Jump to content

Νέος Μονομάχος

Recommended Posts

Οπότε προτείνετε να ψάξω για ένα μεγαλύτερο ενυδρείο για το χρυσόψαρο και να μεταφέρω στο 30λιτρο τον μονομάχο;!

Ναι αλλά θα χρειαστεί

έναν θερμοστατη το ενυδρείο

για τον μονομάχο

Για το χρυσόψαρο ενα ενυδρείο 60-70

λίτρα είναι καλόμόνο με φίλτρο

Στα φίλτρα θα χρειαστεί να βάλεις βιολογικό

υλικό

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πολύ!

Από την στιγμή που αποφάσισα - χωρίς πρώτα να έχω ενημερωθεί σωστά - να πάρω στα χέρια μου την τύχη 2 ψαριών, πρέπει και θέλω να είναι και να ζουν καλά!

Θα ανοίξω θέμα για το ενυδρείο που πρέπει να πάρω για το χρυσόψαρο.

Αλλά έχω μια ακόμα ερώτηση...

Επειδή πηγαίνω συχνά στο συγκεκριμένο pet shop, έβλεπα τους μονομάχους εδώ και 2 μήνες μέσα σε ποτηράκια. Εκεί ζούσε και ο δικός μου πριν τον πάρω. Μήπως φταίει γι'αυτή του τη συμπεριφορά και η αλλαγή σε έναν -συγκριτικά- μεγάλο χώρο;

Δυστυχώς τα ψάρια στα καταστήματα δεν ζούνε πάντα σε σωστές συνθήκες. Καλώς ή κακώς, από τη στιγμή που πωλείται και το αγοράζουμε, είναι εμπόρευμα. Όσο καλύτερες συνθήκες τους δίνουμε, τόσο καλύτερες συμπεριφορές βλέπουμε.

Κι εγώ ξεκίνησα με χρυσόψαρα σε γυάλα και παρόλο που τα έβαλα σε ένα μικρό ενυδρείο, το ένα δεν το πρόλαβα και μου πέθανε. Μετά όταν τους πήρα ένα μεγαλύτερο ενυδρείο άρχισαν να μεγαλώνουν γρήγορα, να βγάζουν άλλες συμπεριφορές, μέχρι και που γέννησαν μωρά ψαράκια. Τα έβαλα σε λιμνούλα (γιατί κανονικά τα χρυσόψαρα λιμνούλα θέλουν και όχι ενυδρείο) και τα βλέπω να αναπτύσσονται πάρα πολύ γρήγορα και να έχουν ακόμα ομορφότερες συμπεριφορές!

Εμένα ο μονομάχος άλλαξε και χρώμα, άλλο χρώμα είχε όταν τον πήρα και άλλο έχει τώρα!

Οπότε προτείνετε να ψάξω για ένα μεγαλύτερο ενυδρείο για το χρυσόψαρο και να μεταφέρω στο 30λιτρο τον μονομάχο;!

Ναι! Αλλά προτού αγοράσεις ενυδρείο βεβαιώσου ότι θα πάρεις σωστό ενυδρείο. Τί είδους χρυσόψαρο έχεις; Αν δεν ξέρεις βάλε μία φωτογραφία να το δούμε.

Ναι αλλά θα χρειαστεί

έναν θερμοστατη το ενυδρείο

για τον μονομάχο

Για το χρυσόψαρο ενα ενυδρείο 60-70

λίτρα είναι καλόμόνο με φίλτρο

Στα φίλτρα θα χρειαστεί να βάλεις βιολογικό

υλικό

Εξαρτάται από το είδος του χρυσόψαρου. Αν είναι fancy το ελάχιστο μήκος πρέπει να είναι 80 εκατοστά και αν είναι common το ελάχιστο μήκος πρέπει να είναι 100 εκατοστά.

Τα fancy θέλουν λιγότερα λίτρα ενώ τα common περισσότερα.

Ναι Καλλιρρόη έχεις

δίκιο ξέχασα να ρωτήσω είδος

Βάλε μας μια φώτο να δούμε

τι είδος ειναι

άμα θες μπορείς να επιστρεψεις το χρυσοψαρο πίσω και νατόν βάλης τον μoνομαχw μάσα στα 30 λίτρα

Το χρυσόψαρο που έχω είναι Comet ! Τώρα δεν ξέρω αυτό αν βοηθάει ιδιαίτερα!!

Ναι, βοηθάει!

Τα comet είναι χρυσόψαρα με μονή ενιαία ουρά και ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα common, τα κλασικά κίτρινα ή πορτοκαλί χρυσόψαρα. Θέλουν ενυδρείο με μήκος το λιγότερο 100 εκατοστά και αρκετά λίτρα γιατί θέλουν χώρο για να κολυμπάνε και γίνονται μεγάλα, το τελικό τους μήκος φτάνει τα 30 εκατοστά αν μεγαλώσουν σωστά.

Ναι, το καταλαβαίνω ότι θέλει χώρο για να κινείται...γιατί από την ημέρα που το έχω, προσπαθώ να το βγάλω φωτογραφία και δεν τα έχω καταφέρει ακόμα!!!! Όλες βγαίνουν θολές!

Γιατί να το επιστρέψω;;;; το έχω λατρέψει! :bigemo_harabe_net-143:

Αν τυχόν δεν μπορέσεις να πάρεις ένα μεγάλο ενυδρείο και μείνει στα 30 λίτρα, αργά ή γρήγορα θα έχετε προβλήματα. Γι'αυτό σου πρότεινε να το δώσεις πίσω, για να μη βασανίζεται.

Ναι, το καταλαβαίνω ότι θέλει χώρο για να κινείται...γιατί από την ημέρα που το έχω, προσπαθώ να το βγάλω φωτογραφία και δεν τα έχω καταφέρει ακόμα!!!! Όλες βγαίνουν θολές!

Δοκίμασε να το βγάλεις όταν το ταίζεις, υπάρχουν κάποιες στιγμές που κάθεται ψιλοακίνητο. :D

Υ.Γ. Αν έχεις χώρο σε κήπο ή μπαλκόνι, θα σου πρότεινα να φτιάξεις λιμνούλα αντί να πάρεις ενυδρείο, θα είναι ομορφότερο και θα σου κοστίσει λιγότερο. ;)

το λέω για να μην μπαινεις σε έξοδα και παίρνειs μεγαλύτερο ενυδρείο :)

Γιατί να το επιστρέψω;;;; το έχω λατρέψει! :bigemo_harabe_net-143:

Επειδή οι πληροφορίες είναι πολλές και στο τέλος θα ζαλιστείς : Δες τη τσέπη σου κι αν αντέχεις τα παρακάτω, το προχωράς

Για τον μονομάχο

1. Κρατάς το 30λιτρο

2. Λογικά το φίλτρο που έχει, θα κάνει (πρέπει να μας πεις μοντέλο, μάρκα, φωτο...ότι μπορείς)

3. Αγοράζεις έναν θερμαντήρα 25 ή 50 watt (εγώ προσωπικά προτιμω τα watt να είναι περισσότερα απ τα λίτρα)

4. Αν το 30λιτρο δεν έχει φωτιστικό, θα κάνει δουλειά ένα μικρό φωτιστικό γραφείου με κλιπ ή πεταλούδα και λάμπα περίπου 11 watt

Για το χρυσόψαρο

1. Προσωπικά θα επέλεγα να του αγοράσω παρέα (ένα ακόμη χρυσόψαρο)

2. Αν κανεις το Νο1, τότε χρειάζεσαι ένα ενυδρείο περιπου 120-150 λιτρα και μήκος 80-100 εκατοστά

3. Χρειάζεσαι ένα καλό εξωτερικό φίλτρο για τα λίτρα που θα επιλέξεις

4. Για φωτισμό, υπολόγιζε περίπου 0,3-0,5 watt ανά λίτρο για να δεις τι λάμπες χρειάζεσαι

Φυτά, βυθό, διάκοσμο, κλπ, μπορείς να βρεις σε μαγαζιά με είδη κήπου και μέσω αγγελιών (ειδικά φυτά είναι χαζό να αγοράζεις από πετ σοπ)

Πριν από κάθε αγορά πρέπει να κάνεις 2 πράγματα

1. Να κάνεις μόνη σου έρευνα αγοράς

2. Να ρωτάς για τα πάντα, πριν αγοράσεις! Και μην εμπιστεύεσαι τους πετσοπαδες

Καλή συνέχεια σε σένα και στα ψαράκια σου

• Like 1

Αν τυχόν δεν μπορέσεις να πάρεις ένα μεγάλο ενυδρείο και μείνει στα 30 λίτρα, αργά ή γρήγορα θα έχετε προβλήματα. Γι'αυτό σου πρότεινε να το δώσεις πίσω, για να μη βασανίζεται.

Δοκίμασε να το βγάλεις όταν το ταίζεις, υπάρχουν κάποιες στιγμές που κάθεται ψιλοακίνητο. :D

Υ.Γ. Αν έχεις χώρο σε κήπο ή μπαλκόνι, θα σου πρότεινα να φτιάξεις λιμνούλα αντί να πάρεις ενυδρείο, θα είναι ομορφότερο και θα σου κοστίσει λιγότερο. ;)

Έδωσες πολύ καλή ιδέα!!

Η περιοχή που μένω ευνοεί !!!

Θα το ψάξω!! :D

το λέω για να μην μπαινεις σε έξοδα και παίρνειs μεγαλύτερο ενυδρείο :)

Το καταλαβαίνω, αλλά είμαι σε μια ηλικία που πρέπει να αρχίσω να αναλαμβάνω ευθύνες & να διορθώνω τα λάθη μου! Οπότε, ήδη είμαι στο ψάξιμο για μεγαλύτερο ενυδρείο!!! :)

Επειδή οι πληροφορίες είναι πολλές και στο τέλος θα ζαλιστείς : Δες τη τσέπη σου κι αν αντέχεις τα παρακάτω, το προχωράς

Για τον μονομάχο

1. Κρατάς το 30λιτρο

2. Λογικά το φίλτρο που έχει, θα κάνει (πρέπει να μας πεις μοντέλο, μάρκα, φωτο...ότι μπορείς)

3. Αγοράζεις έναν θερμαντήρα 25 ή 50 watt (εγώ προσωπικά προτιμω τα watt να είναι περισσότερα απ τα λίτρα)

4. Αν το 30λιτρο δεν έχει φωτιστικό, θα κάνει δουλειά ένα μικρό φωτιστικό γραφείου με κλιπ ή πεταλούδα και λάμπα περίπου 11 watt

Για το χρυσόψαρο

1. Προσωπικά θα επέλεγα να του αγοράσω παρέα (ένα ακόμη χρυσόψαρο)

2. Αν κανεις το Νο1, τότε χρειάζεσαι ένα ενυδρείο περιπου 120-150 λιτρα και μήκος 80-100 εκατοστά

3. Χρειάζεσαι ένα καλό εξωτερικό φίλτρο για τα λίτρα που θα επιλέξεις

4. Για φωτισμό, υπολόγιζε περίπου 0,3-0,5 watt ανά λίτρο για να δεις τι λάμπες χρειάζεσαι

Φυτά, βυθό, διάκοσμο, κλπ, μπορείς να βρεις σε μαγαζιά με είδη κήπου και μέσω αγγελιών (ειδικά φυτά είναι χαζό να αγοράζεις από πετ σοπ)

Πριν από κάθε αγορά πρέπει να κάνεις 2 πράγματα

1. Να κάνεις μόνη σου έρευνα αγοράς

2. Να ρωτάς για τα πάντα, πριν αγοράσεις! Και μην εμπιστεύεσαι τους πετσοπαδες

Καλή συνέχεια σε σένα και στα ψαράκια σου

Πάρα πολύ χρήσιμα & εντελώς άγνωστα προς εμένα μέχρι και τώρα! Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!

Επίσης πολύ βασικό

είναι το διάβασμα

μέσα στο φόρουμ θα βρει διάφορα

χρήσιμα άρθρα που θα σε βοηθήσουν

Άρχισε διάβασμα ;)

μεγάλη βάση πρέπει να δώσεις στην φίλτρανση να σε καλυπτει sta στα λίτρα που θα πάρεις :)

• Like 1

Καλώς, ήρθες και από εμένα.Και εγώ κάπως έτσι ξεκίνησα, με 2 χρυσόψαρα, σε 12 λτ.Στα πέτ σοπ λένε βλακείες για να πουλήσουν.......Στην πορεία τα έδωσα, και πήρα έναν μονομάχο τον οποίο έχω σε 25 λτ., και είναι πολύ καλό ψαράκι.Θα συμφωνήσω με την Καλιρόη, βάλε στο 30άρι τον μονομάχο σου, και πάρε ακόμα ένα ενυδρείο για χρυσόψαρα. B) ενημερώσου για τα λίτρα, γιατί τα χρυσόψαρα μεγαλώνουν πολύ.

Καλησπέρα :)

Ο μονομάχος είναι καλύτερα σήμερα σε σύγκριση με χθες...

Αύριο θα κάνω μια έρευνα αγοράς για ενυδρεία και θα ανοίξω θέμα εδώ γιατί και πάλι θα χρειαστώ τις γνώσεις σας ! :)

γεια σου κ απο μενα!τι επαθε ο μονομαχος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...