antonistt 7 Ιουλίου 2014 #1 Share 7 Ιουλίου 2014 μετα απο 6 μήνες στην λίμνη με 240lt αποφάσισα να κάνω αλλαγή και επειδή οσοι έχουν Αφρική με καταλαβαίνουν το μονο που δεν αλλάζεις είναι τα ψάρια... επειδή το νέο setup τρέχει περίπου μια εβδομάδα θα ανανεώνω για την κατάσταση του έχουμε και λέμε.. Γενική κατηγορία ενυδρείου African cichlids Lake MALAWI mbuna speciesΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 1.50 x 50 x 65 (καθαρό 147,6 χ 47,6 χ 55) Συνολικά Λίτρα: 385ltDIY Αντλιοστάσιο: 35lt ΟργανισμοίΦυτά: n/aΨάρια: 6 x Labidochromis caeruleus 5-6cm + (3 x labido fries) 9 x Pseudotropheus socolofi 4-5cm 10 x Pseudotropheus demasoni 3-4cm Άλλα είδη: n/aΔιακοσμητικά υλικάΦόντο: μαύρο glossy αυτοκόλλητο Πέτρες: ξύλο περίπου 120kgΞύλα: n/aΆλλα διακοσμητικά: n/aΥπόστρωμα: n/aΒυθός: ποταμίσια άμμος κοσκινισμένη με 0,3 κόσκινο περίπου 60kg ΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): DIY LED dimmable max 5000lumens 75w 6000k και max 500lumens 7,5w moonlight Διάρκεια φωτισμού: σταδιακά με controller - full φωτισμος 4 ώρες +1 ώρα dimmable daylight αρχή και τέλος (απο 0% σε 100% και απο 100% σε 0%) +1 ώρα moonlight dimmable αρχή και τέλος Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: DIY αντλιοστάσιο στο μπαλκόνι Παροχή: απο 1500lt/h έως 6000lt/h μεταβλητή ισχύ Μηχανική Φίλτρανση: 10lt σφουγγάρια (χοντρό - μεσαίο - ψιλό) + 0,5lt βαμβάκι Βιολογική Φίλτρανση: 10lt βιολογικά (ceramic siporax 5lt - plastic media 5lt) Χημική Φίλτρανση: 1lt άνθρακας σε pellets Θέρμανση/ Ψύξη: DIY inline heater 300w - DIY inline chiller 40wΛίπανση: n/aΠαροχή CO2: n/aΆλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: DIY μπαστούνια Φ20/25mm με προσαρμογή κινεζιάς skimmer επιφάνειας - σωληνώσεις Φ19/23Διατροφή: NutriDiet Chlorella Flakes - Profish power bitsΠαράμετροιpH: 8,2Γενική σκληρότητα (GH): 9Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 11Αμμωνία (ΝΗ3): διαδικασία στρωσίματος - αναμένω 0Νιτρώδη (ΝΟ2): διαδικασία στρωσίματος - αναμένω 0Νιτρικά (ΝΟ3): διαδικασία στρωσίματος - αναμένω >=10Φωσφορικά (PΟ4): n/a Μέση Θερμοκρασία (°C): 26ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: 120lt ανα εβδομάδαΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: μονο PRIME και που και που κανα-δυο κουταλιές σόδαΆλλες ρουτίνες συντήρησης: σκούπισμα βυθού με ηλεκτρική σκούπα και καθάρισμα τζαμιών με σφουγγάρι κατα την αλλαγήΦωτογραφίες: Βίντεο: Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 7 Ιουλίου 2014 #2 Share 7 Ιουλίου 2014 Φοβερό ενυδρείο Φαίνεται πολύ φυσικό και σε αυτό σε βοηθούν οι πετρες οι οποίες ειναι φοβερές Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 7 Ιουλίου 2014 #3 Share 7 Ιουλίου 2014 Παρα πολυ ομορφο ενυδρειο,με πολυ ομορφο στησιμο,να το χαιρεσαι φιλε μου.Απο φιλτρανση σκιζεις,το σκιμερ γιατι το εβαλες ,δεν εχεις καλη αναταραξη επιφανειας? Πιστευω θα ενδιεφερε και αλλους φιλους να μας πεις μερικα πραγματα για την φιλτρανση σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 7 Ιουλίου 2014 #4 Share 7 Ιουλίου 2014 Πολυ όμορφο και το νερό πεντακάθαρο. Η επιφάνεια του νερου μου φαίνεται "γυαλάκι", δε βλέπω καθόλου ανατάραξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σταύρος 7 Ιουλίου 2014 #5 Share 7 Ιουλίου 2014 Πολύ καλό!!! Πες μας λίγα πράγματα για το φίλτρο που έφτιαξες και αν μπορείς βάλε και φωτογραφίες για να καταλάβουμε πως δουλεύει... (Και δυό-τρεις ερωτήσεις: γιατί το έχεις έξω στο μπαλκόνι; Τον άνθρακα τον έχεις μόνιμα στο φίλτρο; γιατί δεν βάζεις βακτήρια για να επιταχύνεις την διαδικασία του στρωσίματος; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonistt 7 Ιουλίου 2014 Author #6 Share 7 Ιουλίου 2014 (edited) Φοβερό ενυδρείο Φαίνεται πολύ φυσικό και σε αυτό σε βοηθούν οι πετρες οι οποίες ειναι φοβερές τις πέτρες τις πήρα απο εναν μαντρά της περιοχής αλλα γενικά παίζει σε πολλούς μαντράδες σαν πετρα "ξύλο" ή "σιδηρόπετρα" προσωπική ηταν η επιλογή το σπάσιμο σε χοντρά κομμάτια Παρα πολυ ομορφο ενυδρειο,με πολυ ομορφο στησιμο,να το χαιρεσαι φιλε μου.Απο φιλτρανση σκιζεις,το σκιμερ γιατι το εβαλες ,δεν εχεις καλη αναταραξη επιφανειας? Πιστευω θα ενδιεφερε και αλλους φιλους να μας πεις μερικα πραγματα για την φιλτρανση σου. το skimmer το έβαλα για να μου καθαρίζει την επιφάνεια... αν ανάψω το φίλτρο στο 50% που συνήθως το έχω (3000lt/h) ειναι κάπως έτσι η επιφάνεια αναλυτικά για το φίλτρο http://www.aquazone.gr/forums/topic/94582-aioeeioouoei-ooi-idhaeeuie/ Πολυ όμορφο και το νερό πεντακάθαρο. Η επιφάνεια του νερου μου φαίνεται "γυαλάκι", δε βλέπω καθόλου ανατάραξη. κανει 10λεπτη παύση για ταισμα μπας και βγούν εξω να τα φωτογραφίσω αλλα είναι ακόμα τρομαγμένα απο την αλλαγή Πολύ καλό!!! Πες μας λίγα πράγματα για το φίλτρο που έφτιαξες και αν μπορείς βάλε και φωτογραφίες για να καταλάβουμε πως δουλεύει... (Και δυό-τρεις ερωτήσεις: γιατί το έχεις έξω στο μπαλκόνι; Τον άνθρακα τον έχεις μόνιμα στο φίλτρο; γιατί δεν βάζεις βακτήρια για να επιταχύνεις την διαδικασία του στρωσίματος; ) φίλτρο εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/94582-aioeeioouoei-ooi-idhaeeuie/ τον άνθρακα τον εβαλα σαν νεο ενυδρείο για να καθαρίσει απο οτι δεν εχω κανει σωστά στο καθάρισμα. επειδή όμως βρήκα 25kg pellets με 100€ λέω να τον έχω μόνιμα μέσα!! 25 μήνες θα μου πάρει να τον τελειώσω. βακτήρια βάζω να ενισχύσω το μπόλι απο το προηγούμενο ενυδρείο..μεχρι το τέλος της εβδομάδας θα είμαι αστέρι απο νούμερα στο μπαλκόνι το έβγαλα για να μην έχω θορύβους - για να μην έχω νερά στο σαλόνι μιας και οι αλλαγές γίνονται απο έξω και για γίνει ΤΕΡΆΣΤΙΟ για οτι ιχθυοφόρτιση ή ενυδρείο προκύψει στο μέλλον...απο φίλτρο έκλεισα ακόμα και για λίμνη 4000lt!!!! Έγινε επεξεργασία 7 Ιουλίου 2014 - antonistt Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 8 Ιουλίου 2014 #7 Share 8 Ιουλίου 2014 Πολυ καλη δουλεια φιλε,μπραβο!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonistt 8 Ιουλίου 2014 Author #8 Share 8 Ιουλίου 2014 Μετά από την τελευταία μέτρηση Έκανα μια αλλαγή....... Ανέπαφα!!! Θα καθυστερήσει λίγο να κλείσει ο κύκλος αλλά παρατήρησα περίεργη συμπεριφορά στα αλμπινο ανεβάζω βίντεο σε λίγο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 9 Ιουλίου 2014 #9 Share 9 Ιουλίου 2014 Απλο στυσιμο αλλα τελειο!!!!!οτι θελουν τα ψαρακια!!!!!πολυ καλο φιλε!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σταύρος 9 Ιουλίου 2014 #10 Share 9 Ιουλίου 2014 Κάτι περίεργο συμβαίνει με τις μετρήσεις... Δες μήπως κάποιο τεστ έχει λήξει... Μου φαίνονται λίγο αυξημένα τα νιτρώδη ενώ με τις άλλες τιμές δείχνει στρωμένο! Με έχει μπερδέψει... Επίσης στο πρώτο ποστ λες 11 KH και 9 GH... Προφανώς θα είναι ανάποδα (η αλκαλική σκληρότητα περιέχεται στην ολική, άρα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη... ) ή και εκεί υπάρχει κάποιο θέμα με τα τεστάκια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος