Catherine Levoyianni 5 Ιουλίου 2014 #1 Share 5 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα σας! Είμαι νέο μέλος , και εντελώς αρχάρια! Σήμερα αποφάσισα να αποκτήσω το 2ο μου ψαράκι το οποίο είναι ένας Μονομάχος.(Το άλλο είναι χρυσόψαρο. Ευτυχώς ενημερώθηκα εγκαίρως και δεν τα έχω στον ίδιο χώρο)Το θέμα μου είναι ότι ο μονομάχος μου, μου φαίνεται λίγο "κακοδιάθετος" σε σύγκριση με την συμπεριφορά που είχε το χρυσόψαρο μου την 1η μέρα που το είχα πάρει. Δηλαδή, μένει αρκετά δευτερόλεπτα -ίσως και λεπτά- ακίνητος και μετά κάνει 2-3 βόλτες σε αργούς ρυθμούς. Δοκίμασα να του βάλω σκουληκάκι να φάει και η αλήθεια είναι ότι το έφαγε αμέσως.Λέτε να φταίει ότι βρέθηκε σε καινούριο περιβάλλον; Έχω αγχωθεί ! :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Ιουλίου 2014 #2 Share 5 Ιουλίου 2014 Καλως ηρθες. Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Ιουλίου 2014 #3 Share 5 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρείο του μονομάχου. Λίτρα , φίλτρο , τρόπος στρωσίματος , διακόσμηση κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catherine Levoyianni 5 Ιουλίου 2014 Author #4 Share 5 Ιουλίου 2014 Δεν είναι ενυδρείο..είναι γυάλα 4lt. Μου είπαν ότι εφόσον είμαι εντελώς άσχετη, θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσω με γυάλα και μετά να προχωρήσω σε ενυδρείο. Επίσης, η συμβουλή τους ήταν ότι μια γυάλα 4lt είναι υπεραρκετή για έναν μονομάχο! Όχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Ιουλίου 2014 #5 Share 5 Ιουλίου 2014 Κανενα ψαρι δεν μπορει να ζησει σε γυαλα. Ο μονομαχος θελει ενυδρειο τουλαχιστον 20-25 λιτρων με φιλτρο και θερμοστατη για το χειμωνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 5 Ιουλίου 2014 #6 Share 5 Ιουλίου 2014 Καλώς ήρθες Θα συμφωνήσω με τον Κώστα Επίσης τώρα που είναι ακόμα νωρίς βάλε μια αγγελία Για να βρεις ένα ενυδρείο τουλάχιστον 25 λίτρα φιλτρακι, θερμοστατη για αρχή Και πηγαίνεις αγοραζεις άμμο ή καποιο χαλικακι (όχι χρωματιστό) Και ένα φωτιστικό γραφείου Και θα είσαι μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catherine Levoyianni 5 Ιουλίου 2014 Author #7 Share 5 Ιουλίου 2014 Κατάλαβα!!Θα πάω σήμερα κι όλας στο pet shop! Σας ευχαριστώ πολύ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 5 Ιουλίου 2014 #8 Share 5 Ιουλίου 2014 +1 στα παιδια και κανονας: Δεν ξεκινας αμεσως με πολυ μικρο ενυδρειο γιατι οι τιμες αλλαζουν πολυ γρηγοροτερα σε σχεση με ενα πιο μεγαλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 5 Ιουλίου 2014 #9 Share 5 Ιουλίου 2014 Καλως ηλθες,το χρυσοψαρο σε ποσα λιτρα το εχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catherine Levoyianni 5 Ιουλίου 2014 Author #10 Share 5 Ιουλίου 2014 Merci! Το χρυσόψαρο είναι σε ενυδρείο 30lt. Εκεί ήθελα να βάλω και τον μονομάχο αλλά μου είπαν ότι το χρυσόψαρο δε θα την βγάλει καθαρή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 5 Ιουλίου 2014 #11 Share 5 Ιουλίου 2014 σιγουρα δεν την βγαζει...ανοιξε ενα αλλο θεμαμ για το χρυσοψαρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 5 Ιουλίου 2014 #12 Share 5 Ιουλίου 2014 Δεν είναι ενυδρείο..είναι γυάλα 4lt. Μου είπαν ότι εφόσον είμαι εντελώς άσχετη, θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσω με γυάλα και μετά να προχωρήσω σε ενυδρείο. Επίσης, η συμβουλή τους ήταν ότι μια γυάλα 4lt είναι υπεραρκετή για έναν μονομάχο! Όχι; Ποιος σου το ειπε αυτο; Στο πετ; Ο μονομαχος θελει ενυδρειακι με φιλτρο και θερμοστατη! Το χρυσοψαρο θελει μεγαλυτερο ενυδρειο επισης με φιλτρο. Πρωτου κανεις καποια αγορα συμβουλεψου το φορουμ για να μην πετας τα λεφτα σου. Εκει που ζει το χρυσοψαρο εχει φιλτρο; τι υλικα εχει το φιλτρο; ειναι στρωμενο; με ποιο τροπο; ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο; Και φυσικα καλως ηρθες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catherine Levoyianni 5 Ιουλίου 2014 Author #13 Share 5 Ιουλίου 2014 Αγχώθηκα !!!!!Το ενυδρείο του ψαριού έχει φίλτρο και το είχα βάλει σε λειτουργία 6 μέρες πριν μπει το ψάρι μέσα!(και ναι, τις πληροφορίες περί γυάλας, στο pet μου τις έδωσαν, που στο κάτω κάτω, τους συνέφερε να μου πουν να αγοράσω ενυδρείο!!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Ιουλίου 2014 #14 Share 5 Ιουλίου 2014 Μην το λες. Οι θάνατοι των ψαριών και η αντικατάστασή τους φέρνουν περισσότερο κέρδος μακροπρόθεσμα. Δεν ειναι όλα τα καταστήματα έτσι ευτυχώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beast 5 Ιουλίου 2014 #15 Share 5 Ιουλίου 2014 Καλως ηρθες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catherine Levoyianni 5 Ιουλίου 2014 Author #16 Share 5 Ιουλίου 2014 Μα δε θα ξαναπάω εκεί άμα πεθάνει!! Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 5 Ιουλίου 2014 #17 Share 5 Ιουλίου 2014 Καλώς ήρθες Catherine! Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα μεγαλύτερο ενυδρείο για το χρυσόψαρο, γιατί ούτως ή άλλως είναι μικρό το 30λιτρο για χρυσόψαρα, και στο 30λιτρο να βάλεις τον μονομάχο. Μην αγχώνεσαι, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί και κυρίως μην βιάζεσαι! Μέχρι να αποκτήσεις εμπειρία, όταν θα πηγαίνεις σε κάποιο κατάστημα καλό θα είναι να μην αγοράζεις πράγματα αμέσως, αλλά ό,τι σου λένε εκεί να το διασταυρώνεις εδώ. Υ.Γ. Διάβασε το Είσαι νέος/νέα στο χόμπι ; Ρίξε μια ματιά εδώ : Η Πρώτη Επαφή Με Το Ενυδρείο που έχει ο dpap στην υπογραφή του, θα σου φανεί πολύ χρήσιμο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
beast 5 Ιουλίου 2014 #18 Share 5 Ιουλίου 2014 (edited) να ξέρεις ότι λίγα μαγαζιά είναι αξιόπιστα και προσφέρουν αυτό που πρέπει στα ψαρια που φερνουν P.S και να ξέρει ότι όσος πιο πολυ χώρο δινεις στα ψαria 8α δεις και τον πραγματικοτους χαρακτήρα σε μικρό χώρο είναι μόνιμος στρεσαριζμένα Έγινε επεξεργασία 5 Ιουλίου 2014 - beast Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 5 Ιουλίου 2014 #19 Share 5 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα Θα συμφωνήσω με όλους. Κάνε αυτό που προτείνει η kalliroi αναφορικά με το ενυδρειο. Βρες ένα μεγαλύτερο για το χρυσόψαρο και μετέφερε στο 30λιτρο τον μονομαχο - Άνοιξε κι άλλο ένα θέμα για το χρυσόψαρο Για οποια απορρία έχεις, ρωτάς εδώ...κι άσε τους πετσοπαδες να λένε (προκειμένου να πουλήσουν!) Προπαντώς μην αγχώνεσαι. Πρέπει να σώσεις 2 ζωες, αρκεί να κάνεις σωστά, μελετημένα βήματα και να έχεις υπομονή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catherine Levoyianni 5 Ιουλίου 2014 Author #20 Share 5 Ιουλίου 2014 Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πολύ! Από την στιγμή που αποφάσισα - χωρίς πρώτα να έχω ενημερωθεί σωστά - να πάρω στα χέρια μου την τύχη 2 ψαριών, πρέπει και θέλω να είναι και να ζουν καλά! Θα ανοίξω θέμα για το ενυδρείο που πρέπει να πάρω για το χρυσόψαρο.Αλλά έχω μια ακόμα ερώτηση...Επειδή πηγαίνω συχνά στο συγκεκριμένο pet shop, έβλεπα τους μονομάχους εδώ και 2 μήνες μέσα σε ποτηράκια. Εκεί ζούσε και ο δικός μου πριν τον πάρω. Μήπως φταίει γι'αυτή του τη συμπεριφορά και η αλλαγή σε έναν -συγκριτικά- μεγάλο χώρο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
beast 5 Ιουλίου 2014 #21 Share 5 Ιουλίου 2014 κιτα είναι λογικό να του έχει φανεί περίεργο ότι είναι σε πιο μεγάλο χώρο αλά το ποτήρι και η γιαλλα είναι ότι χιρότερο μπορείς να κανείς σε ένα ψaraki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 5 Ιουλίου 2014 #22 Share 5 Ιουλίου 2014 Επειδή πηγαίνω συχνά στο συγκεκριμένο pet shop, έβλεπα τους μονομάχους εδώ και 2 μήνες μέσα σε ποτηράκια. Εκεί ζούσε και ο δικός μου πριν τον πάρω. Μήπως φταίει γι'αυτή του τη συμπεριφορά και η αλλαγή σε έναν -συγκριτικά- μεγάλο χώρο; Φυσικά και υπάρχει διαφορά. Στο ποτηράκι δεν μπορούσε να γυρίσει, στο 4λιτρο μπορεί να στρίψει. Στο 30λιτρο θα μπορεί να κολυμπήσει και στο 60λιτρο θα μπορεί να αναπαραχθεί. Στο 120λιτρο θα δεις σίγουρα άλλο ψάρι, αν του δώσεις κι αναλογη παρέα...κλπ...κλπ Να ξέρεις πως είτε στο ποτηράκι μείνει είτε στο 4λιτρο, μακροπόθεσμα είναι καταδικασμένος (σκληρή η πρόταση, αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια) Αν δεις σε τι καταστάσεις πολλαπλασιάζονται κι αποθηκεύονται οι μονομάχοι προκειμένου να προωθηθούν στις αγορές...θα απογοητευτείς (καταλλήγουν σε μεγάλα τελάρα με ή χωρίς νερό και με το χέρι ο υπάλληλος τους πετάει μέσα σε ένα ποτηράκι και στη συνέχεια καταλήγουν σε μια πλαστική σακούλα...!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 5 Ιουλίου 2014 #23 Share 5 Ιουλίου 2014 Ελάχιστα είναι τα μαγαζιά που βάζουν τους μονομαχους σε ενυδρεία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catherine Levoyianni 5 Ιουλίου 2014 Author #24 Share 5 Ιουλίου 2014 Οπότε προτείνετε να ψάξω για ένα μεγαλύτερο ενυδρείο για το χρυσόψαρο και να μεταφέρω στο 30λιτρο τον μονομάχο;! Link to comment Share on other sites More sharing options...
beast 5 Ιουλίου 2014 #25 Share 5 Ιουλίου 2014 (edited) κοιτα σε τι αθλιες συνθηκες σε αυτό το ψάρι!!!!!!!!!!!!!! Έγινε επεξεργασία 5 Ιουλίου 2014 - beast Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος