Jump to content

Προετοιμασία Ενυδρείου - Ερώτηση

Archimendes

Recommended Posts

Καλησπέρα,

βρίσκομαι στα αρχικά βήματα του ενυδρείου.

Καθώς ήταν ιδιοκατασκευή και έχω νεκρό βράχο, έκρινα σκόπιμο πριν το γεμίσω με νερό ΑΟ να κάτω μερικές δοκιμές με νερό βρύσης - και να ξεπλυθεί αραγ + βράχος.

Το ενυδρείο έχει αραγωνίτη (ψόφιο) και βράχο (πάλι ψόφιο).

Τώρα είμαι στη διαδικασία γεμίσματος του βαρελιού με Α.Ο.

Το θέμα είναι ότι δεν κατάφερα να απομακρύνω το 100% του νερού βρύσης από το ενυδρείο, ο αραγωνίτης είναι νωπός και έχει κρατήσει νερό φαντάζομαι.

Τα συνολικά λίτρα είναι 600 + 200 sump.

Τι προτείνετε;

α) Να αδιαφορήσω και να ρίξω τα 800 λίτρα ΑΟ θεωρώντας ότι βάσει αναλογίας δεν θα γίνει και τίποτα;

β) Να ταμπονάρω όλο το εσωτερικό με πετσέτα;

γ) Κάτι άλλο;

Ευχαριστώ!

Η αναλογια ειναι μηδαμινη φιλε μου... Γεμισε το με Α/Ο αφοβα.... Αλλα να ξερεις οτι θα ηταν καλο να ειχε ηδη αναμηξει το νερο με αλατι γιατι μπορει να αργησει η να μην διαλυθει καλα και σωστα το αλατι λογο βραχου/αραγωνιτη....

Βαλε και καμια φωτο να παρουμε ματι :)

Σε ευχαριστώ Ακρίδα για την γρήγορη απάντηση.

Το ενυδρείο είναι άδειο, τα βράχια είναι μόνο μέσα ατάκτως εριμμένα για να ξεβρωμίσουν - λες να τα βγάλω και μετά να βάλω αλάτι; Φοβάμαι μην ξεφύγω με τις ποσότητες νερού!

Έχω δυο Jebao WP40 ήδη εγκατεστημένες - σκέφτομαι ενώ ρίχνω το αλάτι να τις βάλω να δουλεύουν να το διαλύσουν - τι λες;

Φωτό θα ανεβάσω το μεσημέρι - λέω να γράψω όλη τη πορεία να γελάσει και ο κάθε πικραμένος με την Οδύσσειά μου. :)

Θα ηταν καλητερα να τα εβγαζες, δεν παθαινουν κατι τωρα και μετα θα βαλεις και ανθρακα και οτι και εαν φοβασαι οτι θα βγαλουν απλα θα φυγει...

Θα το αδειασεις απ το νερο βρυσης, θα το γεμισεις με Α/Ο, θα βαλεις τους κυκλοφοριτες και σιγα σιγα θα ριχνεις αλατι...

Θα μετρας καθε 8-10 ωρες την αλατοτιτα και θα προσθετης σιγα σιγα αλατι.. Θα σου παρει καποιες μερες ετσι αλλα θα το καταφερεις, μετα απλα αδειαζεις λιγο και βαζει τον βραχο σου παλι...

ok, τώρα που σε βρήκα εσύ θα μου τα πεις όλα... :)

Έστω ότι: Έχω γεμίσει με ΑΟ και αλάτι και ψόφιο βράχο.

Μπορώ να βάλω κατευθείαν ζωντανό βράχο;

Το skimmer πότε το βάζω στη πρίζα;

Πριν βάλετε ζωντανό βράχο, κάνετε κάποιο dipping με κάτι;

Έχω και βακτήρια σε μπουκάλι - τα ρίχνω σύμφωνα με τις οδηγίες, μετά μετράω αμμωνία; θα κάνει κύκλο με τον ψόφιο βράχο και ότι ζωντανό βράχο βάλω; (τον κύκλο της αμμωνίας τον ξέρω από το γλυκό, εδώ θέλω λίγο ξεκαθάρισμα)

Ο κυλος του αζωτου ειναι ο ιδιος απλα στο θαλασσινο ο βραχος μας τραβαει και ασβεστιο/μαγνησιο/ανθρακικα στοιχεια καθως "ξυπναει" ας πουμε...

Σκιμμερ/ζωντανο βραχο βαζεις οποτε θελεις... Βακτυριδια απ την πρωτη μερα ασχετος ζωντανου/νεκρου βραχου και συμφωνα με τις οδηγιες... Μετρησεις ξεκινα σε καμια 10ρια μερες, ετσι και αλλιως θελεις καποιο καιρο μεχρι να στρωσεις, δεν εχει ουσια να μετρας καθε μερα απ την πρωτη μερα...

Επισης μπορεις να τρεξεις απ την πρωτη μερα ανθρακα/αντιφωσφορο και να ξεκινησεις κανονικη φωτοπεριοδο...

Αλλαγη θα κανεις μια μετα πριν την πρωτη σου εισαγωγη ζωης και παντα εφοσον οι μετρησεις σου ειναι σωστες και εχεις στρωση...

Θελει υπομονη η θαλασσα.... :)

Οποιαδιποτε απορια εχεις θα ρωτας, δεν υπαρχουν αυτονοητα ή χαζες ερωτησεις, ειμαστε ολοι μια παρεα :)

+1000 οτι σου ειπε ο Άγγελος.

Επίσης, για να διατηρηθούν ζωντανα τα βακτήρια ριχνε καθε δυο-τρεις μερες δυο-τρια flakes τροφή, οτι να'ναι δεν ειναι απαραίτητο θαλλασινή.

οτι άλλες ερωτήσεις εχεις, εδω ειμαστε.

Και πάνω απ'όλα, οπως ειπε κι ο Αγγελος, Υπομονή! :)

Με το καλό φίλε μου να το τελειώσεις και να το δεις όπως το φανταζεσαι!!!

Τα έχουμε πει κι από κοντά!!! :thumbsu:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...