.016 ( τις περισσοτερες φορες) Συνηθως οταν το πρωτογεμισω ο δεικτης ανεβαινει κατευθειαν τερμα επανω . Αμα με ενα πλαστικο στικακι που ειχε μεσα το υδρομετρο (για να αφαιρεις λεει τις φυσαλιδες) σπρωξω το δεικτη κατω τοτε ξεκιναει απο χαμηλα καο σταθεροποιειται περι το 1.016 (τις περισοτερες φορες ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 13 Ιουλίου 2014 #54 Share 13 Ιουλίου 2014 Δεν ειναι τυχαιο, τα περισσοτερα αλατια εχουν αναλογια 2κιλα=60 λιτρα, λογικα θα πρεπει να το παρει ολο, αλλα για να μην ανεβεις πολυ βαζε σιγα σιγα 150γρ. Και μετρα καθε 6ωρες περιπου... Αμα φτασεις στο 1020 ξεκινα να ριχνεις λιγοτερο μεχρι το 1024... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 13 Ιουλίου 2014 #55 Share 13 Ιουλίου 2014 Εγώ όταν έβαζα tropic marin με 31 γραμμάρια αλάτι ανά λίτρο μου έβγαζε1024 αν θυμάμαι καλά Στους 25 βαθμούς κελσίου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 13 Ιουλίου 2014 #56 Share 13 Ιουλίου 2014 ....ένας "σωστός κανόνας" είναι ότι αν θέλουμε το νερό μας να έχει αλατότητα 1025-26, είναι 35γρ στο λίτρο στους 25 βαθμούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 13 Ιουλίου 2014 Author #57 Share 13 Ιουλίου 2014 (edited) Tropic marine βαζω κι εγω παιδια ... μετρησα παλι πριν λιγο ... πηγε 1.018 κ η μετρηση φαινεται ακρετα αξιοπιστη .... ο δεικτης ξεκινησε απο το 1 ανεβηκε σιγα σιγα και σταθεροποιηθηκε στο 1.018 ... προσεθεσα κι αλλο τωρα ... απλα δεν εχω ιδεα ποσο εχω βαλει ... θα ξαναμετρησω το βραδυ μετα τον αγωνα και θα σας πω ... ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις ... χωρις τη βοηθεια σας δε θα γινοταν τίποτα ! Αυτο το φορουμ ειναι πραγματικα εκπληκτικο Έγινε επεξεργασία 13 Ιουλίου 2014 - DrEng Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 13 Ιουλίου 2014 #58 Share 13 Ιουλίου 2014 Οταν μετρησεις πες μας Οτι αλλη απορια εχεις εδω ημαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 13 Ιουλίου 2014 Author #59 Share 13 Ιουλίου 2014 (edited) Λοιπον παιδια μετρησα στο ημιχρονο τελικα ... ειναι 1.022-1.023 στους 26 - 27 οC (αρχιζει να ζεσταινεται το νερο) ... αποσο διαβασα το ειδικο βαρος μειωνεται με την αυξηση της θερμοκρασιας .... τι κανω? Προσθετω? Μηπως στους 25 οC το ειδικο βαρος ηταν 1.024-1.025 ??? Εχουν περασει τρεις ωρες απο τη τελευταια προσθηκη αλατος Έγινε επεξεργασία 13 Ιουλίου 2014 - DrEng Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 13 Ιουλίου 2014 #60 Share 13 Ιουλίου 2014 Άστο εκεί Και μην προσθέσεις άλλο αλάτι και αύριο πήγαινεκαι ψάξε για refractometer Για να είσαι σίγουρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 13 Ιουλίου 2014 Author #61 Share 13 Ιουλίου 2014 Έγινε !! Τελος για σήμερα ! ευχαριστώ παρα πολύ για την υπερπολύτιμη βοήθεια !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 13 Ιουλίου 2014 #62 Share 13 Ιουλίου 2014 Ωραία φτιάξε την αλατοτητα σωστά και μέτρα με refractometer για να ξέρεις ακριβώς Μετά βάζεις νεκρό αραγωνιτη , νεκρό βράχο και λίγο ζωντανό βράχο ταυτόχρονα αρχίζεις να ρίχνεις βακτήρια (αν δεν έχεις σου προτείνω stability) και ρίχνεις σύμφωνα με τις οδηγίες Θα προσθέσεις άνθρακα και αντιφώσφορο σιδήρου Μετά από καμια βδομάδα θα αρχίσεις τεστ no2 , no3 , nh4 Με το που είναι έτοιμο στρωμμενο μετράς ph , kh , po4 (μπορείς να μετράς και από πιο πριν) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 14 Ιουλίου 2014 Author #63 Share 14 Ιουλίου 2014 Ζωντανο βραχο που θα βρω?? Στις αγγελιες?? Γιατι τα πετ σοπ κοντα μου δεν εχουν ..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 14 Ιουλίου 2014 #64 Share 14 Ιουλίου 2014 Ναι από αγγελία αλλά να προσέξεις να ειναι καθαρός ο βράχος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Ιουλίου 2014 #65 Share 14 Ιουλίου 2014 Προσοχή κατά την αγορά ζωντανού βράχου, τόσο για παράσιτα και άλγες, όσο και για την ποιότητά του. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο βράχος δεν είναι φυσικός (είναι τεχνητός δηλαδή) ή δεν είναι τόσο κατάλληλος, (κοτρόνες δηλαδή). Να προσέξεις να είναι ελαφρύς και πολύ πορώδεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 14 Ιουλίου 2014 Author #66 Share 14 Ιουλίου 2014 Η Άβυσσος δεν εχει ρεφρακτομετρο ... εχει ομως αυτος εδω ... http://www.myaquarium.gr/contact.asp?cmsid=1364 50-60 Ε μου ειπε ... ακριβο δεν ειναι ρε παιδια ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 14 Ιουλίου 2014 Author #67 Share 14 Ιουλίου 2014 (edited) Προσοχή κατά την αγορά ζωντανού βράχου, τόσο για παράσιτα και άλγες, όσο και για την ποιότητά του. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο βράχος δεν είναι φυσικός (είναι τεχνητός δηλαδή) ή δεν είναι τόσο κατάλληλος, (κοτρόνες δηλαδή). Να προσέξεις να είναι ελαφρύς και πολύ πορώδεις. ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη .. εσεις δε γνωριζετε να μου πειτε καποιον εμπιστο προμηθευτη ? Έγινε επεξεργασία 14 Ιουλίου 2014 - DrEng Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Ιουλίου 2014 #68 Share 14 Ιουλίου 2014 λάθος λινκ έβαλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 14 Ιουλίου 2014 Author #69 Share 14 Ιουλίου 2014 λάθος λινκ έβαλες Το link δουλευει (σε μενα τουλαχιστον) δοκιμασε www.myaquarium.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 14 Ιουλίου 2014 #70 Share 14 Ιουλίου 2014 Το κανονικό λινκ το καταστήματος είναι αυτό http://aquario.gr/ Μπορείς να βρεις φθηνά refractometer ατό eBay και στο Amazon Εδώ οι τιμές κυμαίνονται από 50 έως τον θεό πολύ δύσκολα θα βρεις ποιο φθηνά εγώ μάλλον ήμουν τυχερός Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Ιουλίου 2014 #71 Share 14 Ιουλίου 2014 Το link δουλευει (σε μενα τουλαχιστον) δοκιμασε www.myaquarium.gr σε σένα δουλεύει για συνδέεσαι ως μέλος με τον κωδικό σου !!! δώσε το λινκ του προϊόντος Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 14 Ιουλίου 2014 Author #72 Share 14 Ιουλίου 2014 σε σένα δουλεύει για συνδέεσαι ως μέλος με τον κωδικό σου !!! δώσε το λινκ του προϊόντος Δεν εχω κανει εγγραφη ... τηλεφωνο τον πηρα και μου ειπε για τις τιμες ... Εχετε καμια ιδεα για καπου φθηνοτερα ? :ρ Οι καιροι ειναι χαλεποι ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 14 Ιουλίου 2014 #73 Share 14 Ιουλίου 2014 Δες κ αυτό http://aquariumshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=997 Από 55,00 ευρώ σε προσφορά 34,00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 14 Ιουλίου 2014 Author #74 Share 14 Ιουλίου 2014 (edited) Δες κ αυτό http://aquariumshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=997 Από 55,00 ευρώ σε προσφορά 34,00 AGAPI μου με σωζεις !! Ειναι κι ATC ... τελειο ευχαριστω παρα πολυ ! Έγινε επεξεργασία 14 Ιουλίου 2014 - DrEng Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 14 Ιουλίου 2014 #75 Share 14 Ιουλίου 2014 Δεν ξέρω αν είναι τέλειο γιατί από αλάτια δεν γνωρίζω! Τώρα ξεκίνησα να μαζεύω πραγματάκια.. Εγώ πήρα κ τηλέφωνο να σιγουρευτώ πως είναι salinity. Το έκανα παραγγελία το πρωί! Πιστεύω ότι δεν έκανα πατατιά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος