Jump to content

Υγρό Ή Στεγνό Skimming?

Recommended Posts

Μιά ακόμη ερώτηση :
τι είναι προτιμότερο το υγρό skimming (πολύ και αραιό νερό στο ποτήρι του skimmer ) ή το στεγνό (λίγο και πυκνό νερό ) ? Υποθέτω ότι δεν υπάρχει διαφορά εκτός από το πόσο συχνά μπορούμε να αδιάζουμε το ποτήρι του skimmer . Σωστά ?

Γενικα ενα θεμα που χρήζει προσοχής. Υπαρχουν skimmer και skimmer με διαφορετικό τροπο απόδοσης.

Προσωπικά βάζω πρώτα το σκιμμερ να δω που δουλευει καλυτερα και αφου δω, συνήθως το φέρνω καπου στη μεση με μια τάση στο λιγο ποιο στεγνό. :)

Για μένα το skimming είναι skimming και αν γίνεται αποτελεσματικά εκεί είναι η ουσία. Εγώ έχω dry skimming γιατί βαριέμαι να αδειάζω το κύπελο και γιατί φοβάμαι για καμιά υπερχείληση.

Δεν ξέρω αν στο αραιό skimming έχεις πιο άμεσα αποτελέσματα . Αυτό είναι μια απορία που έχω και γω..

Προσωπικα τον τελευταιο χρονο το εχω στο wet γιατι ταιζω πολυ(κυριως υγρες τροφες για τα κοραλια) και θελω να αφιαρειται οτι δεν καταναλωνεται οσο το δυνατον συντομοτερα. :jig:

Το καθαριζω καθε 3η-4η μερα.

Οταν λειπω απο το σπιτι για αρκετες μερες το γυρναω στο dry.

Παντως το τι ειναι καλυτερο το καθοριζει το ιδιο το skimmer,οπως ειπε ο μαριος,αλλα και το ενυδρειο μας με τις ρουτινες του(ποσοτητα/συχνοτητα τροφης,αλλαγες νερου κτλ) και οι τιμες του νερου μας.

Θελω να πω οτι δεν υπαρχει ο χρυσος κανονας.

Το dry με το wet το ρυθμιζουμε με τον αερα;; Ακομα δεν εχω καταφερη να ρυθμισω το δικο μου σωστα...

Ο Μad23 το ανέλυσε εξαιρετικά και οντως μου θύμησε καποιες λεπτομέρειες που ειχα ξεχάσει. Οντως συμφωνώ σε ολα, αυτο το κόλπο οταν λειπεις.. Πω πω, τι μου θύμησες! Ωραίος Μιχαλιο!! :)

Το dry με το wet το ρυθμιζουμε με τον αερα;; Ακομα δεν εχω καταφερη να ρυθμισω το δικο μου σωστα...

Εγω ειχα παντα τον αέρα στο φουλ και έπαιζα με την εσωτερική στάθμη. Δεν μου αρεσε οταν εκοβα αέρα, παντα ειχα την αίσθηση μειωμένης απόδοσης ετσι. Έγινε επεξεργασία - Discos

Σε κάποια σκίμμερ μπορείς να κάνεις τη ρύθμιση με τον αέρα, ενώ σε κάποια άλλα ρυθμίζεται πανεύκολα με τη στάθμη του αφρού στο ποτήρι(όσο πιο ψηλά wet, όσο πιο χαμηλά dry).

• Like 1

Δηλαδη πολυ αερας-wet smimming, λιγος αερας-dry smimming;

Αν το σκιμμερ εχει εσωτερική στάθμη πας φουλ αέρα και παίζεις με τη στάθμη. Αν εχει μονο αέρα να ρυθμίσεις τοτε...με αέρα, αλλα δεν το προτιμω, σε καποια σκιμμερ που ειχα δοκιμάσει με ρύθμιση αέρα μονο δεν μου αρεσε η όλη αίσθηση και ένιωθα κατι να λείπει..

Εχω το tunze 9002... Αυτο δεν εχει ρυθμισει για το ποτηρι, μονο με τον αερα ρυθμιζεται...

Ναι!

Αν και τώρα που βλέπω πως δουλεύει το σκίμμερ που έχεις! θα μπορούσες να ρυθμίσεις τη στάθμη στο ποτήρι βυθίζοντας ή σηκώνοντας πιο πάνω το σκίμμερ, έτσι θα το δούλευες στο μέγιστο της απόδοσης του!

Έγινε επεξεργασία - sammy

Θελει πατεντα για γινει αυτο και θα προτιμουσα να παω με τις ρυθμισεις που δινει ο κατασκευαστης, γιατι εαν κατι δεν παει καλα απο μερια μου δεν θα ξερω τι να κοιταξω πρωτα...

Αγγελε εχει δικιο ο σωτηρης σε αυτο που ανεφερε με τη ρυθμιση του υψους στην τοποθετηση του skimmer :thumbsu:

Συγκεκριμενα ομως στο 9002 δεν εχεις πολλα περιθωρια,αντε μισο εκατοστο πανω η' κατω απο το λευκη γραμμη που δειχνει την ιδανικη σταθμη.

Καλυτερα στο συγκεκριμενο skimmer να παιζεις με την παροχη του αερα φιλε :thumbsu:

Μαριε μου απολαμβανω εξισου(να μη σου πω και παραπανω) τα δικα σου Post φιλε :bow:

Πολυ χαιρομαι που ξαναμπαινεις στο χομπυ :jig:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...