nikolas makris 10 Ιουλίου 2014 #1 Share 10 Ιουλίου 2014 σημερα διαβασα κατι οπου μου φανηκε πολύ παραξενο ελεγε καποιοσ ότι μια πιθανη λυση για αρωστα ψαρια είναι το παγομα στην καταψηξη υσχιει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 10 Ιουλίου 2014 #2 Share 10 Ιουλίου 2014 Ναι βέβαια ισχύει.....και μετά τηγάνι! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 10 Ιουλίου 2014 #3 Share 10 Ιουλίου 2014 εγω εχω διαβασει οτι αυτο το κανεις για να σκοτωσεις ενα ψαρι...ειναι ενας ΄΄ανωδυνοσ΄΄΄ τροπος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 10 Ιουλίου 2014 #4 Share 10 Ιουλίου 2014 (edited) Άλλοι λένε οτι ανώδυνος τρόπος δεν ειναι. Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2014 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 10 Ιουλίου 2014 #5 Share 10 Ιουλίου 2014 Αυτό που γράφει ο Πάνος(safarpn).. Νικόλα αυτόν τον τρόπο τον αναφέρουν συχνά σαν τον πιο ανώδυνο για ευθανασία.. Αλλά δεν είναι! Ο πιο ανώδυνος τρόπος ευθανασίας είναι το χτύπημα στο κεφάλι.. αλλά πρέπει να έχεις κ το κουράγιο να το κάνεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 10 Ιουλίου 2014 #6 Share 10 Ιουλίου 2014 παιδια οπως και να το κανουμε δεν υπαρχει ανωδυνος τροπος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 10 Ιουλίου 2014 #7 Share 10 Ιουλίου 2014 Υπαρχει, με γαρυφαλέλαιο. Δε καταλαβαίνει τίποτα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 10 Ιουλίου 2014 #8 Share 10 Ιουλίου 2014 (edited) Τρολλαρετε?για ποιο λογο να σκοτωσουμε το ψαρι του ενυδρειου? Διορθωστε τον τιτλο! Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2014 - ValeAq Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 10 Ιουλίου 2014 #9 Share 10 Ιουλίου 2014 (edited) Μπορει να χρειαστεί φίλε μου η ευθανασία κάποια στιγμή καλώς ή κακώς. Οταν βλέπεις μη αναστρέψιμη κατάσταση του ψαριού και εκείνο απο την πάθηση να υποφέρει τότε τι θα κάνεις; ....Τι θα πεί "τρολλάρω"; Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2014 - Safarpn 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 10 Ιουλίου 2014 #10 Share 10 Ιουλίου 2014 Αυτο με το γαριφαλελαιο Πανο τι εννοεις?Πως το κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 10 Ιουλίου 2014 #11 Share 10 Ιουλίου 2014 Δεν ξερω δεν το ειχα σκεφτει σαν ενδεχομενο...θα προτιμουσα να παει φυσιολογικα δεν ξερω ισως εχω αδικο,παντως το να το πολτοποιησω δεν θα ειχα το κουραγιο οπως ειπε και η AGAPI7! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 10 Ιουλίου 2014 #12 Share 10 Ιουλίου 2014 Αν θυμάμαι καλά διαλύεις 12 σταγόνες γαρυφαλέλαιο ανά 3,8 λίτρα νερού. Βάζεις το ψάρι σε ενα δοχείο ώστε να κολυμπά άνετα. Το γαρυφαλέλαιο δεν ανακατεύεται εύκολα στο νερο γι' αυτο το χτυπάμε με νερό σε ενα δοχειάκι (τύπου σέικερ). Αφου ρίξουμε το γαρυφαλέλαιο μέσα στο ενυδρειάκι που έχουμε το ψάρι βάζουμε και μια αεραντλία για να βοηθάει στο ανακάτεμα και απλα περιμένουμε. Το ψάρι χάνει ουσιαστικα τις αισθήσεις του. Το αφήνουμε περίπου κανά 10λεπτο αφου σταματήσει να αναπνέει (παρακολουθούμε βράγχια/στόμα) και το βγάζουμε απο μέσα νεκρό πλέον. Άλλοι αφου το δουν να γέρνει, προσθέτουν κι άλλες σταγόνες γαρυφαλέλαιο για να "σιγουρέψουν" το θάνατο και άλλοι μετα απο το θάνατο, το βάζουν και στην κατάψυξη αλλα προσωπικά δε βλέπω το λόγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 10 Ιουλίου 2014 #13 Share 10 Ιουλίου 2014 Αν θυμάμαι καλά διαλύεις 12 σταγόνες γαρυφαλέλαιο ανά 3,8 λίτρα νερού. Βάζεις το ψάρι σε ενα δοχείο ώστε να κολυμπά άνετα. Το γαρυφαλέλαιο δεν ανακατεύεται εύκολα στο νερο γι' αυτο το χτυπάμε με νερό σε ενα δοχειάκι (τύπου σέικερ). Αφου ρίξουμε το γαρυφαλέλαιο μέσα στο ενυδρειάκι που έχουμε το ψάρι βάζουμε και μια αεραντλία για να βοηθάει στο ανακάτεμα και απλα περιμένουμε. Το ψάρι χάνει ουσιαστικα τις αισθήσεις του. Το αφήνουμε περίπου κανά 10λεπτο αφου σταματήσει να αναπνέει (παρακολουθούμε βράγχια/στόμα) και το βγάζουμε απο μέσα νεκρό πλέον. Άλλοι αφου το δουν να γέρνει, προσθέτουν κι άλλες σταγόνες γαρυφαλέλαιο για να "σιγουρέψουν" το θάνατο και άλλοι μετα απο το θάνατο, το βάζουν και στην κατάψυξη αλλα προσωπικά δε βλέπω το λόγο. Πανο με τρομαζεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 10 Ιουλίου 2014 #14 Share 10 Ιουλίου 2014 Δεν έχω εφαρμόσει ποτε καμία μέθοδο ευθανασιας. Θεωρω κακό πράγμα ενας αρχάριος να καταφεύγει στην ευθανασία επειδη ίσως τις περισσότερες φορες υπάρχει θεραπεία. Για να κάνεις ευθανασία πρεπει να ΞΕΡΕΙΣ οτι η κατάσταση ειναι μη αναστρέψιμη και οτι το ψάρι πραγματικά υποφέρει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 10 Ιουλίου 2014 #15 Share 10 Ιουλίου 2014 Ετσι ξεκινησε και ο frankestein Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 10 Ιουλίου 2014 #16 Share 10 Ιουλίου 2014 σημερα διαβασα κατι οπου μου φανηκε πολύ παραξενο ελεγε καποιοσ ότι μια πιθανη λυση για αρωστα ψαρια είναι το παγομα στην καταψηξη υσχιει Η αναλυση των παιδιων ειναι πολυ κατατοπιστικη. Το ερωτημα το δικο σου δεν καταλαβαινω. Ποιος ο λογος να το κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 10 Ιουλίου 2014 #17 Share 10 Ιουλίου 2014 Ταριχευση Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 10 Ιουλίου 2014 #18 Share 10 Ιουλίου 2014 Ταριχευση Καλα αληθεια λες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 10 Ιουλίου 2014 #19 Share 10 Ιουλίου 2014 Πλακα κανω...δεν ρωτησε εμενα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 10 Ιουλίου 2014 #20 Share 10 Ιουλίου 2014 Εδω ειστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 11 Ιουλίου 2014 #21 Share 11 Ιουλίου 2014 Βρε παιδιά τι μακάβριο θεμα είναι αυτό ? Eλπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο.......είναι πολύ σκληρό, και θέλει μεγάλη ψυχική δύναμη.....το έχω κάνει σε 2 σκυλάκια που είχα και δεν υπήρχε γιατρειά, και δεν μπορώ ούτε να το σκέφτομαι........αρρώστησα στην κυριολεξία. Και για να αλάξω λίγο θέμα....τι είναι το τρολλάρω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 11 Ιουλίου 2014 #22 Share 11 Ιουλίου 2014 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%BF%CE%BB_(%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 11 Ιουλίου 2014 #23 Share 11 Ιουλίου 2014 Εγω τουλάχιστον όχι, δε "τρολλάρω". Οποίος νομίζει οτι "τρολλάρω" μπορεί κάλιστα να μην απαντάει στα πόστ μου. Η ευθανασία στα ψάρια ειναι ενα θέμα που έχει συζητηθεί πολλές φορές και καλώς ή κακώς κάποιες φορες πρεπει να αποτελεί τη λύση. Αν σε κάποιον φαίνεται παράξενο ας διαβάσει λίγο τη σκοπιμότητά της, αν φαίνεται αστείο, δεν ειναι, αν φαίνεται υπερβολή, μπορει να αφήσει το ψάρι του να υποφέρει, ίσως αυτο τον ευχαριστεί περισσότερο, τι να πω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 11 Ιουλίου 2014 #24 Share 11 Ιουλίου 2014 Η αναλυση των παιδιων ειναι πολυ κατατοπιστικη. Το ερωτημα το δικο σου δεν καταλαβαινω. Ποιος ο λογος να το κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas makris 11 Ιουλίου 2014 Author #25 Share 11 Ιουλίου 2014 παιδια και εγω που το διαβασα τρελαθηκα δεν το εχω κανει και ουτε προκειται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος