cinelli 11 Αυγούστου 2014 Author #51 Share 11 Αυγούστου 2014 Τελικα αποφασισα να τον συσκοτισω τον ψαρι. Τεσσερις ή πεντε μερες ειναι οκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 13 Αυγούστου 2014 Author #52 Share 13 Αυγούστου 2014 Τον εκλεισα 4 μερες, ανοιξα εκανα αλλαγη νερου 70% καιιιι παλι τα ιδια Να τον ξανακλεισω; τι εκανα λαθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 14 Αυγούστου 2014 #53 Share 14 Αυγούστου 2014 Τον εκλεισα 4 μερες, ανοιξα εκανα αλλαγη νερου 70% καιιιι παλι τα ιδια Να τον ξανακλεισω; τι εκανα λαθος; ΚαλημέραΓια ποιον λόγο κανεις συσκότιση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 14 Αυγούστου 2014 Author #54 Share 14 Αυγούστου 2014 Καλημέρα Για ποιον λόγο κανεις συσκότιση; Ετσι διαβασα στις οδηγιες για τηνπρασινη αλγη, λαθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 14 Αυγούστου 2014 #55 Share 14 Αυγούστου 2014 Ετσι διαβασα στις οδηγιες για τηνπρασινη αλγη, λαθος; To link http://www.aquazone.gr/forums/topic/80879-seaaao-aeoeiy-iaaniy/ γράφει αρκετά, εκτός από την πλήρη συσκότιση : "Με πλήρη συσκότιση του ενυδρείου για 4-5 ημέρες. Κάνουμε μια αλλαγή νερού γύρω στο 50%, ταΐζουμε τα ψάρια, σταματάμε την παροχή διοξειδίου (CO2) εφ’ όσον υπάρχει, δεν τροφοδοτούμε το ενυδρείο με λίπασμα φυτών, σβήνουμε τις λάμπες, προσθέτουμε μια αεραντλία για περισσότερη οξυγόνωση του νερού και τέλος σκεπάζουμε τελείως το ενυδρείο ώστε να μην μπαίνει καθόλου φως. Μετά το πέρας της συσκότισης κάνουμε μια γενναία αλλαγή νερού περίπου 50-70% για την απομάκρυνση των νεκρών άλγεων και επαναφέρουμε τις καθημερινές ρουτίνες του ενυδρείου ομοίως και την παροχή διοξειδίου, εκτός κι αν κριθεί απαραίτητο να επαναληφθεί η διαδικασία συσκότισης. Στην περίπτωση επανάληψης της συσκότισης, ταΐζουμε ελαφρώς τα ψάρια πρώτα πριν την επανέναρξή της." Εφόσον δεν υποχωρεί, εγώ προσωπικά θα δοκίμαζα με φυτά ταχείας ανάπτυξης Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 18 Αυγούστου 2014 Author #56 Share 18 Αυγούστου 2014 (edited) Μετρησεις: αμμωνια:0 Νιτρωδη:0 Νιτρικα:0 (αναρωτιεμα αν θα ανεβασει ποτε νιτρικα) pH:7,5. Κατα τα αλλα... "Με πλήρη συσκότιση του ενυδρείου για 4-5 ημέρες. Κάνουμε μια αλλαγή νερού γύρω στο 50%, ταΐζουμε τα ψάρια, σταματάμε την παροχή διοξειδίου (CO2) εφ’ όσον υπάρχει, δεν τροφοδοτούμε το ενυδρείο με λίπασμα φυτών, σβήνουμε τις λάμπες, προσθέτουμε μια αεραντλία για περισσότερη οξυγόνωση του νερού και τέλος σκεπάζουμε τελείως το ενυδρείο ώστε να μην μπαίνει καθόλου φως.... την επανέναρξή της." ...μαλλον διαβασα τα μισα, τελος παντων. (σημερα παντως ηταν τοπιο στην ομιχλη) Σημερα λοιπον ξεκινησα απο την αρχη: Αλλαγη 50% του νερου, παυση φωτισμου και συσκοτιση. Σαββατο πρωι θα ανοιχτει και βλεπουμε... Δεν εχω βαλει αεραντλια, ειναι απαραιτητη; Έγινε επεξεργασία 18 Αυγούστου 2014 - cinelli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 18 Αυγούστου 2014 #57 Share 18 Αυγούστου 2014 Δεν εχω βαλει αεραντλια, ειναι απαραιτητη; Καλό θα ήταν να υπάρχει, για την οξυγόνωση του νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 21 Αυγούστου 2014 Author #58 Share 21 Αυγούστου 2014 Μηπως να εκανες μετρησεις μηπως και δειξουν τπτ? - PO4: (Φωσφορικά) - - Fe: (Σίδηρος) - Αλλη λύση ειναι η uv.... Αν υποθεσουμε οτι εχω αυξημενα φωσφορικα τι κανουμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Αυγούστου 2014 #59 Share 21 Αυγούστου 2014 Αν υποθεσουμε οτι εχω αυξημενα φωσφορικα τι κανουμε; Αλλαγες νερου και ταιζεις και λιγοτερο.Μερικες τροφες ανεβαζουν τα φωσφορικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 23 Αυγούστου 2014 Author #60 Share 23 Αυγούστου 2014 Αλλαγες νερου και ταιζεις και λιγοτερο.Μερικες τροφες ανεβαζουν τα φωσφορικα. οκ σε ευχαριστω πολυ. Αμμωνια:0 νιτρωδη: 0 νιτρικα : 0 ph:0 Σημερα εκανα την πρωτη αλλαγη νερου μετα την 5ημερη συσκοτιση Την τεταρτη η επομενη Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 27 Αυγούστου 2014 Author #61 Share 27 Αυγούστου 2014 Σημερα εγινε η δευτερη αλλαγη μετα απο 5 μερες περιπου 70-75% Προσθεσα και βακτηρια Το φως το εβαλα 5ωρες και ανα εβδομαδα θα ανεβαζω μια ωρα μεχρι τις 9 ωρες (σωστα? ) Δειχνει καλυτερα αλλα οχι εντελως καλα.. Να κανω σε 2-3 μερες ακομα μια αλλαγη 50% ? λεω απο αυριο να ξεκινησω ξανα potassium kai excell. Kαμία παρατηρηση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 28 Αυγούστου 2014 Author #62 Share 28 Αυγούστου 2014 Σημερα μου φαινεται οτι ειναι σχεδον τα ιδια... ή εγω κανω λαθος με την συσκοτιση ή στο δικο μου ενυδρειο δεν κανει τιποτα. Τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 3 Σεπτεμβρίου 2014 Author #63 Share 3 Σεπτεμβρίου 2014 Μαλλον βαρεθηκα να βασανιζομαι και να βασανιζω το ψαρι, θα του ριξω φαρμακο για την αλγη. Σκεφτομαι το protalon 707 της esha. Υπαρχει καμια αλλη προταση ή ενσταση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος